Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen krijgt verdiende loon tegen VVV

Door Thijs Faber 44 reacties

Het werd na 2 keer door het ogen van de naald kruipen (tegen Heerenveen en Utrecht) ook wel een keer tijd dat FC Groningen de deksel op haar neus kreeg. Dit keer was het VVV Venlo dat eindelijk de misplaatste nonchalance en het gebrek aan wil om te winnen bij FC Groningen afstrafte. Waar de thuisploeg het eerste kwart van de wedstrijd nog duidelijk het initiatief nam was het daarna een chaos bij de thuisploeg. De Venlonaren wachtten rustig af op hun kans en onder leiding van een uitblinkende keeper Unnerstall (bekend van een lange historie bij Schalke 04) kwam uiteindelijk toch de 1-1.

 

Eerste helft

 

Een schokkend matig gevuld Noordlease stadion zag FC Groningen met frisse moed aan de wedstrijd beginnen. Al snel kwamen er kleine kansjes voor Warmerdam en Mahi, uiteindelijk was het laatstgenoemde die in de 15e minuut de thuisploeg met een mooie volley met zijn verkeerde been op de voorzet van een uitblinkende Django Warmerdam op voorsprong zette. De goal zorgde echter niet voor een boost voor de FC, het goede spel van de eerste 20 minuten was volledig weg en diepe ballen op Lars Veldwijk was het enige wat de Trots van het Noorden er nog uit kon persen. De gasten roken hun kans en werden via vooral Ralf Seuntjes een paar keer bijna gevaarlijk. Onder geluid van een morrend publiek ging de FC met 1-0 rusten.

 

Tweede helft

 

Al vroeg na de thee was diezelfde Lars Veldwijk na een dergelijke diepe bal onderweg naar de 2-0, maar hij werd onderuit gehaald door VVV'er Promes. Scheidsrechter Lindhout wees resoluut naar de stip. Echter was het eerdergenoemde Unnerstall die met een magnifieke reflex de penalty van Mimoun Mahi stopte. Zoals wel vaker zorgde het stoppen van de penalty voor VVV juist voor een positieve impuls, de wedstrijd begon zich vooral op het middenveld af te spelen, kansen waren spaarzaam. Wel debuteerde Manchester City-huurling Antuna aan Groningse zijde, deze liet meteen zien over een ongekende snelheid te beschikken. Het mocht niet baten, in de eerste minuut van de blessuretijd gebeurde wat iedereen al aan voelde komen: Nwakali kopte namens VVV de 1-1 binnen. De gelijkmaker was meer dan terecht, de Venlonaren hadden zichzelf tekort gedaan als het bij 1-0 was gebleven. Het was voor Groningen in alle opzichten een teleurstellende middag, volgende week treedt groen-wit aan in Breda tegen NAC. 

Reacties:
10-09-2017 om 19:37

man man man wat een angsthazenboudel. zit iets zeker nait goud tussen trainer en spelersgroep. word weer een lang seizoen zo in de euroborg zucht. trouwens die arme antuna deed ook niks goud lichtgewicht.

campesino10-09-2017 om 19:47

eerst maar een jaartje veel brinta eten en met het tweede mee doen.

TomOkker10-09-2017 om 19:38

helemaal mee eens, penalty moet erin maar VVV heeft de betere kansen gehad dus gelijkspel is terecht.

10-09-2017 om 19:46

VVV had gewoon moeten winnen was gewoon de betere

 

10-09-2017 om 19:41

We hebben geen echte kerels op het veld lopen 

TomOkker10-09-2017 om 19:43

zei de angsthaas zelve

10-09-2017 om 21:09

Ik stond niet op het veld okkertje maar had het beter gedaan dan die prutser die er nu staan

 

campesino10-09-2017 om 19:45

Hopelijk krijgt faber oo kzijn verdiende loon. Hoe lang mag deze trainer nog aanmodderen. Het elftal zwalkt al anderhalf jaar over de velden zonder enig idee. Alle spelers spelen zonder enige vorm van zelfvertouwen, zonder plezier en bang om fouten te maken (behalve warmerdam en mahi) wat resulteert in langzaam spel, treuzelen en terug naar de keeper en veel foute passes.

Ik denk niet dat faber dit aan de praat krijgt. Ik weet niet wat hij over wil brengen, maar hij brengt het in ieder geval niet over. 

OPROTTEN is de enige oplossing.

Of is VVV net als Utrecht ook een topclub, meneer van de column (ik weet je naam zo niet), want groningen werd simpelweg grote delen van de wedstrijd weggetikt. Als er voorin bij VVV een beetje meer kwaliteit rond zou lopen, zouden we tegen een ruime nederlaag aan zijn gelopen. 

Bacuna werd overigens terecht gewisseld. Nu drost nog.

10-09-2017 om 20:12

Ik vond Drost niet eens zo slecht, Veldwijk daarentegen

Rob197010-09-2017 om 20:18

Duidelijke taal, met de volle waarheid. Als er kritiek wordt geleverd via post, dan wordt het allemaal weggewuifd dat het niet waar is. Maar dat is het wel. 

Deze trainer heeft een voorbereiding gehad met een nagenoeg complete ploeg, waarvan grotendeels hetzelfde elftal als het jaar ervoor. Helemaal na twee weken interland voetbal lukt het hem niet om ook maar een enkele systeem te slijpen in het elftal. 

Het middenveld die in de eerste drie wedstrijden volledig werden weggespeeld staan weer keurig opgesteld tegen een wel erg matige ploeg, met wel heel veel eredivisie onwaardige voetballers. Als je als team dan nog niet voetballend de bovenliggende partij kan worden is er toch wel erg veel mis. Bacuna/Jenssen nu toch meer als een jaar samenspelend op het middenveld moeten het tegen veredelde amateurs afleggen. 

Over het tactische niveau van deze trainer is geen uitleg meer verschuldigd, als je dit op de mat legt ben je in de markt om de prijs van grootste angsthazenvoetbal in de eredivisie te winnen. Als je niet kunt inschatten dat je met pressie naar voren dit elftal stuk moet spelen om te winnen, ben je ongeschikt. Na vorig seizoen deze tactiek al toegepast te hebben tegen Sparta, Excelsior en Go Ahead en dit hedenmiddag weer eens toepaste, roep je telkens het onheil op je af. Verhalen van als de penalty er in vliegt, heb je een heel andere wedstrijd zijn ongeloofwaardig. Dit elftal moet de intentie hebben om ook na de goal de drang hebben om de tweede te maken. Naar achteren leunen tegen VVV is wel erg armoedig.

Maar armoedig is het zeker. Mocht ik in mijn vorige post niet melden dat het schandalig was wat de FC tegen St.Pauli op de mat legde, want het verschil had te maken met het verschil in begroting, dan zal de vlieger toch ook hedenmiddag moeten op gaan. Dit is toch ook niet het geval. Dus dat kan het niet zijn.

Misschien is het wel de wijze waarop gespeeld moet worden en op welke wijze er wordt gevoetbald. Bacuna kan het zich nog steeds veroorloven om als een sjok sjok veulen over het veld te lopen. Andere spelers zijn niet bij machte om een fatsoenlijke aanval op te zetten. Het is toch onmogelijk dat er passes over 30 meter moeten worden gegeven om het spel te verleggen. In alle gevallen was een korte pass ook mogelijk geweest, maar doordat de tactiek dit niet toelaat, worden er zelden mogelijkheden via de zijlijn gecreëerd. Waarschijnlijk wordt ar alleen getraind om met opkomende backs te spelen. Maar de ruimte benutten over de vleugels via combinatievoetbal wordt niet uitgevoerd. Zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan.

