Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen wil Tjaronn Chery als creatieve middenvelder . Update donderdagavond 11 juli

Door Lukas van der Wal 38 reacties

Volgens Jan Mennega is Tjaronn Chery nog steeds de voornaamste kandidaat voor de creatieve plek op het middenveld. De middenvelder van ADO staat in de belangstelling van Braunschweig. De Duitse Bundesliga club had al een bod gedaan, maar dat bod werd resoluut afgewezen door ADO. FC Groningen is op zoek naar een creatieve middenvelder en hoopt dus Chery binnen te halen. De baltovenaar wil graag naar Groningen komen. Mennega weet namelijk te melden dat Chery dit tegen mensen van FC Groningen heeft gezegd. Het is afwachten, want de vraagprijs voor de middenvelder is niet mis, rond de "€1.000.000 euro".

 

23:07 uur: Sportverslaggever en ADO watcher, Jordy de Ruiter meldt op zijn Twitter account dat FCG een nieuw bod zal uitbrengen op Chery. FC Groningen is dus zeer serieus en zal binnenkort een bod gaan uitbrengen op de middenvelder. De onderhandelingen met Braunschweig zouden muurvast zitten aldus De Ruiter.

Update vrijdagochtend 07:40 uur-in de papieren versie van hetDvhNvan vandaag staat onder meer het volgende: FC Groningen wil Chery. De transfer moet echter niet lang op zich wachten. Erik Falkenburg is volgens Hans Nijland geen optie net als Otman Bakkel. Falkenburg is een andere type dan waar de FC naar op zoek is. Bakkal past zeker in het plaatje maar is financieel niet haalbaar.

ADO Den Haag clubeigenaar Mark van der Kallen bevestigt dat FC Groningen serieus geld heeft geboden. De groen gele ooievaars zijn nu naarstig op zoek naar een vervanger. Zodra dit gelukt is, lijkt een transfer van Chery naar de FC niets in de weg te staan. Maar het mag niet te lang meer duren anders moet de FC alsnog hun aandacht verleggen naar een andere kandidaat, en dat gebeurt natuurlijk ook al. (bron DvhN).

Chery leek eerder nagenoeg rond met Eintracht Braunschweig. Echter het kwam niet tot een overeenkomst tussen de Hagenezen en de Duitsers. Chery wil graag uitkomen voor FC Groningen zegt Hans Nijland. Henk Veldmate, Erwin van de Looi en Chery hebben met elkaar een gesprek gehad.

Update vrijdag middag 16:33 uur - ADO watcher, Jordy de Ruiter meldt zojuist op zijn twitter account, dat FC Groningen van plan is om de hoofdprijs voor Tjaronn Chery te gaan betalen. De Ruiter bericht dat de Trots van het Noorden een bedrag gaat bieden van 1,5 miljoen euro. De ADO watcher is zeker van zijn zaak. Een bod van 1 miljoen werd door de club uit Den Haag al afgewezen. Hierdoor een hoger bod door Groen Wit? Nijland en Co willen dus vol voor Chery gaan. Of het daadwerkelijk tot een transfer gaat komen is even afwachten.

Uiteraard houden we wel een slag om de arm, aangezien Nijland nooit voor de volle pond gaat. Het is afwachten. Wij vinden overigens 1,5 miljoen voor Tjarron Chery te veel. Maar we wachten rustig af.....


Update zaterdag avond 18:40 uur -FC Groningen heeft nog geen reactie op het tweede bod wat bij ADO den Haag op tafel ligt. ADO wil eerst een vervanger gaan aantrekken. De Trots van het Noorden wacht rustig af, zo meldDVHN.Uiteraard moet dit niet te lang op zich wachten, anders zal Grunn waarschijnlijk haar pijlen gaan richten op een andere creative middenvelder.

Update zaterdagavond 23.40 uur-RTV Noordmeldt: Chery zegt dat FC Groningen heel serieus is om hem te contracteren. Dit verklaarde hij na de oefenwedstrijd tegen Cercle Brugge. FC Groningen heeft een tweede bod uitgebracht en Den Haag heeft dit aanbod in beraad. Inmiddels hebben de groengele ooievaars Gouriye van Heracles gecontracteerd en een bod uitgebracht op Anco Jansen van de Graafschap. De residentie club houdt serieus rekening met een vertrek van Chery.

De middenvelder sprak met Omroep West en vertelde het volgende:Groningen is heel serieus. Ik ben benieuwd wat die trainer wil. Ik moet daar heel goed over nadenken en dan beslis ik of ik wil”.

