Terug

Deel deze pagina:

Hans Nijland realistisch: ''Er is maar één oplossing en dat is attractief voetbal''

Door Thijs Faber 30 reacties

Het was op alle fronten een vanuit Gronings perspectief zware middag afgelopen zondag, toen in de 91e minuut VVV Venlo een meer dan terechte 1-1 maakte. Groningen speelde zwak, futloos, fantasieloos en zonder enig teken van creativiteit. Wat misschien nog wel zorgwekkender is was de opkomst van het Groningse publiek. De officiële opkomst bedraagt ruim 15.000, maar wie aanwezig was weet dat dit nog wel een stuk minder was. Dit komt omdat seizoenkaarthouders het af laten weten, niet meer gemotiveerd kunnen worden om om 16:45 nog naar VVV-thuis te gaan zitten gluren. Het erge was dat de ploeg ook nog eens hun gelijk bevestigde.

 

Ook directeur Hans Nijland beleefde naar eigen zeggen een vervelende middag, tegen Stef de Bont van Voetbal International meldt hij: ‘’Een historisch dieptepunt, naar mijn weten hebben er niet eerder bij een competitiewedstrijd zo weinig mensen in ons stadion gezeten. Je begrijpt dat het een enorme zorg van de directie is.’’ FC Groningen probeert met man en macht de cijfers omhoog te krikken: ‘’Natuurlijk is de marketing met van alles bezig', aldus Nijland. ''Elke dag denken we na over acties, maar het helpt niet.’’ Het ellendige aanzicht van compleet lege vakken is inmiddels de normaalste zaak van de wereld bij thuiswedstrijden van FC Groningen. Nijland vervolgt: ‘’Er is maar één oplossing en dat is attractief voetbal. Dat FC Groningen weer baas wordt in eigen stadion. Daar hoef je niet voor gestudeerd te hebben, dat kan mijn vierjarige kleinzoon ook bedenken. Nu spelen we bijna in een halfleeg stadion en dat doet pijn. Wat extra wrang is: binnenkort spelen hier de Oranje Leeuwinnen een interland. Het stadion was in vier dagen uitverkocht…’’

 

Wel benadrukt Nederlands langst zittende algemeen directeur nogmaals dat het publiek van FC Groningen ook wel al sneller kritiek is dan het publiek van andere clubs: ‘’Dat is een feit. Ik kijk soms wel eens jaloers naar clubs als FC Twente en NAC Breda. Daar houdt het voetballend ook niet over, maar blijven de mensen wel komen. Zelfs in de Jupiler League zat het in Breda nog goed vol. Dat zou bij ons niet zo snel gebeuren.’’ Het is iets wat meerdere buitenstaanders opvalt: het Groningse publiek verwacht veel van de ploeg. Uiteraard is enige kritiek zeker niet onterecht, sinds het aanstellen van Ernest Faber zijn er nauwelijks lichtpuntjes te ontdekken, terwijl ondertussen concurrenten als Utrecht en Vitesse FC Groningen al lang voorbij zijn. Dit heeft als extra negatieve bijkomstigheid een daling van het TV-geld dat op Groningse rekening wordt bijgeschreven, en dat terwijl het spelersbudget, met het oog op het begrotingstekort van 2 miljoen, al kleiner en kleiner wordt. Toch blijft Hans Nijland achter zijn hoofdtrainer staan: ‘’Het is niet dat de staf niet wil. We zitten dagelijks met onze trainers. Het moet voetballend gewoon beter. Punt.’’

De citaten in dit artikel komen uit een artikel dat vandaag verscheen op VI.nl, dit artikel is HIER te lezen.

 

 

Reacties:
12-09-2017 om 13:08

Gelul in de ruimte. Als de trainer na vorig seizoen aangeeft asoluut een verdedigende mv erbij te willen (mss wel de belangrijkste plek van de 11) en je haalt 'em bewust niet, dan ben je gewoon amateuristisch bezig. Attractief voetbal me !@#, willen overwinningen zien!!

12-09-2017 om 13:15

Precies ze dachten we hebben wel eigen jeugd. Het middenveld is gewoon te licht en ze zien het niet.

