Terug

Deel deze pagina:

OPROEP: Massaal naar het stadion!

Door Boerenmacht.nl 23 reacties

We waren er al bang voor: na de winterstop in de welbekende negatieve spiraal belanden waardoor de hete adem van de onderste regionen steeds dichterbij komt. Na de winterstop heeft FC Groningen nog geen enkele wedstrijd gewonnen, dat staat vast. Ook maakte het nog niet echt aanspraak op een driepunter, zelfs bij een 3-1 voorsprong in eigen huis tegen Heracles zag het er allemaal verre van zeker uit, met de 3-3 tot gevolg. De ploeg is jong: Ludovit Reis, Juninho Bacuna, Tom van de Looi en Ritsu Doan, allemaal amper ouder dan 20 of zelfs ver daar onder moeten de kar trekken. En dat is in een degradatiestrijd een enorm risico. Er kunnen zodoende vraagtekens worden gezet bij dit selectiebeleid, maar realiteit wijst uit dat ook de “oude garde” het laat afweten, veel spelers halen structureel hun niveau niet dit seizoen. Meestal spelers die geld hebben gekost, allemaal financiële risico’s dus, en zoals te zien is, is geld uitgeven niet inherent aan kwalitatieve impuls. 

  

Wat we ook van bepaalde spelers, trainers of bestuurders vinden, we zullen het er tot het eind van het seizoen mee moeten doen. En nu die verkeerde nacompetitie steeds dichterbij komt is het juist nu zaak om achter de ploeg te blijven staan. Ook al is er geen binding met de huidige ploeg, we moeten altijd achter deze club blijven staan. Ze hebben ons juist nu nodig namelijk. Dus zet voor de komende 12 speelronden alle persoonlijke irritaties opzij, kom naar dat stadion en steun deze jongens. De kwaliteit van de selectie kunnen we niets meer aan veranderen, maar iedereen weet dat je met een goede 12e man altijd sterker staat. Beschouw alle resterende thuiswedstrijden als finales, zoals we met de halve finale en de finale van dat prachtige bekertoernooi in 2015 ook zij aan zij stonden. Want uiteindelijk is er maar één ding groter dan welke speler, trainer of bestuurder dan ook, en dat is deze club. Zij aan zij staan en samen vechten voor handhaving, want deze club is meer waard dan lege stoeltjes. Wij zijn Groningen!

 

Boerenmacht.nl

 

Reacties:
robin09-02-2018 om 14:45

Die is gek... Heb me lang genoeg lopen ergeren ! Laten ze maar er maatregelen nemen van hogerhand en laten zien dat ze de aanhang serieus nemen! !! Dan kijken we wel es weer.  Misschien makkelijk praten maar dit gaat hem niet worden zo. ..gaat elk jaar iets slechter lijkt het wel... Sorry

Thijs_Faber09-02-2018 om 14:50

We roepen juist op om die ergernissen opzij te zetten om de club te steunen, of heb je alleen de titel gelezen?

hermank196909-02-2018 om 15:04

Mee eens. De wil om er naar toe te gaan is allang gepasseerd. Het houdt een keer op, ondanks dat ik het jammer zou vinden als ze een trede lager moeten voetballen. Eindelijk een mooi grasmat, een goed stadion en spelen in de jup.leage? Ik laat me niet langer zand in de ogen strooien met mooie loze woorden. Niet voor te stellen natuurlijk en verwacht ik ook niet maar we glijden er langzamerhand wel op af.En wie denkt dat dit niet zo is, blijft nog steeds in de sprookjes van Nijland en consorten geloven.

 

 

Magno09-02-2018 om 17:35

Ik begrijp dat werkelijk niet. Je bent toch supporter van een club of niet? Als het wat minder gaat, dan haak je maar af? Slap gedoe. En als alles hosanna is dan vind je het wel mooi? Lekker makkelijk zeg. Ik kan me er werkelijk niks bij voorstellen dat je de club juist nu in de steek laat. Ik snap dat sommige mensen zich door bepaalde spelers, de trainer en bestuurders in de steek gelaten voelen. Maar dan keer je je toch niet van je club af. Zoals hierboven staat ‘wij zijn Groningen’. En we spelen niet altijd denderend, we doen niet altijd mee om Europees voetbal. Het gaat met ups and downs bij FC Groningen, dat moet je als fan toch wel weten? 

