Terug

Deel deze pagina:

Nick van der Velden is de eerste aanwinst

Door Klaas Willemsen 18 reacties

Volgens Voetbalprimeur is FC Groningen geïnteresseerd in middenvelder Nick van der Velden. Hij vertrok deze maand transfervrij bij NEC en zou naast de FC ook in de belangstelling staan van ADO Den Haag. Nu Leandro Bacuna naar Aston Villa is, hoopt Grunn de middenlinie (opnieuw) te versterken. Van der Velden is inmiddels 31 jaar en stond eerder onder contract bij FC Dordrecht, AZ en NEC.

 

Update zondag 23 juni - Jan Mennega (DvhN) maakt zojuist bekend via zijn twitter dat Nick Van der Velden voor 2 jaar is vastgelegd. De middenvelder komt transfervrij over van NEC. Meer info volgt in de loop van de dag.

Update zondagavond 23 juni - Nick van der Velden sloot zich aan als nieuwe speler van onze FC op de eerste training. Qua fysiek deed hij ons een beetje denken aan het type Martijn Meerdink. FC Groningen heeft gekozen voor ervaring, vechtersmentaliteit, dynamiek en creativiteit, luidde de korte presentatie. De eerste contacten om hem te strikken zijn 14 dagen geleden begonnen. Van der Velden uit de training geplukt, kreeg nog even een microfoon onder zijn neus gedrukt. Hij is blij met zijn overstap naar FC Groningen en maakte van de gelegenheid gebruik om zijn excuses aan te bieden vanwege zijn middelvinger richting alle FC supporters in de wedstrijd tegen NEC van twee jaar terug. “Ik heb in een emotioneel moment heel dom gereageerd”. Van der Velden wil na de eerste en de beste thuiswedstrijd in de Borg alle supporters uitnodigen om langs te komen in het supportershome, “het eerste biertje is van mij”.

 

Reacties:
Marco19-06-2013 om 21:14

We hebben geen vacature open voor Van der Velden. Lindgren - is zeker van zijn plek linkhalf nieuwe creatieve middenvelder - is ook zeker van zijn plek Kieftenbelt en De leeuw. Kieftenbelt is defensief zeer sterk en veel loopvermogen. De leeuw kan ook rechtsbuiten (net als dirk Kuyt bij het nl eltal of als tweede spits. Kirm. Wanneer Kostic doorbreekt zou Kirm een linie naar achteren kunnen Geen behoefte aan een Van der Velden Skulason (had je moeten kopen ipv Lindgren als de fc hem perse wilde). Chery aardige speler, maar win je de oorlog niet mee

19-06-2013 om 21:45

Een speler van 31 jaar moet je als FC Groningen niet willen. Oké, heeft wel enige ervaring maar is eigenlijk te oud voor de ambities die de club heeft.Maar ja, wie ben ik als 70 jarige omdat te beweren? :thumbsup:

Don Chaot20-06-2013 om 07:21

Wie is da?:o

Milko20-06-2013 om 09:25

laten we het er maar op houden dat Zeefuik en Schet het niveau van Groningen niet waard zijn. Alle eerder genoemde spelers zijn dan blijkbaar van het niveau waar Groningen op dit moment het van moet hebben. Toch?

MaxFCG23-06-2013 om 10:24

Tja, van der Velden... wat moeten we ermee? Naar mijn mening waren er al voldoende middenvelders met kwaliteit, en nu krijgen we een 31 jarige erbij? Nou ja, we zullen zien hoe dit uit gaat pakken.

opa23-06-2013 om 11:22

ervaring is nooit weg en het is een vechtertje daar mag ik wel over, heel misschien is Schet een betere voetballer en dat moet ik nog zien, maar in Schet zit totaal geen vuur, dan liever v.d.Velden en de Leeuw moet je niet achter de spitsen weg halen, dat vind ik eigenlijk zijn beste plek

23-06-2013 om 11:28

niet eens zo gek hoor!wel een redelijke speler:thumbsup:

zaagmuldersweg23-06-2013 om 12:40

31 jarige reservespeler van NEC. onze scouting trekt de belabberde vorm van de laatste jaren gewoon door.

