Terug

Deel deze pagina:

Transfer van Dijk naar Celtic afgerond

Door Klaas Willemsen 3 reacties

Virgil van Dijk vertrekt naar Celtic. Dit meldt het DvhN. Er moeten nog een paar puntjes op de i worden gezet, FC Groningen en de Schotse kampioen hebben nagenoeg overeenstemming bereikt. De vergoedingssom bedraagt naar verluidt tussen de 2,5 en 3,5 miljoen euro.Virgil van Dijk is de tiende speler die FC Groningen gaat verlaten. Henk Veldmate verwacht dat er voor de eerste training in Haren nog geen zaken worden gedaan. FC Groningen heeft nog steeds belangstelling voor Chery, Vejinovic, Skulason en van der Velden. Daarbij moet de FC op zoek naar twee en misschien wel drie verdedigers.

Update donderdagochtend 8.22 uur- The Daily Mail meldt dat Virgil van Dijk voor een transfersom van 2,7 miljoen euro gaat vertrekken naar Celtic. De Schotten hebben zodoende een koopje. Wij zijn van mening dat FC Groningen meer winst kon halen uit een eventuele transfer van Van Dijk. Eventuele extra aanvullende vergoedingen zullen vandaag later bekend worden gemaakt.

Update donderdagochtend 11:18 uur - Op dit moment is de transfer van Virgil van Dijk nog niet in kannen en kruiken. Dit weet onder andere Elwin Baas, sportjournalist van RTV Noord te melden. Volgens Nijland zit FC Groningen nog niet in de fase van afronding. Wordt er een spelletje gespeeld? Later meer..

Update donderdagochtend 11:45 uur: Momenteel circuleren er diverse foto's op het internet rond van Virgil van Dijk. De verdediger is in Glasgow. De jongeling wordt vandaag gekeurd. Celtic hoopt vandaag alles af te gaan ronden.

Update donderdagmiddag 12:22 uur - Volgens Vi-Journalist Stef de Bont heeft Virgil van Dijk het eerste deel van de keuring er op zitten bij Celtic. Morgen volgt de tweede deel aldus de Bont. Mocht Van Dijk alle testen goed doorlopen dan lijkt een presentatie niet meer mis te kunnen gaan. Als alles goed gaat, wordt Van Dijk dus morgen gepresenteerd bij Celtic. Deal lijkt dus rond, maar het is en bljift afwachten.

Update donderdagmiddag 12:32 uur - Sport Journalist Elwin Baas (RTV Noord) bevestigt hetgeen Stef de Bont aangeeft. Baas zegt dat er drie delen zijn voor de medische keuring. Zojuist is de eerste geweest. De tweede is gepland voor vanmiddag en de derde en de laatste, zal morgen ochtend zijn. De planning is dat morgen middag vrijdag Virgil van Dijk wordt gepresenteerd. Celtic, ook groen-wit, dus een ''logische'' keuze.

Update donderdagavond 23:00 uur RTV Noord bericht dat de transfer is afgerond. De clubs hebben een overeenstemming bereikt. Virgil van Dijk vertrekt voor drie miljoen euro naar Celtic. De centrum verdediger tekent een meerjarig contract. Vrijdagmiddag om 13.00 uur wordt van Dijk in Glasgow gepresenteerd. Virgil van Dijk speelde 66 wedstrijden voor FC Groningen en scoorde zeven keer (met dank aan FCG stats).

Reacties:
20-06-2013 om 08:26

Iedereen weet iets te vertellen over de hoogte van de transfersom behalve diegene die het echt weet en die houd z'n kaken stijf op elkaar,en gelijk heeft hij. :o

TJB05020-06-2013 om 08:37

Jammer , maar zat er natuurlijk aan te komen . Als de FC wilt groeien moeten ze toch echt zulke spelers weten te behouden en niet voor een uitverkoop prijsje laten vertrekken .

jeroen20-06-2013 om 15:06

jammer van van dijk hopelijk nu goede opvolger

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!