robin09-02-2018 om 17:44

Thijs.. ..Je hoeft mij niks vertellen !! Begrijp de goede bedoelingen ...Ik loop mijn hele leven bijna al bij de fc maar zoals de laatste jaren is gegaan... Het is net steeds een beetje meer tegen gaan staan .nu is de maat gewoon vol. ..Kan er niks aan doen. Gevoelskwestie 

09-02-2018 om 14:53

Ga toch weg man Nijland ons eerst heel wat beloven en nu moeten we er nog meer achter staan Nijland dit heb jij zelf veroorzaakt .

Thijs_Faber09-02-2018 om 15:01

Heeft Nijland dit geschreven? Wist ik niet!

ZMulder09-02-2018 om 23:30

Donny, ga jij toch weg man...

TomFCG09-02-2018 om 15:14

In voor en tegen spoed! 

Nachtwacht09-02-2018 om 15:53

Goed gesproken. Jammer dat dit gelijk weer het sein is om te zeuren..... Idd in voor- en tegenspoed. Kop d'r veur

09-02-2018 om 16:22

Ik ga net als anders gewoon naar het stadion , maar doe niet mee aan deze onzin. Spelen ze goed krijgen ze applaus , spelen ze kut weten ze dat ook. Ik denk oprecht dat deze jongens niet beter kunnen als team , good luck heren maak er een mooie sfeer van.

09-02-2018 om 16:28

En de gasten die hier weer beginnen over nijland en consorten lijken een iq van een stoeptegel te hebben. Of nemen jullie de tijd niet om het stuk goed te lezen.

ZMulder09-02-2018 om 18:35

Inderdaad, lijken wel grammofoonplaten zeg die lui

Rob197009-02-2018 om 17:01

Dat dit soort items en oproepen noodzakelijk zijn, is in en in triest. Liefhebbers en fans komen naar je kijken of niet. Gezeur dat je wel of geen echte fan bent slaat ook nergens op. Ieder heeft zijn eigen reden om naar het stadion te gaan. 

Als ik de oproep hierboven lees en die samen van Hans Nijland deze week, krijg ik een vergelijk in mijn hoofd van een eigenwijze automonteur die het allemaal zelf beter weet bij het in elkaar sleutelen van een auto, totdat hij de auto niet aan de praat krijgt. En dan zijn er ineens andere krachten nodig om het probleem te verhelpen. Iedereen voelt toch aan dat de Fc positieve aanmoedigingen nodig hebben in deze moeilijke periode, maar ga niet lopen janken als het niet loopt zoals ze bij Groningen zelf in het hoofd hadden.

Gevolgen van een slecht beleid komen altijd boven drijven, waarbij je de kans loopt eens op de blaren te moeten zitten en helaas is die periode nu aangekomen. Met een beetje geluk is die tijd ook wel snel weer om te keren, maar ook dan moet je wel de juiste beslissingen nemen.

De crisis en paniek die er was voor Twente thuis, hebben ze na de overwinning gewoon laten varen, toen had ingegrepen moeten worden. De krachtsverhoudingen in het begin van het seizoen had een teken moeten zijn om je te gaan aanpassen aan de kwaliteit die je bezit en waarover de concurrentie beschikt. Dan waren de verwachtingen nu al minder geweest en had een ieder er vrede mee gehad dat het een matig seizoen zou worden.

Er zijn gewoon nog wat punten nodig om je veilig te spelen, laat daar een ieder van bewust zijn. Maar daar hoort wel iets bij, iets wat de huidige supporter op dit moment niet ziet, de wil om te winnen, mentaliteit om het gras op te willen vreten. De manier waarop Drost gisteren de bal verspeelde en daarna mee loopt met zijn tegenstander totdat er gescoord wordt is een eerste vereiste om te kunnen winnen. Probeer eens harder te lopen dan je tegenstander, zoek het duel, (kijk als speler eens naar je collega reis). Dit voorbeeld is niet het eerste tegendoelpunt dat door laksigheid ontstaat, de laatste 2 tegen Heracles waren van hetzelfde.

