Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing ADO Den Haag - FC Groningen [UPDATE 7-4-17: Geen wijzigingen basis]

Door Thijs Faber 11 reacties

Aanstaande zaterdag treedt FC Groningen in de dertigste speelronde van de Eredivisie aan tegen ADO in Den Haag. Het duel betreft twee ploegen die tot nu toe een teleurstellend seizoen beleven; ADO strijdt tegen zowel haar Chinese eigenaar als tegen degradatie en heeft schijnbaar moeite de focus op het voetbal te houden. FC Groningen kwakkelt eigenlijk al sinds het de eerste speelronde met 0-5 werd overklast door Feyenoord op eigen veld. Toch heeft FC Groningen op papier een betere selectie dan de hofstedelingen, maar een overwicht op papier is tot nu toe in dit seizoen geen garantie voor een driepunter gebleken voor groen-wit.

De tegenstander, ADO Den Haag - Zoals gezegd is ADO momenteel hard aan het strijden om ook volgend jaar te mogen deelnemen aan de eredivisie, de ploeg van trainer Alfons Groenedijk heeft dit seizoen een groot defensief probleem, in haar vorige 29 wedstrijden kreeg het al 50 doelpunten tegen, tegenover 27 doelpunten voor levert dit ze een doelsaldo van -23 op. Geen fijne statistiek voor een ploeg die het al zo moeilijk heeft niet te verliezen. Opvallend is dat ADO al wel vaker 3 punten pakte dan FC Groningen dit seizoen, ADO won 8 keer, Groningen slechts 7 keer. Het zijn de gelijke spelen die de FC dit seizoen boven de degradatieplekken houden. ADO won haar afgelopen 2 wedstrijden, in een degradatiestrijd werd Roda JC met 4-1 verslagen en afgelopen woensdag moest ook onverwachts het Willem II van Erwin van de Looi aan het kortste eind trekken tegen de Hagenezen, die met dit kleine piekmoment een gat van 3 punten met de degradatiestreep hebben geslagen. In de Eredivisie blijven is voor ADO nu cruciaal, eerder vandaag werd bekend dat de club kampt met een begrotingstekort van 3,5 miljoen euro, met name door misgelopen sponsorinkomsten. Degradatie naar de Jupiler League kan de doodsteek voor de groen-gelen worden.

 

FC Groningen - Het werd een keer tijd, maar daar was ie dan: de eerste overwinning van FC Groningen sinds 14 januari jongstleden. De equipe van Faber was in eigen huis met 2-0 te sterk voor het ook kwakkelende NEC. Goed was het niet, maar de ploeg mag tevreden zijn met eindelijk weer eens 3 punten. Ondanks de uitzichtloze situatie van de afgelopen maanden staat de FC nog steeds 1 punt verwijderd van play-off plaatsen. Wat het daar te zoeken heeft is een tweede uiteraard, maar het zal voor de supporter een fijne prestatie zijn als dat nog gerealiseerd kan worden. 3 punten in Den Haag zaterdag en je doet opeens weer keihard mee om die negende plek, en tegen ADO zou FC Groningen toch moeten kunnen winnen. Net als vorig jaar, toen het in Den Haag een einde maakte aan de slechte reeks van 7 nederlagen door verrassend met 1-0 te winnen, opperbaas Rasmus Lindgren maakte toen deze heerlijke goal:

Boerenmacht.nl on Twitter

Wat. Een. Pegel. #BMLive #adogro https://t.co/DQq5zMJmzz

De opstellingen der beide teams zullen waarschijnlijk nagenoeg gelijk zijn aan die van woensdag, voor zowel trainer Faber als Groenedijk zal er geen reden zijn om een winnend elftal te veranderen. De opstellingen zien er dan als volgt uit:

Vermoedelijke opstelling ADO Den Haag: Zwinkels, Ebuehi, Meissner, Kanon, Meijers; Malone, Bakker, El Khayati; Becker, Havenaar, Duplan

Vermoedelijke opstelling FC Groningen: Padt, Hiariej, Reijnen, Memisevic, Davidson; Drost, Bacuna, Jenssen, Tibbling; Linssen en Mahi

Come on FC! Zet die volgende stap richting de play-offs! De wedstrijd vangt om 19:45 aan in het Kyocera Stadion.

