Terug

Deel deze pagina:

[Update zaterdag 20 augustus] Voorbeschouwing FC Groningen - FC Twente

Door Redactie 31 reacties

Zondagmiddag om 12.30 staat bovengenoemd "kelderduel" op de speelkalender, een wedstrijd die normaal gesproken nooit had mogen plaatsvinden. "Lucky us" voor de tegenstander uit het Twentse -  dat zich gesteund wist door een aantal (omstreden) "connecties" uit Zeist - waardoor en ondanks - het bijna failliet van de tukkers - hun bezoek aan Grunn (tegen alle bobo-regels in) toch doorgang vindt... Zowel voor FC Groningen als voor de gasten is het seizoen desastreus begonnen. Dat dan weer wel! En om gelijk maar met de deur in huis te vallen, FC Groningen wist zelfs niet één keer te scoren.... De hoogste tijd om daar zondagmiddag verandering in aan te brengen, zodat de bezoekende bierbeugelbrigade na afloop op die plaats is gezet, dat aan het einde van het seizoen "alsnog recht doet" om uit te komen in de Juup!  

Update zaterdag 20 augustus - lees verder onder de vermoedelijke opstelling

FC Twente
Hakim Ziyech staat (helaas) nog steeds op de loonlijst, diverse bronnen gaan er nog steeds vanuit dat de behendige aanvallende middenvelder/vleugelspeler voor 1 september verkocht is. Middenvelder Felipe Gutiérrez en aanvaller Jerson Cabral verkasten naar Spanje. Verdediger Robbert Schilder liep uit zijn (aflopend) contract. Aanvaller Zakaria El Azzouzi die het afgelopen seizoen gehuurd was van Ajax, is overgenomen door Sparta. De tukkers wisten zich ondanks de grote financiële nood toch nog te versterken..., zij het op huurbasis. Aanvaller Enes Ünal en middenvelder Yaw Yeboah zijn tijdelijk overgekomen van Manchester City. Spits Dylan Seys is gehuurd van Club Brugge. Terugkijkend op de eerste twee duels (Excelsior thuis en Feyenoord uit) maakte de ploeg een onmachtige indruk. En dat geldt evenzo voor FC Groningen...

Historie:

23-09-2015 BK FC Groningen - FC Twente 2-1  

12-08-2015 ED FC Groningen - FC Twente 1-1  

22-03-2015 ED FC Groningen - FC Twente 2-2  

12-02-2014 ED FC Groningen - FC Twente 1-1  

16-05-2013 NC FC Groningen - FC Twente0-1

FC Groningen
De nederlaag tegen Excelsior was toch wel even een tikkie! Te slap beginnen en daarna achter de feiten aanlopen nekte uiteindelijk FC. Met het aantrekken van Samir Memisevic die tegen de Kralingers als invaller een goede indruk maakte en (sinds donderdag) linksback Jason Davidson die vanaf vandaag speelgerechtigd is, beschikt trainer Ernest Faber eindelijk over meerdere opties om de geplaagde achterhoede van nieuwe verdedigende impulsen te voorzien. Ook Kasper Larsen is vanochtend op het trainingsveld gesignaleerd maar zit vanwege een schorsing nog één wedstrijd aan de kant. 

Etiënne Reijnen verliet vanochtend eerder de training en heeft waarschijnlijk een enkelblessure. Onzeker is of Reijnen de wedstrijd haalt. Een optie is om bijvoorbeeld Hateboer in het centrum te posteren naast Memisevic. Desevio Payne kan dan op de rechtsback positie, Davidson op de linkervleugel of zou Jarchinio Antonia opnieuw worden ingezet als rechtervleugel verdediger?   

Met de terugkeer van Simon Tibbling die nu wel fit genoeg is om in de basis starten lijkt Tom Hiariej genoegen te moeten nemen met een bankplaats. Waarschijnlijk dat Yoëll van Nieff eveneens reserve is. De verwachting is dat er verder op het middenveld en voorhoede niets gewijzigd wordt.  

De vermoedelijke opstelling: Padt, Hateboer, Reijnen(?)/Hateboer, Memisevic, Davidson, Tibbling, Jenssen, Drost, Rusnak, Antonia, van Weert

Update zaterdag 20 augustus - Er worden nog meer mutaties in de basis opstelling verwacht, afgaande op de laatste ochtendtraining vanuit Corpus. Elwin Baas (RTV Noord) twittert dat Jenssen (prive) en Reijnen (enkel) afwezig zijn. FCG Radio attendeerde ons dat Desevio Payne sowieso niet mee kan doen, de vleugelverdediger is geblesseerd.

