Terug

Deel deze pagina:

Excelsior geeft Groningen dringende wake-up call

Door Thijs Faber 26 reacties

Wat een ellende. Voor de derde keer op rij is het FC Groningen niet gelukt om vast te houden aan een 1-0 voorsprong. Na Go Ahead Eagles en Vitesse zag ook Excelsior haar kans schoon om een punt mee te snoepen uit het Noordlease stadion. Het stadion dat de naam van onneembare vesting tegenwoordig ook geen eer meer aan doet.

De eerste helft was alsof je 45 minuten lang met een punaise in het oog geprikt werd. FC Groningen moest initiatief nemen, dit resulteerde in een veredeld derde klasse zaterdag afbraakvoetbal. Excelsior vond het prima, de laagvlieger zal toch niet voor veel meer komen in een dergelijke uitwedstrijd dan een gelijkspel en het weet dat FC Groningen zodra het initiatief moet nemen het volledig in de stress raakt. Want het middenveld weet zich geen raad, de aanvalslinie loopt zonder enige vorm van logica door elkaar heen. Alexander Sørloth speelde alsof de dozen nog om z'n schoenen zaten. Met een striemend fluitconcert gingen beide ploegen de catacomben zien, er is geen enkele vorm van doelgevaar te benoemen. De sfeer in het stadion was matjes, de afwezigheid van de Groningen Fanatics was tot schrijnends toe merkbaar. 

De tweede helft begon FC Groningen goed, wat binnen drie minuten resulteerde in een voorsprong; Reijnen versierde een strafschop en deze werd probleemloos verzilverd door Mimoun Mahi. Het was alweer zijn achtste treffer van het seizoen. Wat hierna volgde was dat Excelsior precies dat deed wat FC Groningen deze zaterdagavond genekt heeft: de wissels. Excelsior anticipeerde snel op de voorsprong van FC Groningen, door een tactische wijziging uit te voeren, dit resulteerde in zoveel druk van de Rotterdammers dat Groningen in eigen huis werd weggedrukt door (met alle respect) Excelsior. En uiteindelijk was daar dat moment dat iedereen zag aankomen: Excelsior maakte gelijk, Hadouir zijn schot viel binnen. Wederom wist FC Groningen zich geen raad met een voorsprong, weer was aan het wisselbeleid geen touw vast te knopen (een middenvelder voor een spits, huh?) en weer was het gebrek aan extra kwaliteit op de bank schrijnend opvallend. Want het was geen wonder dat Bacuna ondanks zijn blessure moest spelen, er is gewoonweg geen alternatief.

Volgende week gaat FC Groningen op bezoek bij een andere Rotterdamse club, Feyenoord, laten we met heel ons groen-witte hart hopen dat de Kuipclub dan het initiatief neemt...

Reacties:
appie happie05-02-2017 om 00:32

Feyenoord  ,Sparta een weekje later..

05-02-2017 om 21:24

Botteghin tegen FC Groningen...ik wordt een beetje

05-02-2017 om 01:03

De FC zwaar door de ondergrens. De hele eerste helift niet om aan te zien. Van Nieff vond ik nog de beste man van het veld,  met een bescheiden vijfje. De wissel aanvaller voor middenvelder om de winst veilig te stellen? Waardeloos. En bij de gelijkmaker loopt de verdediging op de eigen 16 achteruit. Ene Eric Bottgehin stapte vooruit en kleunde erin. Wat een wanprestatie. Ze moeten zich schamen voor de mensen met een dure seizoenarbeiders,  en voor al die mensen die voor een tientje voor het eerst waren. Die komen nooit weer (en ik na dit seizoen ook niet als het zo slecht blijft). 

Over de sfeer, ach ja, zonder GF zijn ook wij Thialf publiek. Maar je kunt ze niet dwingen om te komen. Laten we het vooral niet omdraaien. De wedstrijd was bagger en dan is de sfeer gewoon k*t. Met een leuke pot voetbal met veel acties voor de goal en een klinken de overwinning is de sfeer ook zonder GF een stuk beter.

Ben benieuwd wat Brummie aan blijde boodschappen te melden heeft. Wat mij betreft slechts twee dingen: het strakke veld en het eindsignaal van vd Graaf.

05-02-2017 om 01:05

Seizoenkaart .......

fc gras05-02-2017 om 11:47

Ik dacht dat Faber de boel een veetje op de rit had gekregen.. Deze trainer is gewoon de slechtste van het veld, weer geen Maduro, en de spelers worden met de week slechter. Volgend jaar een nieuwe trainer, anders zit er over een jaar niemand meer in de euroborg.

05-02-2017 om 01:58

Het is wel weer duidelijk dat deze selectie kwaliteit te kort komt.  Nijland doe je ogen een keer open, Groningen wordt zo een grijze muis man.

05-02-2017 om 04:53

 

HGZ:  de wedstrijd van Groninger zijde was op geen enkele manier inspirerend. en dat in het Topsport voetbal zoals Jeltema het noemt.

Helaas was ik behalve de personele en tactische opstelling in het veld nog meer teleurgesteld in iets anders : het zichtbare beperkte van deze selectie  en de onmacht van de TS,  Faber en Groninger !...vooral die laatste had in de rust een paar woorden voor de camera over,  wát er allemaal niet goed ging. te veel om op te noemen. 

Voor de wedsterijd  had Faber al voor Fox gezegd wat FC Groningen zou gaan leveren.... Nou in de tweede helft was het feitelijk niet anders- zeg maar even zielloos na alweer een 10 minuten.