 Header foto geleend van RTV Noord!

UPDATE 7-4-2017: Geen verandering basis!

FCG Radio on Twitter

FC Groningen zal met dezelfde basis als afgelopen woensdag starten tegen ADO Den Haag. Kasper Larsen zit niet bij selectie. Roland Baas wel

Reacties:
appie happie06-04-2017 om 19:45

Mooi op tijd met de voorbeschouwing mm toevallig of niet ik zit zaterdag in Den Haag..Of er tijd is daar voor de wedstrijd..Weet ik niet. ....maar dan maar teletext

kees06-04-2017 om 22:02

Appie:  ik zou zeker naar het Kyocera stadion gaan als je toch in de buurt bent...is vast niet uitverkocht, en dan kan je mooi op je i-phone ons een sfeer rapportage geven...want de indruk vanaf de tribune is toch niet te vergelijken met de tv.

broodje bal buiten het stadion bij de parking/wandelroute naar stadioningang, , let op: je krijgt een halve "oma's" bal, ter plaatse in tweeën gesneden, maar wel voor de prijs van een hele... 

appie happie07-04-2017 om 07:51

Is een kwestie van tijd Kees...Ik weet niet of ik op tijd ben voor de wedstrijd  zo bedoelde ik dat..ga pas rond 17 uur richting Den Haag snap ie...lukt bijna niet dus...vandaar..

Rob197007-04-2017 om 09:40

Appie: kies wel het juiste vak, beetje link, als je 3 keer moet juichen. Ik zie je toch graag weer terug op boerenmacht. 

Marco06-04-2017 om 20:30

Vooraf maar even de selectie de blijdschap laten zien van toen we de play-offs wonnen en dan gaan winnen.

Havenaar is goed, backs moeten alle voorzetten eruit halen dan heb je al een gelijkspel. Gaan Groningen nog wat oefenen op voorzetten van de de flank dan neem je de 3 punten mee naar Groningen.

 

06-04-2017 om 20:38

Ado is in goeie doen na 2 overwinningen , havenaar begint weer te scoren , zij zullen er vol voor gaan. Groningen in goeie doen? Dat is de vraag het hele seizoen al wisselvallig , hopelijk trekken ze de puntenlijn door en het liefst 3 natuurlijk!

kees07-04-2017 om 03:27

midweek:   Heracles én Zwolle verloren... en nou moet FC Groningen het verder op eigen kracht doen: winnen van ADO...ik zeg toch :  2-2

rob roy07-04-2017 om 11:44

ADO(Alles Door Oefenen) heeft een veel beter aanval met die snelle Becker en Duplan, dus er is werk aan de winkel voor Rijenen en Memisevic. Havenaar loopt daar een beetje tussendoor en is erg gevaarlijk in de zestien. Een vijf mans verdediging bij de FC zou de oplossing kunnen zijn, dan kan Tibbling, die hopeloos uit vorm is, even op de bank gaan zitten. Idrissi voor Drost, die er tot nu toe ookniets van bakt, en zo kunnen we ADO pijn doen op de counter.Goed plan.............of niet? W'll see!!!!!

campesino07-04-2017 om 11:57

iedere keer dit seizoen als er weer een beetje hoop is op een verbetering wordt dat weer gelijk hardhandig de kop ingedrukt. nu de negende plaats weer gloort heb ik weinig zin me weer illusies te maken. ik ben bang dat de hoop na het haags kwartiertje weer is vervlogen. 2-1 nederlaag in blessuretijd. en de rode kaart voor de grfrustreerde tibbling dit keer?

