Terug

Deel deze pagina:

UPDATE woensdag 12-07-2017 09:00uur: De kogel is door de kerk, FC Groningen wint strijd om Lars Veldwijk

Door Redactie 95 reacties

Ik ga volgende week naar een goede Nederlandse club om een contract te tekenen zegt Veldwijk na de 0-3 nederlaag tegen Molde. Hij wil niet zeggen welke club het gaat worden. Volgens het Noorse medium Sunnmørsposten zijn er voldoende redenen om te geloven dat het allemaal om FC Groningen gaat. De huurovereenkomst van Lars Veldwijk loopt in principe ten einde. Officieel is de komende uitwedstrijd tegen Haugesund zijn laatste (in de Noorse competitie -red BM). "Ik heb een contract met AaFK tot en met de wedstrijd tegen Haugesund, maar het is absoluut niet zeker dat ik speel. Het is aan de trainer en andere betrokkenen om te beslissen, zegt hij cryptisch." 

Foto Header - Marius Simensen

UPDATE woensdag 12-07-2017 09:00uur – Volgens RTV Noord is de kogel door de kerk met betrekking tot de transfer van Lars Veldwijk naar FC Groningen. Er wordt gemeld dat de FC de strijd met betrekking tot de aanvaller heeft gewonnen. De Trots van het Noorden zal volgens RTV Noord de speler vanmiddag gaan presenteren. De aanvaller gaat niet mee op trainingskamp naar Duitsland, aangezien hij zondag met Aalesunds FK nog een wedstrijd speelt, daarna loopt zijn huurcontract af. Wat de spits gaat kosten en wat de voorwaarden zullen zijn is voor nu nog niet duidelijk, ongetwijfeld later meer daar over!

 

Lars, welkom bij de mooiste club!!

Update dinsdag 11 juli 22:20

William Pomp on Twitter

Bij FC Groningen nog geen witte rook met betrekking tot Lars Veldwijk. 'Er zit nog een flinke haar in de soep', aldus Hans Nijland #DvhN

Update dinsdag 11 juli 20:54 - Twee uur geleden zette Lars Veldwijk een filmpje op Instagram. Hier was te zien dat hij in het vliegtuig zat. 

Tevens hebben we navraag gedaan als de spits vandaag in het Martini Ziekenhuis was. Volgens een zeer betrouwbare bron niet, al was Erwin van de Looi daar wel. We zullen zien, als we binnenkort duidelijkheid hebben. 

Update zondag 9 juli - Technisch manager Jeffrey van As van ADO Den Haag bevestigt aan Omroep West dat Lars Veldwijk op zijn lijst staat.
Mike Havenaar vertrekt naar het Japanse Vissel Kobe en de contracten van Ruben Schaken en Gervane Kastaneer worden niet verlengd. ADO Den Haag zoekt onder meer naar een spits en een buitenspeler.  Noot voor de lezer - het interview is veel uitgebreider en gaat in op de hele selectie van de groen-gele ooievaars. Wij hebben ons beperkt tot (in)directe) ontwikkelingen ten aanzien van onze FC.

Update (2) 22.10 uur - De FC heeft interesse, Vitesse heeft dat ook. De Arnhemmers trokken onlangs Tim Matavz aan. Kunnen we hun wegstrepen als concurrent?? Geeft Ron Jans de doorslag?

Daarnaast hoorden wij zojuist van verschillende bronnen dat de FC eerst vol ging voor de Iraniër Mehdi Taremi. Halverwege het traject bleek de spits financieel onhaalbaar, omdat meerdere Griekse clubs meer financiële armslag hebben om de Perzische 'Zlatan' binnen te kunnen halen. Zoals het nu lijkt, gaat de FC dus voor Veldwijk!

Update (1) 21.15 uur - Kortrijk en FC Groningen praten over een transfer van Veldwijk bericht RTV Noord. Technisch manager Matthias Leterme bevestigt dit namens de Belgische club. Er zijn meerdere clubs geïnteresseerd, onder andere uit Nederland.

Hans Nijland on Twitter

Nog een haar in de soep.

Reacties:
kees08-07-2017 om 20:57

Is dus voor het eerst informatief nieuws. ( het vorige item( waar waren Ron Jans en Ernest Faber dan wel??) , stondvol met vragen, en zonder één antwoord...heb je niks aan.

Het is niet toevallig dat KV Krtijk in Nederland momenteel een oefenstage in Wolfheze afwerkt:  Vanavond ( werd er met 2-0 verloren van Willem II, en  op 11 juli wordt nog gespeeld teghen Panathinaikos ( Tegelen) en op 15 juli volgt een derde oefebnwedstrijd tegen Reading ( Engelse champioship ) 

Al met al...Dat maakt verre reizen overbodig, en dan schijnt FC Groningen dus met succes een nieuwe speler binnengehaald te hebben

 

Mijn conclusie:  ALS Veldwijk inderdaad is gecontracteerd, dan toch zal die Iraniër pas echt groot nieuws zijn...

 

harley11-07-2017 om 21:51

Zeker als je bedenkt dat die Iranier net met een jaar verlengd heeft

kees12-07-2017 om 13:08

Ja Harley...als je maar 3 dagen  wacht met reageren, en dan later wijsneus bent, dan krijg je zgn. het gelijk aan je kant !

harley12-07-2017 om 18:03

Zo is het!

campesino08-07-2017 om 20:58

Niks mis mee, schopt er gewoon tussen de 10 en 15 in. prima spits voor groningen. ik hoop alleen wel dat dit dan de vervanger voor sorloth en linssen is en dat als mahi vertekt er nog een creatieve, snelle aanvaller bijkomt. hopelijk vertekt tibbling dan ook nog en komt er een verdedigende middenvelder voor hem in de plaats. Dan hebben we best een leuke selectie, helemaal als er wat patronen ingeslepen kunnen worden.

zoniet dan voorzie ik een zwaar en teleurstellend seizoen.

Martijn 08-07-2017 om 21:10

Er is door Groningen zelf aangegevn dat er een spits wordt gezocht vanwege het vertrek van Sorloth en later ook Linssen.

