Terug

Deel deze pagina:

Contract Matias Jones per direct ontbonden

Door Bas ten Hoor 25 reacties

Het contract van Matias Jones is vandaag per direct ontbonden. FC Groningen houdt hier wel een doorverkooppercentage aan over. De hoogte hiervan is niet bekend. De Uruguayaan had nog tot medio 2014 een contract bij FC Groningen. Hij zal naar alle waarschijnlijkheid terugkeren naar zijn geboorteland.

Matias Jones werd in de winterstop van 2011/2012 naar FC Groningen gehaald van Danubio. Jones is 1.5 jaar lang intensief gevolgd door scouts van FC Groningen en is ook door Henk Veldmate zelf bekeken. In zijn eerste halfjaar heeft hij 12 officiële wedstrijden gespeeld, waarin hij 1 doelpunt maakte. In het seizoen 2012/2013 werd hij verhuurd aan FC Emmen, waar hij 9 wedstrijden speelde.

Onder zowel Pieter Huistra, Robert Maaskant én Erwin van de Looi heeft Matias Jones niet weten door te breken in het eerste van FC Groningen. Aan het begin van dit, nog prille, seizoen is Jones teruggezet naar de Beloften. Het was toen al duidelijk dat de wegen van de FC en van Jones zouden scheiden. Hoe en wanneer was de vraag.

Gisteren (maandag 12-08) kwam de transfercarrousel van Jones op volle gang; op Twitter werd er veel gespeculeerd, en dan met name uit Uruguay zelf. Hij zou naar Defensor Sporting vertrekken op proef.

Vanochtend meldde VI-watcher Stef de Bont al dat FC Groningen vandaag meer duidelijkheid zou geven over de toekomst van Jones. Hij mocht transfervrij vertrekken, mits er een doorverkooppercentage tegenover stond.

Het feit dat Jones een niet-EU speler is, zal ook hebben meegewogen om hem transfervrij te laten gaan. Niet- EU spelers moeten rond de 5 ton op jaarbasis verdienen als ze in Europa spelen. Met boekhoudkundige trucjes van FC Groningen verdienen zulke spelers de eerste jaren minder dan 5 ton, en daarna meer dan 5 ton, zodat het gemiddelde wél op 5 ton uitkomt. Het is dan ook logisch dat FC Groningen zulke spelers haalt om ze op te leiden en vervolgens na 2-3 jaar van de hand te doen en winst te maken.

Hieronder een reactie van Matias zelf inzake de ontbinding van zijn contract op de site van FC Groningen: “De club heeft mij de kans gegeven in Europa te voetballen. Het is helaas niet geworden wat we er van hadden verwacht, maar de club en de supporters zijn altijd goed voor mij geweest. Hoewel ik had gehoopt op meer sportief succes, hou ik hele goede herinneringen over aan Groningen. Aan de stad, aan de mensen. Ik heb hier veel vrienden gemaakt en ik zal altijd met een goed gevoel terugkijken op mijn periode bij FC Groningen”.

Wij zijn er niet van overtuigd dat Matias de kwaliteiten niet had, maar er zal ook een reden zijn dat het onder 3 verschillende trainers uiteindelijk niet is gelukt. Desalniettemin wensen wij Matias Jones een mooie carrière toe!

Reacties:
FCGmijnclub13-08-2013 om 13:16

Laat ik dan één van de weinigen zijn die het (sportief) jammer vindt dat Jones per direct weg is. Deze speler heeft alles in zich wat Kostic en Chery ook kunnen. Met een beetje meer geluk in de (sportieve) samenloop van omstandigheden zie ik hem met een jaar of 2 zeker terugkeren naar Europa en wel in Spanje, Primera Division bij bv) clubs als Valencia, Atletico Madrid... Ben (tegen die tijd) benieuwd naar jullie reacties waarom het daar dan wel lukt en hier niet .....:(

13-08-2013 om 14:09

Ik ben ook één van die weinigen die er een in potentie prima speler in hebben gezien.Vind het daarom héél jammer dat hij is vertrokken. Bij Defensor kan hij wél de draad weer oppakken en het zal zo zijn zoals FCGmijnclub zegt, over een aantal jaren duikt deze speler weer op in een zuidelijk competitie hier in Europa. "mark our words" :$:$