De vermoedelijke basiself: Padt; Antonia, Hateboer, Memisevic, Davidson; Tibbling, Drost, Bacuna; Idrissi, Van Weert, Mahi

Het seizoen is gelukkig nog lang genoeg en twee keer een slag verliezen is uiteraard niet een compleet  "verloren oorlog". FC Groningen is nu in principe compleet en heeft ruim voldoende kwaliteiten in huis om met vallen en opstaan een opmars te maken naar de subtop. Wat ons betreft de hoogste tijd om zondag die eerste stap te zetten door met veel strijd, tempo en voorwaartse dadendrang in doelpunten om te zetten en de tukkers van het veld te blazen! 

Wat ons betreft kan die rode lantaarn niet snel genoeg worden overgedragen! Deze wedstrijd komt dan ook als geroepen!

Come on FC!

Reacties:
Jantje19-08-2016 om 21:52

De druk zal groot zijn op de fc.

En daar kan Twente wel eens dankbaar gebruik van kunnen maken. Hoop het niet maar verwacht een kleine nederlaag. Puur omdat de nieuwe spelers achterin nog moeten wennen aan elkaar.

TomOkker20-08-2016 om 09:42

Daarom denk ik dat er juist geen druk is.

campesino19-08-2016 om 22:25

Er zijn dit jaar 2 wedstrijden in de euroborg die we niet mogen verliezen. die tegen de dorpelingen en deze tegen die criminele bende. het kan me niet schelen hoe, maar de 3 punten moeten in groningen blijven.

Nachtwacht19-08-2016 om 22:35

Liever Idrissi en Mahi ipv Antonia en Drost.

Maduro dus wissel....

TomOkker20-08-2016 om 09:43

Liever degene die wedtrijd fit is en die dit ook op de trainingen laat zien.

ronald197620-08-2016 om 05:44

Faber snapt iets niet v dat je met rusnak en Antonia geen bruikbare voorzetten krijgt voor vd Weert

Rob197020-08-2016 om 07:53

Als Faber dat niet snapt, moet hij oude beelden gaan analiseren en dus beide niet meer opstellen. Voor ons is dit oud nieuws.

TomOkker20-08-2016 om 09:34

Misschien dat jij het niet snapt wie zal het zeggen, Ik denk dat het weer meespelen van Tibbeling en de 2 mutaties in de verdediging weleens de ontbrekende rust kan brengen waardoor Rusnak en Sidonia wel meer bij het spel betrokken worden. Want als ik Sidonia in de verdediging zie staan dan klopt er volgens mij op andere posities iets niet.

Hoop dat die memisevic ons ongeleid projectiel onder de duim krijgt want anders mag ie van mij vandaag nog vertrekken.

Rob197020-08-2016 om 11:55

Misschien snap ik het niet, maar Antonia is toch een dramatische voetballer, die voor Groningen wel erg veel kwaliteit te kort komt. Presteert totaal niet. Rusnak heeft nog kwaliteiten buiten Antonia zijn snelheid om, zit er bij Antonia niet meer in. Maar wat ik in ieder geval wel snap, dat het TIBBLING is en geen Tibbeling. Niet getreurd, je bent niet de enige op dit Forum. En Antonia als back, dan nog liever Hiariej op die plek. Payne, is er toch ook. Maar ook dat zal ik wel niet snappen, het zou toch zo moeten zijn, dat er een rechtsback speelt in jong Groningen, die dan kan doorschuiven. Ik weet wel, dat het niet mee gaat vallen morgen. Maar wie weet verrast de FC mij. Thuis word ik ook wel eens verrast en dan ben ik zo blij als een klein kind.

TomOkker20-08-2016 om 13:08

Ik ben ook niet zo gecharmeerd van Sidonia maar wij hebben de afgelopen 2 wedstrijden ook niet de spelers kunnen opstellen die Antonia kunnen lanceren. Daarbij met ongeleid projectiel Hateboer in je nek wordt het er al helemaal niet beter van.

Rob197020-08-2016 om 13:14

Maar Antonia creeert zelf ook helemaal niets, buiten zijn snelheid om, zou ik als tegenstander blij zijn met hem. Hij oogt ongevaarlijk. Tevens vind ik dat hij veel te weinig energie in de wedstrijd steekt, is veel te afwachtend en heeft geen power. Ik kan mij voorstellen om hem in de voorste linie te posteren bij een voorsprong als de tegenstander gaat drukken, maar anders is hij ongevaarlijk en makkelijk te bespelen.

herman196020-08-2016 om 07:46

Nou zag ik gister de "voorlopige opstelling" en tot mijn verbazing speelt Reijen toch weer!

had toch verwacht dat Faber er iets moois van ging maken,maar heb mijn bedenkingen.