12-09-2017 om 14:39

Het punt is dat het professionele voetbal in Groningen geleid wordt door hobbyisten. De enigste man die echt verstand heeft van voetbal is Ron Jans, de rest zijn goedwillende amateurs. waaronder dhr. Hans Nijland himself. In de beginjaren van trainer Ron Jans werd er attractief gevoetbald. In z'n laatste jaar werd dat al iets minder en is sindsdien steeds verder afgezakt naar het nu bedenkelijk niveau. De vier opvolgers hebben er tot nu toe helemaal niets van gebakken. Mag je dan als toeschouwer kritisch zijn? Natuurlijk mag dat, lijkt me nogal logisch. Nijland spiegelt zich aan FC-Twenthe. Als het daar niet snel beter wordt dan zul je zien dat ook daar de stoeltjes leeg blijven. En niet alleen bij FC-Twenthe maar die trend zie je overal in Nederland. Mensen willen nu éénmaal waar voor hun geld en laten zich niet jarenlang bedotten door mooie praatjes. En als je dan bij een gelijkspel, (wat eigenlijk een verliespartij was ), tegen VVV met een beteuterd smoelwerk langs de lijn staat, zegt dat alleen dat je het met de hele leiding van de club NIET goed doet. Daar hoef je inderdaad niet voor gestudeerd te hebben. En dat het Groninger publiek kritischer zou zijn dan andere "landslieden" is pure flauwekul. Overal, zelfs in Engeland, zie je dit verschijnsel. Brummie mag dan wel zeggen dat het in Engeland "altijd volle bak is" maar dat is bij de bovenste clubs in de Premier Leaque misschien het geval maar in de lagere regionen is het ook wel anders. Heb in het verleden menig wedstrijd in Albion bekeken, maar daar zie je bij mindere resultaten ook lege stoeltjes. Dus Nijland, elke dag bekijken en overleggen helpt niets, actie moet er komen zodat de volgend wedstrijd, desnoods met het snot voor de ogen, met duidelijke cijfers wordt gewonnen, dan zul je zien dat er tegen jouw spiegelclub, FC-Twenthe weer een groot aantal stoeltjes bezet zullen zijn. AAN DE SLAG EN SNEL EEN BEETJE !!!!!!!! We zijn het ZAT.

marcelfcg12-09-2017 om 16:12

Zo is dat.

Hoekie12-09-2017 om 17:33

Is niet waar wat je zegt. Interview 31 juli 2017. Faber: vmv niet nodig we kijken eerst bij eigen jeugd (Reis). 

12-09-2017 om 17:45

Waarom wordt reis er dan niet in gezet. Hoe verklaar je dat dan???

12-09-2017 om 17:55

Waarom wordt Reis er niet ingezet? Dat is ook wat ik mij afvraag

Faber heeft zelf aangegeven geen VMV erbij te willen de eigen jeugd een kans te willen geven, maar vooralsnog krijgen die enkel een kans in de oefenpotjes. Iets wat we eerder ook gezien hebben. Ik begrijp die keuzes ook niet. Zeker gezien ze het tijdens die oefenpotjes gewoon vaak goed hebben gedaan.

Reis, Absalem, Finson of Findel. Die jongens doen het zeker niet verkeerd en zijn gretig. Die moeten ook gewoon een keer een kans hebben, en verder denk ik ook steeds meer dat Faber deze jongens gewoon niet aan de praat krijgt. Of hij roept gewoon telkens dat er aanvallend en atractief gespeeld moet worden maar stuurt ze bewust behoudend spelend het veld in. (net als met de eigen jeugd de kans geven en dat vervolgens niet doen) 

Hoekie12-09-2017 om 18:28

Moet je bij Faber zijn. Begrijp wel meer niet waar hij mee bezig is. 

Hoekie12-09-2017 om 18:31

Ik heb  oefenpotjes gezien waar deze spelers het heel verdienstelijk deden. O.a In Annen daar speelden Absalem echt goed en ook Doan speelde goed. Natuurlijk zijn dat amateur-oefenpotjes maar je ziet de potentie. 

12-09-2017 om 13:13

Nijland er is maar 1 oplossing en dat is goede spelers halen, dan komen de overwinningen en attractief voetbal vanzelf. Alles valt en staat met wat je op het veld hebt staan daar hoef je niet voor gestudeerd te hebben.  Hoezo supporters van Groningen hebben eerder kritiek? Dit gaat al jaren zo, dit is niet nieuw. De supporters zijn dat geklooi een keer zat. Jullie zijn de realiteit allang uit het oog verloren. Denk je dat ze bij Twente nu niet kritisch zijn? Twente heeft mindere spelers op het veld en je ziet gelijk het resultaat mag je daar niks van zeggen?  Er wordt hier al heel lang aangegeven waar het aan ligt maar jullie negeren dat gewoon. Jullie willen je eigen plan trekken en niks doen met adviezen hier. Nogmaals jullie zien de realiteit niet.

Hoekie12-09-2017 om 18:33

Simpel gezegd haal goede spelers maar als je goede spelers haalt moet je ze ook goed benutten. 

12-09-2017 om 19:08

Een trainer is zo goed als zijn materiaal. 

12-09-2017 om 14:01

Groningen zal absalem of reis voor de leeuwen morgen gooien en dan Warmerdam eventueel op die verdedigende middenvelder positie aangezien Warmerdam de laatste tijd de echte vedette is samen met padt. 

 

Akkrum zuid gooit die Pierie ook voor de leeuwen dus gewoon doen

12-09-2017 om 15:07

Kan me niet aan de indruk onttrekken, dat Nijland, in de spiegel kijkende, niet zou begrijpen waarom de supporters wegblijven, en waarom dit niet lijkt te lukken tot de dag van vandaag 

En helemaal weten doe ik het niet, maar Faber zal zeker zijn eisen en verwachtingen voor dit nieuwe seizoen hebben kortgesloten met Nijland.... Ik herinner mij nog een opmerking uit zijn mond- in de zomervakantie: misschien moeten we onze doelstellingen bijstellen.

een extra  speler op het middenveld zou al veel hebben uitgemaakt, maar daarvoor was geen geld beschikbaar. De slarishjuishouding was leidend en inkomsten uit transfers vielen tegen  

Het is een feit dat niemand van de leiding NU meer Play Offs Europees halen/winnen openlijk meer als criterium stelt...in andere woorden: het vertrouwen van de leiding in een goede eindklassering wordt met de wedstrijd minder. De concurrentie is sterker geworden, en we weten hoe moeizaam het vorige jaar ging.