Hgz07-04-2017 om 12:50

Groningen moet 3 punten pakken. Als ik zo naar het programma kijkt denk ik dat ze maximaal 7-9 punten kunnen halen, als ik het positief bekijk.  Pec, Willem II hebben een moeilijker programma lijkt mij. Gaat tussen Heracles en Groningen voor de playoffs. Heracles heeft een iets makkelijker programma dan Groningen denk ik en ze staan ook nog 1 voor dus moeten we 3 punten halen bij ADO, anders denk ik dat het Heracles wordt voor de playoffs

     
FC GRONINGEN WILLEM II PEC ZWOLLE
ADO Den Haag PSV Feyenoord (th)
PEC Zwolle (th) Go Ahead Eagles (th) FC Groningen
Go Ahead Eagles sc Heerenveen Heracles Almelo (th)
PSV (th) Roda JC sc Heerenveen (th)
FC Twente Ajax (th)

PSV

HERACLES ALMELO     Go Ahead Eagles  

AZ (th)

PEC Zwolle

ADO Den Haag (th)     Feyenoord

 

kees07-04-2017 om 14:06

Bedankt voor het overzicht: Je zal begrijpen dat ik het met je oneens ben, dat Heracles een "iets makkelijker programma" heeft:  tegen degradatie klanten GAE en ADO valt er maar moeilijk iets te halen, en AZ, PEC Zwolle en Feyenoord kunnen administratief worden afgedaan met 0 punten...  Dat wil zeggen dat Groningen nu een tamelijk riante [positie heeft om die 9 e plek zeker te stellen. Maar ook die wedstrijden moeten nog gespeeld!

Blijft de vraag ( en dat is al meermalen genoemd op dit forum ) wat FC Groningen met een neiuwe selectie straks, helemaal te zoeken heeft in de Play Offs: natuurlijk is één plekje hoger op de ranglijst gewoon €500.000 waard ivm Fox gelden, en komen er ook toeschouwers op de PO wedstrijden af...(misschien  nog een  gratis wedstrijd als goedmakertje voor het magere seizoen? zeg nog eens  € 600.000...   Wionnen van de Play Offs ( en spelen van voorrondes Europees )is eerder een nadeel voor de niet-ingespeelde selectie in de voorbereidingstijd .  Ach het zijn maar zorgen voor later...eerst maar die plek 9 wat misschien toch nog lukt !      

Hgz07-04-2017 om 15:47

Kees, ik zie Heracles winnen van Go Ahead en ADO en een punt tegen Pec. Groningen zie ik nog winnen van Pec en Go Ahead, misschien nog een puntje bij ADO. We zullen het meemaken, ik hoop wel dat je gelijk krijgt.  In de playoffs zie ik voor Groningen weinig kans als ze het halen, maar misschien overleven ze 1 ronde met mazzel. 

07-04-2017 om 14:42

Ado een veel betere aanval dan de fc hahaha. Dat gaat me wel iets tever.hele seizoen niks laten zien , en pakken nu wat puntjes. Ze zijn in goeie doen maarals grunn dat ook is dan winnen ze gewoon! Namelijk meer kwaliteit!

rob roy08-04-2017 om 20:38

Was jij dat niet Achmed die niet geloofde dat ADO een veel betere voorhorde vdan de FC. Ik zie fr FC nog geen 3 oelpunten maken in  20 minuten. Stellstje haspelstokken. Bah!!!!!!!!

M0i07-04-2017 om 15:26

ADO in vorm de laatste twee wedtrijden en de FC opkrabbelend van een lange periode zonder overwinning (hoewel het qua schouwspel nog niet echt was om over naar huis te schrijven). Valt niet zoveel over te zeggen hoe dit af gaat lopen. Denk dat beide ploegen in de huidige vorm wel gelijkwaardig zijn. Zet in op 2-2, dan hebben we in ieder geval 4 goals en hopelijk wat spektakel gezien.

Marco07-04-2017 om 23:40

Groningen moet gewoon zelf goed beginnen. Als Ado er zo doorheen mag lopen als NEC in het eerste half uur, dan sta je met een beetje pech al tegen een kansloze 3-0. aan te kijken. Vorig jaar kreeg Havenaar al na 1,5 minuut een vrije kopkans. Goede pressing buiten de 16 naar voren en voorin de kansen koud afmaken. 

Kom je als Groningen voor, dan kan Ado ook zo in elkaar klappen zoals we eerder zagen toen Groningen speelde tegen Heracles en Utrecht uit. 

alexvl08-04-2017 om 12:23

Red Bull?

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!