Terug

Deel deze pagina:

Supporters verliezen van FC Groningen in kort geding: Vak F blijft leeg

Door Tom Kuiper 20 reacties

Zojuist is bekend gemaakt dat vak F komende zaterdag definitief leeg blijft. De supportersverening van FC Groningen heeft afgelopen week een kort geding aangespannen en vandaag werd bekend gemaakt dat het de rechtszaak ook verloor. Ruim 200 trouwe FC Groningen supporters zijn nu genoodzaakt om thuis te blijven. 

Lees hier het artikel terug over de straf die FC Groningen kreeg opgelegd. 

Ultras Cruoninga (Noordtribune Groningen) heeft zojuist een statement afgelegd op social media. Zij en de supportersvereniging zijn niet aanwezig bij de wedstrijd tegen FC Twente. Wij roepen u op om solidair te zijn aan de twee honderd, onschuldige, FC Groningen supporters. 

(Bron: www.noordtribunegroningen.nl)

Reacties:
Poar neemn09-08-2019 om 13:44

Anti knvb

Bikkel 09-08-2019 om 13:55

Gewoon heengaan uiteraard!!! Diegene die wel binnen mag moet het team steunen!!! Kunnen ze goed gebruiken.... Lastig verhaal tegen Twente, zie vorig jaar. 

FCG05009-08-2019 om 14:00

ANTI KNVB!

Onze vaste groep van circa 50 man voegen ons solidair bij de seizoenskaarthouders van vak-F. 

Poar neemn09-08-2019 om 14:25

Beter vangt de z-side de sfeer een beetje op

Marco09-08-2019 om 14:28

Club had nooit moeten instemmen met het schikkingsvoorstel van de KNVB, maar vol achter de eigen supporters moeten staan. Beginnersfout van de de nieuwe clubleiding. Toeschouwers moeten op de eerste plek komen, daarna pas de KNVB. 

De KNVB zou ook geen derby's meer in de zomervakantie inplannen was in 2017 afgesproken, nadat het stadion tegen H'veen thuis half leeg was, nu plannen ze weer leuk de wedstrijd tegen Twente.

Groningen kan er maar beter zijn voor de eigen supporters, KNVB is toch alleen maar Ajax en Twente.

Groentje10-08-2019 om 12:50

Wat een ongelooflijke kortzichtige reactie!

clubleiding kan hier weinig aan doen...

Straf is opgelegd door de KNVB en die zijn helaas heersend. Dat de opgelegde straf onschuldige mensen raakt is heel spijtig, maar de volgende straf zal nog zwaarder zijn... 

En daarbij licht Twente te ver weg om te spreken van een Derby... er was maar 1 Derby en die is inmiddels al 7 jaar niet meer te spelen.

Andries09-08-2019 om 14:41

Nou ja voetballers zijn weleens geblesseerd, maar nu overkomt dit ook supporters.

De grijze massa had de daders moeten aanwijzen.

Deze daders zijn hardleers en zullen dit gedoe altijd weer doen.

De goeden moeten lijden...

Nou ja geen man overboord: de wedstrijd is ook in de huiskamer te zien.

En daar kan iedereen zoveel vuurwerk afsteken als hij maar wil.

mlaan1209-08-2019 om 15:24

Erg jammer deze uitspraak. Snap de ultas wel. Zal nu wel erg stil worden zaterdag. Denk ook dat steun van deze supporters op inzet spelers nogal onderschat wordt. 

brummie09-08-2019 om 15:53

Denk niet dat de KNVn wakker ligt van 50 niet opkomende ultras of actie enige impact heeft.

Solidair zijn is prima, ieder zijn of haar keuze. Maar of je je club ermee helpt? 

FC treft verder geen blaam. Supporters wisten dat bij wederom vuurwerk afsteken er zwaardere sancties zouden volgen. Het is jammer dat goedwillenden ook niet welkom zijn zaterdag. 

Diegene die vuurwerk afstaken hadden zich ook kunnen melden. Dan hadden FC supporters die er niets mee van doen hadden in andere vakken geplaatst kunnen worden. 

 

FCG05009-08-2019 om 16:11

Wij zitten niet bij de ultra’s. Maar blijven gewoon solidair naar de gedupeerden. De uitwedstrijden naar az en psv gaan wij weer heen natuurlijk! 