 

appie happie10-09-2017 om 19:50

Het komt zoals het komt  maar de tijd van Faber is bijna voorbij..zeg ik..want als hij als een zoutzak langs de kant blijft zitten  doen de spelers ook geen stap extra..bovendien  vast blijven houden aan Bacuna en Jensen en ene Drost is ook niks  ons middenveld is te zwak  komen te kort.we moete kerels hebben.Antuna zag ik 3 x sprinten maar hij verloor  ook 3 x..dus zo snel is hij nu ook weer niet...zo te zien..maar hij krijgt natuurlijk het voordeel van de twijfel vooralsnog.verder zal deze poll/post wel weel veel reacties krijgen   over de lege stoeltjes enz..inzet..en wat al niet meer..ik bemoei me er niet mee..perslot  kon ik vandaag maar weinig uit de fles halen...

Enne ja  ,ach laat maar ik blijf er niet meer voor thuis voorlopig  en geen gezeik nu over echte fan oid...echte fans maken zich zorgen ,ja!!!

 

 

.

 

10-09-2017 om 19:50

Ik citeer: de hut moet vol. Inmiddels zijn de heft van de Groene stoeltjes zichtbaar en dit gaat na het debacle van vandaag alleen maar toenemen. Het is echt onbegrijpelijk, waar heb ik nou in vredesnaam naar lopen kijken vanmiddag? Ze vielen, op Jenssen na, allemaal door de mand. Van Bacuna tot Veldwijk en van Mahi (had die gast toch verkocht) tot Larsen. Vanaf minuut 20 door promovendus VVV met de rug tegen de muur gezet. Werkelijk waar schandalig.

Ik ontdek geen enkel lijn in het spel van de FC. Ik heb Faber Lang het voordeel van de twijfel gegeven. Het is mooi geweest. Met de staart tussen de benen afgebluft door een veel beter spelende Limburgse tegenstander.

Ik heb een dejavu. Vorig seizoen elke wedstrijd tegen de 'kleintjes' was het nivo van vandaag. We zijn werkelijk geen stap verder.

Ik citeer de heer Veldwijk: we klappen er meteen op... Als je die prutser vandaag 90 minuten Lang hebt zien klooien kan je die in ieder geval niet meer serieus nemen.

plaatsvervangende schaamte!!!

10-09-2017 om 19:57

Antuna verschrikkelijk.

10-09-2017 om 20:06

Die jongen was een beetje zenuwachtig en over-ijverig. Zag hem wel een paar keer zijn directe tegenstander afjagen. Ene Idrissi vertikte dit volgens mij de 65 minuten daarvoor...

Hoekie11-09-2017 om 12:03

Helemaal met Kwibus eens. Hij liep voor 200% op elke bal en jaagt op elke tegenstander. Als iedereen die instelling had gehad dan hadden we dat potje met gemak gewonnen. En ja dan kunnen er wat acties misgaan. Deze speler legt risico in zijn actie en de kans dat hij de bal kwijtraakt is natuurlijk vele malen groter dan de tikkies breed over 5 of 10 meter.

10-09-2017 om 20:03

Meneer Veldwijk is te druk met zijn jetset leventje met zijn chicky. Wandeld over het veld. Bacuna is alleen maar bezig met zijn uiterlijk. Wij willen spierballen voetbal zien.. het gras opvreten. Strijden voor elke meter.. wat wil je nog meer 2 weken stilgezeten.. heerlijk weertje.. en dan nog over het veld wandelen. Volgens mij zitten er op het moment minder mensen in het stadion als de Oosterpark tijd. Faber je tijd is gekomen.. houd de eer aan jezelf.. jij krijgt al 1.5 jaar dit team niet aan het voetballen ( met een kleine uitzondering daargelaten) 

appie happie10-09-2017 om 20:05

Chicky,  lelijke plamuur doos eerste klas..zag haar voorbij komen op fox...haha  

10-09-2017 om 20:06

Nijland ogen open dit is niks en het gaat nooit wst worden onder deze trainer Gertjan Verbeek erop zetten 

arjan1609197211-09-2017 om 13:55

Alex pastoor !! 

Cantona10-09-2017 om 20:09

Als je ,met alle respect ,een tegenstander treft met een spits zoals Seuntjens en dan nog niet kan winnen dan wordt het toch eens tijd om je als speler en trainer eens achter de oren te krabben en eens serieus moet gaan nadenken of je wel het goede vak hebt gekozen.

Het was voor de zoveelste keer niet om aan te gluren  en een schandalige vertoning richting de supporters , die dure kaartjes betalen om dit stelletje ongeregeld doelloos te zien ronddraven. 

Aan de steeds groter wordende groene plekken in het stadion te zien ben ik niet de enige die het voetbal niet om aan te gluren vind.

Wat ze moeten doen om dit shitteam weer aan het voetballen te krijgen dat weet ik ook niet direkt maar begin maar eens met de trainer de laan uit te schoppen.

 

 

10-09-2017 om 20:33

Eyong Enoh is transfervrij ervaring goeie voetballer voor op het middenveld bij Groningen 

11-09-2017 om 13:34

Das n waardevolle tip. Dat is een speler die je erbij kunt hebben.

10-09-2017 om 20:34

De trainer de laan uitschoppen helpt dit stelletje ongeregeld ook niet aan het voetballen. Ik had nog enige hoop dat dhr.Jans een vinger in de pap zou krijgen, maar vrees daar zelfs voor dat dit niet het geval wordt. Eigenlijk is elke letter dat op dit forum geschreven wordt er één teveel. Als ik zie hoe een FC-Utrecht met veel drang naar voren speelt met veel snelheid en techniek, dan schieten mij de tranen in de ogen als ik zie hoe een Larsen probeert z'n tegenstander een been te breken en een Bacuna zie sjokken als een kip zonder kop.  dhr.Nijland moet maar eens bij zichzelf te rade gaan of hij nog langer van de diensten van Faber gebruik wil maken. Een Faber die voor de TV staat te stamelen over hoe dit team heeft gespeeld. Ach ik hou er maar over op, de teleurstelling is alweer even groot als een jaar geleden en het wordt er toch niet beter van. Ajuu..........