 

Ik begrijp het niet zo goed:  Geen  sterke selectie hebben dit jaar ( bewust hiervoor gekozen ), en wel willen blijven concurreren met meer clubs dan vorige jaar ?  Attractief voetbal heeft deze trainer nooit gepropageerd... die groef zich bij NEC ook in, wel met goede resultaten trouwens .  Ergens voorzie ik een vertrouwensbreuk, maar niet zozeer van de supporters met de club , maar meer tussen Faber/TS en Nijland.

 

harley12-09-2017 om 15:12

krijgen we dat.."Jans de enige met voetbalverstand". Wta een onzin. Voormalig leraar Duits.

12-09-2017 om 15:34

he ja...  wat een inzicht pfff

marcelfcg12-09-2017 om 16:22

Die voormalig leraar Duits zette met zijn Groningen Thuis Pressie Voetbal toch maar mooi de Euroborg op de kop.

12-09-2017 om 16:47

Vertel mij dan eens Harley, wie bij de club nog meer voetbalverstand hebben dan Ron Jans. De terreinknecht?????

harley13-09-2017 om 12:00

Ron Jans heeft bij de FC gespeeld en is daarna leraar Duits geweest. Er zat zat mensen zoals Groninger, Hoekstra, jeltema die verschillende teams onder hun hoede hebben gehad waarbij je mag verwachten dat ze iets van voetbal weten. Er klinkt iets van'Jans is onze redder'..terwijl we ook echt bagger wedstrijden onder leiding van Jans hebben gezien. daar gaat het mij om.

faber hefet gevraagd om een middelvelder en die niet gekregen. ik neem aan dat ze gegokt hebben op attractieve spelers (Doan/Antuna) maar die zijn moeilijk in te passen in een niet draaiend elftal.

 

Soms denk ik ook te merken dat Nijland alleen maar directeur/supporter mag zijn en geen verstand van het spelletje heeft/mag hebben//

terwijl hier op het forum de meeste leden maximaal amateurspelers geweest zijn die pretenderen te weten hoe het allemaal moet zonder de redenene  te kennen.

Het is soms makkelijk wat te roepen zonder van d ehoed en de rand te weten. ik doe dat ook met mijn roep om middenvelders en mijn (bijna) afkeer van jongens als Bacuna en Drost die ik zie als jonge honden waarvan je er maximaal 1 kunt opstellen naast 2 ervaren middenvelders zodat een "talent" het vak kan leren.

 

 

 

brummie12-09-2017 om 15:49

Wat ik van de week al aangaf, de groninger supporter is gewoon wat kritischer dan bij andere clubs. Wat Engeland aangaat RR, supporters daar zijn veel trouwer met hun clubbezoek. Haken vrijwel niet af. En fluiten hun spelers niet uit. Ik bezoek trouwens meestal een club uit middenmoot of lager. Heb ik veel meer mee dan de topclubs. Heeft ook meer charme.

Op de een of andere manier is een ontbrekende vmv heilig verklaard. Faber heeft echt ook zelf aangegeven eerst bij jeugd te kijken. Naast bacuna, jensen kunnen ook reis, memisevic en reijnen deze positie spelen. Geloof niet dat het mindere voetbal met een ontbrekende vmv te maken heeft. Volgens mij zijn aanvallende middenvelders veel belangrijker. Feitelijk met drost, idrissi, doan en antuna in combinatie met mahi/veldwijk/van weert genoeg aanvallende impulsen mogelijk zijn. Zeker met opkomende backs als kane en warmerdam. Ik denk niet dat het zozeer aan selectie ligt, maar dat Faber het moeilijk op de rit krijgt en er te weinig vertrouwen is bij meerdere spelers.

Kan me verder goed vinden in het verhaal van Nijland. Is open erover en geeft aan hoe de gemoedstoestand is. Niks mis mee.  

12-09-2017 om 15:57

Sommige mensen zien de realiteit niet meer.

12-09-2017 om 16:44

En inderdaad, er zijn altijd mensen die het beter weten. De enigste remedie is dan...........je er bij neer leggen. Zucht!!!!!!!

12-09-2017 om 18:00

sommige mensen zien de realiteit al veel langer niet meer, brummie heeft gewoon gelijk

Hoekie12-09-2017 om 18:46

Brummie heeft in die zin gelijk dat de huidige selectie gegeven het beschikbare geld best aardig is. Op de een of andere manier lukt het niet om er een werkend geheel van te maken. De overgang van middenveld naar aanval gaat stroperig en daar helpt nog een verdedigende middenvelder echt niet veel. 

12-09-2017 om 19:45

@ Brummie,

Om nog even terug te komen over de bezoekersaantallen in de Engelde Championship. Het gaat mij er hier heus niet om, om mijn gelijk te halen maar ik heb het even geturft, naar aanleiding van jou bewering dat het in Engeland bijna altijd "volle bak" is. Nu de cijfers spreken andere taal, Zie maar als volgt.

