FC Groningen Onder-23 speelt opnieuw gelijk tegen Quick Boys

De wedstrijd op Corpus is vanmiddag geëindigd in 1-1. Het meeste venijn zat in het slotkwartier. Een kwartier voor tijd werd uit een voorzet van David Browne de bal in het eigen doel gewerkt door van de Plas. Nog geen vijf minuten later viel de gelijkmaker uit een half weggewerkte kopbal. A Cohen benutte de rebound en liet doelman Jan Hoekstra kansloos. In de slotfase waren de gasten dichtbij de 1-2. Jan Hoekstra voorkwam een achterstand. Aan de overzijde van het veld nam Tom van de Looi het doel van Quick Boys onder vuur, keeper Hogedoorn bood redding.

Voor de pauze viel er voor wat betreft de kansen niet veel te beleven. De Katwijkers (met Dirk Kuijt op de bank die in opleiding is voor trainer) hadden het meeste balbezit. FC toonde de meeste dreiging met kansen voor Michael Donald en David Browne. Op slag van rust claimden de gasten een penalty, er zou hands zijn gemaakt in het zestienmetergebied van Grunn maar de scheids zag er niets in.

Trainer Alfons Arts paste in de rust twee wissels toe. Tim Riksman en Lars Kramer die zich bij FC-1 mogen aansluiten waren vervangen voor twee A-junioren Tapmahoe Sopacua en Luca Prljic, beide spelers deden dat zeker niet onverdienstelijk. Katwijk voerde de druk op maar de groen-witte verdediging weerde zich prima en gaf niets weg. Na een uur was er een mooie één-twee combinatie tussen Mitchell Donald en Postma. Laatstgenoemde schoof de bal kansrijk naast. Doelman Hagedoorn raakte geblesseerd maar kon de wedstrijd uitspelen.

Jong FC is na 12 wedstrijden terug te vinden op de zevende plek, Quick Boys staat vierde met drie punten meer.

Opstelling FC Groningen Onder -23: Hoekstra, Riksman, Ploem, Kramer, Finsson, van de Looi, Postma, de Vos, Breij, Donald, Browne

Jong Groningen is voorlopig terug te vinden op de zevende plek, Quick Boys staat vierde met drie punten meer.