Dan kunnen we nog zoveel sfeer creeeren in het stadion, maar als het er op het veld niet van afspat, wordt het helemaal niets. 

brummie09-02-2018 om 17:20

Lees veel over slecht beleid en kwaliteit. Ik blijf bij mijn mening dat er aan het begin van het seizoen een kwalitatief goed elftal stond. Er is best goed ingekocht. De meesten hier waren ook positief, maar nu is alles ineens slecht. Er deugt helemaal niets meer van, de selectie niet, Faber niet , Nijland niet....

Het elftal is kwaitatief echt niet minder dan bijv. Heerenveen, Ado of Zwolle. Het probleeem is dat er simpelweg te weinig resultaat is geboekt en denk dat het veel met zelfvertrouwen heeft te maken. Ook denk ik dat Faber het niet is gelukt er een eenheid van te maken.

Aan de andere kant heb je soms ook wat geluk nodig, en kan je zeker geen interne frustraties (Mahi/Veldwijk/Idrissi) gebruiken.

Dat het allemaal wat minder gaat, akkoord. Toch hebben we dit seizoen thuis al meer leuke wedstrijden gezien dan het jaar ervoor. Ook aardig wat meer doelpunten ook. We hebben nog steeds een club om trots op te zijn. De club is volop in ontwikkeling met het topsportcentrum en volgens mij doet de club er ook alles aan om binding met de supporters te houden.

We mogen meedenken en kiezen van tenues en spelersbus. De Juniorclub is zeer actief en ook maatschappelijk zet FC zijn beste beentje voort. We hebben een prima hoofdsponsor en kijken al een behoorlijke tijd tegen een mooi groene grasmat aan.

Er gaan dingen niet goed en zijn niet goed gegaan. Dat zal nooit anders worden. Soms zit het allemaal wat mee, en soms zit het wat tegen.

We hebben een zeer talentvolle, maar erg jonge selectie. Natuurlijk zou een ervaren middenvelder erbij geen overbodige luxe zijn, maar aan de andere kant geniet ik van opkomende jongens zoals bijv. Kramer,  van der Looi, Reis, Absalem, Doan en Antuna.

We staan te laag op de ranglijst, maar de paniek m.b.t. degradatie vind ik overdreven en te voorbarig. Ik denk dat een club als Twente het nog veel moeilijker krijgt. Waar zijn trouwens die Verbeek fans gebleven op dit forum?

We zullen het zien zondag, ik sta achter mn cluppie!

 

Hgz10-02-2018 om 10:20

Jij hebt hetzelfde probleem als Nijland denken dat deze selectie kwaliteit genoeg heeft. Jullie zien de realiteit niet onder ogen

boetnlaand09-02-2018 om 17:30

We willen vermaakt worden ... schoem op de bek zien... vechtlust ... strijd... vergelijk het met een tv programma... als er geen bal ( sorry voor de woordgrap) aan is kijken mensen ook niet en wordt het van de buis gehaald... ik denk dat er afgelopen seizoenen al heel veel gevraagd is van de supporters ... de bal ( daar is ie weer ) ligt nu bij Hans Nijland ... bestuur en tc... en al dat geleuter over jeugd ... dat kan alleen als je een goed draaiende ploeg hebt , dan kan jeugd prima inpassen in een elftal maar louter en alleen jeugd is vragen naar de bekende weg ... nu kwaad maken of ergeren is allang geweest ... eerder berusting ... zoals het elftal ...... en ik verwacht rond van het seizoen het zelfde scenario als vorig seizoen... smeken om een seizoenskaart en de schuld bij de supporters leggen dat ze niet meer komen ... 

Ach... waar maken we ons nog druk over .... 

appie happie09-02-2018 om 18:33

Ik zeg  heb gisteren niet eens gekeken..ik zeg alleen maar , vroeger moest ik altijd alles direct zien.Ja berusting en WIJ kunnen er toch niets aan veranderen cq doen.

 

Maar ok degraderen is geen optie..