Seizoen 2017-2018 tot nu toe:

Naam club:                                       Stadioncapaciteit:                               Gemiddeld aantal toeschouwers:

Sheffield Wednesday                          39.859                                               26.293

Aston Villa                                         42.682                                               30.066

Derby County                                     33.597                                               25.745

Fulham FC                                          25.700                                               20.428

Bristol City                                         27.699                                               19.505

Reading                                             24.161                                                18.731

Ipswich Town                                     30.311                                                16.782

Millwall FC                                          20.146                                                12.276

Sunderland                                         48.707                                                30.131.

Ik ben al een tijd niet meer bij een wedstrijd in Engeland wezen kijken, maar ik verzeker jou dat daar de spelers net zo hard worden uitgefloten bij een slechte prestatie als hier bij de FC-Groningen, en terecht naar mijn mening.

Hoekie12-09-2017 om 17:09

Een hoop gelul hier dat Faber er nog spelers bij wilde hebben en dat het daardoor zo slecht gaat. Over de vmv het volgende:  op 31 juli 2017 zei in een interview eerst bij de eigen jeugd te willen kijken. Hij noemde toen o.a. Ludovic Reis. 

brummie12-09-2017 om 17:18

Inderdaad Hoekie!

marcelfcg12-09-2017 om 17:57

En dat is de oplossing? Een junior op een crusiale positie in het elftal. Tsja dan is het met de voetbalkennis bij de FC nog minder gesteld dan ik al vreesde.

Hoekie12-09-2017 om 18:06

Goed lezen MarcelFcg. Ik reageer op het feit dat Faber zijn gewenste spelers niet heeft gekregen. 

12-09-2017 om 18:09

juist, Faber heeft zelf aangegeven om eerst bij de jeugd te gaan kijken en geen nieuwe VMV te willen halen. Alleen heeft hij schijnbaar tijdens officiele wedstrijden het lef niet om er ook daadwerkelijk gebruik van te maken. Je ziet bij andere clubs toch ook dat jochies van 17 het met regelmaat gewoon goed doen?

marcelfcg12-09-2017 om 18:54

Hoekie12-09-2017 OM 18:06

 

Goed lezen MarcelFcg. Ik reageer op het feit dat Faber zijn gewenste spelers niet heeft gekregen. 

Met mijn lezen is niets mis Hoekie. Ik trok het evenwel iets breder met mijn opmerking. Ik wil aangeven dat indien Faber met de oplossing komt om een junior zonder ervaring op deze crusiale positie te zetten hij teruggefloten moet worden. Daar moet een ervaren speler staan. Geef daar dan geld aan uit en niet aan "groeibriljantjes" als je de luxe niet hebt om beide aan te schaffen.

13-09-2017 om 12:04

Gelul van jou dat je dat gelul noemt. Voor 31 juli 2017 zei faber nl; heel wat anders.

brummie12-09-2017 om 17:17

Ik zeg niet dat ik het beter weet, het is gewoon mijn mening, en mijn ervaringen bij andere clubs. Jullie ventileren toch ook je eigen mening? Tja en als je om een post al moet zuchten, kan ik me goed voorstellen dat je als supporter van fc nu wel door hele diepe dalen gaat. Veel sterkte gewenst!

12-09-2017 om 17:47

En ik ben niet de enigste!!!!!

12-09-2017 om 18:29

Rob roy, is niet tegenaan te lullen sommigen zien het gewoon niet.

12-09-2017 om 19:11

Daarom hou ik het voor gezien HGZ.  Doeiiiiiii.

12-09-2017 om 19:17

Groot gelijk, wekt alleen irritatie op

12-09-2017 om 22:06

@HGZ,

Faber is ook niet de enigste eigenwijze figuur bij FC-Groningen. Ook bij de supporters c.q forumleden lopen ze er rond!!!!!!

Hoekie12-09-2017 om 17:24

Faber heeft de spelers gekregen die hij wilde hebben. Todd Kane, Veldwijk, Warmerdam en ter Wierik. Ron Jans kan dan wel een voetbalkenner zijn, maar afgelopen zondag en ook tegen Ajax speelden we met 10 man. onder Jans was hij een openbaring maar onder Faber een drama. Faber kreeg er nog een paar talentjes bij. Absalem en Reis. Dan verwacht je dat  Doan en Antuna in de loop van het jaar ook nog ingepast kunnen worden. Faber moet dan wel zorgen dat de basis goed staat. En daar zit hem nu de kneep. Het is los zand en dan moet je natuurlijk niet vreemd staan te kijken dat nieuwelingen een zeer lastige start gaan krijgen.

12-09-2017 om 17:38

Nijland en Co hebben het niet goed voorelkaar ze willen toch verder met eigen jeugd spelers nou pas ze dan nu ook in .

En haal AUB in de winterstop een echte leider op

Hoekie12-09-2017 om 17:50

Mee eens dat je een jeugdspeler een kans moet geven. ik denk aan Reis en Absalem. Maarrrrrr het Groninger publiek moet zo'n speler onvoorwaardelijk steunen. Ik heb respect voor de mexicaan Antuna. Hij gaf zijn ziel en zaligheid. Zie hem graag snel terug maar dat hij het moeilijk gaat krijgen staat buiten kijf. Dit geldt ook voor Doan. Geweldig talent die de harde wetten van de eredivisie zich eugen moet maken. 