De conclusie moet zijn: deze selectie is gewoon te matig ( en niet wat Hans  Nijland stelde in oktober: "de selectie is goed" )

Straks in het rechterrijtje ( want ik denk dat we nog wat gaan zakken ) dan hoor ik behalve de echo van die uitspraak, misschien ook nog een nieuwe Trump achtige variant hiervan...zoals Arjen Lubach dit zo treffend kan, maar dit keer van mij

"wij zijn begeonnen  met van onze eigen goede spelers te maken en in te passen ..Fuck de scouting, die doen we weg...Groningers voor FC Groningen...FC Groningen is een financieel gezonde club, maar kan veel beter...uh.. ons eigen volk bedotten dan , WIJ halen geen spelers meer van verre oorden tegen veel te veel geld."...FC Groningen voor de Groningers  !! " 

05-02-2017 om 10:46

Kees jij ziet het ook. Club zakt weg. Ik zie ze niet meer aanhaken bij Twente, Utrecht en Az. En 1 wedstrijd verliezen en we staan zo weer 10 de of 11 de. 

Ronnie 05-02-2017 om 08:18

Als we rustig terugkijken naar dit seizoen en de vorige, dan is er maar een conclussie mogelijk; de weg naar onderen is ingezet. Het wordt alleen maar minder.

mnder goede spelers, minder leuk om te zien en minder punten leiden automatisch tot minder publiek. Dat ligt echt niet alleen aan de late aanvangtstijd. Dat ligt er aan dat er geen zak meer aan is.

Het kan ook echt niet zo zijn dat dit ons verbaasd. Naast enkele uitschieters ziet toch iedereen dat wij deze winter  op alle fronten hebben ingeleverd? Mooi dat we nog wat centen hebben gekregen voor hateboer, rusznak en hoessen, maar warom komt daar niets voor terug? Wat we nu verdient hebben gaat er aan het einde van her seizoen vanwege dalende tv inkomsten dubbel zo hard weer af. Hoezo hoed beleid?

van weert is geblesseerd en gelijk een probleem. In het tweede geen alternatief en Sorloth kan er gewoon niets van.

bacuna geblesseerd, tom ook. Wat is de oplossing? Een verdediger erbij op het middenveld in een thuiswedstrijd. How low can you go? Lekker voor de mensen die wel om kwart voor negen zijn op komen dagen. Die blijven de volgende keer echt wel thus heren jeltema en nijland. Goed gedaan hoor!

we zeggen hier al maanden dat er een gronings/ chronisch gebrek aan creativiteit is bij de fc. Logisch dan om rusznak weg te doen en geen adequate vervanger te halen.

Om eerlijk te zijn wordt ik er niet vrolijk van. Als fanatic begrijp ik wel waarom je er mee stopt.....

05-02-2017 om 10:54

Ik ben het met jouw eens Ronnie. .  Aan het eind van het seizoen zijn ze het geld wat is verdiend aan transfers weer  kwijt door de dalende tv inkomsten. Wij zien wat er gebeurt en kunnen roepen wat we willen maar Nijland en co zien gewoon niet waar het aan ligt. 

brummie05-02-2017 om 08:31

Vond dat de spelers van Excelsior  makkelijker de vrije man vonden. Het was op kwartier naar rust na een draak van een wedstrijd. Er was namelijk niet veel actie voor beide doelen. Geen uitblinkers bij fc, sterker nog ik vond Padt gister heel matig. 

Vond ondanks zeer matige wedstrijd,  dat z-side zich prima deed gelden en dat het overige publiek ook af en toe meedeed. Vond het wegvallen van fanatics niet bijzonder opvallen ,gelukkig.

Zo zijn we uit mijn hoofd de laatste 10 wedstrijden maar 1 x geklopt. Dat zijn mooie statistieken. Helaas hadden de laatste 3 thuiswedstrijden een niet al te hoog amusementswaarde. En een aantal spelers halen niet hun niveau die ze wel in uitwedstrijden halen. 

Toch blijf ik erbij dat kwalitatief de selectie el aardig op orde is en we nog zeker kans maken op play offs. 

 

 

05-02-2017 om 08:51

Tja Brummie , MOi had hierboven al even een oproep aan je gedaan. en de reactie...die kwam er van jou !

 

Dat je altijd maar een speler noemt die matig was ( nu Padt ), vorige week Tibbling, maar verder verzuimt om een paar te noemen die bijna niks bijdragen aan een goed veldspel:  Sorloth, Linssen, maar ook Larsen, en Mahi  hadden  geen beste dag.penalty feilloos ingeschoten , maar behalve 1 schot verder niet gevaarluijk.  en idd wat ook al is gemeld op dit forum: de reserves zijn niet veel beter.  Komen er blessures bij ( zoals die nu vallen bij Van Weert en Bacuna en Davidson ( waar is die man toch?) dan zijn er hoegenaamd geen spelbepalers en wat denk ik dan...

Heeft Groningen nog steeds niet door sdat als het goede spelers loost, jaar na jaar, dat er iets "minstens zo goed" voor terug moet komen

Ik sdeel je mening over de PO -haalbaarheid van FC Gronjingen  daarom niet .  Na Feyenoord en Sparta maar weer zien waar we staan ! 

 

05-02-2017 om 09:15

@kees, Davidson was gisteren gewoon bij de warming up en zat daarna op de bank. De man is echter vermomd: hij heeft zijn haar geblondeerd. Kaps(el)ones die we ook kennen van bijvoorbeeld Kostic. Niet dat je er beter van van voetballen ....