Magno09-02-2018 om 17:36

Prima stuk! In goede en slechte tijden achter onze prachtige club staan en aanmoedigen!

rob roy09-02-2018 om 17:40

Alles is al duizend keer geschreven en alle irritaties zijn al een keer langsgekomen en we zitten als club nog steeds in hetzelfde schuitje. Er zijn nog 12 westrijden te spelen en we hebben nog minimaal 10 punten nodig, laat nu als supporter het hart spreken. en kom massaal naar het stadion. Deze jonge spelers hebben van ons echt een steun in de rug nodig om ten eerste ADO met lege handen weer terug te sturen en vervolgens de rest van de wedstrijden ook tot "in den treure" vooruit te schreeuwen. Nu is het zaak alle sentimenten opzij te zetten en maar aan één ding te denken en dat is FC-Groningen in de eredivisie houden en kan ook met de steun van alle supporters, want bedenk wel, in de Jupiler Leaque spelen is geen pretje als je op vrijdagavond naar FC-Oss of Maastricht moet.

DUS ALLEMAAL NAAR DE EUROBORG AANSTAANDE ZONDAG !!!!!!!!!!!

09-02-2018 om 17:57

Laten we anders afspreken al onze irritaties op dit forum te gooien, en in de Euroborg te doen alsof we positief gemotiveerd zijn, denk dat dat voor iedereen het beste is.. Hou je in.. Ik weet dat het heel zwaar is.. Maar het helpt misschien voor net die ene procent extra inzet vanuit de spelers. En daarmee voor dat ene puntje extra

Groningen mag niet degraderen

Gnoom197009-02-2018 om 20:18

Voor minimaal 5 tientjes met twee kids naar dit ergenisvoetbal kijken? Weggegooid geld! Dan erger ik me wel voor 7,50 op fox sports

ZMulder10-02-2018 om 07:16

we zien je wel weer als het goed gaat met de club. En ga lekker voor die 7,50 een filmpje huren voor de kids, veel beter joh. Finding Nemo ofzo. 

campesino09-02-2018 om 20:22

Met zo'n aanhang verdien je het gewoon te degraderen en kan je beter de stekker eruit trekken.

Stelletje zeikerds. Diep triest!!

Gnoom197009-02-2018 om 22:09

Groningen-Emmen!! Cool!

ZMulder10-02-2018 om 07:17

Ja Emmen gaat inderdaad heel goed, denk dat ze wel promoveren, eindelijk!

Hgz10-02-2018 om 10:31

Komt een beetje over als smeken.Kom alsjeblieft naar het stadion. Kom op zeg. Denken jullie nou echt dat dit mensen overhaald om naar stadion te gaan? Groningers laten zich niet sturen die bepalen dat zelf.Alleen met goede wedstrijden haal je mensen over om naar het stadion te gaan. De supporters zijn niet gek, die gaan niet zoveel geld uitgeven om zich te ergeren. Dat gelul over echte supporters slaat ook nergens op. Als je iemand een miljoen geeft om naar een andere club over te stappen doet iedereen dat. Laat iedereen zelf bepalen of hij wel of niet gaat.

Magno10-02-2018 om 14:21

Natuurlijk doet niet iedereen dat. Hou toch op met dat soort onzin. Als je fan bent van een club bent, dan ben je dat in voor- en tegenspoed. Lekker makkelijk als je alleen naar het stadion gaat als het hosanna is, mooi voetbal wordt gespeeld en we hoog op de ranglijst staan. Dan ben je gewoon een bezoeker, niets meer dan dat. Prima hoor, maar kom dan niet net doen alsof je supporter bent van FC Groningen want die naam ben je niet waard. Als je het beschamend vindt hoe de club presteert of hoe het geleid wordt, hoe erg moet je je dan eigenlijk wel niet schamen als je je club de rug toekeert als het moeilijk gaat?

Hgz10-02-2018 om 15:44

Het gaat me niet om mij maar om de mensen in het algemeen. Nogmaals dat moet iedereen zelf weten. En wie ben jij om te bepalen wie supporter is en wie niet? 

Magno10-02-2018 om 16:15

Wie ik ben? Iemand die niet afhaakt als het wat minder gaat. Noem me zoals je wikt. Wat ben je als je afhaakt als het niet zo goed gaat? In mijn ogen ben je dan gewoon een bezoeker. Je steunt je club niet, alleen als het je zelf uitkomt en je kunt juichen. 