TomOkker20-08-2016 om 09:40

Zijn er op Maduro na, andere opties dan. Wat is dit toch mensen, er wordt een hele week getraind en als blijkt dat Reijen beter op die positie speelt dan Jantje Klaasje of wie dan ook dan is het toch logisch dat Reijen speelt. 

appie happie20-08-2016 om 08:22

Ik snap dus Rusnak en Antonia ook niet...ik met mijn leeftijd krijg ze nog beter voor (de ballen)en Rusnak geen hoekschoppen meer nemen..vorige wedstrijd 11 dacht ik  almaar erg ongevaarlijk..ik houd mijn woord en ga niet morgen..eerst maar verbetering zien. ..ik verdom het langer om me te ergeren int stadion.

20-08-2016 om 08:32

Vanuit Sonnenberg(Dui) verwacht ik een 2-0 overwinning... Aanpakken die handel!

brummie20-08-2016 om 09:05

Heb zin in de wedstrijd. Ben benieuwd hoe memesovic en evt. Davidson het gaan doen. Verwacht dat Twente wat compact gaat spelen. Denk dat het een spannende voetbal middag gaat worden. Come on fc!

TomOkker20-08-2016 om 09:47

Ik ben erg benieuwd hoe het scandinavische duo het gaat doen op het middenveld want daar vervacht ik dit seizoen veel van. Deze wedstrijd en de 2 volgende verwacht ik nog niet veel resultaat maar alles is meegenomen. Ik zeg 2 - 1

Ronnie 20-08-2016 om 09:50

Goed stukje in dagblad van Menninga. Ben het volledig met hem eens dat treuzelen met aantrekken spelers achterin leidt tot puntverlies en stand op ranglijst.

nu schijnt Reijenen blessure te hebben en moet Hateboer naar cv plek en Antonia rechtsback? 

Nee dan heb je een uitgebalanceerde groep en elftal.

gewoon maduro der in, die nieuwe op links, hateboer op rechts. Simon met jensen op middenveld en voorin idrissi, vd weert, linssen. Zet rusnak maar op 10 want die drost...

en dan winnen we dus gewoon van die grolschslurpers

20-08-2016 om 10:24

Tja, ik hoop en gun onze FC graag drie punten. Die hebben ze ook hard nodig. Er optimitisch ben ik echter niet.

De club uit Enschede heeft, ondanks haar faillissement status, een jaarbegroting die 40% hoger ligt. Dat resulteert in een kwalitatief betere selectie, maar wat erger is deze ploeg bezit vooralsnog een veel betere mentaliteit. Daar ligt hun winst.

Wat ik echt niet begrijp, waarom we niet met Sorloth spelen en Idrissi en Mahi op de flanken. Dan heb je veel dreiging, het je 3 kerels die kunnen scoren en ook een onverzettelijke mentaliteit hebben. Daar zal iedere tegenstander ontzag voor hebben, wat de druk op onze zwakke defensie ook verlicht.

brummie20-08-2016 om 10:45

Twente betere mentaliteit? Hake geeft juist aan dat hij vond dat in de 2 verloren partijen van zijn team er te weinig gif inzat. Te mak dus. 

Wat de opstelling betreft, mocht reiken helaas niet kunnen spelen, dan is hateboer geen onlogische vervanger. Twente heeft snelheid voorin, Maduro is te langzaam. Denk dat met nieuwe verdediging faber verder van de goal kan spelen vanwege meer snelheid nu. Wat de opstelling ook wordt, achter de ploeg gaan staan en met elkaar 3 punten pakken

jvantilt20-08-2016 om 11:02

Ik vond Twente goed spelen; snel, technisch.  Dit kan, ook gezen de perikelen rond eventuele degradatie van Twente,  wel ens de derde nederlaag betekenen  voor de FCG.

brummie20-08-2016 om 12:06

Jammer dat reijnen en jensen uitvallen. Toch 2 ervaren jongens. Ondanks een enigzins uit nood geboren opstelling, op naar 3 punten

Jantje20-08-2016 om 12:15

Als dit de opstelling is naar de laatste update dan wordt tijd dat Faber ontslag krijgt. Dan heeft hij er echt geen kijk op. Je gaat toch alsjeblieft niet weer spelen met Bacuna. En geen antonia als verdediger.