De redactie van Boerenmacht vindt dit een opmerkelijke uitspraak, omdat Chery al een gesprek met van der Looi heeft gehad. En dan nog na willen denken en beslissen of hij nog wil, eerder verklaarde de speler nog graag naar FC Groningen toe te gaan. Wat ons betreft is het graag of traag, wegwezen dus!Tevens ontkent Chery een mondeling akkoord te hebben met Eintracht Braunschweig. Chery: 'Nee nee, Ik heb tegen de club gezegd dat zij er eerst uit moeten komen met Braunschweig en dan pas ikzelf.' Wat nu als de clubs er wel uitkomen? Wij zijn ondertussen van mening dat dhr Chery liever naar Duitsland verkast. En hulde voor de TS van onze FC dat zij ondertussen hebben geschakeld door Liverpool speler Adorjan op proef te laten komen aankomende maandag.

Update donderdag 11 juli – Tjaronn Chery is al geruime tijd de creatieve middenvelder die FC Groningen wil aantrekken maar de deal met ADO Den Haag wil maar niet vlotten schrijft journalist Jan Mennega in de papieren versie van DvhN. Vraag en aanbod liggen te ver uit elkaar, naar verluidt willen de ooievaars minimaal 8 ton zien. Twee jaar terug had FC de linkspoot bij Emmen kunnen halen voor 125.000 euro. Chery gaf destijds aan graag naar FC Groningen te komen, de groenwitte scouting had hem meerdere malen bekeken, maar de potentie die in hem schuil ging onvoldoende herkend. Dat gaat nu geld kosten, mits deze transfer nog doorgaat. Ook FC Emmen is spekkoper mocht het tot een deal komen, zij bedongen een doorverkooppercentage van 20 procent.

Update donderdagavond 11 juli – volgens Elf voetbal twijfelt Chery om de overstap te maken naar FC Groningen. De aanvaller zou op een vertrek azen maar heeft nog geen nieuwe club gevonden. Ook Braunschweig is geïnteresseerd. Chery laat in het midden wat hij zelf wil. De clubs moeten er eerst uitkomen, zolang er geen akkoord is met een club, maakt mijn mening niet uit. “Ik wacht nu wel af, meer kan ik niet doen”. Tjaronn Chery wil graag hogerop maar als hij bij ADO Den Haag blijft vindt hij het ook prima. Tevens heeft de speler zijn twijfel of FC Groningen sportief gezien een stap vooruit is. Hij weet het niet, pas als de clubs eruit komen gaat hij erover nadenken, niet eerder, wat komt dat komt…

 

 

Reacties:
edje04-07-2013 om 21:07

Ik hoop dat het rond komt .

Marco04-07-2013 om 21:37

Nu doorpakken en de vraagprijs voldoen. Als dit je nummer 1 kandidaat is. VdLooi kan hem dan gaan inpassen en het risico dat er andere clubs komen moet je niet willen nemen voor een afrondingsverschil. Vind wel dat er betere haalbare scorende creatieve middenvelders rondlopen. Uit de NL zijn ze op een Spartaan na nu wel op. In scandinavie, Azie, en Zuid-Amerika kun je ook een zekere aankoop halen voor een 1 miljoen. Zie zelf liever een Magnus Eriksson uit Zweden naar Groningen komen. Een Haris Medunjanin mochten ze van mij wel twee weekjes laten meetrainen. wat stabielere spelers qua prestatiecurve. Ook de elders veel genoemde Yoichiro Kakitani zou een absolute aanwinst zijn. Beetje ambtelijk gezeur dat we daar niet scouten en daarom maar geen zaken doen. Fc spits Henny Meijer maakte ooit het openingsdoelpunt van de J-League. Neem die mee met fotoboek een tolk en de deal is voor 2 september wel rond. Het lef bij het halen van Suarez mag van mij wel weer terug in de club. Botteghin, Cherry, vd Velden. :(

05-07-2013 om 03:13

veel geld voor een voor mij twijfelachtige speler...maar goed ze zullen het wel weten,Eekong nog vastleggen en dan moet het goed komen:bowdown:

jongen00105-07-2013 om 07:40

doen is een goede speler. Niet langer wachten

zaagmuldersweg05-07-2013 om 08:33

zou er voor dergelijke bedragen geen specialistisch buro bestaan voor een second opinion over de kwaliteiten van deze speler? Het verleden heeft aangetoond dat onze scouting o.l.v. dhr Veldmate maar lukraak spelers heeft aangetrokken voor enorme geldbedragen /salarissen,die nu weer weg mogen. het rijtje spelers wat hier mislukt is de laatste jaren begint een zeer verontrustende vorm aan te nemen.

stangata05-07-2013 om 14:43

1.5 miljoen? Hoe gaan we dat ooit betalen, en zeker voor Chery zou ik dat niet over hebben.

05-07-2013 om 14:53

zijn ze gek geworden???:bowdown::bowdown:en nog maar afwachten of het echt een topper is...

