Terug

Deel deze pagina:

Huisregels

Huisregels
Boerenmacht.nl is voor iedereen bereikbaar. Registratie is niet nodig om de artikelen en de meeste andere pagina's op Boerenmacht.nl te bekijken. Ook kun je gewoon meestemmen op de poll zonder registratie. Echter heeft registratie wel meerdere voordelen op onze site. Zo kunnen geregistreerde gebruikers reageren op nieuwsberichten en andere artikelen. Zo krijgt het alles een persoonlijk tintje. Tevens kunnen alle geregistreerde gebruikers meedoen aan de jaarlijkse voorspelcompetitie op onze site.

Reageerregels
Om het zo gezellig mogelijk te houden op Boerenmacht.nl dient iedereen zich bij het reageren aan de huisregels van de site te houden. Deze regels zijn er niet om jullie te belemmeren maar om de site zo netjes en overzichtelijk mogelijk te houden. Bij overtreding van deze regels kunnen de medewerkers van het webteam deze reactie aanpassen of verwijderen. Indien de regels dusdanig worden overtreden dat alleen verwijdering van het bericht/de berichten nog niet voldoende is, kan het webteam (evt. na overleg) over gaan tot grotere maatregelen zoals het blokkeren van het account of een IP-ban. Dat gebeurd meestal wel pas na een waarschuwing. Hetzelfde kan gebeuren wanneer iemand een bepaalde overtreding constant blijft herhalen. Zorg er dus voor dat dit niet kan gebeuren en neem onderstaande regels in acht.

Algemene spelling
Wij zijn een Nederlandse site en we verwachten dan ook van iedereen dat ze in correct Nederlands reageren. Spelfouten kunnen altijd, maar de reacties moeten wel goed leesbaar blijven. Maak normaal gebruik van hoofdletters en leestekens. Ga niet in HOOFDLETTERS typen, dit komt schreeuwerig over en is dan ook irritant om te lezen. Breezer- en/of sms-taal is ook niet toegestaan. Wanneer je achteraf merkt een (spel)foutje gemaakt te hebben in je bericht, maak dan gebruik van de mogelijkheid om je bericht te wijzigen. Wanneer je reactie per ongeluk meerdere keren is geplaatst, verwijder de onnodige berichten dan. Anders wordt dit gezien als spam. Wees fatsoenlijk : Schelden, ongefundeerd grof taalgebruik, afzeiken, discriminatie en andere vormen van belediging zijn absoluut niet toegestaan. De leden van het webteam bepalen zelf wanneer een reactie te ver gaat en kan deze dan aanpassen of verwijderen.

Onafhankelijk 
Boerenmacht.nl is geen uithangbord voor andere FC Groningen gerelateerde fansites. Reacties die daarnaar verwijzen kunnen zonder waarschuwing door de webcrew worden aangepast of zelfs verwijderd. Onze redactie die bestaat uit werkende en studerende mensen, investeert jaarlijks duizenden uren van hun vrije tijd om de site up to date te houden. Bij onze webcrew staan de kernwaarden onafhankelijkheid en integriteit hoog in het vaandel gekoppeld aan een stukje gezonde ambitie ons groen/witte podium te laten groeien. Wij bieden om genoemde redenen, geen platvorm ons werk "af te laten breken" door "reageerders" die van mening zijn dat onze site gebruikt moet worden als springplank naar "concurrentie". 

Houd het overzichtelijk
Spammen (het plaatsen van vele reacties in korte tijd) is niet toegestaan. Hierdoor wordt de pagina onoverzichtelijk voor andere gebruikers. Ook het gebruiken van extreem lange woorden (zonder spaties) is niet toegestaan. Respecteer ieders mening. De reageerfunctie is er zodat onze leden hun mening kunnen geven over het desbetreffende onderwerp. Het is niet de bedoeling dat mensen elkaar aan gaan vallen omdat ze van mening verschillen. Een discussie mag maar respecteer elkaar en diens meningen.

Geen inhoudloze reacties
We zitten niet te wachten op inhoudloze posts als "Mee eens", "Goed idee" en dergelijke. Dit soort berichten voegen niks toe aan de discussie. Geef een onderbouwde mening. Natuurlijk kan dit soms ook in een oneliner, je weet zelf wel of je bericht wat toevoegt of niet. Lees ook voordat je reageert de pagina goed door, zodat je geen dingen gaat melden die allang gemeld zijn in het artikel en/of de reacties.

Laat je niet uitlokken
Het kan voorkomen dat iemand anders over de schreef gaat en je op wat voor manier dan ook uit de tent probeert te lokken. Wees verstandig en ga niet op dit soort berichten in. Doe je dit wel dan is de kans groot dat jijzelf ook in overtreding gaat en dat kan consequenties hebben. Ga dus niet steeds op iedereen reageren, dan voeg je zelf namelijk niets meer toe.

Onderwerp gerelateerd reageren
Probeer zo veel mogelijk bij het onderwerp te blijven. Plaats geen transfergeruchten bij zomaar een artikel. Discussies in een discussie zijn erg onoverzichtelijk en vervelend om te lezen. De reactie mogelijkheid is bedoeld, om (on topic) mee te praten over (in)directe zaken die spelen rondom onze FC.

Tevens willen wij benadrukken dat Boerenmacht.nl als fansite van FC Groningen, zich op geen enkele wijze wil mengen in politieke en/of religieuze vraagstukken. Te denken valt bijvoorbeeld aan een spelers foto - in het onderwerp transfernieuws. Discussie over wat voor baard of snor een speler heeft is wel het laatste waar wij op zitten te wachten.... Reacties die niets toevoegen aan het onderwerp, zullen worden verwijderd door het webteam.

Citeren
Ga geen lange stukken uit de artikelen citeren (quoten). Zo wordt het onoverzichtelijk. Een alternatief is om alleen de eerste en laatste drie woorden van het stuk tekst over te nemen.

Persoonlijke vragen
Mocht je klachten en/of opmerking richting het team van Boerenmacht.nl hebben, stuur dan een mail naar het webteam. Ga niet klagen onder de artikelen. 

Onduidelijkheden
Mocht je vragen en/of opmerkingen hebben op bovengenoemde huisregels, neem dan contact op met het webteam. Wij zullen het dan zo spoedig mogelijk in behandeling nemen.