13-08-2013 om 14:23

vraag me dan toch af waar jullie die wijsheid vandaan halen,iedereen met een beetje kijk op voetbal ziet dat deze jongen gewoon te kort komt,dus een miskoop!:o:o

greenhart13-08-2013 om 14:43

en weer geld gewoon weggegooid. zoveelste miskoop van de laatste tijd.ik moet wel zeggen dat hij nooit echt een kans heeft gehad.net zoals kostic en van moorsel het vorige seizoen.maar wss was hij ook gewoon niet goed genoeg.toch vreemd zo n speler voor een paar ton halen terwijl hij nog niet eens een basisspeler was bij zijn club.raar beleid bij de fc de laatste jaren.

dabeetle13-08-2013 om 16:39

Wel de sportieve kwaliteiten, maar mentaal nog te jong denk ik. Denkt het "wel even te kunnen maken" en dat gaat ten koste van het sportieve. Matavs heeft de ommezwaai kunnen maken, maar bij PSV zie je m ook weer terugvallen. Ik denk dat Jones er best wel kan komen, als ie wat ouder wordt.

Papa Werny13-08-2013 om 17:41

Heb bij hem ook een Kostic gevoel. Zit er in, maar komt er (nog) niet uit. Ik hou wel van zn dynamiek en drive. Maar als je het inderdaad bij 3 trainers niet haalt, dan zit het er nu gewoon niet in. Vind wel jammer, maar het lijkt een weloverwogen beslissing. Het zegt mij wel iets dat er een doorverkooppercentage is bedongen. Klaarblijkelijk ziet de technische staf er toch nog een toekomst in. Wie weet wat het doorverkooppercentage is?

Hertog13-08-2013 om 18:45

Op de pol over Jones heb ik het ook gezegd: Jones is een speler met veel kwaliteit. Ook ik denk en hoop dat we nog van hem gaan horen. Wellicht was het anders met hem gegaan als hij hier was gekomen in betere tijden als het afgelopen anderhalve seizoen. Maar ja, dat is weer van de koude grond. Ik zou zeggen: Jones, laat je niet kisten en knok je terug en verder dan je nu gekomen bent!

13-08-2013 om 19:02

Er zijn mensen die alleen maar zwart-wit denken. Of het is goed, of het is niet goed en dan is het ook meteen een miskoop.Dat het ook anders zijn kan wordt even vergeten. Deze speler heeft in potentie nog een goede carrière voor zich,dat dat niet bij FC-Groningen is, is dan jammer. Anderen vinden Zweefduik een prima spits terwijl deze speler bij de FC-Groningen nog geen deuk in een pakje boter trapt, en ja, zo zal er altijd wel een verschil in inzicht blijven. Verstand van voetbal hebben we allemaal, alleen de ene iets meer dan de andere!!!:o:o

Marco13-08-2013 om 20:21

Jammer dat het zo gelopen is. Ook op Groningen wil ik best kritisch zijn. Met de begroting van de FC moet een speler van 1 miljoen 100% slagen. Dat hij niet eens is opgenomen in de A-selectie zodat de kans op slagen verder afneemt is de tweede cruciale fout. Verder veel waardering dat die zijn contract laat ontbinden. Als de grote Veldmate faalt zoals afgelopen winter, dan meldt die zich ziek om zo niet ontslagen te kunnen worden en een maximale ontslagvergoeding te kunnen krijgen. Dan wel klasse dat een Jones een stuk volwassener in het leven staat, en ook de fout deels bij zichzelf durft te zoeken en zijn verlies neemt. Dat Groningen nog een doorverkooppercentage wil van een jongen van 22 die Groningen meer dan 5 ton aan salaris per jaar cadeau doet, vind ik niet echt netjes van de club.