Tevens is er aangegeven dat wanneer Tibling of Mahi vertrekken ook daar nieuwe spelers voor worden aangetrokken. Da zullen ze niet doen voordat 1 van beiden ook daadwerkelijk vertrekken. 

Alleen VI bericht dat Groningen een spits zoekt om Mahi te vervangen, maar VI moet je met een korreltje zout nemen. Die maken verhaaltjes zo mooi mogelijk  om maar zoveel mogelijk lezers te lokken. Laatst nog kritiek geleverd op 1 van hun foutieve titels en het verdraaien van woorden en dan wordt niet alleen je bericht maar ook direct je account verwijderd. Zegt genoeg over media als VI.

kees08-07-2017 om 21:32

nog gedacht aan een midden weg tussen beide mogelijkheden...plaats 7 of 8 bijvoorbeeld (traditioneel) in de eindklassering ?

Marco08-07-2017 om 21:47

Mocht Veldwijk komen, dan komt er weer een makkelijk scorende spits. Faber kan 4-4-2 gaan spelen met Van Weert naast Veldwijk, of Veldwijk centrum spits en Idrissi en Mahi op de flanken. Of er ook een vervanger voor Mahi wordt gehaald is maar zeer de vraag. Misschien dan nog eerder een buiten speler dan een derde centrum spits.

campesino08-07-2017 om 21:48

Kees, met een leuke selectie bedoel ik plaats 6 tot 9 maar met aantrekkelijk voetbal. Bij een zwaar saai seizoen denk ik aan de plaatsen 12-15 met boerenkoolvoetbal. Voor plaats 4 of  5 moet werkelijk alles mee zitten en dan nog.

met plaats 8, leuk voetbal in de euroborg, winnen van heerenveen en ajax ben ik meer dan tevreden.

kees08-07-2017 om 22:46

kan zijn, Campesino, maar we willen toch net iets méér ( dan vorige seizoen ) en dan is,  als Mahi Padt /en misschien in de winter ? Tibbling /vertrekken, een sterkere veldbezaetting nodig... we moeten het afwachten: iets anders zit er niet op, maar na Kodro en die Iraniër is er nu ineens geen fysieke "stürmer" aangetrokken als Mahi weggaat...wel potentie voor goals ...maar wat zegt dat bij blessures? 

TomOkker08-07-2017 om 21:51

Mocht dit zo zijn dan denk ik dat we sinds tijden weer een echte en m.i. een goede spits inhuis hebben.

brummie08-07-2017 om 22:17

Er zijn meer kapers op de kust, Vitesse zal daar een van zijn. Verwacht dat Fc gewoon weermee gaat doen om plekken play-offs.

T.o.v. vorig seizoen verwacht ik meer winstpartijen i.p.v. gelijke spelen @ in thuiswedstrijden.

kees08-07-2017 om 23:11

dus maar een marginaal verschil met vorige jaar, volgens jou? ik zeg als dat een uitgemaakte zaak is, dan schat ik AZ, Utrecht en Twente toch hoger in met de versterkingen die ze hebben gehaald.  Drost, Idrissi, Bacuna en Veldwijk zijn nog te wisselvallig, en het inpassen van Kane en Doan kost tijd...dus wat Campesino hoopt: "een vliegende start" met  winnen van Heerenveen en Ajax lijkt makkelijker gezegd dan "ge-Doan"

brummie08-07-2017 om 22:30

Jammer dat zoals het nu lijkt Taremi niet komt naar Fc. Moet leiding nageven dat ze hoog  ingezet hebben en blijkbaar al aardig ver waren met deze speler. Als er zich dan kapitaalkrachtiger clubs aandienen dan is Fc kansloos. Doorschakelen naar Veldwijk is dan een logische. Zie hem naast van Weert spelen in de spits. Nu maar hopen dat Vitesse alsnog met Veldwijk aan de haal gaat.

kees08-07-2017 om 23:05

je bedoelt waarschijnlijk ..."nu maar hopen dat Vitesse NIET alsnog met Veldwijk aan de haal gaat"...?

brummie08-07-2017 om 22:33

Verbetering: hopen dat Vitesse niet alsnog met hem aan de haal gaat.

kees08-07-2017 om 23:06

Robba08-07-2017 om 22:35

Als Taremi naar Griekenland gaat, zal hij goed verdienen. Tegelijkertijd is je carrière dan wel in één klap klaar.. jammer, maar begrijpbaar die broodvoetballers

Nogutsnoglory108-07-2017 om 22:51

Tja die Tarami moet maar afwachten of hij elke maand netjes zijn centjes krijgt. Genoeg voorbeelden in Het Griekse voetbal waar dat niet het geval was. Zoveel clubs daar door malafide boekhouding terug gezet naar lagere divisies. Vraag maar aan Jonas Ivens. 

kees08-07-2017 om 23:03

                        Vervanger van Padt

Kane               Memisevic     Larssen        Warmerdam

                te Wierik                   Jenssen

         Bacuna/Doan                            Idrissi

                           Van Weert

                                      Veldwijk 

Jantje12-07-2017 om 10:45

Ik zelf zou voor dit gaat gaan.

.......................................Padt............................................

Kane...............Memisevic................Te Wierik.....................Larsen

 

.............................Jensen...........................Warmerdam

 

Doan ........................Hrustic.........................Idrissi

 

.............................Veldwijk....................................

The Cottage08-07-2017 om 23:14

Weinig(alleen goede vervanger Padt) meer aan doen, Kees! Deze opstelling van jou.

Dank voor de opmerking dat hier de primeur  was tav Veldwijk. Deze bron van mij was zeer betrouwbaar.

brummie08-07-2017 om 23:29

Kees, Az en Twente hebben een substantieel hogere begroting t.o.v. onze fc. Desondanks verwacht ik een moeilijk seizoen voor de tukkers. Hebben ook nog weinig spelers aan kunnen trekken wegens hun financien. Utrecht zie ik terugvallen, ook gezien ze Europees spelen. Az heeft volgens mij nog maar 2 spelers aangetrokken, maar zie ik hoger eindigen dan Utrecht en Twente. 