appie happie10-09-2017 om 20:45

Jij blijft net als ik en Kees

11-09-2017 om 00:06

Ja Appie, dat zeg jij nou wel. Maar het begint zo langzamerhand een vervelende club te worden. Ik ben al sinds 1956, toen het betaalde voetbal in Nederland van de grond kwam, aanhanger van GVAV en later dus in 1971, FC-Groningen. Ik heb veel ups en downs meegemaakt. Vanaf de eerste 2 jaar eredivisie, en toen degradatie naar de 1e divisie en zo een paar keer heen en weer. Ik was altijd een trouw bezoeker in het Oosterpark totdat ik op een keer, tijdens een bekerwedstrijd tegen Feyenoord bijna doodgedrukt ben tegen een dranghekje. Toen was bij mij gelijk de lol eraf en ben nooit weer naar een wedstrijd wezen kijken.Ik ben altijd wel in de FC-Groningen blijven geloven, tot nu toe, maar het wordt steeds moeilijker om mij te motiveren om ook maar even de moeite te nemen om naar zoiets lulligs als een samenvatting op de televisie te kijken. Als ik dan toch de moeite heb genomen en ik zie die duurbetaalde lamzakken over het veld heen sjokken dan denk weer aan de tijd van Bjarne Jensen, Zigmantovitsj,Jan van Dijk, Hermantje Dijkstra en al die mannen uit die tijd die met het snot voor de ogen voor resultaat knokten totdat ze er bij neervielen. Het zal aan mij liggen en aan het sentiment maar ik vind er helemaal niets meer aan, en velen met mij, denk ik, gezien de toeschouwers aantallen. We hebben na Jans nu vier trainers gehad en alle vier kunnen/konden er geen hout van,vergeleken metde trainers die hier hebben rondgelopen . Ik noem er een paar: Hans Westerhof, Ron Groenewoud,Theo verlangen, Leen Looyen en nog een hele rits illustere figuren die de club tot grote hoogte hebben gestuwd. En nu loopt hier een Fabertje rond die niet eens weet of er lucht of zand in een bal zit. Ik vind het met elkaar een zielig zooitje pseudo-voetballers, en de enigste die hier verantwoordelijk voor is, is Hans Nijland himzelf, daarom heb ik in het recente verleden wel eens op dit forum gezegd dat de houdbaarheidsdatum van deze man asl bestuurder van een profclub voorbij is. Ik hoop dat de man ook eens een keer bij zichzelf te rade gaat en er over niet al te lange tijd tot de conclusie komt dat zijn tijd bij de FC-Groningen inderdaad over is.

Waarvan akte.  Groet: Rob Roy. 

11-09-2017 om 06:10

mooie verhalen van vroeger en dit keer zonder een geintje...daar is geen plaats voor.

Meestal doe je het af met een uitroepteken...zo in de trant van: er moet iets gebeuren, ...maarrrr ik pieker mij suf, VERD*MD als ik het niet waar heb... al dat geneuzel over beperkt geld door directeur Nijland  en terugloop van supporters...ik kan het nauwelijks nog aanhoren.

Op RTVNoord is Elwin Baas in een VITALE DEPRESSIE geraakt.. hij was al nooit "het zonnetje in huis", maar als je hem in gesprek met Faber ziet...dan zeg ik: allebei strafminuten ... Kees Vlietstra, heel anders van nature doet altijd een dolletje in het zakje... voorspelde een 1-1 met een tegenvaller in de slotminuut...Kan het preciezer gezegd? NEE...de FC Groningen-criticasters hebben gelijk, FC groningen is een zeur-club geworden...maar wat doe je eraan?  

 

Niet van de leg raken Rob Roy....deze orkaan gaat ook weer liggen, ik heb zondag rond lunchtijd maar wat ! genoten van die motorcross in die zandbak  in ASSEN waar die Italiaan wereldkampioen werd, en een Nederlander dagwinnaar....kei spannend! dat gevecht om plaats 1 en met prachtig camerawerk. ik hoor die motoren nog janken , en vliegen over die bulten in het parcours.

             Zoiets  ontbreekt in de beleving van jou en mij ....teleurgesteld zijn we in FC Groningen, en intussen alweer een spelertje afgetest:Na Doan nu Antuna...is dat leuk...NEE    Wat te doen?   NAC opvreten in Breda

skjipke10-09-2017 om 20:40

Groningen is vakkundig in slaap gesust door VVV. De start was best aardig, maar dat duurde ongeveer een kwartiertje. Toen was het gebeurd!

Wat moet er gebeuren en hoe slecht mag het worden, voordat er ingegrepen wordt door Nijland en co? Deze trainer krijgt het simpelweg niet aan de praat.

Ik blijf vinden dat deze spelers theoretisch een beter team kunnen zijn dan vorig seizoen, maar dan moet er wel iemand voor de groep staan die hier een team van kan maken en die een klik heeft met de groep. (Faber heeft geen band met de spelers; blijft zelfs bij een wissel op zijn stoeltje zitten)

@Donny, ik ben het meestal niet met je eens, deze keer wel. Verbeek lijkt mij een prima opvolger voor trainertje Faber. Als dit niet lukt en Jans zou het willen..... zou ook dat een optie zijn. Maar ehhh... Faber exit aub!

appie happie10-09-2017 om 20:48

Verbeek gaat alleen naar Heerenfean of Twente  hij komt echt niet naar Stad..

10-09-2017 om 20:41

Stijgende lijn is er zeker maar niet naar boven ,Maar ze gaan gewoon door als wat ze vorige seizoen doen slechter en slechter voetballen

 

10-09-2017 om 20:46

eigenlijk een hele reactiepagina vol met.... hetzelfde liedje.

Ik ben bang dat de onderliggende problemen niet opgelost KUNNEN worden door de TS... De leiding van FC Groningen laat ons ( en een of twee op dit forum die alles over de FC goedpraten)  in de waan dat we een sterkere selectie hebben dan vorige jaar.  Gek gemaakt zijn de spelers dat ze zo maar eventjes op ED niveau meekunnen, terwijl diezelfde spelers  bij andere clubs ernaast stonden Dit probleem met het angsthazenvoetbal als resultaat, heeft onder Van der Looi veel te lang doorgeziekt..Er zijn geen sterkere spelers voor teruggekomen, wel jongere en ook zijn  er enkele spelers met talent...maar de jeugdopleiding/professionalisering is nog lang niet op het niveau van AZ...en nu Faber met dit spul aan z'n limiet lijkt te zitten("goede voorbereiding"), schreeuwt de vraag: " worden Bacuna en Drost wel beter??,en  kan Veldwijk wel die 15 goals maken??, enz 

Duurt het een heel seizoen lang  gelooft niemand meer een woord van wat ze beweren.  Dat is best tricky:  als de supporter geen vertrouwen meer heeft dan kan die plaats waar we nu staan ( tussen Excelsior, Heracles, Sparta, Heerenveen ) best wel eens "onze vaste plek" worden. En dan zijn de rapen helemaal gaar.

Maar ja, vanaf dinsdag wordt er dan weer positief gepost...wat moet je ook anders!   of gaan we hier op BM ook wegblijven net als in het stadion ?

Volgende week avondje NAC

campesino10-09-2017 om 21:11

Met de vr<agen die je stelt sla je de spijker op zijn kop. Voor aanvang van het seizoen kreeg ik toch weer hoop. bacuane n drost zullen vat beter gaan voetballen. doan en het mexicaantje zijn miscchien wel echte pareltjes. faber heeft het graamte staan en vanaf het begin weet iedereen wat hij moet doen en hoeft de boel allen maar verfijnt te worden. na 4 wedstrijden weten we wel beter. het is hetzelfde eftal als vorig jaar. het loopt voor geen meter, het middenveld is van amateurniveau. drost en bacuna worden nooit beter (althans niet met deze trainer) net zo min als larsen, idrissi (wat speelde die lusteloos zeg).

en over de pareltjes, zoals te verwachten viel zijn de met veel poeha gehaalde japanner en mexicaan op korte termijn geen aanwinsten. op lange termijn misschien wel, maar zoals jij wel vaker hebt aangehaald, is daar bij het handelshuis fc groningen geen tijd voor. ik begrijp deze aanwinsten dan ook niet zo goed. je kan net zo goed finndell of hrustic erin zetten.

en wat faber betreft, misschien kan hij er ook wel niets aan doen (groningen mist goede middenvelders) maar we hebben de ene dooie (vd looi) voor de andere dooie  (faber) ingeruild. waarom zitten er bij groningen alleen dooien en verdedigers op de bank?

misschien moet ik volgend weekend maar eens gaan vissen...

appie happie10-09-2017 om 20:57

Neehoor Kees  volgende week winnen ee gewoon weer met 1-2 onterecht maar boeie..en Faber komt onder curatele..van Youp

10-09-2017 om 21:01

4-0

Hoekie11-09-2017 om 12:05

Ik denk dat Tom Okker met dit soort voorspellingen bedoelt dat je een angsthaas bent.

