Terug

Deel deze pagina:

Yoëll van Nief op huurbasis naar FC Dordrecht

Door Lukas van der Wal 6 reacties

Yoëll van Nief wordt dit seizoen verhuurd aan FC Dordrecht, dit meldt de FC Groningen clubsite. De verdedigende middenvelder zal de selectie van trainer Harry van de Ham gaan versterken. De 20-jarige, vaste aanvoerder van Jong FC Groningen scoorde afgelopen maandag de winnende treffer vanuit een vrije trap tegen Jong Fortuna Sittard (1-0). Het contract van Van Nieff loopt dit seizoen nog door, met een optie om een jaar te gaan verlengen.

Technisch manager Veldmate geeft het volgende aan over het verhuren Van Nieff: “Hij is een jongen die toe is aan een volgende stap. Vanuit de jeugd speelde Yoëll vorig seizoen al regelmatig in de Beloften en hij debuteerde zelfs al in ons eerste elftal. Voor zijn ontwikkeling is het goed dat hij zich kan gaan meten in de Jupiler League. Wij gaan hem daarbij nauwlettend volgen dit seizoen.”

We hopen dat de speler dit seizoen de volgende stap kan gaan maken in zijn ontwikkeling. Dit moet dus gaan gebeuren in de Eerste Divisie. Van Nieff komt in de Jupiler League onder andere Jong PSV, Jong Twente,en Achilles '29 tegen. FC Dordrecht speelt aankomende zaterdag tegen de nieuwkomer ( Achilles '29 ) in het profvoetbal. Van Nieff kan mogeljik dan zijn debuut gaan maken voor de groenhemden. De ploeg van trainer Van de Ham begon vorige weekend met een 1-2 overwinning bij MVV.

Reacties:
08-08-2013 om 10:53

Allemaal goed en wel, als hij volgend jaar dan maar wel weer bij de FCG kan aansluiten en niet voor een scheet en zeven knikkers wordt weggeven.Daar hebben we al genoeg voorbeelden van gezien hoe talenten bijna voor niks naar elders vertrokken. Gelukkig dat Zivkoviç een drie jarig contract heeft getekend anders vertrok die ook voor nul centen naar Liverpool. Moet maar niet,dacht ik zo!!!!!:p:p

pall mall08-08-2013 om 12:11

:thumbsup:

08-08-2013 om 13:33

ach als ze hem zo goed vonden bleef ie wel...laten ze ook maar snel zorgen voor het lozen van jones,hiariej,johansson...zeefuik en texeira zal wel niet meer lukken...allemaal opvreters maar niets presteren,geef zeefuik/tex vooralsnog maar het voordeel vd twijfel

FCGmijnclub08-08-2013 om 14:10

Van Nieff gaan we zeker missen bij de Beloften. Vormde samen met Ekong een ijzersterk centraal duo achterin, afgelopen maandag tegen Fortuna. Voor FC 1 heeft hij teveel spelers voor zich in de rangorde om te worden opgesteld. FC heeft een beetje een luxe probleem op het gebied van centrale verdedigers. Botteghin, Letschert, Ekong, Kappelhof kan daar voetballen en Nick Bakker na herstel. Ik wens Yoël van Nieff veel succes bij zijn (tijdelijke) nieuwe club!

08-08-2013 om 14:35

tegen fortuna...:thumbsup:

Woltjer10-08-2013 om 12:36

Gezien de verzwakking van de tegenstand in de beloftencompetitie is het verstandig om een talent als Van Nieff te laten spelen bij FC Dordrecht. Hoop dat hij daar zijn talent nog verder waar maakt, en dan (nog) beter terugkeert naar de FC.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!