05-07-2013 om 16:17

Nou,dit moet maar niet. Voor zoveel geld is er ook nog wel iets anders te halen, dacht ik zo.Een aantal bloggers oppert de naam Mollins van Anderlecht. Lijkt me toch een beter alternatief!!!!! :thumbsup:

Woltjer05-07-2013 om 16:24

Aldus Nijland, "We hebben veel vertrouwen in de jongens die we nu hebben gehaald, het zijn karakters die passen bij FC Groningen. Bij ons leeft het geloof dat we met hen een beter seizoen gaan beleven dan afgelopen jaar", aldus de algemeen directeur van de Groningers. Ik begrijp de gedachte van Nijland niet, het elftal heeft waarschijnlijk niet veel ingeleverd in verdedigend opzicht na het vertrek van Virgil van Dijk.Eric Botteghin en Wijnaldum zijn denk ik goede vervangers. Het midddenveld heeft mij afgelopen seizoen niet overtuigd, vooral niet in creatief voetbal gezien, dus is de keuze voor Tjaronn Chery begrijpelijk. De vraagprijs is natuurlijk absurd, maar hij zou een aanwinst voor de ploeg zijn. FC Groningen heeft vorig seizoen 36 doelpunten gemaakt en dat is drie meer dan de 2 degradanten. Onze spitsen, en dan vooral Género Zeefuik hebben laten zien niet het scorend vermogen te hebben. Zonder goede spits wordt het, als het mee zit weer net als vorig seizoen. Een goede spits dat is wat er mist !

greenhart05-07-2013 om 17:13

klopt woltjer we hebben een afmaker nodig.maar dan zal eerst zeefuik of texeira verkocht moeten worden.en het lijkt me niet dat de clubs in de rij staan voor deze spelers.dus zullen we idd het andere probleem (creativiteit op het middenveld) moeten aanpakken. chery is een goede speler maar ik vind 1 miljoen euro al teveel voor deze speler dus ze zijn gek als ze 1,5 miljoen euro zullen bieden.jammer dat ze zulke spelers botteghin,chery niet eerder voor weinig geld uit de eerste divisie gehaald hebben.de clubs vragen nu al de hoofdprijs voor zulke spelers.ik vind dat grunn een groot risico neemt om zoveel geld voor deze speler te betalen.maar het is wel een speler die we kunnen gebruiken.nu Ivens,johansson,schett nog weg.dan kunnen we die ekong,en chery (voor minder geld) halen.

MFEgrunn05-07-2013 om 19:49

Nee, geen Chery halen voor 1,5 miljoen, zijn we helemaal gek geworden!! Begrijp me niet verkeerd, Chery is een goede speler, behendig, snel, heeft actie in huis en doelgericht en als die 3 ton zou kosten, meteen halen, maar 1,5 miljoen... Het moet toch niet zo lastig zijn een speler alla Tadic of Suarez uit de rimboe's in Zuid-Amerika te vinden of in de bergen in Servie, spelers die echt topspelers kunnen worden. Zulke spelers hebben we weer nodig, Granqvist, Suarez, Tadic, spelers waarvan niemand ooit gehoord had voordat ze hier kwamen en allen topspelers.

MFEgrunn05-07-2013 om 19:50

En zoals woltjer zegt, doelpunten hebben we nodig. De Leeuw kan niet weer als middenvelder onze topscoorder worden, we hebben gewoon een goede spits nodig, verdediging staat nu wel, keeper goed, middenveld mag iets bij, aanval dramatisch op dit moment

MFEgrunn05-07-2013 om 19:50

En zoals woltjer zegt, doelpunten hebben we nodig. De Leeuw kan niet weer als middenvelder onze topscoorder worden, we hebben gewoon een goede spits nodig, verdediging staat nu wel, keeper goed, middenveld mag iets bij, aanval dramatisch op dit moment

RKR05-07-2013 om 22:19

Ik zeg niet doen. Het is geen verkeerde speler voor de FC, maar dit bedrag is veel te hoog.

05-07-2013 om 22:35

demouge

06-07-2013 om 05:47

Demouge zal naar Roda gaan... Heeft contract afgekocht bij Bournemouth À ook geen speler voor Grunn Chery is ook geen 3 ton waard met z'n contract voor 2 jaar Desalniettemin vind ik 1,5 teveel.. Ga er ni vanuit dat Nijland dat geboden heeft... Die ADO watcher zegt v wel... We zullen zien...

06-07-2013 om 06:40

als stormram...haha,nee was maar onzin!vindt wel dat een goede spits prioriteit heeft,maar ja.....

edje06-07-2013 om 11:27

Den haag heeft geboden op anco jansen.als hij naar ado gaat dan komt chery naar groningen...