Roelofsky10-09-2017 om 21:07

Had Faber hoog zitten.... met de nadruk op had.... het is nu misschien verstandig om de eer aan jezelf te houden Faber. Wat een verschrikkelijke rommelpot. En die Veldwijk door Jans en Faber overgehaald om bij de FC te komen het is toch een drama. Eerlijk gezegd mag de hele TS opstappen want die zijn verantwoordelijk voor deze wanvertoning. Grijp in Nijland dit wordt echt niet beter.

10-09-2017 om 21:39

Ik weet dat Faber er niet heel positief op staat en ook ik denk dat er meer in zit. Individueel zijn de spelers echt niet verkeerd, maar ik moet ook zeggen dat de bank niet best is. Je bent met elke wissel bijna zwakker geworden vandaag. Ik vond Bacuna ook niet best spelen, maar van Nieff nog minder. Idrissi was niet best maar antuna nog minder. Mahi vind ik overigens een leuke speler, maar laat ook veel te weinig zien en dan komt van weert erin... ik snap niet waarom hrustic of reis geen kans krijgen. In de voorbereidingen hebben Zij het meer dan redelijk gedaan. Is het een optie om Warmerdam op de plek van bacunna te zetten en van nieff of Absalem back te zetten?

Nogutsnoglory110-09-2017 om 22:23

Misschien nog niet zo'n slecht idee. Warmerdam op de plek van Bacuna. Heeft in ieder geval meer pit in zijn spel en heeft vroeger ook op het middenveld gespeeld. Maar ja dan krijgen we weer van Nief op de linksback plaats. En dat is op zijn zachts gezegd nou bepaald geen succes gebleken. Maar ben wel helemaal klaar met Bacuna zo langzamerhand . Wat was die weer slecht zeg ongelovelijk. Wat mij telkens op valt is dat hij ook nooit druk naar voren zet , hij loopt telkens terug en staat dan lucht te dekken. En hij lijkt wel een oude man zoals hij over het veld sjokt. Maar ja iedereen was verschrikkelijk vanmiddag op Padt en Warmerdam en Mahi na. 

10-09-2017 om 22:48

Absalem en reis inderdaad een kans geven!!

RKR10-09-2017 om 22:17

Ik zie dat de kritiek op Veldwijk toeneemt. Ik was direct al tegen zijn komst. Want;

-10 clubs in 5 jaar versleten. Op lager niveau ook niets van gebakken. 1 goed seizoen bij Zwolle onder Jans. Dit zei Perez al voordat de wedstrijd tegen Heerenveen begon, en hij heeft tot nu toe gelijk.

-Priveleven. Als ik hun instagram mag geloven, het is etentje hier, etentje daar. Shoppen in amsterdam. Ik krijg er zo'n Raf en Silvie gevoel bij. Kan nooit goed voor hem zijn. Hij speelt ook gewoon als een natte krant trouwens, dan gaat dit tegen je werken ook al zou het niet eens terecht zijn. 

-Gebrek aan techniek. Groningen heeft geen elftal dat dominant speelt of op de helft van de tegenstander speelt. Zelfs niet in eigen huis tegen VVV. Dan moet je verder van de goal spelen en zijn aanname en techniek is nog slechter dan ik dacht. Ik heb hem nog niets goeds zien doen in dit shirt, behalve een helft sleuren tegen Heerenveen (vergeten we even dat ie ong. 10x buitenspel stond). Maar dat kwam omdat Heerenveen na 0-2 gas terug deed en wij via toevalstreffers nog terugkomen.

Na dit seizoen is hij weg.

Over de rest, een Japanner die misschien wat wordt. Een Mexicaan die misschien ooit wat wordt. Het is geen basis voor een goed seizoen. Geen leiders, geen persoonlijkheden, geen body.

Nachtwacht10-09-2017 om 22:33

Ik twijfel voor mezelf of ik me meer ergerde aan het gelijke spel, of aan het fluitconcert bij de rust.

Misschien moeten we eerst beseffen dat we de tiende begroting hebben van de eredivisie. Daar horen dan gewoon mindere spelers en mindere wedstrijden bij..... 't kon minder.....

Complimenten voor het sfeervak. Boeren geven niet op !!!

10-09-2017 om 22:34

Ik ben ook meer van van de eigen jeugd dan van Yoell van nieff die al 5 jaar lang verdedigende middenvelder probeert te zijn zonder te kunnen verdedigen en Uriel Antuna die ongeloofelijk snel moest zijn maar er wordt uit gelopen door een back van Venlo. 

Geef mij maar die Findell echt een klasse speler. Kan zeer genieten van die vent breng hem er maar in bij een 3-0 voorsprong en niet antuna ofso. Hrustic ook veel potentie. En laat Reis ook in het vervolg maar invallen vóór van nieff want die heb ik al afgeschreven.

skjipke10-09-2017 om 23:43

Je bedoelt dus eigenlijk dat je die spelers nooit wil opstellen!!?? Hoe vaak denk je dat Grunn met 3-0 voor komt te staan? 

Wat mij betreft mogen ze direct opgesteld worden. Gewoon maar proberen.

Oeleoptak10-09-2017 om 23:21

Groningen is er niet sterk in ijzervreters te halen. Dat geldt voor zowel spelers als trainers. Liever goed ogende heren met een vlotte babbel voor de camera. Ooit was er een trainer die van kwaadheid een dug out kapot sloeg. Het elftal toen speelde wel veel ' kerelsachtiger' dan nu het geval is. Als dit nog even zo doorgaan hebben we weer een Huistra situatie. Een elftal zonder geloof en lef. Liever de bal niet willen hebben, geen risico durven nemen. Kansloos voordat er aan de wedstrijd begonnen is. 

11-09-2017 om 00:29

Als er een nieuwe coach komt (Wat ik niet nodig vind) Doe mij dan maar een type Hybala/Simeone. Die gek worden langs de zijkant en je verrot schelden als je dramatisch speelt.

11-09-2017 om 06:17

Ze Moeten Hrustic ,Findell,Reis,Absalem beschermen anders als ze het niet goed doen in het eerste en een fout maken worden ze afgemaakt.

Kun je nu wel zien bij Antuna eerste keer ingevallen moet nog wennen wordt hier door sommige al afgebrand beetje jammer.

appie happie11-09-2017 om 09:27

Ja dat slaat nergens op..net als Doan,wanneer beide geen heimwee krijgen kan het heus nog wel wat worden..maar om weer op de eindsprint in april te wachten heb ik ook geen zin in..hopelijk komt het eerder los.

brummie11-09-2017 om 09:29

Onnodige nederlaag tegen VVV. Ondanks katachtige save van keeper, moet je, zeker als het stroef gaat, penalty benutten. 

Fc kreeg genoeg kansen(Mahi, van Weert) en ook ruimte om meer goals te maken. VVV kreeg hierdoor ook gewoon meer vertrouwen. Was ook niet onverdiend de gelijkmaker. Heb me geergerd aan fluitconcerten in rust. Het was laatste fase van 1e helft ook niet goed, maar je staat met 1 nul voor. Maar sinds mijn eerste bezoek aan het Oosterpark in eind jaren 80 is het publiek vaak über kritisch  en dat zal ook wel niet meer veranderen. 