Verwacht dat fc eindigt tussen plek 6 en 9. En in thuiswedstrijden meer winst en vermaak inderdaad. 

08-07-2017 om 23:31

vitesse heeft een spits uit israel binnen gehaald en veldwijk zal geen zin hebben gehad om 2e spits te zijn achter matavz.ik zie de nieuwe faber hierboven haha, ik zou het anders doen kees , maar faber beslust.

kees08-07-2017 om 23:37

Ik heb na wat speurwerk op internet NOG STEEDS een goede hoop dat Terami wel naar FC Groningen komt / niet naar Griekenland of Belgrado gaat.  Het kan een tactische zet zijn van FC Groningen / en BM om hier even de aandacht van Groningen weg te nemen...het woord "halverwege"', zie update,  suggereert dat de deal rond is ...en dat geleuv 'knait !! 

wacht eerst op nieuws over Mahi

kees08-07-2017 om 23:48

correctie:  Athene/Gr en Zagreb?Kroatie  zijn  als geïnteresseerden,  eerder genoemd in de internationale sportpers, maar FC Groningen wordt minder dan 24 uur geleden nog steeds als enige club met een overnamebod genoemd... maandag meer !

Hgz09-07-2017 om 00:33

eerst Kodro wat een hele andere spits is, nu Veldwijk ik snap er niks meer van wat voor type spits zoeken ze? Een die zelf wat kansen creeerd of 1 die afhankelijk is van voorzettenen? van wie moeten die komen dan?. wat voor systeem willen ze 4-4-2 of 4-3-3? Straks heb je weer 3 spelers voor 1 positie? Hoe willen ze spelen? hoor je niks over.

TomOkker10-07-2017 om 16:29

Ik zie dat je het inderdaad even kwijt bent maar gelukkig hebben we daar een TS voor om zich daar druk over te maken.

Arthur09-07-2017 om 00:35

Kees ik denk toch echt dat we moeten geloven aan veldwijk. 

brummie09-07-2017 om 08:45

Las dat zaakwaarnemer van Terami heeft verklaard dat er een 2 jarige deal is gemaakt met een Griekse club. Het wachten is op een werkvergunning. Dit bericht was van 20 juni. En nog steeds geen officiële melding van betreffende clubs.  Wellicht nog een klein beetje hoop voor onze Fc.

kees09-07-2017 om 13:32

Het is op z'nj minst opvallend dat het bericht over het Groningen-bod van een paar dagen geleden, in de hele wereld-sportpers is overgenomen, tot in China toe !  Ik denk dat een plotse verkoop van Mahi nog veel kan uitmaken of Groningen nog verder(lees: hoger) wil gaan met bieden, vooral vwb het salarisdeel.

ronald197609-07-2017 om 09:13

442 vd weert veldwijk spitsen doan erachter

marcelfcg09-07-2017 om 09:29

Wel heel wrang als meneer Terami juist naar een Griekse club gaat. Het land dat met oa Nederlands belastinggeld keer op keer van een definitief bankroet moet worden gered....... Het geeft te denken.

fc gras10-07-2017 om 11:38

Dat komt dan ook weer voort uit het feit dat de Griekse bedrijven in eigen land de belastingdienst ontduiken door hun brievenbus firmas in o.a. nl waar wij weer van profiteren.

appie happie09-07-2017 om 09:52

Wat willen ze met die Veldwijk  ok snap m niet domme  voetballer  , geen greintje techniek , statisch...wel een beul van een vent  en ook niet snel genoeg....3de klas amateurs daar kannhij heen.

harley09-07-2017 om 12:56

En mogelijk naar Vitesse. Knap dat zo'n domme voetballer toch altijd wee onderdak vindt bij clubs..van Zwolle tot Kortrijk van Nottingham tot....

al die trainers en technische "staffen" snappen er niets van. Zal wel vanwege zijn tattoos zijn.

grunnfan09-07-2017 om 13:45

Volgens mij vind jij het niks appie

Zelf zag ik ook liever een andere spits...maar ik laat mij hopelijk positief verrassen door dhr veldwijk 

09-07-2017 om 10:56

Moeten ze ook nog even een nieuwe middenvelder erbij halen.

Waarom we moeten er niet vanuit gaan dat Doan al als een leider gaat draaien op het middenveld.

Hij is nieuw andere omgeving kent geen engels het gaat lastig worden voor hem ,maar misschien kan het meevallen.

En over Tibbling als Faber hem toch steeds verkeerd gebruikt kun je heb beter verkopen en een echte leider halen en die missen we nog bij de Fc Doan is geen leider .

harley09-07-2017 om 13:00

Ze moeten zoveel. Nieuwe middenvelder..nieuwe spits. Komt alleen wat bij, op een spits na, als er wat weggaat.

we zullen zien.

herman196011-07-2017 om 23:56

Zou het fijn vinden om de jeugd speler van NEC, met veel overzicht trouwens naar de Fc zou komen.

Ik denk dat we  een goede en techniche speler aan Kadioglu zullen hebben. En dan samen met Doran op

het midden veld ipv Bacuna! Ik denk dat we dan een erg goed elftal hebben. Zoals Kees dat omschrijft

TomOkker09-07-2017 om 13:04

Tja wat is een leider, ik zie dit meer als een hoog studiosport gehalte, ook wel lawaaipapegaai TV genoemd.

kees09-07-2017 om 13:28

In ieder geval leuke namen voor die Iraniër gezien: Tarami, Terami, taremi  enz enz

kees09-07-2017 om 16:18

Tammo, Tamara..heb ik elders ook gelezen

appie happie09-07-2017 om 13:40

Waar zijn de tijden van Hennie Meier

kees09-07-2017 om 14:15

Henny Meijer bedoel je ?  die is al een kleine 20 jaar niet meer actief ( laatste club Veendam ), had een sterk achterwerk waar hij mee kon "uitdelen".  Nee die voetballers zijn er niet meer, meer ballerina's-lichtgewichtjes.  