06-07-2013 om 17:23

Gouriye van Heracles is door ADO gecontracteerd.Speelt op de positie van...................................Chery!!!!!!!! Speculeren maarrrrrrrrrrr!!!!!!:thumbsup:

06-07-2013 om 17:59

blijf het veel geld vinden,veel liever een spits.berg ofzo...

06-07-2013 om 18:16

Zet Berg maar uit je hoofd Robin.FC-Groningen kan deze man gewoon niet betalen.Die jongen verdiend bij HSV meer dan en miljoen en die gaat heus niet voor 3 ton bij de FCG ballen.

06-07-2013 om 19:22

ik noem maar een naam rob...:D(weet dat jij anti berg terug bent) vind een spits gewoon belangrijker of zeefuik moet het o zn (brede)heupen krijgen...

06-07-2013 om 19:39

In het verleden hebben we meermalen meegemaakt dat spelers die teruggehaald zijn,niet meer konden brengen van wat er van hun verwacht werd.Een uitzondering daarop was Jan van Dijk.Na een uitstapje naar Go Ahead Eagles kwam hij terug bij de FCG en hij speelde alsof hij nooit weggeweest was.Anderen waaronder b.v van Kessel hebben nooit hun niveau weer gehaald.Ik ben niet anti Berg maar uit dit verhaal kan men begrijpen dat ik geen voorstander ben om Berg weer terug te halen.Bovendien zal Berg nooit een zo grote financiële stap terug willen doen om toch maar aan het spelen toe te komen.Bovendien dacht ik dat hij met een Turkse club in onderhandeling was over een contract.kan nu even niet zeggen welke club dit is,maar toch!!!! :p

06-07-2013 om 20:01

Ik zal Berg wel even vragen ik zie hem maandag wel. Ik zit nu in Oostenrijk en Hsv heeft hier Maandag een oefenwedstrijd tegen Zillertal-Auswahl.

FCGmijnclub06-07-2013 om 21:13

@ Hollander, alvast fijne vakantie toegewenst en we zijn zeer benieuwd naar jouw bevindingen.

lohman05007-07-2013 om 03:25

@Hollander, Berg speelt helaas niet meer bij hsv. hij is laatst al verkast naar Panathinaikos.

07-07-2013 om 03:33

Volgens mij is berg teruggezet naar 2e.. En ni naar pana

Milko07-07-2013 om 06:57

Heb toch liever Bakkal op huurbasis dan Chery. Als ze meer dan een miljoen gaan betalen zijn ze gek.

07-07-2013 om 12:06

Ja klopt Berg is teruggezet naar de tweede en vliegt maandag naar Griekenland om met een club te praten . Dan vraag ik Rafael van de vaart wel even of hij bij Groningen komt voetballen HAHA

07-07-2013 om 19:14

heb bakkal ook liever maar niet te betalen denk ik...:o

luckyluck11-07-2013 om 11:52

Laat Cherry gewoon en huur die van Liverpool gewoon met optie tot koop

11-07-2013 om 14:06

Ik denk dat het niet zo lang meer duurt voordat er een perspresentatie komt van 2 aangetrokken spelers en 1 daarvan is niet Chery. (t'Is niet m'n broer en toch is het een zoon van m'n vader, ra ra wie ben ik)!!!!!!!:clap::clap::lol:

11-07-2013 om 14:42

rob wat doe je vaag,wie bedoel je?? laat cherry maar varen,ado wil de hoofdprijs!!gewoon die adorjan huren

MFEgrunn11-07-2013 om 21:23

Chery vindt ons niet een stap hoger dan Ado, nou, laat maar mooi zitten, zulke spelers hoeven we niet

klees1312-07-2013 om 05:50

Het is graag of niet!! Als hij twijfelt hoeft het voor mij niet meer. Zo bijzonder is hij nou ook weer niet.

12-07-2013 om 09:23

Niet aan beginnen, presteert nog niet eens zo heel lang op niveau. Lekker daar laten, lijkt me kereltje met kapsones.

12-07-2013 om 09:27

Ze moeten zorgen dat er nog een leuke rechtshalf/buiten komt. Haal daarvoor Kennedy uit Zweden, ok is wat ouder maar kan echt nog wel mee in onze competitie. tevens iemand die ervaring heeft en kan samen met Lindgren mooi ploeg op sleeptouw nemen. "Jonkies" komen er dan wel. En waarom Kwakman niet nog een jaartje? Ik heb het idee dat deze nu zomaar af geserveerd wordt, maar heeft FcGrunn nooit laten zakken. Het is niet voor niks dat Utrecht en NAC hem nog willen hebben.

HarryGR12-07-2013 om 13:01

cherry mooi laten zitten waar die nou zit, en in zee gaan met die speler van Liverpool we hoeven Cherry niet in groningen, een speler die zo onverschillig praat over een nieuwe werkgever hoeven we niet. hij mag mooi met schett gaan stappen in den haag hahaha

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!