12-09-2017 om 17:43

Heb hier geen medelijden mee Nijland heeft het zelf gedaan.

Hij wil met jeugd goed ook nu jeugd erin zetten.

En niet zeuren dat het voetbal slecht is en dat je geen inkomsten krijgt .

Roelofsky12-09-2017 om 17:43

Inderdaad voetballend moet het beter... punt. Eerlijk gezegd zie ik dat Fabertje niet meer doen. Haal een type Erik ten Hag en alles komt goed. Denk dat Faber de kerst niet meer haalt de belangen zijn te groot geworden....

12-09-2017 om 18:50

Helaas is er maar 1 ten hag die bij Bayern heeft mogen werken met Guardiola. De meesten gewoon opgeleid door de KNVB , en nee daar loopt het ook al niet zo lekker he. Eerst maar de poppetjes goed neerzetten en in de winter goed Schouten. En Jans het seizoen laten afmaken.

12-09-2017 om 18:40

Die jonkies gaan niet renderen in een slecht draaiend elftal die ook nog eens heel onzeker oogt. Bij Heerenveen , Az draait het goed , word aanvallend voetbal gespeeld en lopen op de cruciale posities dragende spelers. Het is bij Grunn een samenloop van omstandigheden slecht scoutwerk , een trainer die het niet aan de praat krijgt , Nijland die al jaren zijn eigen plan trekt , en supporters die het beu zijn en weg blijft.

appie happie12-09-2017 om 19:19

Wie is schouten?

12-09-2017 om 19:26

Nelissen. Van die cursussen.

12-09-2017 om 19:26

Aan het eind van vorig seizoen en in de aanloop naar dit seizoen hebben veel supporters voor zichzelf de conclusie getrokken dat er een sterk dalende lijn was in het vertoonde spel, én dat omdat er geen duidelijke signalen waren die er op wezen dat dit in het nieuwe seizoen beter zou worden, niet verlengd.

Het gaat hier niet om enkele gevallen, maar om een paar duizend. Die kunnen het niet allemaal verkeerd zien. Dat kunnen niet alleen mensen zijn die pas na het bekersucces zijn ingestapt. Dit zijn vast niet allemaal de hier zo gestigmatiseerde Grunnegers.

Helaas krijgen al deze mensen pijnlijk genoeg, allemaal gelijk. Denk zelf ook dat we, op Tibbling na, een betere selectie hebben dan vorig jaar. Waarom het dan niet lukt is mij een groot raadsel.

 

12-09-2017 om 19:42

Kan iemand mij vertellen waarom wij  (thuis tegen VVV) uberhaupt met 2 controlerende middenvelders spelen? Wat is dat voor onzin. Daar zit hem nou net de lafheid van deze trainer. Zekerheid, zekerheid, zekerheid. De wissel van Nieff voor Bacuna afgelopen zondag is ook een typernd voobeeld. Daar mee geeft Faber een duidelijk teken af, en dat is gelijk het probleem! Totaal geen lef bij de oefenmeester en dus ook niet bij zijn spelers!!

Faber is exit!

brummie12-09-2017 om 20:11

Beste Rob Roy, kan me niet heugen dat ik geschreven heb dat championship altijd volle bak is. Maar dat geeft niets. Ga al zo' n 20 jaar elk jaar naar engeland en heb inmiddels wel 30 wedstrijden gezien in zowel premier league als championship, en heb nog nooit meegemaakt dat het publiek begon te fluiten. 

De beleving van de engelse supporter is gewoon anders. Supporters leven daar meer voor hun club. Er is ook meer respect, zeker naar de spelers toe. Maar ieder zijn mening, geen probleem. Kan alleen uit eigen ervaring spreken van wat ik in Engeland heb meegemaakt. 

Uitfluiten vind ik zelf supporter onwaardig. Denk ook niet dat het team daar beter van gaat voetballen. Maar hiervoor geldt, als mensen zich wel zo willen uiten, be my guest. Het is eigenlijk mijn enige ergernis als supporter van fc. Valt mee te leven (-:

TomOkker12-09-2017 om 21:25

Helemaal mee eens, bezoek inmiddels ook al wat jaartjes diverse wedsrtijden en het is inderdaad niet te vergelijken. 

13-09-2017 om 11:50

Slik,slik    !!!!!!!!

12-09-2017 om 20:15

Ben het met Hoekie eens. Van nieff, Reijnen, dost en nog een paar spelers krijgen ongelofelijk veel kansen. Heb reis meerdere malen zien spelen en heeft enorm veel pit en is echt een goede voetballer. Absalem moet verdedigend misschien nog wat stappen zetten, maar begrijp niet waarom de jeugd geen kans krijgt. Heel veel slechter kan het toch niet gaan? Daarnaast gun ik het zulke spelers ook meer en vind ik het leuk om jonge jongens te zien spelen. Natuurlijk gaat er dan veel mis, maar dat is nu ook het geval. Ik blijf erbij dat de selectie niet slecht is en er veel meer in zit. 

