Terug

Deel deze pagina:

Ruud Hesp toch naar PSV / + update dinsdag 11 juni

Door Klaas Willemsen 6 reacties

Het zat er aan te komen. De clubsite meldt dat Ruud Hesp zijn ontslag heeft ingediend bij FC Groningen en bij PSV aan de slag gaat. Hesp was vanaf 2007 als keeperstrainer in dienst gekomen bij de FC en had een vast dienstverband. FC Groningen gaat op zoek naar een nieuwe keeperstrainer en het zal zich gedegen en breed oriënteren.

Voetbalzone bericht dat Hesp op voorspraak van trainer Philip Cocu naar Eindhoven gaat. In de lampenstad wacht hem een meerjarig contract. PSV doet verder geen mededelingen hoe het de zaken heeft afgehandeld met keeperstrainer Anton Scheutjens die nog een doorlopend contract had van twee jaar.

Update maandagavond 10 juni: De VI bericht dat met de mogelijke opvolger van Hesp al gesproken is. De clubleiding heeft al een gesprek met Harald Wapenaar achter de rug, die momenteel actief is als keeperstrainer van FC Volendam. Wapenaar zou aan de basis staan van het succes van doelman Robbin Ruiter (FC Utrecht) en Sonny Stevens (FC Twente).

Tevens wil FC Groningen een vergoeding van PSV omdat Ruud Hesp een opzegtermijn heeft van 3 maanden mocht hij eerder vertrekken.

Update dinsdag 11 juni: FC Groningen kan Hesp tot 1 september aan zijn contract houden. Dit is via de CAO zo bepaald. FC heeft er alle begrip voor dat het zowel voor Hesp als voor zichzelf wenselijk is als één en ander bij aanvang van de voorbereiding zijn beslag heeft gekregen. Of dat ook lukt is een tweede omdat keeper trainers die voor andere clubs werken ook een opzegtermijn kunnen hebben. “De overgang naar PSV is hem van harte gegund, maar wij moeten onszelf als club niet in de problemen brengen zegt Hans Nijland tegen het DvhN.

Hans Nijland verwacht er in goede harmonie uit te komen met Ruud Hesp. “PSV begint op 1 juli met trainen, wij op 23 juni al. Ruud weet dat de kans bestaat dat hij nog enige tijd bij ons aan de slag moet. Dat is geen enkel probleem”.

Reacties:
Greatone10-06-2013 om 18:27

Harald Wapenaar halen als nieuwe keeperstrainer!

FCGmijnclub10-06-2013 om 18:37

Bas Roorda doorschuiven:p

10-06-2013 om 18:49

dit was nou niet het nieuws waar ik op zat te wachten!!jammer...

Milko10-06-2013 om 21:39

Nou nou...... Een keeperstrainer die Luciano niet veel beter heeft weten maken, integendeel. Denk dat Bas het er wel bij kan doen. Toch?

11-06-2013 om 09:17

Wapenaar,een goeie optie.Was een gedreven keeper.Kan als trainer de mensen beter maken.Gewoon halen en niet over zeuren.Gewoon doen!!!!!!!!:p

ricardosan11-06-2013 om 23:29

Toen ik hoorde dat philip coKUT hem er bij wou, ondanks dat Ruud aan het twijfelen was, wisten wij wel beter....... toch?

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!