appie happie09-07-2017 om 15:19

Een j  vergeten Jees..ehhh Kees...ik vind dat we nig niet echt blij kunnen worden van Veldwijk   alleen...moet nog iets bij vind ik...

kees09-07-2017 om 17:43

Appie:

Ik denk na de serieuze belangstelling van FC G voor Kodro en Mehdi Taremi vanwege voetbalkwaliteiten begrijpelijk is , maar dat Linssen niet in een adem genoemd kan worden.  Daarom heb ik nog goede hoop dat er naast Veldwijk nog een stevige en lange spits haat komen. 

kees09-07-2017 om 21:46

correctie : mijn post 17:43:  Linssen moet zijn Veldwijk...  nl ánder type speler, meer een vervanger van Van Weert bij evt blessure

grunnfan09-07-2017 om 15:08

Lees net dat ADO ook achter veldwijk aanzit......als grunn die strijd zou verliezen!!!!!

ollie09-07-2017 om 15:16

Dat mag toch geen consument zijn.

kees09-07-2017 om 17:45

klopt niet met uitspraak van Veldwijk: ik kom naar Nederland, naar een "goede club"    haha

Arthur09-07-2017 om 16:02

Veldwijk heeft een seizoen goed gepresteerd bij PEC schoot er 15 in. Van weert schoot er ook een hoop in bij Excelsior dus ik snap deze aankoop niet volledig

Rob197010-07-2017 om 11:43

Ik ook niet, maar waarschijnlijk heeft Faber iets in zijn hoofd. Veldwijk, vind ik geen bijzondere voetballer, die uit zichzelf niet veel creeert. Mocht het weer stroef draaien net als andere jaren, is deze spits zijn geld zeker niet waard. Zo bijzonder heeft hij toch ook niet gepresteerd. Huurperiode loopt af en kan terug naar zijn club, die hem erg graag wil verkopen, zegt mij genoeg. 

marcelfcg09-07-2017 om 18:48

Ado is geen concurrentie in de strijd om Veldwijk. Die Van As gaf in dat interview namelijk ook aan dat Ado geen transfersom kan betalen.

appie happie10-07-2017 om 10:30

Jammer

Roelofsky10-07-2017 om 10:51

Als ik mij niet vergis is onze houthakker Veldwijk clubs tegen elkaar aan het uitspelen... Dat is natuurlijk zijn goed recht maar dan hoeft die wat mij betreft niet meer te komen... weg blijven aub dit duurt weer te lang. Anders kijk nog eens rond in Japan...

TomOkker10-07-2017 om 16:14

hahahahaha alles wordt in het werk gesteld om TS op andre gedachte te brengen

pepi6810-07-2017 om 11:42

 Ik blijf het heel vreemd vinden dat men uitkomt bij Veldwijk, toch een heel ander type spits als die Spanjaard en Iranier. Je zoekt toch een bepaald type speler? Hoop dan ook dat dit niet doorgaat.

 

TomOkker10-07-2017 om 16:16

Wie weet kunnen we deze beter gebruiken dan een andere type

10-07-2017 om 12:04

Robert Múhren

 

rob roy10-07-2017 om 12:19

CR7.

10-07-2017 om 12:44

CR8 is beter dan 7

Rob197010-07-2017 om 12:46

Die hebben ze al eens benaderd, maar toen wilde hij niet. Toen niet en nu ook niet. En met Robben op rechts volgend jaar, wordt helemaal niets. Veldwijk is halverwege de helft van de tegenstander en de voorzet is er al.

kees10-07-2017 om 12:19

Herinner mij Veldwijk uit de roddelbladen..

Monica Geuze, en zijn ex: Kelly Loef....  en dat komt naar  Groningen?  nee toch ! 

Veldwijk moet veel te veel dokken voor die dames en z'n zoontje.  Zo'n speler is opeens "ziek" ( van de schulden, en in zo'n geval hebben we niks aan z'n komst ).  Hoop dat Veldwijk (te) hoge eisen stelt

brummie10-07-2017 om 12:56

Roddelbladen kun je toch niet serieus nemen? En dat jij die ook leest

kees10-07-2017 om 13:06

Ja Brummie: ik ben een mens van de wereld...jij toch ook?  Ropddelbladen heb ik niks mee...Veldwijk wel.

Maar:

ps: ik zoun niet verbaasd zijn als Veldwijk door Nijland wordt gehaald om in de de landelijke pers en in de social media, het merk FC Groningen meer op de kaart te zetten...en het stadion  vol te krijgen..  Ook dat is trouwens volkomen legitiem!

Wat ik serieus neem, dat is mijn  inschatting dat Veldwijk niet  de speler is die ik graag in de voorhoede van FC Groningen zie staan 

 

TomOkker10-07-2017 om 16:21

hahaha zelfs 'fake' news wordt ingezet. Ik hoop toch niet dat een aantal op basis van de beelden van Tammo tegen Hercaclieden 3, denken dat dit de 'top'spits is die we zoeken.

10-07-2017 om 12:51

toch maar gaan voor die Cordozo

10-07-2017 om 13:58

Dumic naar Utrecht,als Padt zougaan , misschien Velthuizen een optie , transfervrij. Veltwijk vind ik hetzelfde als van weert wel verschillende types maar geen groeibriljanten gewoon degelijke spitsen. Ik zelf zou nog even verder zoeken.

Nachtwacht10-07-2017 om 14:51

Velthuizen is niet goed genoeg

10-07-2017 om 14:01

Ga toch weg met velthuizen

 

10-07-2017 om 15:02

zelfde niveau als robert muhren

10-07-2017 om 23:17

Achmed dan zet je velthuizen toch neer als spits.

herman196012-07-2017 om 00:04

Dan toch liever lampro van Willem II

Arthur10-07-2017 om 15:01

Ik zie veldwijk liever ook niet. Al denk Ik wel dat jij gaat komen. In de oefenwedstrijden speelt Groningen ook al met een lange spits (Waterink) en van weert eromheen.

