Terug

Deel deze pagina:

Krisztian Adorjan op stage bij de FC + update vrijdag 12 juli

Door Klaas Willemsen 14 reacties

De Hongaarse middenvelder Adorjan is aankomende maandag op stage bij de trots van het noorden. De aanvallende middenvelder traint een week mee met het eerste elftal is te lezen op de clubsite. Adorjan is jeugdinternational en staat sinds 2009 bij het Engelse Liverpool onder contract. Daarvoor kwam hij uit voor MTK Boedapest. Een jaar geleden maakte hij zijn officieuze debuut en mocht twee oefenwedstrijden meedoen in de hoofdmacht. In de Beloften van Liverpool scoorde hij het afgelopen seizoen twaalf doelpunten in 31 wedstrijden. Morgenavond (zondag 7 juli) arriveert de speler in Groningen.

 

foto - clubsite FC Liverpool

Update dinsdagavond 9 juli- De technische staf van FC Groningen is zeer gecharmeerd van de Hongaarse testspeler Krisztian Adorjan. De jongeling, van Liverpool, maakt veel indruk op de trainingen bij FC Groningen. Dit vermeld Jan Mennega zojuist via zijn twitter account. Ook denkt Mennega dat de speler zelf een langer verblijf wel ziet zitten. Word hopelijk snel vervolgt.

Update donderdag 11 juli – Het DvhN bericht dat Adorjan zaterdag zijn opwachting maakt in Norg. FC oefent dan tegen Helmond Sport. Kan hij in dat duel ook overtuigen dan gaat Grunn een poging doen hem te huren van Liverpool.

Update vrijdag 12 juli – Tibor Pataky, mede-eigenaar van het CMG agentschap, waar Krisztian Adorjan onder contract staat, meldt aan Nemzeti Sport dat ze ervan overtuigd zijn dat er snel een overeenkomst zal komen tussen FC Groningen en Liverpool FC die ‘aan de wens van alle partijen zal voldoen’. Ook zegt hij dat de twee clubs voortdurend aan het onderhandelen zijn over Adorjan. Eerder was er al sprake van dat FC Groningen Adorjan het liefste meteen zou willen kopen, in tegenstelling tot Liverpool, die Adorjan alleen wilde verhuren. Het feit dat ze nog aan het onderhandelen zijn, betekent dat FC Groningen zich daar niet zonder slag of stoot bij neerlegt.


Liverpool erkent dat Adorjan in een lastige situatie zit bij de club en wil hem daarom alleen verhuren en zeker niet verkopen, omdat hij dicht tegen het eerste team aan zit. Daarom is het voor Liverpool het belangrijkste dat Adorjan speelminuten maakt en ervaring opdoet. Er is ook interesse voor Adorjan vanuit de Championship, alleen ze vinden dat hij zijn creativiteit beter kan gebruiken in de Nederlandse Eredivise.


Hier sluiten wij ons helemaal bij aan en hopen dat er snel duidelijkheid komt over de toekomst van Adorjan. Morgen speelt Adorjan het oefenduel tegen Helmond Sport mee. Na dit duel zal de technische staf hun definitieve beslissing nemen. Als er meer bekend is over de toekomst van Adorjan zullen wij jullie dit zo snel mogelijk laten weten.

Reacties:
Milko06-07-2013 om 10:07

Één van liverpools grootste talenten???? Jazeker en dan komt hij hier stage lopen :p Hij was vast goed om de tassen te dragen dan denk ik :thumbsup:

Milko06-07-2013 om 10:07

Één van liverpools grootste talenten???? Jazeker en dan komt hij hier stage lopen :p Hij was vast goed om de tassen te dragen dan denk ik :thumbsup:

06-07-2013 om 10:19

als dat zo was kwam hij hier niet lijkt me...maar ja misschien voor ons wel een aanwinst

06-07-2013 om 12:12

Eerst maar eens zien wat dit is voordat we gaan oordelen.We kunnen wel van alles roepen maar waarom zou dit geen goeie voetballer voor de FC zijn? :(:o

opa06-07-2013 om 12:26

laten wij ons zelf nou niet te klein maken bij ons ook een groot talent terecht, je moet niet vergeten dat Suarez ook bij ons weg komt en misschien heeft hij een ngoed woordje voor ons gedaan;)

FCGmijnclub06-07-2013 om 13:12

Dit schijnt een onvervalste aanvallende creatieve middenvelder te zijn. Hij is een voetballer die heel graag achter de diepste spits mag spelen. Volgens diverse media die ik inmiddels over hem gelezen heb is dit een speler die wedstrijdsituaties zeer snel begrijpt, hij kan goed het spel verdelen, heeft een passeer actie en een goede traptechniek + scorend vermogen. Zou $uare$ een goed woordje voor onze FC hebben gedaan:)

Marco10-07-2013 om 16:24

Vergeet dan Chery en leg deze jongen vast, wel met aankoop mogelijkheid of beter dat Liverpool hem kan terugkopen voor een x bedrag (was ook zo bij Lindgren bij zijn eerste periode). Dan nu maar gaan bouwen aan patronen dan kunnen we competitie wel in. In januari is er weer een transferwindow, kunnen we dan verder kijken wat er nodig is. Met Suarez en Robben die hier zijn begonnen kun je wereld bekend raken.

klees1311-07-2013 om 06:17

En vergeet Ronald Koeman niet...... En ook (onze) Granqvist doet het niet slecht na een paar jaartjes Grunn. FC moet er wel voor oppassen dat het team niet te jong wordt. Ervaring is ook belangrijk!

Don Chaot11-07-2013 om 08:03

Doe maar!:clap:

greenhart11-07-2013 om 12:05

:thumbsup:

greenhart11-07-2013 om 12:05

:thumbsup:

Marco11-07-2013 om 13:08

Deel ik, dat het team te jong wordt. Ligt deels aan de aankopen maar ook aan de keuzes die de trainer maakt. Wanneer we in Nijmegen op het veld staan ziet Botteghin naast hem alleen maar spelers die net komen kijken: keeper, rechtback, centrale verdediger, linksback en aanvallende middenvelder. Ik zou daarom zeker tegen Nec en Utrecht gebruik maken van de ervaring en duelkracht van Ivens. Nec noemt hun nieuwe schotse spits al een goede opvolger van Jack de Gier, dan weet je het wel. Beetje ervaring in bouwen en realisme kan geen kwaad.

12-07-2013 om 09:22

Kopen, met terugkoopgarantie dat Liverpool eerste partij is die hem terug mag kopen.

Papa Werny12-07-2013 om 17:24

Heb hier wel gevoel bij. Dat Liverpool deze jongen niet wil laten lopen is voor mij wel een teken. En hij lijkt ook een jongen die voor aanvoer van onze spitsen kan zorgen. Natuurlijk hebben die te weinig gescoord, maar ze zijn ook te weinig in positie gebracht door creatieve spelers. Matavz had flink minder gescoord als hij niet werd bediend door een briljante Tadic. Nou is Nijland niet zo van huren. En dat is te begrijpen. Als ondernemer wil je voor weinig inkopen en voor veel verkopen. Daar hebben ze flink wat succes mee gehad (Berg, Suarez) En natuurlijk gaat dat ook niet altijd goed (Pedersen, Femi). Maar de supporters en sponsors willen ook wat! Dus ik zeg: proberen te kopen en anders maar huren!

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!