Rob197012-09-2017 om 21:50

Volgens mij is het heel simpel, je moet als trainer een elftal in het veld brengen, die er samen iets van kunnen maken. Deze trainer heeft beschikking over jeugd, technische voetballers, een hoop doorsnee voetballers, maar ook talenten. Van al deze spelers heeft hij geen enkel samenhangend elftal kunnen smeden. Het lukt hem nog niet eens om een systeem te spelen. Als je geen systeem speelt, zal er wat anders op de mat gelegd moeten worden, maar helaas is dat de slechtste kant van Groningen, passie en de wil om te winnen zit niet in het DNA. 

Dan is het heel simpel, oefen op patronen, combinaties en een tactiek die uit te voeren is. Met looplijnen, positionering win je geen wedstrijd, als je na twee combinaties al een lange bal gaan spelen zit er geen visie in de manier van spelen. Erik ten Hag is meerdere malen genoemd hier, deze trainer heeft een elftal een bepaalde tactiek laten aanmeten, waardoor hij succesvol kan zijn. Maar ook jongens die dit begrijpen. Warmerdam, zal ook zo mee kunnen draaien in dit elftal, omdat hij dezelfde drive en kwaliteiten heeft. Het zal mij dan ook niet verbazen, dat deze speler op korte termijn op het middenveld zal belanden. Wie weet kan hij het elftal aanjagen en fanatiek houden. Jenssen is ook een speler die niet verzaakt en hierin mee kan gaan. En een swingend middenveld neemt de rest mee. Mocht dat lukken, dan valt er ook weer wat te genieten. Dus Faber snel bijschakelen, je eigen idealen over boord gooien en een systeem verzinnen die bij je spelersmateriaal past.

Nogutsnoglory112-09-2017 om 22:11

Helemaal mee eens

Nogutsnoglory112-09-2017 om 22:09

Tja achteraf makkelijk praten maar volgers op dit forum weten dat ik het vanaf de allereerste wedstrijd thuis tegen Feijenoord niet in deze trainer heb zien zitten. Een trainer die Antonia rechtsback zet tegen Elia en Hateboer centraal achterin in dezelfde wedstrijd en daarbij van Nief linksback kun je onmogelijk serieus nemen. Tel daar het gegoochel met Tibbling bij op en het laffe voetbal wat hij speelt is voor mij de maat wel vol. Hij krijgt het team niet aan het voetballen. Elke speler word minder en hij krijgt er totaal geen ingeslepen spelpatronen in. Hij hield er in de voorbereiding rekening mee dat Padt en Mahi nog zouden vertrekken maar zelfs daar heeft hij nog de beschikking over. Hij kreeg er ook nog een extra spits bij. 

Kom op zeg als je logisch naar het spelersmateriaal kijkt van Groningen en VVV dan moet je daar toch gewoon met 3-1 van kunnen winnen. Onze begroting is ook veel hoger. Maar hoe kun je tegen met alle respect thuis tegen VVV met 2 verdedigende middenvelders spelen? Iets avontuurlijker mag toch wel? En dan elke keer dat verhaal vanaf het begin er in knallen en druk zetten begint een beetje lachwekkend te worden want vanaf de tiende minuut beginnen ze al weer terug te lopen. Ben bang voor het Huistra effect dat het team steeds meer gaat afglijden en dat Faber het tij niet kan keren. Het gaat geld kosten maar ik zou Verbeek er voor zetten de rest van het seizoen. Andere speelstijl met Bacuna en Drost op de bank. 

12-09-2017 om 22:14

ik krijg nog meer maagzuur als ik de reakties hier lees...van die voetbalkenners...er wordt nu de kop van Faber geëist...maar Drost en Bacuna waren toch basisspelers in het vorige seizoen al en nu nog steeds- net als Van Nieff en Jenssen...maken ze hun uitverkiezing wel waar?  Hoe is dat te rijmen met het spel van de FC ?...Het slechte spel vooral op het aanvallende middenveld/afronden  en via vleugelspitsen  wordt  (weer) niet benut/begrepen.  en de aanvallers zelf gaven tegen VVV niet thuis (Idrissi en Veldwijk) . onbegrijpelijk

Ikzelf heb mijn leven lang me vragen gesteld en analyses proberen te maken, maar de antwoorden komen wel altijd daarna.  Nu denk ik dat men om marketingtechnische redenen (citaat H.Nijland) van alles heeft bedacht om veel goed nieuws over de club te verkopen. 

MIS: ze moeten de  voetbalwerkelijkheid van trainers en spelers meer respecteren, een natuurlijke en ervaren leider erbij halen en ook spelers die regelmatig slecht presteren op de bank durven zetten.  Ik moet terugdenken aan G. Garcia ...prima techniek, maar zo wispelturig als wat. Constantheid bestaat niet, maar met elkaar van een ander willen winnen i.pl.van niet verliezen/punten verspelen-zoals vaak gebeurt de laatste jaren...dwz. die hopeloze aanpassing aan de tegenstander...daar zit een wereld van verschil tussen, in beleving.  . 