Martijn 10-07-2017 om 16:16

Ik ben vooral benieuwd wanneer Veldwijk daadwerkelijk komt, en hij er 20 inschiet komend siezoen, hoe de reacties dan zullen zijn :)

kees10-07-2017 om 16:42

een welk,heel hoog verwachtingspatroon heb jij:  Hoeveel spelers hebben de laatste 4 jaar er 20 ingeschoten bij FC Groningen?

Veldwijk zal , als hij in goede doen is, misschien best een aantal assists geven.. daar heeft hij de capaciteiten voor, maar het is een momentenvoetballer, en dan denk ik: Doan of Van Weert of Idrissi die laten meer voetbal zien.

 

Op het ogenblik dat Mahi wordt verkocht heeft FC Groningen een echty probleem...want ze zullen niet zo makkelijk nog een scorende aanvallende speler kunnen vinden die iets toevoegt aan de jonge jongens: Hrustic, Doan, Bacuna en wellicht laat Drost het nu zien. 

We moeten maar zien. ik verwacht toch wat meer duidelijkheid in de komende oefenwedstrijden: hoe wordt er voorgegeven bij opkomende backs, wie kan de vrije trappen nemen,  de corners, de counter? en het hele Groninger midden veld...hoe stáát dat in de praktijk   ....afwachten dus.

Martijn 10-07-2017 om 18:52

ik zeg niet dat ik het verwacht, maar wat als hij er 20 inschiet :)

hij heeft in nederland i n elk geval al bewezen te kunnen scoren, en ik zie reacties dat hij geen actie kan maken. maar moet dat dan? als je spelers hebt die een goede voorzet kunnen geven of spelers die wel een actie kunnen maken en de spits vrij kunnen zetten, dan hab je toch aan een afmaker in de spits genoeg of niet soms?

ik verwacht dat de nieuwe backs een goede voorzet kunnen geven, dat Doan ee speler vrij kan zetten. Hrustic Drost en Idrissi moeten dat ook kunnen. en zelfs Jensen en Bacuna moeten dat kunnen. 

hoe dan ook, ik laat mij lekker verrassen het komend seizoen, en het kan alleen maar beter worden ten opzichte van afgelopen jaar

kees11-07-2017 om 12:44

update dinsdag 11-7:

 

Taremi BLIJFT bij zijn club Persepopolis.  oa de verrichtingen in het Nationale team enm met de WK in het vooruit, heeft de speler besloten zijn contract met die club te verlengen.

11-07-2017 om 21:19

Ik zal mijn bron eens bij de lurven pakken haha , of hij zat gister in het vliegtuig en heeft het nu pas gepost. Maar het is nu wel duidelijk dat hij komt.

TomOkker11-07-2017 om 21:25

Knap werk Achmed

Raymon160911-07-2017 om 21:31

Ik heb ff op insta gekeken maar ik zie de bewuste  foto niet staan.  Maar zal er ongetwijfeld op hebben gestaan ! 

11-07-2017 om 22:12

Bij mijn verhaal.....

kees11-07-2017 om 22:01

@ foto (vliegtuig) in dit item:  was dit vóór of nà de botsing met dat toestel die in een nood-uitwijkmanoeuvre zit??, kennelijk

Robba11-07-2017 om 22:37

Tweet William Pomp

"Bij FC Groningen nog geen witte rook met betrekking tot Lars Veldwijk. 'Er zit nog een flinke haar in de soep', aldus Hans Nijland #DvhN"

 

herman196012-07-2017 om 00:07

 dus Veldwijk mooi laten lopen, en verder zoeken.

Robba11-07-2017 om 22:54

Het blijkt wel weer dat een aantal volgers, waaronder ik, niet geheel juichte toen Veldwijk in beeld was. Het heeft sterk het vermoeden dat hij de clubs tegen elkaar uitspeelt voor het beste contract. 

Waar Warmerdam koos voor de FC omdat de FC hem heel graag wilden hebben, laat Veldwijk tot nu toe het tegenovergestelde zien. Daar scoor je bonuspunten mee in Groningen.. alle sympathie daalt, twijfels groeien, nu alleen nog slechte statistieken en meneer kan worden gedoemd tot Sorloth 2.0

rob roy11-07-2017 om 23:06

Mee eens, en het moet niet te lang meer duren, dan is meneer al uitgekotst voordat hij ook maar één poot in de Euroborg heeft gezet. Het is nu graag of helemaal niet!!!!! Wie denkt wat meneer Veldwijk wel is, een voornaam persoon of maar een eenvoudige, onbeholpen, boerenkoolvoetballer. Voor mij mag hij nu al wel weer opzouten!!!!! 

kees12-07-2017 om 01:30

linke soep  - dat onderhandelen met Lars Veldwijk en/of  KV Kortijk

harley12-07-2017 om 10:01

hoezo..Veldwijk laat het tegenovergestelde zien? Ben jij bij de gesprekken? Wat een onzin!

kees11-07-2017 om 23:21

had ik net vanavond  nog beweerd ( op dat vorige item over Veldwijk ) dat Hans Nijland NIKS zegt,  zelfs niet vertelt wat hij de vorige avond te eten heeft gekregen (  ) vwb de beperkte informatie over Veldwijk..NU verrast de Alg Directeur met: "een flinke haar in de soep"....ach

 

het zal wel met geld te maken hebben, toch? en  niet met voetbal.

 

12-07-2017 om 00:08

een flinke haar tussen Kortrijk en Groningen of een flinke haar Groningen Veldwijk

Boogie12-07-2017 om 00:16

Waarom gaan we er meteen vanuit dat Veldwijk de vertragende factor is? Misschien heeft Veldwijk zijn keuze al gemaakt (getuige zijn opmerking dat hij deze week gaat tekenen bij een goede NL club) en is hij er al uit met Groningen. Het kan toch ook zijn dat het 'probleem' ergens anders ligt, bijvoorbeeld bij KV Kortrijk?

