Column - Verwachtingspatroon

Door Ingezonden - Roelof B 2 reacties

Weekend! Heerlijk, na een paar dagen werken, eerst weer twee vrije dagen. Dagen die over het algemeen in het teken van voetbal staan. Vrijdagavond is het vaak een beetje zappen tussen de Jupiler League wedstrijden en de, meestal, doodsaaie vrijdagavond wedstrijd van de Eredivisie. Deze vrijdag een iets andere wedstrijd, want de FC speelde. Ik had me voorgenomen om er maar niet teveel van te verwachten, want we moesten uit naar Utrecht, de laatste jaren niets anders dan puntverlies in de Domstad. Aangezien we na de eerste 5 wedstrijden slechts 2 punten hebben en 17e staan, ja ik weet het, sommige wedstrijden boden best wel wat perspectief, verwachtte ik er maar niet teveel van.

Utrecht mocht in een half lege Galgenwaard aftrappen en verscheen binnen de minuut al op de rand van onze 16, "zie je wel", dacht ik, dit wordt weer zo’n wedstrijd. Hoe anders bleek de realiteit. Na een kwartier op 0-1 door Idrissi en vlak voor rust zelfs op 0-2, door diezelfde Idrissi. Die 2e goal is een juweeltje, pleintjesvoetbal van Mahi en vervolgens Idrissi en dan die schitterende uithaal in de bovenhoek. M’n buren hebben geweten dat we scoorden in ieder geval. Ik probeer mezelf weer voor te houden dat ik er nog niks van mag verwachten, want het bleef een uitwedstrijd en óók nog eens in Utrecht. Als notabene Zivkovic na rust dan de aansluitingstreffer maakt, werd dat gevoel nog meer versterkt. Dat gevoel was overigens ook snel weer verdwenen, een paar minuten later schiet Hoesen de 1-3 binnen en de ingevallen van Weert maakt de 1-4. Als Hoesen daarna zelfs de 1-5 en zijn 2e van de avond binnen schiet, is het feest helemaal compleet. Ongekende weelde voor de FC!

Na de wedstrijd louter positieve geluiden, met wel de kanttekening dat Utrecht wel heel erg slecht was vanavond. Ik gooi er ondertussen maar eens een tweetje uit met mijn les van de avond: "Ik leg de verwachtingen niet te hoog in het vervolg, zo werken we ook nog eens aan ons doelsaldo!"

Volgende week weer in het stadion voor de wedstrijd tegen Heracles, zónder al te hoge verwachtingen uiteraard!