Je kon gezien het spelbeeld van de eerste wedstrijden tegen VVV ook geen wonderen verwachten. Vond Warmerdam en Jensen de uitblinkers. Ten wierik en Veldwijk erg tegenvallend tot nu toe. Ook door slecht meeverdedigen Veldwijk, kansen voor VVV.  Antuna is snel, maar fysiek erg licht. Was heel ijverig, wilde zich graag bewijzen. Heeft tijd nodig. 

Op de een of andere manier heeft de ploeg weinig zelfvertrouwen, dat mag Faber zich aanrekenen. Het is nog te vroeg om afscheid te nemen in mijn ogen. Eerst maar naar Nac uit, ook geen makkelijke horde. Maar de bal is rond! 

 

 

11-09-2017 om 10:14

 über kritisch? Als het slecht is mag je het gewoon laten blijken. Als het goed is wordt er ook gejuichd en geklapt. Je betaald veel geld voor een seizoenskaart, dan mag je ook wat verwachten voor je geld. We zijn geen topclub dat weet iedereen, maar zo spelen tegen VVV kan niet, geen strijd, geen lijn in het elftal niks. Het is allemaal toeval voetbal. 

11-09-2017 om 16:44

"the trend is your friend" zeggen ze in de beleggerswereld... Als je dat toepast op het voetbal, dan denk ik speculatie alom 1 ..dat het straks met deze selectie goed komt met meer vertrouwen en beter samenspel...  Nee er is iets hardnekkigers aan de hand: de trainer verstopt zich achter een tactisch concept en maakt van de spelers pionnen die niet aan voetballen toekomen...vooral omdat ze niet mogen en niet kunnen.  Het is toch onthutsend om te zien dat de nieuwe competitiewstart bij andere clubs wel het e.e.a. in gang heeft gezet sinds de voorbereiding ( kijk naar Vitesse, PECZwolle en Heerenveen ) en dat bij Groningen het voorin ronduit armoede is... nog steeds!  zeg ik erbij, want de dragende spelers zitten niet lekker in hun vel...

En Faber voelt de bui hangen... we zijn als supporters niet gek in wat we zien: VVV was sterker en toonde meer wilskracht.  Of je nu naar andere ploegen in het buitenland gaat vergelijken...waarom? 

Zoals het nu gaat zitten ze wat mij betreft op een dood spoor met angsthazenvoetbal.  en dat wil de Grunn-fan niet, niet in de rust en niet aan het eind.   Als Willem II en NACBreda en Sparta uit ook al moeilijke wedstrijden worden, dan zeg ik:  het lijkt heel wat als je de verwachtingen  van FC Groningen maar flink naar beneden bijstelt.  

Dus trainer Faber: stel die Reis en Hrustic op als Idrissi en Bacuna/Drost het niet laten zien, wedstrijd na wedstrijd.  misschien motiveert ze dat meer dan een strijdlust van een kwartier per wedstrijd   

11-09-2017 om 09:45

Barend Beltman typeerde het vanmorgen prima bij Noord. Het is lafheid van de trainer om in geval van wissel Bacuna - van Nieff te kiezen voor een controleur voor controleur. Hij had van Weert er ook gewoon voorbij bij in gooien en daarmee het teken te geven daar oorlog te maken.... ben ik het roerend mee eens!!

Hoekie11-09-2017 om 10:39

Om oorlog te kunnen maken moet je eerst controle hebben. Er lag juist een probleem op het middenveld Bacuna en Idrissi speelden beide heel matig en bereikten de aanval niet. En dat los je niet op door van Weert te brengen. Ook met van Nieff er bij ging het niet veel beter maar dat terzijde. Ben het dus volkomen oneens met onze vriend Beltman als hij dat gezegd zou hebben.

11-09-2017 om 10:01

trainer faber past zich elke week aan , aan de tegenstander , als het even misgaat lopen de spelers met schijt tussen de benen over het veld en weten het niet meer en faber ook niet. er zijn geen leiders gehaald dus die pakken het ook niet op in het veld. ook de wazige teksten na de wedstrijd van faber spreken mij niet aan , ook lijkt hij moedeloos en uitgeblust.

11-09-2017 om 10:03

ook de jeugdspelers hebben erg pech om in dit elftal te moeten worden ingepast. want het is een angstige ploeg , en deze jongens hebben juist een goed draaiende ploeg nodig met zelfvertrouwen.

Hoekie11-09-2017 om 10:32

 Volkomen met je eens dat in een vierkant draaiend elftal te moeten invallen of debuteren is funest voor een jonge speler. Het moet dan voor zo'n speler bij een eerste actie ook een beetje meezitten. Antuna werd trouwens ook vastgehouden en geduwd door die back maar dat ontging de scheidsrechter. Tja als je dan een lichtgewicht bent dan lig je er zo. Ben er niet bang voor dat hij daar lering uit trekt en zich daar tegen wapent. 

Hoekie11-09-2017 om 10:04

Na een goed begin zakt het team telkens ver door de ondergrens. Waar ik mij het meest zorgen om maak is de apathische, lamlendige houding van een Veldwijk. Er is niemand in of buiten het team die zo'n speler ter verantwoording roept. Dit gedrag werkt door in het team en zal van kwaad tot erger gaan als er niet wordt ingegrepen. Dat spelers slecht spelen (ter Wierik maakte veel fouten, Idrissi veel gevaarlijk balverlies en Bacuna idem), is al erg genoeg. Zeg bijna nooit iets over de trainer, maar Faber moet nu toch echt bij zichzelf te rade gaan hoe hij dit gaat oplossen. Ik vind het net als een vorige  posters jammer dat een Antuna die in 10 minuten meer meters maakte dan Veldwijk in 90 minuten, maar wel ongelukkig was in zijn acties en natuurlijk erg moest wennen geen enkele krediet krijgt en wordt afgebrand. 

11-09-2017 om 10:30

ik heb het al vaak aangegeven hier maar ze missen gewoon een balafpakker op het midddenveld. Het middenveld is veel te licht. 1 van de zwakke plekken van het elftal van vorig jaar is het op het middenveld ontbreken van een goede verdedigende middenvelder en een spelmaker met een steekpas en afstandschot. Dit is  nog steeds niet opgelost. Een creatieve middenvelder hebben ze gehaald dat is Doan, maar die zet Faber er tegen promovendus VVV nog niet in. Hele voorbereiding mee gespeeld en na 1 competitiewedstrijd er al weer uit. Waar slaat dat op Faber, zo neem je het vertrouwen in zo n jongen weg. Hij zet Drost erin, die keer op keer faalt. Ik vraag me af zien ze het nou echt niet of hoe zit dat? daarnaast Bacuna en Jensen samen kan echt niet, daarom komt de verdediging steeds onder druk. Te Wierik ook niet best. Zet Memisevic er een keer in Faber, bikkels moeten erin geen watjes. Nijland had een goede verdedigende middenvelder moeten halen daar schort het aan. Weer een blunder!

brummie11-09-2017 om 10:36

Doan is geblesseerd Hgz.  Meeverdedigen begint voorin bij Veldwijk, Mahi en Idrissi. Daarom komt het middenveld onder druk als dit niet gebeurt.

Hoekie11-09-2017 om 10:50

Drost was trouwens gisteren niet onaardig maar dat wil er bij de meesten niet meer in omdat hij al een etiket heeft van miskoop. Doan is geblesseerd en heeft inderdaad maar een halve wedstrijd gespeeld. Volgens enkele forumleden speelt hij al wedstrijden slecht....?