Hgz11-02-2018 om 11:10

ieder zn mening

Cantona10-02-2018 om 12:40

Als seizoenkaarthouder ga ik natuurlijk ook zondag weer heen maar die "smeekbedes"ben ik wel een beetje beu.

Het gaat natuurlijk al jaren slecht met de FC en het wordt steeds slechter, de bekerwinst verbloemde het een beetje maar het Europese avontuur was natuurlijk al een schrijnend voorbeeld hoe we er als club voor stonden.

Daarna is het niet beter geworden, de wedstrijden waren niet om aan te gluren, de toeschouwers lieten het afweten, smeekbedes van de FC om toch maar weer een seizoenskaart te kopen en je werd persoonlijk gebeld wanneer je in hun ogen te laat je seizoenskaart verlengde.

In de hoop dat het toch ooit weer eens beter zou moeten gaan en een persoonlijk antwoord van Nijland op enkele dingen die me dwars zaten, heb ik me toch weer over laten halen om ruim €300 neer te tellen voor een seizoenskaart.

Het nieuwe seizoen was weer begonnen en wederom had ik na enkele wedstrijden al weer enige twijfel of de prijs/kwwaliteit verhouding van mijn seizoenskaart wel juist was.

Vroeger was de sfeer in huis na een nederlaag niet best, tegenwoordig laat ik het over me heen komen en berust ik me in het feit dat het misschien wel nooit meer beter wordt.

De irritaties over dingen wordt wel steeds groter , waar vroeger het nieuws over voetbal ging daar gaat het nu steeds meer over randzaken zoals vloggende partners, gekloot tussen de spelers, Nijland met dat kappergeouwehoer of andere rare zaken waarmee hij dan weer bij voetbal inside op een genante manier in het nieuws komt enz.

Zolang het niet goed gaat moet je je op het voetbal focussen en de rest is voor de meeste supporters bijzaak.

Persoonlijk denk ik dat we het net weer gaan redden en ga ik ook weer gewoon elke thuiswedstrijd heen en volg ik de uitwedstrijden via FOX.

Maar die smeekbedes ben ik na een aantal jaren wel eens zat, ook nu krijgen we in april alweer dat gezeur om alstublieft weer je kaart te verlengen , ook dit jaar gaat Nijland beloven dat ze er wat aan gaan doen en ook dit jaar gaat dat niet gebeuren.

Als FC Groningen het publiek zo belangrijk vind, laat het dan maar eens zien en kom de beloftes eens na.

En anders wordt het tijd dat ze HG als hoofdsponsor krijger, die doet wat het belooft.

 

 

Rob197010-02-2018 om 14:37

Helemaal juist geschreven, smeekbedes, ik snap de beweegredenen ook niet om deze in de praktijk uit te voeren. Als ik lees dat er voor de club bewust voor is gekozen om de selectie niet te versterken, dan heb je op smeekbedes geen enkel recht. 

Hgz10-02-2018 om 15:46

Praatjes vullen geen gaatjes, de supporters laten zich niet voor de gek houden

grunnfan10-02-2018 om 16:39

Dit zijn wel de gevoelens van een supporter.....mooi verwoord!!!! Prima vertaling van hoe veel mensen denken..denk ik!   Top cantona

Gnoom197010-02-2018 om 13:09

Mooi stuk Cantona, zo is het precies

Magno10-02-2018 om 15:35

Ik vind dit een prima oproep en ook andere oproepen om steun te blijven geven aan de FC vind ik prima. Maar onderstreept dat dit nodig is niet ook dat ons stadion te groot is? Als we afhankelijk zijn van mensen die alleen maar komen als er goed gespeeld wordt en het goed gaat, dan is het stadion gewoon te groot. Ik weet nog dat ik in het Oosterpark stond na de degradatie, ook toen haakten twee seizoenen lang veel mensen af. Je kan je er kwaad om maken, en dat doe ik ook wel omdat die afhakers straks weer vooraan willen staan als een wel wat te vieren valt. Maar misschien moeten we concluderen dat we beter af waren geweest met een kleiner stadion, zodat er genoeg ruimte is voor de geweldige supporters die nog altijd komen en er geen lege groene stoeltjes zijn.