 

FCGmijnclub20-08-2016 om 12:31

Ontslag? Nu al... ....

brummie20-08-2016 om 12:46

Wie zou jij dan op rechtsback zetten? En omdat bacuna speelt,faber ontslaan? Moet niet gekker worden. Wat een onnozele negativiteit. 

Morgen staat er wellicht geen ingespeeld team, who cares, als we maar winnen. Faber traint al weken met die gasten, lijkt me dat hij weet wat hij doet.

Als selectie er na 31 augustus nog zo uitziet en iedereen is fit, hebben we prima selectie. 

renevanderes20-08-2016 om 12:50

Dit is de opstelling voor morgen.  Padt- Antonia- Hateboer- Memisevic-Davidson-Bacuna- Tibbling- Drost- Mahi- van Weert-Idrissi. Mogelijk wordt Bacuna nog vervangen door Jensen diens vrouw op dit moment aan het bevallen is en daarom op de laatste training afwezig is.

Johan20-08-2016 om 12:57

Prima opstelling. 

Jantje20-08-2016 om 12:59

Ik zou Tom Hiariej op rechts back zetten

 En voor Bacuna als Jensen niet kan spelen van nieff brengen.

TomOkker20-08-2016 om 13:13

Solangsamerhand wordt het voor iedereen duidelijk hoe kwetsbaar onze selectie is je kunt een leuke elftal neerzetten maar bij blessures of kaarten is het vrouwen en kinderen eerst en pompen of verzuipen.

20-08-2016 om 21:31

toch een beetje het "Olympisch gevoel"?    zoals bij de hockey dames en de handbal dames en bij DafneSchippers??  Oh...wat zeg ik: is de groninger selectie een stelletje DAMES  bijelkaar?  misschien ligt daar het probleem! 

TomOkker21-08-2016 om 08:58

Zoals ik hier reeds eerder schreef kees gaat het inderdaad niet om opstelling maar om instelling. De dames die jij noemt bijvoorbeeld, verrichten meer trainingsarbeid dan menig 'brood'voetballer, deze dames zullen dan ook niet zo snel verzuipen. 

 

campesino20-08-2016 om 13:53

Vond ik de omzettingen met antonia en faber in de verdediging vorige week niet erg slim, nu vind ik het een logische voortzetting op vorige week. nogmaals zoveel omzettingen tijdens een wedstrijd lijdt bijna zelden tot succes, maar zoals masker al schreef, met antonia achterin wordt je verdediging een stuk sneller. van gaal maakte van reiziger ook een prima rechtback.

bacuna lijkt me nog niet klaar voor het grote werk, maar is wel een type voetballer dat ontbreekt op het middenveld 

fc groningen!!20-08-2016 om 14:13

Mooie opstelling eindelijk weer is wat creativiteit in de aanval met mahi en idrissi. Ben ook heel erg benieuwd naar de verdediging met Antonia rechtsachter en hateboer CV. Hopelijk speelt Jensen nog wel ipv bacuna. Heb nu opeens erg veel zin in de wedstrijd van zondag!

fc groningen!!20-08-2016 om 14:13

Mooie opstelling eindelijk weer is wat creativiteit in de aanval met mahi en idrissi. Ben ook heel erg benieuwd naar de verdediging met Antonia rechtsachter en hateboer CV. Hopelijk speelt Jensen nog wel ipv bacuna. Heb nu opeens erg veel zin in de wedstrijd van zondag!

ronald197620-08-2016 om 14:39

ingespeeld of niet maar als je maduro wisselt en laat tom staan. Hateboer naar centrum zet je payne 2 man voor rechtback en dan geen sidonia erneer. payne deed het vorig seizoen leuk toen hij speelde juist hem moet je nu speelminuten geven als rechtback helaas rommelt deze trainer tot nu toe hoop op winst met duidelijke cijfers zodat er beetje rust komt en vertrouwen

brummie20-08-2016 om 15:13

Payne kan niet spelen, is geblesseeerd Ronald

ronald197620-08-2016 om 18:35

dank je brummie. Wist ik niet.

20-08-2016 om 19:25

Ik hoop dat EF de beste 11 de wei in stuurt. Zelf heb ik meer vertrouwen in Maduro (ipv Antonia) met Hateboer op RB.

Ook zou in Van Weert een linie terughalen (Dost eruit) en Sorlot in de punt van de aanval zetten. Met de gekozen flankbezetting is naar mijn mening succes verzekerd.