05-02-2017 om 11:22

Brummie de selectie is niet kwalitatief aardig op orde. Zie je dat nou echt niet.

brummie05-02-2017 om 09:27

Laten we gewoon wachten tot einde van het seizoen waar we staan. Fc had gister als ze wat effectiever waren geweest gewoon de wedstrijd met 2 nul in het slot kunnen gooien. Nu overheerst er teleurstelling en wordt het negatieve langspeelplaatje jeltema en nijland weer afgedraaid.

Het was gister zeker verre van goed. Maar dit team heeft ook bewezen ook goed te kunnen voetballen. Er is genoeg werk aan de winkel, dat zeker. Op dit forum vond het merendeel dat rusnak niet voldeed, hoessen geen scorende spits was en hateboer liefst zo snel mogelijk weg moest omdat hij zijn contract niet wilde uitdienen. En nu hypocriet schrijven en jammeren dat we daar geen spelers voor terug gekregen hebben, en dat daar de oorzaak ligt? Tja....

Ronnie 05-02-2017 om 10:07

Weet je wat het is Brummie, op zich waardeer ik je positivisme wel. Maar je schiet gewoon af en toe door en verliest dan de feiten wat uit het oog. Als jij gisteravond aan 1000 mensen zou vragen hoe ze de wedstrijd vonden, hadden ze alle 1000 negatief geantwoord. Wat moeten die mensen met dat gelul over een knappe uitoverwinning bij zwolle of heracles man. Ze hebben gisteravond de zoveelste negatieve wedstrijd gezien met een onmachtig fc groningen. Een elftal wat iedere transferperiode minder wordt dan het was. 

Tuurlijk is er af en toe een positieve speler, maar over het geheel genomen gaan we er iedre transferperiode een beetje op achteruit. Kijk ook gewoon naar het spel kerel. Dat wordt ieder seizoen minder. We hebben vd Looi verkettert hier omdat hij negatief voetbal liet spelen, maar moeten gewoon bekennen dat de man het goed had gezien. Beperkte spelersgroep, dus moet je wel.

hypocriet? Ik geef toch duidelijk aan dat ik het eens ben met verkoop van rusznak en hoessen. Zij hebben te weinig gebracht.Hateboer snap ik uit financieel persectief wel, vanuit sportief iets minder omdat zijn vervanger niet beter is.

Wat ik er wel bij aangeef is dat ik vind dat er adequate vervangers gehaald hadden moeten worden. Dat hebben we verzuimd. Het lijkt wel of de tc het seizoen al heeft opgegeven en al bezig is met volgend jaar. Dat is minachting van de supporters die volgende week een kwalitatief voldoende fc groningen willen zien. Dat gezeur over financien, dan huur je toch een speler. Dat doen andere clubs ook. 

En ach, als we de PO maar halen Brummie...jongen, daar gaat het helemaal niet om. Die PO zeggen mij niets, want daar hebben we met dit materiaal niets te zoeken. Ik wil gewoon in de eurobrog een mooi potje voetbal zien met een ploeg waar ik trots op kan zijn. Dat is niet hypocriet, dat is hoe de meeste supporters er over denken Brummie.

oh ja, schrijf deze ook maar op, kun je daar ook nog eens op terugkomen; die Sorloth kan er werkelijk helemaal niets van. Wat een drama. En dan heb ik het nog niet eens over Drost. Dat is de volgende die voor niets weg mag.

Scouting hollee!

05-02-2017 om 12:19

als je spelers wegdoet om met minder te gaan spelen en aan te vullen met eigen jeugd..( 2018 beleidsplan 50% eigen spelers.)...dan is dit nog steeds papierwerk.  Als 10 jaar staat er in het beleidsplan dat er eigen jeugd moet instromen en toch werd er altijd van buiten(land)  spelers gehaald.  Niemand die dat erg vond, want die suarez hadden we niet zelf ! 

 

Alles verandert in het voetbal ( salarisregels niet EU landen , leeftijdsgrenzen, clayusules, doorverkooppercentages, enz ..maar het blijft gewoon business en geld verdienen via spelerscontracten.

Maar de situatie ligt nu anders.  Rusnak en Hoesen  hebben toch echt de kans ruimschoots gehad en zijn kennelijk te duur gevonden voor nog een jaar bij de club.  Hateboer was tamelijk eigenzinnig voor een jonge speler die opeens denkt dat hij Romario is en het voetbal heeft uitgevonden... nee jij had een afwijkende mening van de meesten op dit forum en niet andersom, want uiteindelijk heeft de club nog een paar ton gevangen wat in de rede ligt, maar wel op een zo laat tijdstip dat er geen nieuwe back meer kwam. 

Zulke zaken verstoren de continuïteit ook enigszins , maar staan niet in verhouding tot het beleid wat er sinds 2 jaar wordt gevoerd.  Ik zou trouwens niet weten hoe FC Groningen zonder verdere transfers voldoende inkomsten wil binnenhalen, als het waar is dat de financiële positie zo slecht zou zijn Gek: ruim  anderhalf  jaar geleden nog zaten ze nog in Frankrijk te onderhandelen over die Ijslander die niet kwam  ...op een of andere duistere manier denk ik dat die bouw van dat Topsportcentrum nu absolute voorrang heeft.   Ik zie ook geen reden om de scouting hier meer te noemen.   