Cantona10-02-2018 om 20:18

Toen ze degradeerden was ik er ook bij en kocht toen nog elke keer kaarten op zuiderdiep bij die sigarenhandel, pas later ben ik een seizoenkaart gaan kopen.

De Koemantjes , Verlangen, Gary Brooke ,Fandi ,Kantelberg, Alex Pijper ,Inter, Neuchatel,Atletico,Galway ,Guimarres, Barcelona vriendschappelijk (gewonnen volgens mij,met Cruijff als trainer)enz.

ik heb het gelukkig allemaal gezien en ook volgend seizoen zal ik een seizoenkaart hebben want de FC blijft mijn club, maar ik ben en blijf een kritische supporter.

Ik heb een hekel aan smeekbedes en voetballers met een kloten instelling en ik zie de laatste jaren dat het voetbal naar de kloten gaat en ook mijn club heeft daar onder te lijden.

Door de commercie en de voetbalmiljonairs zie je dat het bij de jeugd al mis gaat en waar je er vroeger als gewone eredivisie club nog geen last van had en je nog af en toe een pareltje kon halen, kun je nu zien dat het vanaf de "top" tot aan de bodem verrot is.

Daar moet een oplossing voor gezocht worden, zodat het voetbal weer aantrekkelijk wordt, je als supporter van FC Groningen ook weer toppers kunt bekijken en je niet allemaal schaapachtig zitten te kwijlen voor de tv naar die paar clubs met die overbetaalde over het paard getilde voetbalmiljonairs.

"Football is for you and me, not for the fucking industry!".

Magno10-02-2018 om 22:18

Ik ben het voor een groot deel met je eens Cantona. Een kritische supporter zijn lijkt me alleen maar goed. Ik erger me ook kapot aan de instelling en inzet van de spelers en dat op een manier wordt gespeeld waarmee ik me niet kan identificeren. En dat niet bij FC Groningen hoort. Zelfs in het seizoen waarin we degraderen stonden er spelers in het team die meer vechtlust toonden dan op dit moment. Het valt mensen binnen de FC ook zeker aan te rekenen dat de identiteit van FC Groningen (pressie, strijd) niet meer te zien is op het veld. En dat voetbal steeds meer om commercie draait is mij ook een doorn in het oog. Net als wat ik uit jouw woorden opmaak, leef ik mee met de club met de mooie en minder mooie momenten. Ik zou zo graag zien dat we grote groep trouwe supporters hebben, die hun club ook in zware tijden steunen. Daarom begrijp ik die smeekbedes eigenlijk wel. Een vol stadion die vol passie onze jonge ploeg aanmoedigt en tot een betere prestatie brengt, wat zou dat nu te gek zijn...

kees10-02-2018 om 22:56

het probleem van de club is dat er wel geld is, maar dat de risico's erg groot zijn om grote aankopen te doen. een toptrainer halen is niet te betalen, en Mahi zal de laatste zijn die als jonge spits werd gekocht.  Nog het meest teleurgesteld ben ik in die rare uitspraak van trainer Faber (bij de club  te weinig topsportmentaliteit ) na 1  1/2 jaar trainerschap.  Hij gaat niet verlengen, en heeft dus minder gezag, maar kennelijk kan hij niet anders met deze groep uitrichten. 

Maar ook in die situatie zal de trainer toch een invloed hebben op die spelers. Motiveren, fouten eruithalen, tactisch scholen...wat al niet meer. Wisselen van spelers, desnoods als ze geen inzet tonen. Het kan allemaal en idd, die zwaktes in het team oplossen..want het hele seizoen zijn we een makkelijke prooi achterin, en komt er soms niets terecht van gevaar stichten van onze spelers in de wedstrijd.. 

Dat maar eerst voor elkaar krijgen Faber , tegen ADO al  zeg ik erbij !

GT-E12-02-2018 om 13:07

Ook ik ben het er mee eens dat we achter FC Groningen moeten blijven staan.

Ik zie ook veel geklaag over de trainer die geen vertrouwen geeft aan spelers.

Kan zo zijn, maar als de spelers dan ook al geen vertrouwen van de supporters krijgen, dan wordt het wel heel mager.......

Dus, geen gejammer, strijden doen we samen!

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!