Pak a.u.b. die lui van Enschede, die sowieso zijn bevoordeeld door rare Zeist beslissingen. Zouden ze zelf hun optreden nog sportief vinden? Rare lui daar...

appie happie20-08-2016 om 19:36

Enschede komt niet over de middenlijn.

harley20-08-2016 om 20:07

9 tegen 11.. Niet eerlijk..kansloos 0-3 verlies..

Drost EN Bacuna..hoe verzin je het....

ebel7920-08-2016 om 20:39

 Jammer dat je je eigen jeugd zo de grond in boord. Ventje is net 19 jaar en jij doet al zo denigrerend. Bacuna heeft bij mij meer krediet, omdat het een jongen van de stad is en hij heeft heel veel potentie in zich om een grote te worden. Vwb Drost....daar heb je helemaal gelijk in!

ebel7920-08-2016 om 20:39

 Jammer dat je je eigen jeugd zo de grond in boord. Ventje is net 19 jaar en jij doet al zo denigrerend. Bacuna heeft bij mij meer krediet, omdat het een jongen van de stad is en hij heeft heel veel potentie in zich om een grote te worden. Vwb Drost....daar heb je helemaal gelijk in!

harley21-08-2016 om 00:47

Is niet mijn gewoonte om eigen talent de grond in te boren..maar in sommigen zie ik het niet zitten..eigen jeugd of niet..Ik vind Bacuna helemaal niks..en Drost ook niet.

Nogutsnoglory120-08-2016 om 22:09

Kan Faber af en toe niet volgen. Ik dacht dat de meeste trainers altijd uitgaan van het principe om zoveel mogelijk hun spelers op hun favoriete positie te laten spelen waar ze het beste tot hun recht komen. En het team zo weinig mogelijk door elkaar husselen . Dus een rechtsback vervangen door een andere rechtsback etc. Waarom Hateboer centraal achterin opstellen? Hij speelt al 100 wedstrijden rechtsback en heeft ook in de voorbereiding geen enkele keer in het centrum gespeeld. Ditzelfde geld voor Antonia, met alle respect maar dit is toch geen rechtsback ? Typisch zo'n speler die in eigen strafschopgebied een strafschop veroorzaakt. Doordat 1 speler als Reijnen ontbreekt ga je je team toch niet op 2 of 3 posities wisselen door spelers die nooit op die posities hebben gespeeld? ( of dit misschien ooit eens een keer in hun jeugd hebben gespeeld? ) . Sorry ik kan dit niet volgen. Hateboer heeft het momenteel al moeilijk genoeg op zijn eigen plaats, die ga je toch niet centraal achterin zetten. Dat is vragen om moeilijkheden. Zoals jullie weten ben ik absoluut geen fan van Maduro maar voor deze ene wedstrijd gewoon laten staan omdat hij daar al de hele voorbereiding en de eerste 2 competitie wedstrijden heeft gespeeld. Onze Serviër moet achterin de spits uitschakelen en Maduro als een ouderwetse ausputzer daar achter en de slippertjes opvangen en dan de opbouw verzorgen. Zodra Larson zijn schorsing er op zit Maduro vervangen door hem. Dan rechtsachter Hateboer en linksachter Davidson en laat die verdediging dan maar een wedstrijd of 6 laten staan . Volgens mij is dat momenteel onze sterkst mogelijke achterhoede. 

Nogutsnoglory120-08-2016 om 22:22

En zet in gods naam die Rusnak een aantal wedstrijden op de bank. Die heeft al zoveel krediet gehad ongelofelijk . Kan van de 11 corners nog steeds niet 1 fatsoenlijk voor de goal krijgen. Liever een half fitte Mahi op zijn plaats of een Linsen die er in ieder geval wel voor wil vechten. Een voetballer als Rusnak met zoveel kwaliteiten komt in een heel seizoen tot wel geteld 2 goals en 2 assists. Bedroevend. En niet te vergeten 80 mislukte corners. Gelukkig is Tibbling er weer bij. Dat scheelt een slok op een borrel. Wat mij betreft Idrissi en Linsen op de vleugels en Mahi als nr 10 er achter en Drost en Rusnak op de bank. Mocht het met van Weert niet lukken kun je met zulke vleugelspitsen ook nog altijd de hoge bal spelen op Sorloth. 

Nogutsnoglory120-08-2016 om 22:26

Wat ook voor Linsen pleit is dat hij een veel beter schot heeft dan Rusnak en volgens mij is zijn corner ook veel beter en strakker in plaats van die pisballen van Rusnak.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!