11-09-2017 om 11:05

Ben benieuwd of Fc Groningen het red tegen USV Hercules in de KNVB Beker.

harley11-09-2017 om 11:18

Even voor faber openemen op 1 aspect: hij heeft gevraagd om een middenvelder maar heeft die niet gekregen.

Antuna afschieten op basis van 1 invalbeurtje (waarbij hij vaker uitgleed dan rechtop stond is belachelijk).

Veldwijk had duidelijk zijn dag niet.

Goed: Jenssen, Larssen en Waremerdam 9hoewel ook hij een fase had waarbij niets lukte, foute passes).

rest..uitermate zwak met als dieptepunt..ons middenveld. Van Nieff brengen voor Bacuna was ook geen beste keuze. bacuna liep naar de kant zoals hij ook speelt..als een aangeschoten eend.

brummie11-09-2017 om 11:50

Volgens mij heeft Faber ook zelf aangegeven dat hij eerst bij jeugd wilde kijken voordat er een uberhaupt een nieuwe vmv aangetrokken zou gaan worden. Veel denken dat een vmv the missink link is. Ik vraag me het af. Bacuna en Reis zijn prima talenten. 

Je kan wel een dure en ervaren vmv aantrekken maar dat is mijn ogen onzinnig met 2 talenten op die plek. En dat 1 speler (Bacuna) telkens de schuld krijgt dat het middenveld overlopen wordt, lijkt me iets teveel van het goede. Bacuna-Jensen hebben vorig jaar behoorlijk wat wedstrijden samen gespeeld, en wedstrijden gewonnen en toen hoorde ik er niemand over dat ons middenveld overlopen werd. Het elftal , zeker met behouden Padt en Mahi , heeft in mijn ogen meer potentie t.o.v. vorig seizoen. 

Drost speelde niet onaardig gister, maar heeft al een stempel inderdaad. Werkt harder als ooit tevoren, maar in een stroef draaiend elftal is het gewoon lastiger om je stempel te drukken. 

11-09-2017 om 12:09

kijk naar az , die trekt vejinovic aan een echte leider trekt het spel naar zich toe en verdeeld het spel. dit gaat bacuna echt nait doun jung en jenssen ook nait jung , zo type speler missen we gewoon echt echt , en die jonkies ballen er lekker omheen. avhterin jog een krachtpatser als vlaar , en nee brummie dat is larsen niet! kijk bij hoerenveen , naar een schaars! en achterin die hoegh! dat maken net de verschillen in kwaliteit in het elftal brummie!

11-09-2017 om 12:42

Sommige mensen zien de realiteit niet of willen die niet zien.

harley11-09-2017 om 12:43

Ik heb het vorig jaar ook geroepen: Een middnveld met bacuna en Drost kan echt niet. Eredivisieonwaardig. (En dat zeg ik niet om even mijn gelijk te halen)..

faber nergens horen zeggen dat hij de jeugd een kans wil geven. Alleen van hemzelf gehoord dat hij vroeg om een middenvelder.

Bacuna, eigen jeugd of niet. komt tekort. loopt/sjokt als een oude man en is te vak te laat.

Drost vind ik helemaal niks. nooit gevonden ook.

11-09-2017 om 13:41

precies

appie happie11-09-2017 om 18:14

Skinhead dtaat mij ook niet aan..mooi naar steenwijk  of pec terug latengaan...verlies nemen..

11-09-2017 om 12:00

Dit vreselijke angsthazen voetbal past niet bij de FC. Ajax zat ook in een moeilijke fase toen de FC op bezoek kwam. Knal er in dan. Maar nee hoor.  Gisteren was vreselijk. Veldwijk stond erin omdat hij volgens Faber goed getraind had. Man, die slome zak is prof, die moet goed trainen. En zoals die Bacuna over het veld loopt is lachwekkend. Daar wil je toch echt niet naar kijken en je tijd aan besteden.

Rob197011-09-2017 om 12:04

Als ik het interview met Elwin Baas beluister, heb ik het lichtelijke idee, dat er antwoord komt van aangeschoten wild. Geirriteerd over het spelen van zijn ploeg, die hij met zijn tactiek maar niet aan de praat krijgt.

Zolang een trainer genoegen neemt met een middenveld met Bacuna en Jenssen, is er geen winst te behalen. We hebben het er over dat de verdedigende middenvelder er niet is, maar je kunt ook kiezen voor een spelverdelende middenvelder of een combinatie van middenvelders die het swingend maken. Ik heb het al vele malen geschreven, een meehobbelende Bacuna kan echt niet. Jenssen is een hardwerkende middenvelder, die hierdoor alleen loopt te stofzuigen. Jenssen kan wel als stofzuiger fungeren, maar dan aan zijn zijde een actieve middenvelder die ballen opeist en weer verdeeld. Om niet te bevooroordeeld mijn mening te spuien hier, heb ik gisteren wederom naar bacuna gekeken. Sjok sjok is het standaard tempo met af en toe een hupje voor zijn tegenstander langs om een bal af te stoppen. Geen enkele intensie om aan de bal te komen. Het zou goed zijn om dit eens te veranderen. Bacuna niet langer op deze positie. Zeker tegen een ploeg als VVV kun je gewoon met 1 verdedigende middenvelder spelen. Jenssen met Drost, Warmerdam en Mahi erbij. Dan maar geen opkomende backs. Laat deze jongens dan rustig hun verdedigende taken oppakken. Doorschuiven van achteren als het kan en proberen om met combinaties de tegenstander te verslaan.

Het huidige systeem is afhankelijk van de fouten of de speelwijze van de tegenstander, dit kan toch niet waar zijn, als je over deze selectie beschikt. Het is mij dan ook onduidelijk, waarom Faber deze spelers niet aan het voetballen krijgt. Met een beetje analyse had hij toch kunnen weten dat dit het maximale is wat VVV kan presteren. Kracht voetballers, die kapot gespeeld moeten worden om ze te verslaan. Hierbij hoort een veel hoger tempo dan wat er is voorgeschoteld. Het niet benutten van de vleugels is tactisch al onbegrijpelijk. De stugge verdedigers van VVV moeten uit hun positie lopen en overlopen worden om te worden verslagen. Van dit alles was niets te zien. 

 

11-09-2017 om 12:18

je hebt zoveel handige snelle jongens in je ploeg , ga spelen met een 10 , vlak onder de spits , en daaronder warmerdam en jenssen. veel meer beweging rondom dat middenveld en voorin. zo kan je die doan en antuna ook beter inpassen en verliezen bacuna en drost gewoon hun plekje. absalem gewoon voor de leeuwen gooien op linksback dat komt wel goud! 

11-09-2017 om 12:45

goed geschreven, mee eens.

appie happie11-09-2017 om 12:29

Zaterdag tegen Nac gewoon weer op de counter  let maar op met Bacuna en Drost en Reijnen 5 man achterin.

11-09-2017 om 12:49

We kunnen hier nog een heel seizoen klagen ( alweer), maar dit elftal is niet in balans. En idd. we missen bepalende spelers op het middenveld. zowel een verdedigende middenvelder als aanvallende middenvelder. zonder een goed middenveld is het lastig voor de verdediging en aanval. En dat is wat we zien iedere week. En wanneer gaan we eens beseffen dat wij als supporters steeds weer in de praatjes trappen over de GEWELDIGE aankopen..... Was het dit jaar niet erop of eronder? volgens.... De heer Nijland?... kwaliteitsboost?... supporters moeten weer goed voetbal, strijd en passie zien... de hut weer vol!... 