Ik ben bang dat we op korte termijn wel eens een onheilspellend bericht in de pers gaan krijgen over financiële positie van FC Groningen..Maar ik hoop natuurlijk dat ze as zomer ( das dus al over 5 maanden !) wel weer helemaal meedoen  in de nieuwe transferronde

ronald197605-02-2017 om 09:44

Ongelovelijk hoe slecht het was fc hard bezig zo om nog minder seizoenkaarten te verkopen voor volgend seizoen  terwijl nu al veel  groene stoeltjes te zien zijn  niet te geloven zo verdien je niet om playofs te spelen faber groninger hoekstra schaam je diep met jullie wissels memisevic eruit hrustic er in maar nee verdedigende wissel  zoals vaak we willen thuis aanvallend druk zettend fcgroningen zien en niet dit armzalig voetbal  nijland en co doe iets want jullie jagen de supporters zo weg   mijn mening  zorg voor bewegende dreigende buitenspelers die aanvallend denken linssen is meer links back totaal niet meer aanvallend tibbling trekt naar binnen dribbelt maar komt aanvallend veeeel te kort laat hrustic meer speelminuten maken dan volgend seizoen op 10 denk dat mahi pad tibbling linssen weg gaan in zomer dus scouting speel daar op in 

campesino05-02-2017 om 09:52

De spelers en trainer na afloop. "dit soort wedstrijden moet je winnen, teleurstellend resultaat, we willen thuis volle bak gaan ..."

nou dat hebben ze geen moment uitgestraald. en de schuldige hiervan is faber. want als je zoals ik gisteren al schreef, met zo'n verdedigende opstelling tegen excelsoir aantreed, geef je een signaal af aan de voetballers. asl je dan ook nog met een half uur te spelen bacuna voor sorloth brengt, dan speld je jezelf als trainer een brevet van onvermogen op. Dit is nog beroerder en verdedigender dan van looi. als faber op deze weg door blijft gaan mag hij van mij zo snel mogelijk opdonderen.

en ja het is hard minder geworden (tot voor kort hadden we een middenveld met rusnak, tibbling en chery, maar dat er niets op de bank zit is ook onzin. waarom idrissi er niet eerder in? en als je bacuan voor mimesvic brengt wissel je in ieder geval aanvallend. beetje bij beetje haalt faber alle voetbal uit de ploeg. en de spelers die in theorie iets kunnen (linsen , tibbling) lopen de hele wedstrijd alleen maar te verdedigen en de enige wapenfeiten die we momenteel hebben zijn de lange bal en mahi. ik had even de hoop dat faber de boel op de rails zou krijgen maar nogmaals zo verdedigend heb ik het bij vd looi nooit gezien.

konklusie: faber, veranderen of opzouten!!!

 

campesino05-02-2017 om 09:57

oh ja, en als nijland dit tolereerd, moet die ook maar eens aan zijn pensioen gaan denken, want dan is die de weg helemaal kwijt.

Johan05-02-2017 om 09:58

Helemaal eens. 

grunn197005-02-2017 om 10:26

laat ie nijland maar op de markt staan met zijn mooie praatjes wat een kleurloze club   is het geworden!!

Reactie verwijderd door redactie

05-02-2017 om 11:09

Brummie zit hier de boel weer goed te praten. Jij ziet gewoon niet wat eraan mankeert. Sorloth wordt hem ook niet voorlopig, niet 1 schot op doel, ballen springen van zn voet, verliest kopduels.  Wie heeft deze gescout vraag ik me af. En wat is er met Linssen aan de hand? Bij heracles zo'n leuke speler. Komt er totaal niet meer uit hier.

RKremer05-02-2017 om 11:12

Idrissi is toch zeker niet minder dan linssen, laatst genoemde loopt ongeïnteresseerd over het veld, schoten van niks.maar goed dat zijn individuele spelers. Feit blijft dat de staf verantwoordelijk is. In 3, 4 jaar tijd is het voetbal minder geworden. Minder strijd minder hoogtepunten minder passie. Dit straalt ook over op de tribunes. Het is een pijnlijke conclusie. En je kunt elke wedstrijd wel iemand aanwijzen die aardig heeft gespeeld, maar dan moet je ook eerlijk zijn en laten zien wie elk weekend door de onder grens zakken. Spelers met strijd en geen 13 in dozijn spelers willen we graag.

brummie05-02-2017 om 11:38

Ronnie,

Deels begrijp ik je verhaal echt wel. Het klopt dat FC de laatste jaren mindere spelers lijkt binnen te halen dan de spelers die weg gingen. Dat heeft natuurlijk wel een aantal oorzaken. Spelers die FC voorheen haalde, Chery, Kostic etc. zijn simpelweg niet meer te betalen voor fc, of deze spelers maken i.p.v. stap naar onze club een transfer naar een club in een competitie waar simpelweg meer geld kan worden verdiend.

Daaruit voortvloeiend zit de nederlandse eredivisie in een neerwaartse spiraal, wat het ook voor spelers onaantrekkelijker maakt om in deze competitie te komen voetballen. 

Als je alle eredivisieclubs tegen het licht houdt, zul je zien dat vrijwel de meeste clubs een mindere selectie (middelmaat, grijze muis gehalte) hebben dan een aantal jaren geleden.

Denk dat daarom het goed is dat FC inzet op jeugdopleiding. Heerenveen heeft net 2 buitenlandse talenten toegevoegd tijdens winterstop. Leuk en aardig, maar daaruit kan ook blijken dat ze uit eigen jeugd geen spelers hebben klaarstaan.

En hoe speelde Heerenveen vorige week thuis? Ook behoudend. Zoals eigenlijk de meeste ploegen vanuit een gesloten defensie spelen. Niet mijn type voetbal. Maar wel de realiteit.

