Terug

Deel deze pagina:

Emil Johansson, ik heb nooit meer een echte kans gehad

Door Klaas Willemsen 2 reacties

Aan het einde van het seizoen keert Emil Johansson terug naar Zweden. Zijn periode bij onze FC is een teleurstellende laat hij optekenen aan het DvhN. Twee jaar terug betaalde FC Groningen 500.000 euro aan het Noorse Molde FK om de linksback los te weken die de opvolger moest worden van Stenman. Johansson begon met hoge verwachtingen aan het avontuur in Groningen maar had last van een (langdurige) blessure aan de linkerkant van zijn schaambeen. Burnet speelde goed, Emil begreep wel dat er voor de trainer geen aanleiding was om juist hem weer op te stellen toen hij blessurevrij was.

Een jaar geleden stond Johansson voor het eerst in de basis tegen Feyenoord en een week later weer. Daarna was het over en sluiten. Hij was weer geblesseerd, nu aan de rechterkant van zijn schaambeen. Met de komst van Robert Maaskant rekende Johansson op een nieuwe kans. In de voorbereiding verliep het goed, tegen Twente ging het gruwelijk mis. "tegen Twente heb ik ook niet goed gespeeld, een week later tegen Willem 2 ging het wel goed, maar de wedstrijd daarop stond ik ernaast en heb nooit meer een echte kans gehad".

De Zweedse vleugelverdediger is van mening dat hij meer kansen had verdiend. Zeker na de winterstop, toen was ik in vorm. Maar de trainer is de baas en als hij niet voor mij kiest moet ik dat maar accepteren, al heeft dat mij wel gefrustreerd. Ik heb geprobeerd terug te vechten, ben altijd hard blijven werken, misschien ben ik wel te lief geweest en had ik eerder moeten reageren bij de trainer. Maar ik heb mijn mond gehouden en ben nog harder gaan werken, zo ben ik en dat is mijn karakter.

Straks in Zweden hoopt Johansson een nieuwe club te vinden. Een voetbalcarriëre heeft zijn ups en downs. Tot aan FC Groningen ging het up, up, up. "Ik heb er alles aan gedaan om hier te slagen, jammer genoeg is me dat niet gelukt"

Reacties:
Milko30-03-2013 om 12:35

dat Maaskantje hier niet echt geliefd is zorgt hij toch zelf ook wel voor. Neem Veendam. Heeft hij weer uitspraken gedaan waarvan je denkt :o. Maar goed nog effe volhouden met Blaaskant en dat zit dit jaar er ook weer op :(

Milko31-03-2013 om 13:06

Blaaskant had aangegeven niks te willen doen om Veendam te helpen. Vond het eigenlijk maar belachelijk. En wat Henkie betreft in DWDD; laat die man lekker zichzelf zijn. Dank aan Henkie dat SC Veendam straks door kan gaan :bowdown:

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!