zaagmuldersweg23-06-2013 om 12:46

Groningen heeft nu 7 of 8 spelers weg gedaan, maar ze vergeten veldmate. Die man snapt er helemaal niks meer van. Mooi praat hebben mensen gouden bergen beloven. Gek he dat er 1400 kaarten zijn opgezegd. Er zijn mensen bij die elk dubbeltje moeten omdraaien en dat graag doen voor de club. Maar kijk nou wat ze er voor terug krijgen...deze tekst las ik op voetbalprimeur van een bezorgde supporter. volledig mee eens.Dit wanbeleid moet stoppen want we gaan regelrecht naar de gallemiezen

buddy5523-06-2013 om 13:18

Dit heeft toch totaal niets te maken met toekomstvisie. Dit is ad-hoc beleid en alleen maar middelmaat. Wij moeten ons er maar bij neerleggen. Nijland moet niet steeds valse verwachtingen wekken

Marco23-06-2013 om 13:57

Daar gaat weer het geld. Vorig seizoen te weinig geld in kas voor "supertalent" linksbuiten Edison Flores uit Peru, zo bleek na weken lang onderhandelen. De afgelopen winterstranferperiode een rits spelers moeten verkopen om een half jaar salaris voor Lindgren te kunnen betalen en nu met een dure vlut speler komen die nog te slecht is voor NEC, waar we op die plek een Kiefenbelt en een De Leeuw hebben lopen die minstens even goed zijn. Dat een hele scoutingsteam dit unaniem een goede investering vindt! En dan ook nog voor twee jaar. brrr.

Milko23-06-2013 om 14:54

Wat een gelul allemaal. Dit zijn de spelers waar de fc het mee moet doen. Vast beter dan Schet. Welkom Nick :clap:

23-06-2013 om 15:05

Hoe kan je nou zeggen dat Kieftenbeld beter is,man. Die knakker bakt er al twee jaar helemaal niets van.Ja, kaarten pakken,dat is wat hij kan maar voetballen.........lul niet zo dom kerel!!!!!:(

Rik23-06-2013 om 15:36

Ik kan me de wedstrijd Groningen-NEC van het afgelopen seizoen nog herinneren. Groningen kwam op 1-0 voor door De Leeuw. Na 30 minuten wordt Van de Velde uit het veld gehaald door trainer Pastoor. Van de Velde heeft geen bal geraakt en Pastoor geeft na de wedstrijd aan dat hij Van der Velde heeft gewisseld om zijn slechte wedstrijdinstelling. Groningen verliest de wedstrijd na de wissel van Van der Velde met 1-2. Veldmate heeft deze thuiswedstrijd toch ook gezien? Wat moeten we met een 31 jarige wisselspeler van NEC.

23-06-2013 om 15:45

vind het ook een merkwaardige keus moet ik zeggen,zou toch met jeugd worden gespeeld..in dat geval zou ik voor kieftenbeld kiezen is vooral niet minder dan v d velden... alle succes gewenst hoor maar zie liever goeie verdedigers en een scorende spits komen...dat zijn we nodig!!

Marco23-06-2013 om 18:27

Kieftenbelt is een defensieve middenvelder, die moet zijn duels winnen en dat doet die. Zelfs al beter dan een international als Brama. In balbezit is die zeer zwak. Hij functioneert voor 50% Van der Velden is als box to box speler gehaald, die moet doelpunten maken en assists geven. Beide doet die niet dus functioneert voor 0% . Juist dit elftal heeft doelpunten nodig, want enkel De Leeuw en Tex. scoren. Had dan liever gezien dat ze een Niek Vossebelt van Willem II hadden gehaald. Daar zit nog rek en progressie in. Nu ben je helft van de opbrengt van Bacuna kwijt aan salaris van speler die niks toevoegt en opbrengt. En dan willen ze nu nog 4 speler halen. als dat maar goed gaat...

23-06-2013 om 18:54

tex scoort??hij draaftdraaft en draaft,werkt als een paard maar verder...

Cryokir28-06-2013 om 00:27

Hebben jullie uberhaupt afgelopen seizoen naar van der velden gekeken? Die man heeft techniek is creatief en snel bovendien heeft hij mentaliteit ik zeg dat wordt de nieuwe aanvoerder.. ga eens wat wedstrijden van nec terug kijken! En dan het gezeur over zijn leeftijd kijk hoeveel jonge spelers we hebben je kan niet op alleen jeugd draaien. Ik heb door de aankoop van van der velden eindelijk eens het vertrouwen dat ze een speler aankopen die goed kan voetballen. Hij heeft bij nec op 3 wedstrijden na alles gespeeld afgelopen seizoen zijn contract was afgelopen nec wou hem houden maar hij wees het af omdat hij hogerop kan.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!