Terug

Deel deze pagina:

Verslag interviews na de training vandaag

Door Wouter Pauwels 0 reacties

We moeten morgen (zaterdag) weer aan de bak zegt Sergio Padt tegen FCG Radio want in de eredivisie is geen enkele tegenstander makkelijk. Dat kunstgras van ADO Den Haag vindt hij een voordeel voor de thuisclub want ze trainen er dagelijks op. Het kunstgras. waar de FC op getraind heeft is toch anders dan waar men morgen op moet spelen. Hij keek nog even terug naar de wedstrijd van vorig jaar toen de FC uit een onmogelijke positie (4-0 achter) terug kwam tot 4-3. Als het mee had gezeten hadden we zelfs nog een gelijkmaker kunnen maken. Wij hebben een strijdplan voor morgen maar wat dat wilde hij nog niet vertellen en dat is logisch. ADO heeft een hele creatieve middenvelder in de persoon van Abdenasser El Khayati en hele goede buitenspelers en daar moeten we goed op voorbereid zijn. We moeten gewoon vol voor de winst gaan!

Mike te Wierik zegt dat men vol goede moed heeft getraind deze week en er klaar voor is om de punten uit Den Haag mee te nemen. Den Haag heeft gewoon een goede ploeg en ze doen het tot nu toe prima, dus we kunnen onze borst nat maken. Hij voelt veel voldoening en vertrouwen dat de technische staf hem na zijn schorsing direct weer in de basis zetten. Hij vind het niet erg dat hij dan centraal speelt of (zoals morgen) weer als rechtsback. Ik speel waar de trainer me nodig heeft, als ik maar speel. Hij vindt ADO een ploeg met veel power. Een ploeg dat weinig risico neemt in het voetballen en heel goed weet wat ze wel en niet kunnen en organisatorisch goed staan. We moeten morgen zorgen dat we kort en scherp dekken zodat ADO niet teveel ruimte krijgt om te voetballen en vooral die El Khayati moeten we niet teveel ruimte geven, al draait ADO niet alleen om hem want ze hebben meer goede spelers. 

Trainer Ernest Faber vertelt ons dat ze goed op kunstgras hebben kunnen trainen en de meeste spelers waren er bij. Hij vindt ADO een ervaren en fysiek sterke ploeg met veel lengte en een ploeg die graag vooruit denkt maar ook kwetsbaar is in de omschakeling. Daar hebben wij de mogelijkheden als je maar lef toont. Wij hebben wel de kwaliteiten om erdoorheen te kunnen spelen, zolang je maar niet mee gaat in het fysieke gevecht wat zij aan willen gaan. Wij moeten voetballend het verschil maken. Alfons Groenendijk, trainer ADO, verwacht een fysieke strijd maar wij moeten het voetballen doen zegt Faber. Verdedigend moeten we het duel aangaan maar aanvallend moeten we slim positie kiezen zodat zij niet in hun kracht komen. Mimoun Mahi en Samir Memisevic zijn nog twijfelgevallen al verwacht hij wel dat Samir er bij is. Kasper Larsen is er tot de winterstop zo wie zo niet bij want hij gaat revalideren in Italië, waar ze een andere behandelmethode hebben als hier voor zijn blessure. Hij heeft last van een achillespeesblessure. Ruben Jenssen is ziek dus er zo wie zo niet bij.  

Reacties:
U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!