Vraag me niet waarom het niet beter gaat met de selectie op dit moment, maar geef de supporter niet de schuld van het zwakke voetbal, De 12e man  heeft nu drie jaar achtereen zich zitten verbijten in Euroborg.  Dat het publiek kritisch mag zijn, net als bij andere clubs ( daar gaan ze trouwens bij onvrede in hun club  voor de spelersbus liggen of bedreigen de trainer) is zo helder als wat....voetbalmarketing is er voor het bedienen van het publiek, en niet omgekeerd  alsof het zou gaan om een in leven houden van een sprookje !...FC Groningen had altijd een grote achterban in STAD EN LAND en had een goede naam opgebouwd. Die kiem moet je weer leggen en terugveroveren als team en als bestuur. Het lijkt wel alof de club en spelers  gegijzeld zijn  door het spook van isolement en daardoor niet meer goed  KAN voetballen

Tot slot: waarom nu opeens het geduld bij de Groningen-watchers op is?  Vreemd: die weten toch ook al langer dan vandaag dat er dit jaar met inpassen van nieuwe en jeugdige spelers  maximaal een plaats 9-12  is te behalen.  Leef er dan ook naar FC G !...gebruik die talenten zo goed en kwaad als het gaat, maar ga niet roepen alsof dit allemaal opeens een verrassing is..Faber kenden jullie van vorig seizoen, en voetbalsupporters zijn niet achterlijk, die voelen heel goed de nuance aan:je taken uitvoeren...  de naamgever (Groningen) vertegenwoordigen, de regio bedienen met profsport van de bovenste plank. De voetbalsport in Nl. verrassen met onze selectie en jeugd; en geen wedstrijd ingaan zonder veel balbezit, strijd en VOETBAL 

DAT zou NIjland moeten uitleggen: " waarom er minstens twee jaar nodig is voordat je  een hele nieuwe selectie hebt spelen", ....dan kan het soms tegenvallen wat je ziet, maar we leggen ons niet bij voorbaat bij de situatie neer en accepteren geen stilstand"  Zulke teksten hoor je niet. Stilstand in  sportief opzicht betekent  meteen financiële achteruitgang - Komt die er toch:  dan moeten maatregelen volgen om het tij te keren ;Het  bestuur en functioneren hiervan beoordelen en stel meteen: "lamzakken ingerukt", Trainers: "maak winnaars van de spelers"-  FC Groningen moet toch weer beter kunnen voetballen dan ze nu doen, ongeacht de tegenstanders en stand op de ranglijst, met alle knowhow en professionalisering die er bij de club is gekomen: anders gezegd: de absolute wil hebben om het beste te geven voor de club.  200% zegt Mahi...ik zeg 100% , niet meer en ook niet minder. 

 

Vernieuwingsimpuls "Attractief voetbal" zoals de heer Nijland propageert, is geen hard concept, in  feite een onmeetbaar criterium...die term is ingegeven door een onderliggende wens en emotie van de supporter.  Vergelijking over het voetbal met andere ED clubs gaat ook mank, want bijv. in carnavalskleiding komt de Groninger niet kijken in het stadion  

tot slot Noem het een elitaire gedachte, maar op deze manier wordt wel de sportambitie bij de spelers gevoed...ambitie met één gemeenschappelijk doel voor ogen: de speler en de club.!  Ik ben ervan overtuigd dat het effect hiervan een grote motivator kan zijn waardoor in relatief korte tijd meer  aansprekende sportieve èn zakelijke resultaten dan nu het geval is, behaald gaan worden  !        

 

   

Nogutsnoglory112-09-2017 om 22:23

Drost zat vorig jaar vaak op de bank en Bacuna was ook vorig jaar regelmatig onderwerp van discussie. 

Nogutsnoglory112-09-2017 om 22:18

Komende 2 wedstrijden worden nu al van cruciaal belang. Als je van NAC en Twenthe die beiden onder ons staan verliest zijn de rapen gaar. 

12-09-2017 om 23:36

NAC verliezen is not done  Twente moet eerst tegen FC Utrecht. die zullen daarna met 0 punten tegen Groningen  strijden tot het laatst.  Als er maar gestreden wordt is die laatste uitslag niet eens zo belangrijk..moet Appie maar zeggen wat het wordt.

12-09-2017 om 22:32

NAC heeft zo n snelle huurling uit Engeland. Voor onze defensie een groot probleem. Twente moet een keerpunt vinden en laat de FC zich daar inmiddels bijna traditioneel voor lenen ..... Rapen worden vast gaar. En dan? Zakdoekjes? Fluiten? Massaal boos naar de hoofdingang?  

Marco13-09-2017 om 00:15

In de play-off tegen AZ en tegen Heerenveen waren er veel losse kaarten verkocht en weinig reden om jaloers te zijn op NAC en Twente. Heel de provincie en een beetje er buiten is wel Groningen fan.

Financieel kunnen we niet mee met Vitesse, Utrecht, AZ en Twente. Dan ben je al snel veredelde middenmotor waarbij alles een keer goed moet vallen wil je Europese ambities hebben. We wonnen ook wel eens jaar na jaar van Utrecht in de play-offs. Kloof kan kleiner.

Vindt dat er nu juist al teveel jeugd meedoet: Larsen, Warmerdam, Bacuna, Idrissi al 4 basis spelers die aan hun 2de jaar als basis speler beginnen. Dan nog soms aanvullingen met Doan en Antuna. Groningen maar ook andere ploegen halen succes met elftallen waarvan de meeste spelers rond de 26-30 jaar zijn.