Sorry het is gewoon schrijnend wat hier gebeurd... ik had Faber nog redelijk hoog zitten maar begin nu toch te twijfelen... vooral of hij deze hooizakken nog aan het voetballen krijgt. een Ten hag die trainer spuwt al vuur uit zijn ogen, heeft duidelijke taal en dat hebben we nodig. 

Ach ... het zal er wel niet beter op worden.... ipv uitbreiding stadion denk ik eerder om de 2e ring te slopen. lijkt het nog iets gevuld. 

11-09-2017 om 13:44

Is het niet beter om eens als forumlid via de e-mail van Hans Nijland om opheldering te vragen. We kunnen klagen zoveeel we willen maar op dit forum zet dat geen zoden aan de dijk. Een rechtstreekse e-mail contact met Nijland haalt in dit geval meer uit dan hier maar je gal te spuien. Heb zelf enkele malen via de e-mail een vraag gesteld aan Nijland en altijd keurig antwoord gekregen, dus dat werkt wel. Probeer het eens, kan zeer verhelderend werken.

appie happie11-09-2017 om 16:32

Ik weet het antwoord al..ijj ook,je krijgt toch een dilomatiek antwoord terug.ik heb ook wel eens een mail en idd keurig terug gemailed dor dhr Nijland  of een van zijn medewerkers die dit voor hem doet..

Nee de trainer moet nu luisteren naar de fans  er moet andersvgespeed worden

brummie11-09-2017 om 14:50

Achmed, ben het vaak wel met je eens, maar je vergelijking met Az niet. Vlaar vind ik echt traag en log. Larsen is nog jong en kun je op dit moment niet vergelijken. Az speelt met heel veel jeugd, eigenlijk vergelijkbaar met onze FC. Az had het gister moeilijk tegen NAC. Az kon maar geen vuist maken en NAC verzilverde haar kansen niet.Daar was ook een fluitconcert in de rust en ook bij Az wordt geklaagd over veel lege stoeltjes. 

Vergeet niet dat de eredivisie in niveau hard achteruit gaat. Bij onze club worden er door een deel van de aanhang bepaalde spelers als zondebokken aangewezen, Bacuna, Drost, Reijnen. Seizoenen lang is Kieftenbelt hier op dit forum afgeserveerd en zo zijn er nog vele voorbeelden. Aan de andere kant zijn er weer spelers die enorm veel krediet hebben, die ook gewoon matig spelen. Heerenveen stond dit weekend ook positief in de schijnwerpers. Terechte overwinning op PSV, maar Heerenveen speelt ook gewoon reactie voetbal. Net als de meeste ploegen. Er zijn maar heel weinig ploegen die het spel kunnen maken. En doe je dat wel, krijg je ook nog vaak de deksel op de neus. Het is toch opvallend dat dat ploeg met het minste balbezit tegenwoordig vaak wint? 

Persoonlijk mag ik Bacuna wel graag zien spelen. Had ook gister weer paar mooie crosspasses. Jensen en Bacuna maken veel meters per wedstrijd. Bacuna mag dan flegmatiek ogen, maar verzet echt veel werk. Jensen vind ik al maanden erg goed spelen, een zeer onderschatte speler. Zeker voor de balans in het elftal. We hebben echt geen slechte selectie. Persoonlijk denk ik dat met name op mentaal vlak bepaalde spelers het moeilijk hebben en lastig kunnen omgaan met tegenslag. Zeker de jonge jongens zijn daar gevoelig voor. Wat deze ploeg nodig heeft is een goede (winst) partij voetballen om zelfvertrouwen te tanken. Het was gister niet goed genoeg , maar fluitconcerten en je tegen spelers keren zorgt zeker niet voor een ommekeer. 

Maar het typeert wel een beetje de groninger, tis niks en t wordt ook nooit wat. De eerste jaren in de Euroborg waren euforisch. Alles zat mee en het voetballandschap was van dien aard dat er nog in vijvers gevist kon worden waar nu grotere clubs hun spelers halen. En waren er ook nog geen 1 miljoen Fox abbonees trouwens. We hebben met onze FC veel mindere en moeilijkere periodes meegemaakt. Wie herrinert zich de Gompies nog, vanwege de lage bezettingsgraad in het oosterpark stadion? Pim Verbeek, Theo Vonk, ik kan zveel dieptepunten als ik wil opschrijven. Het is lastig, maar soms denk ik ook dat het verwachtingspatroon gewoon te hoog ligt. Het publiek lijkt ook al kritischer te worden. Dat zie je trouwens niet alleen bij voetbal, maar maatschappelijk breed ook. Er heest grote onvrede in de samenleving, maar hebben we het werkelijk wel zo slecht?

Het blijft opvallend dat in landen zoals Duitsland en Engeland supporters veel meer achter hun team blijven staan en veel minder uitfluiten. In Engeland heb ik zelfs nog nooit een fluitconcert gehoord en heb toch al aardig wat potjes gezien. Heb  1x meegemaakt dat tijdens een wedstrijd de thuisploeg tegen liverpool met 0-3 achter stond en met 0-6 verloor. Nog voor het eindsignaal werd de trainer van de thuis spelende club toegezongen en na het duel geen enkel fluitje te horen. Dat is meer mijn cup of tea. Ga dan vooral naar Engeland zou je zeggen, ik doe mijn best, maar om mijn cluppie daar om de twee week te supporten, is uiteraard, financieel niet haalbaar. 

Laat ik afsluiten met het feit dat FC tot op heden nog niet goed speelt en het zeker beter mag en moet. Maar het seizoen is nog lang en ook vorig seizoen had fc ook prima eindspurt en prima uitoverwinningen. Thuis te weinig punten gehaald en te weinig vermaak. De thuiswedstrijden tot nu toe tegen Heerenveen, Utrecht en VVV waren zeker (voetballend) niet altijd goed. Maar saai was het zeker niet! In alle wedstrijden gebeurde er genoeg voor beide goals. En daar hou ik me maar aan vast. Moet toch iemand een beetje positiviteit aanhalen op dit forum. Meezeiken met de rest kan altijd nog...

 

11-09-2017 om 15:49

De Gompies werden bedacht toen de KNVB de sta-tribunes aan de Zaagmulderswsg-zijde verbood volgens mij. Toen kwamen er van die houten klazen met spandoeken te staan.

11-09-2017 om 16:06

Brummie ik snap jou insteek in het verhaal heel goed , het voetbal is inderdaad heel hard achteruit geholt in de eredivisie , en Fc Groningen holt daar in mee , en daar hebben we het mee te doen , en daar hebben de nuchtere groningers het moeilijk mee , dit is duidelijk in de euroborg te zien, maar ook in de andere stadions inderdaad. Ik zal er altijd blijven staan en zitten maar wel met de juiste kritiek jegens club spelers en staf, maar zal ook altijd de club Fc Groningen blijven steunen omdat ik nou eenmaal supporter ben. Je wilt graag anders , maar soms is het even door de zure appel heen bijten.

Jenssen een prima eredivsiespeler inderdaad maar zal nooit een Bacuna op sleeptouw nemen , het vult elkaar gewoon niet aan , het zijn allemaal wel redelijke tot goeie spelers , maar de balans , beweging en beleving ontbreekt duidelijk in dit team. Faber houd vast aan zijn genoemde patronen maar die worden niet beter , waar zijn eigen uitstraling ook niet beter van word , het lijkt net een dood vogeltje voor de camera. Die spelers hebben weer zelfvertrouwen nodig en spelplezier! zie waarom tibbling en sorloth de deur uit zijn gegaan. Ik zie het niet beter worden onder deze trainer , ja een top 10 plek met hetzelfde voetbal is haalbaar natuurlijk , en de play offs zullen we misschien ook wel halen. En dan zal de club weer roepen , doelstelling gehaald , maar de marktwaarde van de spelers gaan niet omhoog en de stoeltjes in de euroborg worden ook niet voller met dit plichtmatige angsthazenvoetbal. De nieuweling Warmerdam laat zien hoe het moet , lef durf , drive , laat af en toe een steekje vallen daardoor verdedigend.