IK denk dat als FC supporter zal moeten gaan inzien dat je je verwachtingspatroon zal moeten gaan bijstellen. Anders blijven namelijk de teleurstellingen zich opstapelen.

Dat de scouting niet altijd een gelukkige hand heeft, zie je bij elke club. Toch heeft scouting ook goed werk gedaan met Padt, Tibbling, Jensen, Mahi, Larsen en verwacht ook dat memisevic een prima aanwinst is voor de toekomst. Net als Sorloth trouwens.

De reactie van Faber zei gister alles bij de vraag of hij ook met flinke stemverheffing de spelers in de rust had toegesproken. Niet te hard zei hij ansders willen ze helemaal niet meer voetballen. Kortom er zit angst in de ploeg, en denk met name in thuiswedstrijden. Het is een erg jonge ploeg en blijkbaar geeft thuis spelen, met een deel fluitend publiek, een negatieve weerslag op de spelers. Tenminste dat kan een verklaring zijn.

De meeste ploegen komen defensief ingesteld naar Groningen. Groningen kan zelf moeilijk het spel maken. Dus dan krijg je automatisch meer kans op een draak van een wedstrijd. Ik denk namelijk niet dat het onwil van de spelers is en denk ook dat er kwaliteit in de selectie zit. Aanvallend gezien miste ik Hateboer met zijn rushes op de flank, en dan mag hij verdedigend wat minder zijn. Het was wel leuk om naar te kijken!

De grasmat lag er gister uitstekend bij (Moi), en dat was een van de weinige lichtpuntjes. Maar om een echt leuke voetbalpot te zien, heb je twee ploegen nodig die willen voetballen. En dat ontbreekt op dit moment eredivisiebreed in mijn ogen.

 

campesino05-02-2017 om 12:13

zoals gebruikelijk ben ik het helemaal niet met je eens. Als je als een angsthaas start, met een ultraverdedigende opstelling en die tijdens de wedstrijd nog verdedigender maakt en je de aanvallers vol stopt met devensieve instrukties dan krijg je dit soort angsthazenvoetbal. resultaat: 3 punten uit de laatste 3 wedstrijden en een voetbal waar je echt niet voor je lol naar gaat zitten kijken.je kan ook aanvallender spelen. van de laatste 3 wedstrijden krijg je er dan misschien 2 aan de kont (of niet) en win je er 1. resultaat 3 punten, maar je hebt je publiek vermaakt en je gaat in ieder geval met een tevredener gevoel naar huis.

stel die idrissi nou gewoon op en laat hem zijn kunstjes uithalen, zonder hem vol te proppen met opdrachten van verdedigen en kompact staan en weet ik wat al niet meer.  het zelfde geldt voor mahi en linssen. en dan moeten de jensens , tiblings maar soberder spelen. ik weet ook wel dat je dan af en toe een counter om de oren krijgt, dus het is zaak daar een beetje evenwicht in te vinden, maar dat is nu vilkomen doorgeslagen naar verdedigen, verdedigen en nog meer verdedigen. in uitwedstrijden prima, maar in de euroborg ben ik schijtziek van dit soort voetbal

05-02-2017 om 12:19

Loop toch niet steeds alles goed te praten wat krom is man

05-02-2017 om 12:20

Brummie

Ronnie 05-02-2017 om 15:22

Brummie. Hoewel je mbt bepaalde zaken niet echt ongelijk hebt (dat de hele eredivisie qua nivo daalt) is het ook gelijk het meest slechte excuus wat je kunt bedenken. Juist op zon moment kun je met een beetje creativiteit en de juiste scouting al snel het verschil maken. Met het geld voor de europacup hadden we betere spelers kunnen kopen. In plaats van veel middelmaat een of twee cht goede spelers die het verschil maken. Dat is niet gedaan en daar hebben we nu last van. Inzetten op jeugd is een zwaktebod. Dat is niet vernieuwend en zeker niet onderscheidend. Je weet zelf ook dat als er straks een ventje is die de bal in een wedstrijd vier keer naar dezlfde kleur speelt hij of door de top drie of door buitenlandse scouts wordt weggekocht. Wat overblijft is middelmaat of lager. Ook geen punt, want dan hoef je dat soort spelers ook niet meer te halen voor teveel geld.

groningen heeft de slag gemist, spelers komen hier niet gemakkelijk naar toe ( scandinavische kereltjes gaan allemaal liever naar heerenveen bijv.) en qua financien draait de spiraal ook de gerkeerde kant op.

in het bedrijfsleven geldt ook, als je niet investeert in goede mensen of de juiste machines en voor een dubbeltje op de eerste rang wilt , krijg je middelmaat en dat is het begin van hey einde.

ik denk dat we met twee gerichte aankopen ( creatieve middenvelder als bel hassani en een spits naast v weert en mahi) en de rest wat we nu hebben zo een pasr plaatsen hoger staan. Moet toch te huren zijn geweest in de winterstop....