12-07-2017 om 00:19

Heel veel supporters moeten Veldwijk niet en dan ligt het dus maar bij Veldwijk

brummie12-07-2017 om 07:25

Precies Donny, het kan net zo goed liggen aan Kortrijk. Wellicht kan Vitesse een hogere transfersom op tafel leggen, maar wil Veldwijk liever na Groningen. Vandaag zal er wel meer duidelijk worden. De woorden van Nijland geven mij aan dat rekening gehouden moet worden dat het niet doorgaat. 

Raymon160912-07-2017 om 00:41

Hoeveel jaar contract heeft hij nog dan? 

kees12-07-2017 om 00:44

De redactie schrijft:Van de Looi in het Martiniziekenhuis? : dan was die daar ? voor een familielid ...OF was hij er misschien wel voor een keuring van Stefan van der Lei die transfervrij van Groningen naar Willem II komt ! 

pepi6812-07-2017 om 07:28

Mooi zo, next :) Wie is de volgende op de lijst? Dossier spits Groningen no 4.

brummie12-07-2017 om 07:31

Lijkt me onlogisch dat vd Looi bij een keuring aanwezig is. Een van de spelers van Willem II is wel zwaar geblesseerd geraakt volgens mij. Roddelblaadjes maar in de gaten houden Kees

kees12-07-2017 om 08:06

matig je toon brummie...O, ja ..ik was vergeten dat jij voor volgend seizoen een play off plaats van Groningen voorspelt...dat is nou eens echt nieuws !

Hgz12-07-2017 om 07:41

Die Veldwijk komt niet lekker binnen mocht hij al komen. De meesten zien het niet zitten. Groningen kan beter voor een buitenlandse spits gaan die krijgt veel meer krediet

TomOkker12-07-2017 om 09:35

Okay er zijn mensen niet blij met zijn komst maar geloof me er zijn er ook velen die er wel achter staan.

Wat voor mij het belangrijkste is, is dat de TS er volledig achter staat en dat er niet over eén nacht ijs is gegaan. Daarvan hebben we teveel voorbeelden, meest recent Sorloth. Hoeveel krediet hebben al deze zgn. buitenlandse pareltjes inmiddels verspeeld? Als deze (paniek) aankopen er niet geweest waren dan denk dat we in een andere prijsklasse konden shoppen maar goed daar hebben we van geleerd zullen we maar zeggen.

 

Ronnie 12-07-2017 om 07:41

Wat een soap. Straks Padt weg en dan is alleen die kabouter van willem2 lamprou nog over...

harley12-07-2017 om 10:06

Jij bent van mening dat ze zonder geld alvast een eesrte keeper moeten halen? En als Padt blijft..jammer dan..hebben we er 2?

Dat is toch geen soap..dat is de transferwindow.

harley12-07-2017 om 10:06

Jij bent van mening dat ze zonder geld alvast een eesrte keeper moeten halen? En als Padt blijft..jammer dan..hebben we er 2?

Dat is toch geen soap..dat is de transferwindow.

blauwevogel12-07-2017 om 07:44

Die dikke haar in de soep is volgens mij de afkoopsom die FCG moet betalen! Denk dat kortrijk ons de vel over de oren wil trekken met belachelijke som ik hoop dat ze niet meer betalen dan 6 ton loopt het bedrag naar het miljoen dan zou ik alsnog proberen die iranier te halen.

Het is wel oorvedovend stil rond Mahi speelt er helemaal niets?

kees12-07-2017 om 08:08

Iranier is niet meer beschikbaar

grunnfan12-07-2017 om 07:46

Grot van NEC maar halen dan

blauwevogel12-07-2017 om 07:55

 Niet verkeerd dacht ik;

                                 Padt

Kane      Memisevic        Larsen     Warmerdam

               Bacuna             Jenssen

                             Doan

Idrissie               Veldwijk         Mahi

Hgz12-07-2017 om 08:54

Bacuna en Jensen heb ik liever niet allebei in het elftal. Zou Idrissi en Veldwijk er ook uithalen en Van Weert erin. Tibbling op het middenveld en nog iemand voor het rechtermiddenveld neerzetten. Van Weert en Mahi in de spits Doan erachter Tibbling , Jenssen balafpakkers. en een nieuwe voor naast Doan, De rest mee eens

ronald197612-07-2017 om 07:57

Nland toon ballen trek zelf  stekker eruit koop bij nec grot of dat andere talentje  veldwijk verleden tijd  

Hgz12-07-2017 om 08:38

Lopen genoeg betere en goedkopere spelers rond in landen als Roemenie, Hongarije, Tjechie bijvoorbeeld

Cantona12-07-2017 om 08:53

RTV noord meld dat het rond is met Veldwijk

Cantona12-07-2017 om 08:53

RTV noord meld dat het rond is met Veldwijk

Hgz12-07-2017 om 08:57

Nou dan komt ie lekker binnen dan. de meesten zijn het er niet mee eens en hadden liever een ander gezien. Ik hoop dat hij het tegendeel bewijst dan, anders wordt dit de zoveelste die via de achterdeur verdwijnt.

boetnlaand12-07-2017 om 08:59

ben er ook niet echt blij mee. Van Weert hebben we nog. zelfde kaliber. die legt er echt geen 15 in 

boetnlaand12-07-2017 om 09:02

We hebben al jarenlang een spitsenprobleem, hiermee wordt het niet opgelost... 

12-07-2017 om 09:04

wees een keer blij en anders doneer Groningen extra geld voor betere spelers.

Cantona12-07-2017 om 09:04

Maar ja ,alles beter dan Sorloth, toch?

Cantona12-07-2017 om 09:05

Maar ja ,alles beter dan Sorloth, toch?

kees12-07-2017 om 09:06

Nou dat heeft Hans Nijland dus voortvarend gedaan...Hij is ook geen broekie natuurlijk in de spelershandel !

Maar ik kijk uit naar het echte nieus:  Mahi gat wel mee op trainingskamp, of is ie een dezer dagen verkocht ...Joost mag het weten.