Nu is het probeem gebrek aan attractief voetbal. Haalde dan een spelmaker op die een man kan uitspelen. Denk meer dat het probleem een gebrek aan verzorgd voetbal is. Zoveel onnodig balverlies, waarbij er vaak ook geen enkel idee acher zit. Met deze spelers kun je prima ook attractief spelen, door van hun kracht uit te gaan en een ander voetbal te spelen: Veldwijk en Van Weert zijn bewezen gevaarlijke klanten in de 16, er buiten redelijk beperkt. Kane en Warmerdam zijn aanvallende backs. Doe de opbouw over de backs. Laat de backs en Idrissi 90 minuten lang alle ballen voor het doel gaan pompen, dan heb je geen goed voetbal (wat toch te hoog gegrepen is voor deze groep), maar er gebeurd wel veel voor het doel, dan wordt het vanzelf attractief om naar te kijken, en komen er ook kansen, verdedigende fouten en doelpunten. Nu is het maar een eindeloos gebrei door het midden, waarbij het elftal in balbezit nog compacter staat als dat de tegen stander de bal heeft. Veldwijk heeft tegen VVV 1 bruikbare bal in de diepte gehad: strafschop en een zeer matige voorzet van kane. Dat is in 90minuten tegen een promovendus in een thuiswedstrijd veel te weinig.

Verder geen vechtlust en gif. Als een Ziyech ons eigen talent Bacuna in de Arena een rotschop geeft, en die scheids doet niks, terwijl die er boven op staat: geel/rood, dan is er geen speler die het op het veld oplost. Weet zeker dat Brian Linssen, Ziyech een schop tegen de zijn benen had gegeven. Nu laten de spelers het gelaten over zich heen komen en is Ziyech de beul en matchwinner. Met de ervaring van Faber moet die ze toch een stukje assertiviteit kunnen leren.

Gewoon alle ballen hoog de 16 in richting veldwijk. Wat er aan afvallende ballen komt schieten Mahi en Drost wel op het doel. Ben niet zo somber, maar er moet wel qua spelstijl wat veranderen. 

13-09-2017 om 06:49

Terug naar de tekentafel nu maar 4-3-3 belangrijkste onze beste man op 6 warmerdam dus!!

                                    Padt

Kane  ter wierink   larsen  absalem

       Bacuna   warmerdam jenssen

  Mahi        veldwijk      idrissi

campesino13-09-2017 om 13:10

Eigenlijk zouden we 2 warmerdams moegen hebben. maar ik zou warmerdam mooi laten staan, want dat is 1 v d weinige dingen die wel funkioneert. van kane ben ik nog niet zo kapot. probleem met deze voorhoede is dat je 3 man hebt die niet meeverdedigen en dan krijgt elk middenveld het moeilijk.

verder vind ik faber niet echt een trainer die jeugdspelers de kans geeft. idrissi en hrustic een paar wedstrijdjes maar dan houft het wel op. Hij heeft zo'n 14 spelers waar hij het mee doet en als er een speler mist zet hij liever 1 van die 14 op een voor hem vreemde plaats dan simpelweg een jeugdspeler de kans te geven. In dat opzicht gaf vd looi de jeugd meer de kans.

13-09-2017 om 14:10

Memisevic?

13-09-2017 om 10:02

creatieve gedachte !, @blauwevogel, die Faber vast niet tegen NAC zal kiezen, omdat Drost het vertrouwen op een een quasi 10 positie krijgt.

Eigenlijk heb je hier een opstelling die in de voorbereiding had gemoeten !!

   

13-09-2017 om 12:06

Bacuna moet simpelweg een positie naar voren. Iemand die voor het seizoen aangeeft dat z'n hooffdoel is meer doelpunten scoren, hoort niet op de positie van vmv thuis.

 

Wat een gejank van sommigen weer hier wanneer niet iedereen het niet met hen eens is. Blijkbaar zitten sommigen hier enkel en alleen hun eigen gelijk te halen. Best sneu.

13-09-2017 om 12:33

Die 2 Roemenen zijn  trouwens wel gecontracteerd, las ik in het DVHN

harley13-09-2017 om 12:42

Ik vind de opstelling van Blauwe Vogel nog niet zo gek. Heeft veldwijk weer een off day heb je v/d weert als alternatief. Nu bacuna ook nog op de bank en we gaan voor de top 12 ! 

13-09-2017 om 14:51

                                   padt

kane.   ter wierik.    memisevic.   absalem

  

                    jenssen.      warmerdam

                               mahi

 

doan.                  veldwijk.              idrissi

13-09-2017 om 17:17

nog weer ween stapje verder op doorgeborduurd...achmed,  wel erg open en aanvallend ingesteld voor e3en uitwedstrijd bij NAC, maar goed: zowel Bacuna als Drost ernaast, en ervoor in de plaats een iets achteroverleunend defensie, wat weer problemen kan opleveren in  het overbruggen van de afstand op het middenveld. 

Ik denk niet dat Faber zoveel risico's wil nemen.  mert andere woorden zowel Drost als Bacuna staan erin, en als we een doelpunt voorstaan, dan gaat meteen de bus ervoor, met Van Nieff achterin  en Reis erbij ...zoiets?

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!