Dus ik sluit ook maar af , het is nu zoals het is , en we zien het allemaal gebeuren , en hopen maar dat het meevalt!

appie happie11-09-2017 om 17:56

Moi dat waren nog tijden zaagmuldersweg...in de rust patat kopen  door het gaas vh hek...ok weet nog ene beker wedstrijd tegen fc twente  .. in de mist..we wachten de geluiden van andere kant vh veld af   en ha hoor rumoer   leuk op juichen   en dan wist je    dat was een doelpunt.geluid kwam als een wave naar je toe..

Een andere bekerwedstrijd tegen Emmen  6-0 dacht ik   wij maar roepen Kurt Kurt   iedereen weet wie dat was...uit de oude maar erg mooie  doos...

 

En dan nu...volgende  thuiswedstrijd  fc twente...die zijn geloof ik nog slechter  dan de fc (kan bijna niet)..hahaha.

11-09-2017 om 18:00

Brummie je kan er wel elke keer weer een positieve draai aan geven en zeggen in het buitenland is het anders enzo maar jij ziet de realiteit niet in de ogen. De spelers die jij opnoemt die als zondebokken worden aangegeven spelen niet bepaald de sterren van de hemel. Vind ik niet alleen , vele mensen hier. Jij irriteert je misschien aan negativiteit en fluitconcerten maar je zegt zelf dat de eerste jaren van de Euroborg euforish waren. Ja tuurlijk als het goed gaat hoor je geen fluitconcerten dat is logisch. Als het goed is wordt het gezegd en als het slecht is mag je dat niet laten blijken? Mensen betalen genoeg geld voor zo n kaartje dan mag je ook zeggen wat je ervan vindt. Als jij je werk niet goed doet wordt je er ook op aangesproken lijkt mij.

11-09-2017 om 18:45

Dat jij zo positief blijft moet je helemaal zelf weten, maar na de 5e troosteloze 1-1 thuis tegen een degradatiekandidaat in 11 maanden (Sparta, Eagles, excelsior, willem 2, vvv) zeggen dat Groningers altijd negatief zijn etc vind ik redelijk betweterig overkomen

Hoop dat je door hebt dat het stadion leeg is. Een dieptepunt in de historie. Je maakt mij niet wijs dat dat aan de negatieve karakters van alle afgehaakte Groningers ligt

Vind het meer dan bewonderenswaardig dat je nog positieve dingen ziet, maar zou je willen adviseren iets minder hoog van de toren te blazen mbt je eigen positiviteit. Dit vermindert wat frustratie bij sommigen. Een kritische noot op teveel negativiteit mag ook, maar jij overdrijft het in mijn ogen

Rob197012-09-2017 om 11:10

Twente hebben we al eens de eerste divisie ingedrukt met agressief, strijdend en slim voetbal. Zelfs Atletico was daarna een peuleschilletje....wat een tijden. Tijden veranderen wordt er dan gezegd, maar waarschijnlijk was de longinhoud en de passie van toen groter als van nu. Voetbal was niet beter maar wel leuker..

11-09-2017 om 15:24

Middenveld te zwak middenveld te simpel overlopen middenveld dit middenveld dat. Het is heel simpel Faber zet dan gewoon een extra verdedigende middenvelder neer ipv Drost/idrissi. Zo krijgt bacuna ook meer schiet kansen

 En speel voorin met jongens met een individuele actie op de flanken.

Idrissi Mahi Findell etc

skjipke11-09-2017 om 16:13

@Brummie:

Sorry hoor, maar dit vind ik echt grote onzin.

Een heleboel mensen op dit forum branden de FC niet af op resultaat, maar op werklust, strijd en mentaliteit. Het stadion zit bij lange na niet vol, maar er zijn alsnog 16000 mensen die hun club komen ondersteunen en toejuichen. Deze mensen betalen ervoor om hun ploeg strijdend te zien winnen of strijdend ten onder zien gaan. Als speler van Groningen moet je met het snot voor de ogen spelen en bij wijze van spreken kotsend het veld verlaten. Als je dan verliest is de andere ploeg simpelweg beter.

Als je speelt om te winnen, maar desondanks verliest, staan wij nog steeds op voor Fc Groningen!

 

11-09-2017 om 21:47

16.000? Hahah. Gister waren er nog geen 14!

 

En, het moet nog winter worden......

11-09-2017 om 17:50

Dat is het inderdaad. Het lijkt de meeste spelers niets uit te maken of ze nou winnen of niet. De gemiddelde supporter heeft heel wat meer hart voor de zaak dan de spelers. Kieftenbeld was een middelmatige voetballer maar ik heb hem altijd ondersteund vanwege zijn inzet en wil om te winnen. Dankzij hem en andere karaktervoetballers zoals  Botteghin en Michael de Leeuw wonnen we de beker. Nou zitten we opgescheept met Veldwijk, van Nieff, Reijnen etc. En dat fluiten, dat kan een prima functie hebben richting de staf, trainer en ook spelers. Destijds met dat stupide heen en weer geschuif met de bal achterin met Kappelhof in de hoofdrol hielp het uitfluiten prima. Het is een verzameling watjes met als uitzondering Warmerdam, Mahi, Padt en vooruit Larsen, Jensen en Bacuna. De nieuwe Mexicaan had teveel adrenaline, laten we hem tijd gunnen. In de winterstop proberen Sam Lammers van PSV te halen. Warmerdam op het middenveld, een jong talent Absalem (niet van Nieff, mag nooit meer opgesteld worden) op linksback.

appie happie11-09-2017 om 18:11

Lammers staat er bij de psv fans goed op die wacht lekker zijn kans daar af..komt ech nie

RKR12-09-2017 om 22:20

Kieftenbeld heb ik altijd een nuttige speler gevonden, eentje die altijd alles gaf en een winnaar was. 

Toen we de beker wonnen hadden we echt een behoorlijke selectie. Niet alleen Kieftenbeld was een persoonlijkheid, maar wat dacht je van Lindgren die als CV opeens de pannen van het dak speelde, Botteghin die nu een dragende speler bij kampioen Feyenoord is, Chery die Oranje haalde en Sneijder graag bij Galatasaray wilde hebben, De Leeuw die het gras opvrat en toch zo'n 17 goals in een seizoen maakte terwijl hij onder vd Looi nooit onomstreden was. Nick van der Velden was ook zo'n vechter, onderschatte speler. Rusnak liet bij vlagen zijn klasse zien.

 

De Leeuw en Chery maakten toen samen 32 goals in de competitie. Dat, en Botteghin waarvan Nijland al maanden wist dat hij weg wilde is nooit goed opgevangen. We gingen de EL in met de hand op de knip en waren het lachertje daar. Sinds de bekerwinst is het eigenlijk niet meer goed geweest. Rusnak was daar eigenlijk de personificatie van, die heeft sinds de bekerfinale nooit meer een goede wedstrijd gespeeld. Dat is jammer want je zou na zo'n succes een groei verwachten maar we dalen sindsdien alleen maar.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!