12-07-2017 om 09:23

Al dat nieuws , wat geen nieuws is , tot dat er echt nieuws is wat nu is. Wat gister is voorspeld, Vitesse was allang uit beeld door de 2e spits die ze haalde, en Ado is nooit serieus geweest voor veldwijk. Veldwijk wil naar Groningen en Groningen wil Veldwijk dus die flinke haar was al gauw een mini haar tussen Kortrijk en Groningen.

TomOkker12-07-2017 om 09:43

eerder een grijze haar

12-07-2017 om 11:55

Beste harley , ten eerste bedoel ik dan dat ado nooit serieus voor veldwijk is geweest , ado is wel geinteresseerd geweest dat is geen geheim nee , maar veldwijk heeft denk ik nooit naar ado gewilt. Verhaal vitesse , vitesse haalt Matavz , verkoopt zhang , en van wolfswinkel , zoekt nog een spits komt bij veldwijk uit , maar koopt ondertussen een israelische spits ,  lijkt me dat veldwijk dan denkt hoedan in dat 4-3-3 systeem ? 3 spitsen passen? schakel over naar fc groningen die ondertussen bloedserieus is want ouwe bekende jans is op de koffie geweest en ziet in hem echt een basisspeler dan is de keuze toch snel gemaakt tussen de 3? het zijn aannnames maar ook een stukje logica.

12-07-2017 om 09:23

Al dat nieuws , wat geen nieuws is , tot dat er echt nieuws is wat nu is. Wat gister is voorspeld, Vitesse was allang uit beeld door de 2e spits die ze haalde, en Ado is nooit serieus geweest voor veldwijk. Veldwijk wil naar Groningen en Groningen wil Veldwijk dus die flinke haar was al gauw een mini haar tussen Kortrijk en Groningen.

harley12-07-2017 om 10:46

Dat zijn alleen maar aannames van jou gebaseerd op helemaal niets. Ado was geinteresseerd en Vitesse zou hem graag zien komen.

Hgz12-07-2017 om 09:24

Ben benieuwd als Mahi verkocht wordt of er dan nog 1 bijkomt. Ik zou gaan voor een goede balafpakker die mist nog vind ik. als ze zo een speler nog kunnen halen denk ik echt dat ze voor de plaats 5-7 gaan spelen

12-07-2017 om 09:25

En voor de azijnpisser geef die beste man toch een kans voordat je hem ziet spelen! want als die nu al niks goed kan doen , moet hij al 10 stappen extra doen voor jullie doen , de morrende mensen die een speler geen kans geven.

TomOkker12-07-2017 om 09:46

ken je het verhaal van die Iraniër........ die komt niet

kees12-07-2017 om 09:28

O, ja:  is natuurlijk ook duidelijk het werk geweest van Ron Jans.  Dat was pas een echte verrassing van Nijland. 

Die man zit nog zo vol met Ehrgeiz!

ronald197612-07-2017 om 09:45

Hoop dat ze niet te ver zijn gegaan voor veldwijk kwa afkoopsom  

HuubReuvers12-07-2017 om 09:46

Gewoon een goede spits voor de FC, geef hem nou eens een kans mensen.

brummie12-07-2017 om 09:51

Mooi dat de kogel door de kerk is. Veldwijk lijkt me een een toegevoegde waarde. Brengt meer fysiek met zich mee, en zorgt voor wat meer opportunisme/oorlog in de 16. 

In het vereden was men wel meer negatief over aantrekken spelers zoals Chery. En bij aardig wat spelers zoals Zeefuik en Hoesen was het hosanna en werd het niks. Het blijft altijd afwachten hoe een speler het gaat doen. Daarom Veldwijk eerst maar voordeel van de twijfel geven. Dat hij maar veel mag scoren bij FC.

Roelofsky12-07-2017 om 10:04

Zijne excellentie Veldwijk is binnen, heb mijn twijfels maar we zullen het zien, misschien is het wel een leider type kan belangrijk zijn.

LeoFCG12-07-2017 om 10:10

Ik snap niet dat mensen hier niet blij mee zijn... Veldwijk is echt een prima spits voor Groningen hoor! Ik denk alleen dat er wel echt een beweeglijke spits naast hem moet komen te staan, wat Van Weert niet echt is. Toch is Veldwijk aardig snel voor zijn lengte, technisch voldoende en kan hij een bal vasthouden. Alleen met spelers als Ritsu Doan achter hem hebben we iemand nodig die ook echt weg gestoken kan worden in de diepte en ik hoop dat Veldwijk dat in zich heeft maar anders moet er toch echt nog een snelle, beweeglijke spits bij. Misschien dat Idrissi er dan naast komt te spelen en dat Hrustic een kans krijgt op het middenveld, maar weet niet of Idrissi uit de voeten kan in het centrum...

12-07-2017 om 10:28

Welkom Lars! Een welkome versterking! Een spits met de juiste uitstraling, waar menig verdediging bang van kan worden! Kent de klappen van de zweep en voor de eredivisie een zeer goede spits!

brummie12-07-2017 om 10:43

That's the spirit Hugo! Veldwijk alweer de 6e aanwinst dit seizoen. Supporters van Ado en Vitesse vinden het jammer dat  Veldwijk niet komt lees ik op hun forum. Veldwijk gewoon prima spits voor in de eredivisie!

rob roy12-07-2017 om 11:52

Na ja, t'is niet anders. Mijn vorige post was nogal negatief richting deze speler. Maar nu hij toch bij de club komt heet ik hem WELKOM. Hopende dat de Technische mensen gelijk krijgen door deze speler aan te trekken en dat hij van waarde mag blijken voor FC-Groningen.  "WELKOM LARS WELDWIJK". 

rob roy12-07-2017 om 11:54

corr: "WELKOM LARS VELDWIJK"  

Martijn 12-07-2017 om 11:53

Welkom bij FC Groningen Lars, mocht je dit ooit lezen, trek je maar niks aan van al die azijnpissers die hier kritiek hebben, die doen doorgaans niks anders als klagen :) beste remedie tegen hun is er een mooi aantal inschieten komend seizoen en ze liggen allemaal aan je voeten. Hoe dan ook veel succes hier in Groningen.

skjipke12-07-2017 om 11:56

Een echte spits en volgens mij kan hij prima met van Weert spelen in een 2-spitsensysteem. Daarnaast kopsterke in een systeem met opkomende backs die een voorzet kunnen geven. Heb er wel vertrouwen in! 