05-02-2017 om 15:55

Ook een lang verhaal van jou ditmaal, Brum, maar gisteren werd FC Groningen op het middenveld gewoon overklast... de ballen naar voren gingen veel via Padt en de crosspasses van links naar rechts vv , die kwamen  vaak niet precies aan...dat gebeurde wel bij Excelsior die de bal onderling precies in de voeten kreeg met de juiste snelheid..alleen de eindpass of voorzet was daar niet goed... Excelsior staat trouwens maar 2 punten boven de laatste plek (GAE) ...en FC Groningen had toch alleen op kwaliteitsverschil ( en op het wedstrijdverloop ) moeten winnen ?? Om nou als reden van het gelijke spel  te stellen dat we in uitwedstrijden succesvoller dan in de borg, voor deze 1-1 wedstrijd...nee

Ik kan daarom niet zeggen dat ik met een gerust hart naar de uitwedstrijd (!) Feyenoord-Groningen  kijk: die hebben ook alleen de competitie nog, en zoals je weet gaat bij een draak van een wedstrijd in De Kuip daar gelijk de stormbal in de mast !!   wat een ambitie  !

Hoop dat FC G  die nieuwe hoofdsponsor " met liefst  behoorlijke naam" snel kunnen presenteren deze maand, dan kunnen we weer even vooruit (met de geit).

 

 

   

05-02-2017 om 11:38

Fc Groningen staat precies op de juiste plaats op de ranglijst zo. Ik zie ze de play offs zo zeker niet halen met deze speelwijze en mentaliteit. Ook is de spelerskwailiteit natuurlijk wat minder als clubs zoals vitesse heerenveen az. Ze kwamen goed uit de winterstop en zijn nog steeds ongeslagen maar thuis moet er natuurlijk gewonnen worden van excelsior en ging ik ook vanuit gezien de laatste resultaten.

Maar gisteren was echt een matte wanvertoning waar ik echt niet bij kan, totaal geen beleving en geen wil om te winnen.

Het leken wel robots die plichtmatig een wedstrijdje moesten voetballen. En dan nog eens de sfeer in groen witte graftombe fantastisch , de wedstrijd was er natuurlijk helemaal niet naar maar goed. Moet maar snel verandering inkomen zowel in de speelstijl thuis , plus de winnaarsmentaliteit , zodat misschien er dan iets van sfeer terug komt ,want dit leek wel een begravenis.

05-02-2017 om 11:56

Zo jongens was weer een makkie moeten Exelsior oprollen met 3-0 want ze staan toch onder ons.

Groningen is al 5 wedstrijden ongeslagen dus gaan we er vanuit dat het een makkie worst.

Groningen heeft ook een middelmatig selectie en het gaat de komende jaren alleen maar minder worden.

Er mogen echt wel 3 echte versterkingen bij komen (Nijland en Jeltema en AUB geen eigen jeugd)

05-02-2017 om 12:19

de jeugd won gisteren hun wedstrijd wel overtuigend met 4-0, uiteraard tegen een amateurclub maar dat bied wel perspectief. Zakir doet het al een tijdje goed, Hrustic zat nu als het goed is bij de 1e selectie maar heeft weerom niet gespeeld.

Linssen heeft het dit hele seizoen nog niet laten zien dus waaroom Hrustic daar niet een keer mag spelen begrijp ik niet zo goed.

in de winterstop mocht hij tijdens een oefenptje tegen Almere meedraaien en gaf direct een assist en maakte een knappe goal. Mede dankzij zijn inbreng werd toen een 0-2 achterstand omgedraaid in een 3-2 overwinning

er loopen echt wel leuke en creatieve spelers rond daar, dus ik hoop dat Faber daad bij het woord voegt en die jonge spelers ook een keer een kans geeft. want dat deze wedstrijd niet om aan te zien was dat is een feit. tegen Heerenveen was het ook al niet om aan te zien.

Rob197005-02-2017 om 13:26

Frustrerend gisteravond, maar wat gebeurd mij vandaag, ik ben het nog steeds. Het ingezette beleid, die ik hier al jaren kritisch beschrijf, heeft zich gisteren laten gelden, dit is waar we naar toe gaan. De kas is hopeloos leeg, en is deze winter voor de zoveelste keer weer aangevuld met het verkopen van spelers die beter waren dan die we hebben. Brummie ik ben blij dat je positief blijft, maar alle genoemde zaken hier op dit forum zijn zaken, die je van je eigen kracht moet gaan benaderen en dan bestrijden. Maar dat is bij Groningen niet meer mogelijk. Angst overheerst overal. Een trainer die op resultaat voetbalt, een directie die op safe gaat met investeringen, maar wel daarin de verkeerde keuzes maakt. 

En verkeerde keuzes maken, maakt slachtoffers en dat is nu zichtbaar. De vergelijking dat het overal kommer en kwel is, mag nooit een reden zijn, om zelf in de neerwaartse spiraal mee te gaan. Inventief en origineel zijn, om je te onderscheiden. Als voorbeeld Excelsior speelt al jaren op dit niveau met dit soort spelers en op het niveau van gisteravond. In het succesvolle bekerjaar, werd deze ploeg met vechtlust, kwaliteit, wilskracht en enthousiasme verslagen. Van al deze 4 eigenschappen, is er gisteren niet 1 gebruikt.

De huishouding van Groningen is te groot en teveel geldverslindend, dit mag geen probleem zijn, in goede tijden met een juiste bezetting. Maar de mensen die er nu rondlopen hebben nagenoeg geen inbreng waar de Fc mee vooruit komt. De voetbal knowhow is volledig verdwenen, niet alleen op papier, maar de mensen om de club heen zijn er ook niet meer om Groningen te voorzien van de juiste kennis. Martin Koeman, Piet Fransen, Henk Veldmate. Ieder op zijn gebied, voetbalmensen met een groot Groningen hart en met een grote kennis van het voetbal spel. Tevens drie mensen, die in 5 seconden kunnen zien of een speler talent heeft of niet. Met alle respect, maar daar heeft Jeltema een heel leven voor nodig, om te leren hoe een talent te onderscheiden van middelmaat.

