Terug

Deel deze pagina:

Tjaronn Chery was bijna naar de Premier League gegaan + update woensdagavond 31 juli

Door Klaas Willemsen 9 reacties

RTV Noord bericht dat er bijna een kink in de kabel was gekomen in de overstap van Chery naar de FC. Een paar dagen voor zijn spelerspresentatie bij Groningen kwam er belangstelling uit Engeland. ADO Den Haag zou zijn benaderd via een tussenpersoon van een club uit de Premier League. Er zou een bedrag zijn geboden tussen de 1,5 en 2 miljoen euro. De ooievaars wilden wel zaken doen maar vernamen daarna niets meer van de Engelse tussenpersoon. Een paar dagen later contracteerde FC Groningen Chery. In eerste instantie voor dit seizoen op huurbasis, daarna betaalt FC aan Den Haag 800.000 euro. Volgens RTV West heeft ADO in het contract laten opnemen dat als de Engelse club alsnog bereid is 1,8 miljoen te betalen, Groningen moet meewerken aan een transfer. FC Groningen zou dan een gedeelte ontvangen van de transfersom. Hans Nijland ontkent deze afspraak, noemt dit absolute onzin en verwijst deze (vermeende) afspraak naar het rijk der fabelen.

Update woensdag 31 juli – In de papieren versie van het DvhN staat het volgende : FC Groningen had Tjaronn Chery alweer met een winst van 250.000 euro kunnen verkopen. Vrij snel nadat FC Groningen met Den Haag overeenstemming had bereikt over een transfersom van in totaal 800.000 euro voor Chery, kreeg algemeen directeur Hans Nijland een telefoontje van zijn collega Mark van der Kallen van ADO den Haag met het verzoek de transactie ongedaan te maken. Een Engelse club had zich voor Chery gemeld en was bereid om naar verluidt 1,8 miljoen euro voor hem op tafel te leggen. Wilde Nijland meewerken, dan zou FC Groningen beloond worden met een bedrag van 250.000 euro. Hans Nijland bevestigt dit verhaal, maar wil er niet nader op ingaan.

Update woensdagavond 31 juli -  Zojuist (16.15 uur) heeft Paul Beijersbergen van ADO Den Haag aan ELF Voetbal laten weten dat er sinds die ene keer inderdaad niks meer is vernomen van de betreffende tussenpersoon. Maar het is nog wel mogelijk dat Chery de overstap maakt naar de club in kwestie. Mocht de spelmaker alsnog naar Engeland verkassen, dan delen ADO Den Haag en FC Groningen de transfersom. Dat hebben de clubs afgesproken.

Reacties:
bertje30-07-2013 om 23:59

Ja natuurlijk.Net als bij Zeefuik vorig jaar.Hij had zijn contract nog niet getekend of Nijland kon hem al met een vette winst verkopen.Al dat gezwam. Ik wordt er scheitziek van.Zet eerst eens een goed elfal neer en dan worden de individuele spelers bij resultaat vanzelf meer waard. Goed Team neerzetten en niet inzetten op losse flodders. WANBELEID de afgelopen jaren en daarom zitten we in de shit. Niet alleen om de huidige recessie en doordat daardoor een paar sponsors afhaken. Verkeerd ingekocht voor te hoge bedragen dat is het probleem.

Hans7431-07-2013 om 07:23

Idd eerst maar eens een goed team neerzetten.Het gaat allemaal nog te moeizaam binnen het elftal en komende zaterdag moeten ze er wel staan tegen NEC.

31-07-2013 om 11:27

Heeft niets met het onderwerp te maken Bert en Hans. Het gaat hier duidelijk om mensenhandel en daar wil Nijland niet aan mee werken. Wat betreft het team van FC Groningen,die is er wel,alleen de trainer weet er nog niet goed mee om te gaan en stelt steeds de verkeerde spelers op. Wanneer hebben we dat al meer meegemaakt? O,ja, vorig seizoen. :(:(:(:(.

greenhart31-07-2013 om 16:09

wordt idd schijtziek van dit soort verhalen.laat ze maar eens een goed beleid voeren en ophouden met dat gelul en die loze beloftes maken.laat ze nu een keer alleen met voetbal bezig houden.spelers beter maken de juiste spelers op de juiste posities neerzetten.keihard werken en mooi voetbal laten zien.dat is alles wat wij supporters vragen. bloed,zweet en tranen !!!!!!!!1

31-07-2013 om 16:53

vreemde constructie... zo ben je als trainer nooit zeker van je team!is nog geen wedstrijd gespeeld en er wordt al aan zn poten gezaagd door een aantal heren hier, BELACHELIJK.eerst maar eens de competitie-begin afwachten.

FCGmijnclub31-07-2013 om 17:34

En nu maar duimen dat die tussenpersoon namens de Engelse club zich niet weer meldt:lol::lol::lol::lol: Ik begin me ondertussen steeds meer af te vragen wie hier de waarheid spreekt:D

Hertog31-07-2013 om 19:12

@Robin: Je hebt gelijk robin. Het minste wat van de Looij verdiend is een eerlijke kans alvorens onze hoon over zich heen te krijgen. Van mij krijgt hij die in elk geval voor 100%. Maar als je géén doelstelling formuleert voor het komende seizoen, belabberde resultaten boekt tijdens de voorbereiding en minder dan een week voor de start van de competitie zegt dat het team niet klaar is voor de competitie is het niet vreemd dat er her en der nu al wat twijfel en irritatie ontstaat. Toch?

Hertog31-07-2013 om 19:14

Ik lees net mijn tweede zin. Even voor de duidelijkheid: hij krijgt voor 100 % de kans en niet de hoon. ;)

01-08-2013 om 07:36

:thumbsup::thumbsup:

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!