Fan op afstand09-08-2019 om 16:40

Laat duidelijk zijn dat sfeeracties door een ieder gewaardeerd wordt. En als daar bepaalde voorwaarden bij horen so be it. Maar het is toch niet de bedoeling dat een enkeling deze voorwaarden blijkbaar geregeld met voeten treed want anders had de KNVB deze maatregel niet genomen. En hopelijk zijn de verantwoordelijke fans zich bewust dat je het nooit van de KNVB gaat winnen. Zie er namelijk nog een keer van komen dat als men willens en wetens doorgaat een thuiswedstrijd compleet zonder fans gespeeld zal moeten worden. En dan is het helaas leiden en last. Geloof ook niet dat het bestuur van onze FC anti sfeeracties is maar ook zij hebben zich aan de spelregels te houden. Daarom vind ik niet dat het bestuur aaansprakelijk gesteld kan worden voor deze sanctie. En in beroep gaan tegen een beslissing levert in het algemeen alleen maar een zwaardere straf op. Misschien moeten deze fans eens aan andere sfeeracties gaan denken die wel door de beugel kunnen bij de KNVB. Maar hoop echt dat deze, hoe mooi ook, vuurwerk acties tot het verleden behoren.

Ronnie 09-08-2019 om 16:41

Tsja, ik heb er een beetje gemengde mening over. Ik vind vuurwerk best leuk maar niet echt nodig voor de sfeer.

Als we dan ook nog weten dat het niet mag, dan zou ik het dus gewoon niet doen. Zo erg is het nou ook weer niet als we zonder vuurwerk moeten.

Wat ik wel vervelend vind is dat supporters die er niets mee te maken hebben nu morgen afwezig zijn. Zelf denk ik dat de mensen die wel vuurwerk voorstander zijn nu niet alleen aan zichzelf moeten denken en vanuit boosheid juist wel de volgende wedstrijd vuurwerk mee gaan nemen, maar het vuurwerk gewoon thuis laten vanaf nu.

De volgende straf kon weleens een leeg stadion zijn en dat heb ik niet over voor een beetje sfeer door vuurwerk.

succes FC en knok je leeg voor vak F en de rest van de supporters!

Cantona09-08-2019 om 17:42

Het is natuurlijk zuur dat onschuldige supporters ook de dupe worden ,maar er is voor gewaarschuwd.

Degenen die het vuurwerk afgestoken hebben verknallen het ook voor de rest.

Misschien  hadden ze gehoopt dat de daders zouden worden verraden of dat ze zich onder de druk van de supporters zouden aangeven om zo in elk geval de €15.000 te kunnen verhalen. 

Ze zijn echter niet verraden en hebben zich zelf ook niet aangegeven en dus was straf te verwachten..

Jammer dat het zo moet.....

Door allerlei regeltjes veranderd het voetbalpubliek steeds meer in theaterpubliek en de echte voetbalbeleving van weleer is ver te zoeken.

Zo willen ze zorgen dat het publiek in één groot schaapachtig klapvee veranderd en er alleen nog maar brave hiephiephoera supporters komen.

Ik heb zelf niet meer de neiging om in de hekken te klimmen of me als een hooligan te gedragen en bekijk de thuiswedstrijden nu meestal zittend maar ik kan me indenken dat de jongere garde zich wil laten zien of van zich wil laten horen.

Een sfeeractie, spandoeken, gezang en vuurwerk versterken in mijn ogen dat de sfeer en misschien is er een legale manier om toch vuurwerk  af te steken.

 

 

 

Andries09-08-2019 om 18:10

Gudde zegt schaapachtig wij hebben ook verloren.

Is er een wedstrijd gespeeld?

Gudde moet echter zeggen waar het op staat.

Rotterdammers zijn recht door zee.

Al zijn er uitzonderingen......

Een storm in een glas water.

Over 2 weken is iedereen er weer en kan met vuurwerk gegooid worden......

 

Andries09-08-2019 om 18:13

Nog iets.

Vuurwerk morgen op het veld, figuurlijk dan......

brummie09-08-2019 om 18:16

Gudde verwoord het in mijn ogen prima. Vuurwerk in stadion is ook niet meer van deze tijd. Wees blij dat je nog gewoon in Nederland biertje kan drinken op tribune. In Engeland is dat al jaren verboden net als roken. 

Sfeer maak je door je ploeg aan te moedigen en een sfeeractie te doen. Jongere garden hoeft niet meer in de hekken te hangen. Hekken zijn er gelukkig allang niet meer. Nu lekker dicht op het veld, vrij zicht. 

Buddy09-08-2019 om 18:33

Fan op afstand heeft het wat mij betreft prima verwoord.  Trouwens met zoveel camera's moet het toch mogelijk zijn dit tuig een stadionverbod te geven.

Als de regels je niet aanstaan kan je beter thuisblijven lijkt me i.p.v het plezier van velen te vergallen. 