Het beleid met de jeugd is niet voor niets ingezet, met een trainer die daar wel in mee wil. Met veel jeugd kan de salarishuishouding laag gehouden worden en is de kans op overleven iets groter. Maar met de keuze, doe je als club nergens meer aan mee, voetballen tussen plek 9 en 14 zou het dan worden. Met uitschieters naar boven of naar onderen. 

Helaas moeten we het er mee doen, maar een feestje is het niet om naar dit gezapig voetbal te kijken, van nagenoeg 10 dezelfde smaakloze voetballers. Een keeper met bovengemiddelde kwaliteiten, (die ook wel weet wat hij gaat doen deze zomer), kan nog wel,eens van onschatbare waarde worden in de strijd tegen de punten. Maar het overgrote deel, maken niet het verschil in het veld. Het beste is weg, of doet niet mee. Het verhaal Maduro, is toch de weerspiegeling hiervan, deze jongen wordt door de trainer niet meer goed genoeg geacht voor deze ploeg, waar is dit op gebaseerd. Excelsior uit werd hij er uitgelopen, maar dat worden er wel meer in dit team. Het is een kunst om de spelers op de juiste positie te plaatsen. Een centrale verdediger bij blessures op een positie op het middenveld zetten is een brevet van onvermogen. Memisevic Is een verdediger met kwaliteiten voor een verdediger, maar geen middenvelder die een wedstrijd kan bepalen. Dit is nog maar een voorbeeld van dat het met de kennis bij de technische staf niet zo goed zit.

Sorloth, Noors international wordt er dan gezegd, is toch wel heel beperkt met zijn gebrekkige techniek. Deze speler heeft bij iedere balaanname moeite. Linssen is natuurlijk helemaal drama, een speler met op papier kwaliteiten, is niet een keer in staat om zijn man uit te spelen en daardoor gevaarlijk te worden. van Nieff wordt als back neergezet, omdat er nog wel eens dreiging naar voren van verwacht kon worden, maar deze speler heeft moeite om waarvoor hij staat opgesteld, verdedigen, als eerste taak uit te voeren. Vrije trappen specialist is mooi meegenomen, maar zorg er dan eens voor om tot de 16 van de tegenstander te komen met fatsoenlijk combinatiespel. Maar het kwaliteitsarme middenveld is daartoe niet in staat. Tibbling is het helemaal kwijt, ook dit ligt niet alleen aan hem.  

Het is niet te bewijzen en in het verleden zijn ze ook vaak verguisd, maar Rusnak, Maduro, Hoessen, voetballers waar de trainer van heeft gedacht zonder  te kunnen, hebben toch wel iets meer kwaliteit dan voetballen met een opstelling, met centrale middenvelder memisevic, spits Sorloth ( hij scoort ook niet) en Linssen. Dan laat ik Davidson er nog buiten, moet ook gewoon spelen. Idrissie moet veel eerder gebracht worden, en geen spits voor een niet fitte verdedigende middenvelder brengen. Het inbregen van spelers is al niet een goede eigenschap van de trainer. Misschien kan hij eens bij de tegenstanders kijken, die de wedstrijd  tactisch benutten door de juiste wissels toe te passen om uit een uitzichtloze positie weer grip op een wedstrijd te krijgen. 

 

Tijd voor meer koffie hier, om de vreselijke kater van gisteren weg te spoelen. Met een verzoek aan Brummie, mocht je in de toekomst weer met de mannen van de Fc Groningen om tafel te zitten, geef eens tegengas en leg de vinger op de zere plek, want ze moeten toch wel eens wakker geschut worden.

 

Fijne zondag allen.

05-02-2017 om 13:53

goed stuk. klip en klaar

brummie05-02-2017 om 15:35

Dan lees je blijkbaar mijn posts niet goed genoeg. Heb al eerder aangegeven bijv. Dat ik van nieff niet goed genoeg vind als back en dat verschillende spelers uit vorm zijn.

Ook ik ben wel kritisch, maar kan goed relativeren. Daarnaast zie ik veel voetbalwedstrijden van andere clubs. En ik kan je melden dat het daar vaak ook pijn aan de ogen doet. Er wordt nauwelijks meer aanvallend en attractief gevoetbald. 

Zoals eerder aangegeven door mij, was het gister een draak van een wedstrijd. Maar weet ook dat dit team veel beter kan. 

En daarbij als niemand een keer zoals mij wat lichtpuntjes ziet, wordt het helemaal zo'n prozac forum. 

Winst en verlies liggen vaak zo dichtbij elkaar. En de perceptie van de supporter ook. Had in de 1e helft memisevic de bal in de kruising gejaagd, dan was het waarschijnlijk weer een goede zet van Faber geweest op dit forum.

Ben het eens dat Linssen een moeilijk seizoen speelt. Hij komt het beste tot zijn recht in een 433 ipv 442.Net als idrissi trouwens. Linssen doet verdedigend veel vuil werk voor van nieff en komt hierdoor minder aan aanvallen toe. Gezien de jonge selectie snap ik wel dat de meer ervaren Linssen de voorkeur krijgt. Defensief staat fc al weken goed. Weinig goals tegen. Middenveld is redelijk ok. Aanvallend onmachtig. Je kan wel zeggen sorloth scoort niet. Maar hij krijgt ook geen aanvoer. Werk aan de winkel voor Faber.

