Terug

Deel deze pagina:

Waar ligt de toekomst van Zivkovic? + update dinsdag 19 november

Door Klaas Willemsen 5 reacties

Dat er buitenlandse belangstelling is voor Richairo Zivkovic is oud nieuws. De aanvaller werd reeds gelinkt aan de Engelse clubs Manchester United, Liverpool, Chelsea, Arsenal en het Spaanse Villareal. In oktober schreven we dat het Italiaanse Juventus zich geschaard heeft in het rijtje van belangstellende clubs. Als klapper op de vuurpijl was de hoofdscout van Barcelona het afgelopen weekend gesignaleerd in de Borg. Vandaag meldt Voetbal Centraal (bron: The Citizens) dat ook Manchester City aast op de diensten van Richairo. Hun scouts hebben “the Dutch-Serbian wonder kid” aan het werk gezien. Binnenkort opent de winterse transferwindow. Het is te hopen dat Zivkovic voorlopig onder groen-wit contract blijft. Mocht de talentvolle aanvaller zich blijven doorontwikkelen, moet sowieso "gevreesd" worden voor een zomers vertrek. Het is te hopen dat FC Groningen dan een échte hoofdprijs gaat vangen. Het is inmiddels al geen publiek geheim meer dat de leiding van het Schotse Celtic zich nog steeds in de handen wrijft, over het “zomer(aan)koopje” van Dijk…..

Update dinsdag 19 november – Diverse nieuwssites maken vandaag melding dat Juventus de onderhandelingen heeft geopend met FC Groningen. Algemeen directeur van Juve, Giuseppe (Beppe) Marotta zou naar verluidt (reeds) in gesprek zijn met onze FC om de concurrentie voor te zijn. De Italiaanse nieuwsbron Calciomercato meldt dat Juventus op zoek is naar een nieuw type Arjen Robben. De Italiaanse grootmacht wil graag jonge talentvolle spelers aan zich binden en denkt met Zivkovic de ideale kandidaat gevonden te hebben.

 

Reacties:
08-11-2013 om 15:00

Inderdaad is van Dijk te goedkoop van de hand gedaan, maar is waarschijnlijk in verhouding tot zijn salaris bij de FCG gewoon een goede prijs geweest. Daarom vrees ik dat Zivkovic ook niet veel meer zal opbrengen, gezien zijn jeugdsalaris bij de FCG. Daarom is het beter om hem eerst een verbeterd contract aan te bieden zodat je voor hem, bij een eventueel vertrek, een veelvoud aan transferrechten kunt beuren. Echter vind ik Nijland wel koopman genoeg om, samen met de beleidsmakers, hierover te onderhandelen. :):):):)

braveheart19-11-2013 om 18:42

daar heb je volkomen gelijk in Rob Roy. Maar dan moet Zivkovic daar wel aan mee willen werken. En dan niet te vergeten die geldwolven van zaakwaarnemers ( die moeten ze afschaffen). Ik persoonlijk vind dat je trouw aan je club moet blijven, waar je je jeugd opleiding hebt genoten. En voor speler en club moet het het beste zijn. Mijn zoon zit ook in de opleiding van de fc, en plezier staat voorop. maar mocht hij het redden dan wil ik dat hij ook het beste voor hem zelf kiest en voor de fc. zij hebben dan wel al die jaren in je geinvesteerd.

greenhart19-11-2013 om 19:01

groningen doet altijd goede spelers te goedkoop weg.tadic,suarez,granqvist,van dijk. dus zullen onze groeibriljantjes zivkovic,botteghin en kostic ook wel weer voor een schijntje verkocht worden. en ze zijn te zuinig om voor een paar ton spelers uit de jupiler leaugue te halen.die spits van de graafschap samen met Antonia halen voor zo n 6 ton .dan loop je weinig risico mocht het misgaan.als er 1 topper tussen zit heb je zo een paar miljoen verdiend. ze gaven met weinig moeite 3,3 en 2,2 miljoen neer voor spelers als femi en pedersen. ze willen een andere kant op ... prima. kijk dan wat meer een niveau tje lager in combinatie met eigen jeugd.ze zijn de nieuwe weg al aardig ingeslagen.nu eerst nog van wat spelers af.ivens,tommie,schet,van moorsel,texeira,zeefuik,lindgren,burnet. en als de leeuw zo blijft zeiken i.p.v hard te werken op de training dan moet hij ook maar oprotten.come on fccccccccc.

Marco19-11-2013 om 23:14

Voor die jongen is het te hopen dat die nog zeker twee jaar bij Groningen in de basis staat. Naast zijn talent moet die ook nog enorm veel leren. Hopelijk wordt die goed begeleid, en kiest die er niet voor om op de maandagavond een tweede elftal op te moeten draven. Niveau Eredivisie - Europese top is zeer groot. De 5-0 nederlaag tegen Duitse suptopper Mainz is veel zeggend.

20-11-2013 om 13:50

@Greenhart, Ik kan voor een vrij groot gedeelte met jou redenering mee gaan, maar vergeet niet dat de FCG al een aantal malen op hun bek zijn gegaan met spelers uit de Jupiler Leaque. Jongens als Koc,van Moorsel hebben toch ook een slordige half miljoen gekost en wat is er van geworden.Dus het is niet altijd rozengeur en maneschijn als je uit de Jupiler Leaque komt. :):):p

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!