Hertog13-08-2013 om 20:51

:clap:

14-08-2013 om 03:24

wat mij betreft discussie sluiten en aandacht voor het 1e team,kan gebeuren dat er af en toe een miskoop tussen zit.gebeurt bij elke club!

opa14-08-2013 om 09:01

talent genoeg maar het in het koppie ook goed zijn, ik denk dat dat het moeilijkste is bij voetbal vooral prof voetbal en het is zoals ze zegen je kunt ze wel voor de kop kijken maar er niet in :$

zaagmuldersweg14-08-2013 om 09:13

af en toe een miskoop ????? er is meer dan 7 miljoen aan miskopen de laatste 4 jaar. wie is hier verantwoordelijk voor???

zaagmuldersweg14-08-2013 om 13:43

ook wel interessant is om te zien hoe het nu met zn blonde groupie oet statt gaat aflopen. tis natuuelijk erg hot om met zo'n voetballertje en hond door de stad te flaneren maar mee verhuizen naar zuid amerika ? tja thats different cook.

14-08-2013 om 14:39

kijk eens bij andere clubs zou ik zeggen,daar gaat het ook zo.7miljoen?waar tover je dat vandaan?

Woltjer14-08-2013 om 15:07

Van deze speler horen we niets meer. Als de je bij de FC niet weet te imponeren met concurrenten als Zeebuik en Tex is het talent er gewoon niet. Miskoop !

zaagmuldersweg14-08-2013 om 17:21

femi 3.3 en pedersen 2.2 brengt het bedrag al op vijf en een half . de rest kun je er zelf wel bij denken ,lijkt me.

Hertog14-08-2013 om 20:33

Zin in zaterdag!

greenhart14-08-2013 om 20:39

idd femi 3,3 pedersen 2,2 enevoldsen 1,1. Ivens een paar ton jones 7,5 ton zeefuik een paar ton.dan zitten we al op 7 miljoen weggegooid en dan vergeet ik vast nog een paar.

bertje14-08-2013 om 21:05

1 miskoop? Kan er zo een elftal van samenstellen. zeefuik,texeira,jones,femi,pedersen,enevoldsen,van moorsel,ivens,schet,garcia garcia, en een hele rits matige net niet voetballers.

Marco14-08-2013 om 21:55

Kwalijker vind ik nog dat de trainers er op worden afgerekend door de directie. Twee trainers er uit in twee jaar tijd past niet bij Groningen. Huistra die nu in de Eerste divisie zit omdat die net wat kwaliteit te kort kwam in het team om een goede eerste seizoenshelft te kunnen doortrekken. En Maaskant misschien wel meer slachtoffer, die vroeg om een creatieve tien, die niet kwam, zit nu in Baku. Wanneer er voor 1 miljoen en haast geen salarisgrens voor Groninger begrippen een geode 10 was gehaald, hadden hun carrierres welicht anders verlopen.

15-08-2013 om 03:26

ach ja voor ons lijkt het allemaal zo simpel...

16-08-2013 om 16:50

appie waarom meld jij je niet aan als scout?je weet het ja zo goed:D:D:D:D

zaagmuldersweg17-08-2013 om 08:53

heel erg goed dat er eindelijk eens iemand opkomt voor beschadigde trainers die dankzij een ernstig falende scouting van groningen hevige kritiek over zich heen kregen.

greenhart17-08-2013 om 13:21

appie noemt gewoon de feiten op.en als je dan ook bij andere clubs kijkt die spelers uit de eerste divisie halen.die zijn een stuk goedkoper en natuurlijk worden dat niet allemaal voltreffers.maar daar loopt genoeg talent.daar komen chadli,chery,mertens,strootman,de leeuw,huntelaar en nog veel meer vandaan.grunn heeft dat ook geprobeerd met kolder,koc,van de laak,tuyp. maar ja vooraal tuyp kolder zijn niet de types die het voetballend redden in de eredivisie.dus ook daar zijn veel fouten in de scouting geweest.in het verleden hebben ze natuurlijk genoeg goede spelers gescout.nevland,suarez,berg,matavz,tadic,granqvist.maar daarna hebben ze zichzelf overschat door veel te dure spelers te halen die nooit hun geld waargemaakt hebben.femi,pedersen,enevoldsen,ivens,garcia en meerdere. maar ja dat ligt achter ons.gelukkig krijgt de jeugd nu meer de kans.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!