 

05-02-2017 om 16:09

Als linssen zoveel vuil werk voor van nieff opknapt dan hoort van nieff daar helemaal niet te spelen. linssen is toch geen hulpje voor de verdediging die moet aanvallen man. En als Sorloth al een bal krijgt springt die van zn voet of hij is te traag. koppen kan die ook niet want hij laat zich aftroeven door kleinere spelers die beter timen. ongelofelijk altijd maar goed praten wat krom is. zucht. 

05-02-2017 om 13:27

Dus martijn jong Groningen gisteren gewonnen dus je denkt dat ze er klaar voor zijn

Ik begrijp wel meer dingen bij Groningen niet kwa versterkingen.

Ze moeten eens ophouden om te zeggen we willen europees .

Nou als je graag weer op je bek wilt met europees voetbal dan moet je met dit elftal en wat jeugd en dan sta je voor schut

05-02-2017 om 15:20

of ze er allemaal klaar voor zijn?

nee dat denk  ik niet nee

maar ik denk wel dat je 1 of 2 creatieve spelers een kans moet geven. ipv een linssen die al het hele seizoen tegenvalt.

wanneer je dat gaat doen hoef je ook geen verdediger voor een geblesseerde middenvelder in te zetten, en later diezelfde middenvelder voor een aanvaller. dat is iets wat in mijn ogen faber zich mag aanrekenen 

 

en verder zie ik geen neerwaartse spiraal, naar een mindere peiode. wat een direct gevolg is van veranderingen binnen het beleid.

tegelijkertijd geloof ik dat dit nieuwe beleid over 2 a 3 jaar zijn vruchten gaat afwerpen. en dat groningen er sterker uit komt.

veranderingen kosten nu eenmaal tijd. 

ik kan er een heel verhaal over afsteken, maar dat ga ik niet doen. dat heb ik vaker gedaan, maar wanneer mensen niet verder willen kijken dan hun neus lang is dan is dat verspilde energie

Jantje05-02-2017 om 13:44

Grootste probleem dat FC -Groningen heeft is dat de suporters niet vol meer achter de ploeg staan. en voor deel dat je niet de beste spelers gebruikt. Hoelang krijgt Linsen nog een plek in de basis? Waarom geen Idrissi in de basis. en ook de rechtback komt gewoon tekort.

appie happie05-02-2017 om 14:23

Linssen heeft de afgelopen 3 thuiswedstrijd meerdere x eren richting doel gelopen met 1 of meer medespelers naast zich..Wat doet meneer hij schiet altijd zelf..Als jij kom schieten zou ik zeggen ok..

Maar geen van die schoten zat tussen de  palen..Dus linsen is wissel vanaf nu.die heeft zijn kanSen gehad en verprutst.

Idrissi vanaf volgende week in de basis. .Ik zal niet meer spelers aanwijzen voor een wissel , want dan houden we wending over..

appie happie05-02-2017 om 14:23

Wending is weinig.

brummie05-02-2017 om 17:20

@hgz,

Misschien een overbodige vraag, maar neem aan dat je weet hoe een 442 werkt? En wat dan de taken van de middenvelders zijn?

05-02-2017 om 18:29

@ Brummie . Ik heb zelf zo`n 20  jaar gevoetbald dus dacht het wel. Ik bedoel Van Nieff is te zwak als verdediger en dat Linssen hem steeds moet helpen.

Peetje05-02-2017 om 19:19

Groningen is deze winterstop financieel "goed" doorgekomen. De laatste 6 wedstrijd niet verloren en 10 punten gehaald. Oké...het spel is te vaak niet aantrekkelijk, te defensief en er is geen versterking bij gekomen voor Hateboer. Maar ik denk dat dit een soort van tussen jaar is (geworden). En er deze winter geen nieuwe spelers zijn gehaald om in de zomer te antisiperen op het vertrek van Tibbling, Maduro, Mahi, Van der Laan, Hiariej en natuurlijk de gehuurde Davidson.

 

05-02-2017 om 20:02

Je vergeet de keeper nog. Padt gaat ook z'n heil ergens anders zoeken. Let maar eens op!!!!!

05-02-2017 om 21:15

ja, Padt gaat dan zeker...en wat Peetje hier sachrijft gebeurt natuurlijk niet: 2 maanden zomertransfertijd, dus tijd genoeg...Maar over vervanging van vertrokken spelers... nee er komt in het begin één speler , maximaal 2 spelers , tijdens start van de campagne seizoenkaartverkoop...en dat is het dan...daarna zijn ze "op vakantie". O ja voor de supporters nog een aardigheidje: 2 oefenwedstrijden tegen 2e liga clubs uit het buitenland...allemaal leuk en aardig, maar het doet mij allemaal teveel denken aan pure bezuiniging.

Ik ben benieuwd of Faber het, met zijn eigen wijze van werken,  hier nog kan volhouden... het lijkt mij een zodanig principiële en ambitieuze man, dat ie wel eens onverwacht met ultieme eisen kan komen.  Zeker is dat hij geen afbraakselectie wil volgend jaar...   

 

05-02-2017 om 20:10

onze backs zijn gewoon te slecht Payne is er niet aan toe en Hateboer werd de hemel in geprezen maar was het ook niet.

Er moet een links en rechts backs bij met kwaliteiten .

Haal een goeie middenvelder op en goeie verdediger erbij en een goede spits

 

05-02-2017 om 21:22

heel nieuw elftal

05-02-2017 om 22:09

Ik zou zeggen, neem een FOX abonnement !

06-02-2017 om 00:01

Mooi naar Donar

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!