En die Veldwijk heeft er wel verstand van. Zei vorige week al dat hij een contract zou tekenen bij een mooie goede Nederlandse club. Dat had ie goed gezien, toch?

Welkom Lars!

 

ronald197612-07-2017 om 11:57

Moeten afwachten of dit de juiste spits is voor ons cluppie maar wens je veel succes bij de trots van het noorden en dat we maar vaak mogen juichen 

Marco12-07-2017 om 12:13

Veldwijk is een spits die ons de komende jaren netjes in het linkerrijtje laat staan. 

Wanneer daarnaast spelers als Doan, Idrissi, Drost en Van Weert hun draai gaan vinden en gaan scoren kunnen we weer serieuzer meedoen in de play-offs.

Zwak centrum achterin blijft wel een verbeterpunt. Play-offs tegen AZ was het achterin zeer zeer zwak. Waarom een Van Nieff in oefenwedstrijden nog steeds achterin staat is zorgelijk. De tegen doelpunten van AZ geven toch duidelijk aan dat deze speler volledig ongeschikt is als laatste man (fysiek, winnaarmentaleit etc).

harley12-07-2017 om 12:25

Drost gaat zijn draai niet vinden. Een middenveld met Bacuna en Drost kan niet. En wie krijgen de schuld? De verdedigers. Achterin zijn we meer dan klaar met Reijnen, Memisevic, Larssen, Warmerdam, Ter Wierik en Kane. Van Nieff daar niet goed genoeg.

Arthur12-07-2017 om 12:16

Lekker man deze speler kan harder koppen dan schieten. Ben er anders tegen aan gaan kijken. Deze man gaat even lekker beuken in het Noordlease stadion en hoeft niet "te wennen* Goede aankoop.

campesino12-07-2017 om 12:29

groot stelletje zeikerds hier. eindelijk een echte spits en geen tot spits omgeturnde vleugelspeler of middenvelder of iets tussen een 10 en een 9 in. Hebben we veldwijk, vd weert en mahi voor 2 spitsposities. en als mahi vertrekt zal daar waarschijlijk een ander voor terugkomen. het geraamte van het elftal staat al. begin er zin in te krijgen. nu nog wat overtollige ballast (tibbling, reijnen, vd laan) zie te slijten en hopelijk is er dan nog ruimte voor een echte balafpakker. en een kaarsje opsteken dat padt blijft.

rob roy12-07-2017 om 14:04

Het kan verkeren. Bijna twee jaar geleden binnengehaald als een groot talent (Tibbling) en nu geclassificeerd worden tot "ballast". Gelukkig zijn er nog andere mensen die deze speler nog wél kunnen waarderen om z'n spel.

12-07-2017 om 12:44

Maakt niks uit welke spits er komt als je geen goed aanvoer krijgt dan kun je Messi of Ronaldo er neer zetten dan helpt het dus nog niet .

Laat Nijland dan eerst maar zorgen voor betere spelers op het middenveld Dan die Dost en Bacuna.

Hgz12-07-2017 om 13:21

Ik hoop dat Faber met Veldwijk en Mahi als 2 spitsen gaat spelen. Als Mahi vertrekt dan met Van Weert. In de aanval zit het wel aardig goed dit jaar lijkt me, nu nog een balafpakker voor het middenveld maar die zal er wel niet komen eerst.

Hoekie12-07-2017 om 13:31

Donny, ik denk dat je appels met peren vergelijkt. De aangetrokken spelers zoals Doan, Kane en Warmerdam zijn veel beter in staat een spits te bedienen dan de vertrokken spelers. LeoFcg heeft echter wel een punt in zijn post. Doan zet met het grootste gemak met een steekbal iemand vrij voor de keeper. we hebben een speler nodig die weggestoken kan worden. Goed gezien Leo! Wellicht is Veldwijk de speler die dat ook kan. Ben het met  Campesino eens dat het continu gemekker dat we de verkeerde spits zouden hebben aangetrokken begint te vervelen. Natuurlijk zullen er betere spelers zijn maar daar hangt ook een ander prijskaartje aan zoals bij die Iranier.

skjipke12-07-2017 om 13:39

Ik denk dat we Van Weert niet moeten onderschatten. Vorig jaar een beetje uit het oog verloren natuurlijk, maar volgens mij is dat de speler die vrij voor de keeper gezet kan worden. Veldwijk moet volgens mij vanaf de zijkanten bediend worden. Ik denk dat we een leuker seizoen gaan meemaken dan vorig seizoen

skjipke12-07-2017 om 13:53

Kijk voor de aardigheid eens naar het filmpje van Veldwijk die geplaatst is op dit forum... Ik weet dat het heel makkelijk is om een mooi filmpje te maken, maar die Veldwijk kan echt wel voetballen hoor.

Gezien de reacties op dit forum begon ik al bijna te geloven dat Veldwijk een draaicircel van een tank heeft, maar zijn handelingsnelheid en inzicht is echt van toegevoegde waarde voor Grunn. Sterker nog (zie mijn vorige post) Ik denk dat Lars Veldwijk misschien wel de speler is die vrij voor de keeper gezet moet worden.

brummie12-07-2017 om 14:45

Denk dat Veldwijk en van Weert prima samen in de aanval kunnen spelen. Doan/Drost en idrissi/hrustic kunnen voor aanvoer zorgen, net als de opkomende backs. Ga ervan uit dat Mahi verkocht wordt. Begint er op papier al goed uit te zien!

kees14-07-2017 om 22:28

Brummie: woensdag 19 tegen Bochum  en zaterdag 22 in Noordlease stadion tegen Granada, twee echte wedstrijden met olp die zaterdag waarschijnlijk de basis van de seizoensstart.  Dat zegt 3x meer als namen op papier.. Ik hoop en verwacht een swingend elftal MET Groninger doelpunten !

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!