KWibus09-08-2019 om 21:31

Vorig seizoen ook een thuiswedstrijd gezien waarbij er vuurwerk bij Ultra’s van Vak F werd afgestoken. Met zwarte doeken er omheen hoog in het vak. Daar zullen meer van de nu 200 geschorsten wel degelijk iets mee te maken hebben gehad. Ook niet slim volgens mij.

Dat tegen Ajax andere personen het dan nog eens dunnetjes overdoen en de anderen dan ‘duperen’... iets te kort door de bocht naar mijn idee.

Boycot, thuis blijven, solidair zijn... Beetje huilie, huilie! 

Steun je club, zullen ze morgen hard nodig hebben.

FC Knudde09-08-2019 om 23:17

Mooi interview met Danny Buijs bij RTV noord over deze kwestie. Zeker te beluisteren waard!

 

Marcos00909-08-2019 om 23:34

Heel vervelend voor de supporters die er niets mee te maken hebben. Als ik zelf de dupe was geweest had ik geprobeerd alsnog binnen te komen op een andere tribune. Aan kaarten komen is namelijk niet heel erg moeilijk. Ik ben er in elk geval weer gewoon bij, want ik vrees dat dit niet de laatste keer is zonder (gedeelte) publiek. Bovendien zullen we de punten hard nodig hebben. Ook voor uitwedstrijden staan we al op scherp qua vuurwerk. Tegen grootmachten als de KNVB, FIFA, UEFA en de politiek kunnen we toch niet op. Dus misschien moeten we er ons gewoon bij neerleggen. Want op nog meer enorme boetes zit onze club ook niet op te wachten. Gelukkig hangt sfeer niet alleen van vuurwerk af. 

ZMulder10-08-2019 om 04:09

Dat iemand dus blijkbaar gestraft kan worden voor iets dat hij niet heeft gedaan, onvoorstelbaar. Daar had de club het moeten opnemen voor de supporters. En dat vuurwerk? Wat een gemiereneuk zeg. Vuurwerk, rook, spandoeken... iedereen vind het prachtig. Dat kan niet anders. Las van de week nog lyrische berichten over die geweldige PAOK fans. De heksenketel. Ja daar hoort vuurwerk bij. Ik dacht nog... laat het de KNVB maar niet horen dat ze in Griekenland elke week ladingen vuurwerk afsteken. En wat is het probleem eigenlijk? Joh, als je dat vuurwerk niet bevalt, ga je toch gewoon even twee vakken verderop staan. Opgelost. Het is bovendien toch ongeplaceerd (moest heel erg wennen aan dat woord). Oh, kunnen we misschien dan ook even een apart rookvak inrichten aub? Het begon allemaal met 'roken lossen we samen wel op', weet u nog? Nou, dat 'samen' is er inmiddels wel vanaf. Zal sfeerloze boel worden tegen Twente. Behalve in het uitvak dan. Zal ook tijd worden dat ze met dat alcohol schenken stoppen. Of wacht, misschien kunnen we daar ook een apart vak voor maken. Vak AA misschien. De betutteling zeg. Het komt nooit meer goed...

M0i10-08-2019 om 08:54

De focus van de gedupeerden zou moeten liggen op degene(n) die hun hebben genaaid door het vuurwerk af te steken. Ik ben niet tegen vuurwerk, maar het mag nu eenmaal niet. Afspraak van de clubs onderling die wordt gehandhaafd door de KNVB. Als de helden die dit veroorzaakt hebben zich niet vrijwillig melden, dan past de KNVB dat toe wat ik ook wel eens meegemaakt heb: de hele klas moet nablijven omdat de stouterik zich niet meldt. Zo gaat het overal, Montenegro speelde laatst in juni geheel zonder publiek tegen Kosovo omdat een paar onverlaten tijdens een eerdere wedstrijd zich racistisch hadden geuit. De UEFA pikt dit niet en straft hard. Terecht.

Solidair te zijn helpt helemaal niks. De regels worden niet anders, de KNVB heb je er niet mee. Elkaar aankijken en aanspreken op gedrag lijkt me een veel betere optie, wetende wat de gevolgen kunnen zijn. Een volgende keer mag ik er ook niet in, ik zit wat dit betreft helaas te ver weg om de daders aan te spreken, maar zou enorm pissed zijn als ik door die paar zultkoppen mijn wedstrijd moet missen. 

Hugo10-08-2019 om 09:24

Moi, Helemaal mee eens, de afstekers van het vuurwerk zijn de onverlaten die dit veroorzaakt hebben niet de KNVB of Gudde. Dus vuurwerkgooiers; wees een man en bied je excuses aan en kap nou eens met dat domme gedoe. Er zijn zat andere ludieke sfeer acties te bedenken, gooi eens een kip op het veld of eieren 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!