Terug

Deel deze pagina:

Yoëll van Nieff keert per direct terug naar FC Groningen

Door Lukas van der Wal 6 reacties

Huurling Van Nieff keert per direct terug naar FC Groningen. Yoëll van Nieff, een linksbenige verdediger/middenvelder kwam het afgelopen half jaar uit voor FC Dordrecht. De jongeling maakte bij de koploper van de Jupiler League een stormachtige ontwikkeling door. Voor FC Dordrecht is het een aderlating, maar wij juichen deze beslissing van FC Groningen zeker toe!

Door het vertrek van William Ekong ( verhuur aan Dordrecht ) en Timo Letschert ( contractontbinding ) heeft FC Groningen besloten om Van Nieff eerder terug te halen.

De Trots van het Noorden dacht hier al eerder over na. Zo valt te lezen op de clubsite. “In een eerder stadium hebben wij al overwogen Van Nieff in de winterstop terug te halen naar Groningen”, stelt manager technische zaken Henk Veldmate. “Met name vanwege zijn sterke spel van de laatste maanden en enkele mutaties binnen onze selectie is Van Nieff voor ons de gewenste directe versterking. Wij realiseren ons dat het tussentijds terughalen van Van Nieff voor FC Dordrecht vervelend is, maar wij handelen naar onze mogelijkheden en volgens contractuele afspraken.”

Debuut

Van Nieff kwam tot dusver tot één officiële wedstrijd in het eerste elftal van FC Groningen. In de met 4-1 verloren uitwedstrijd tegen Roda JC maakte hij op 3 maart 2013 zijn debuut. Bij koploper FC Dordrecht speelde Van Nieff dit seizoen 21 competitiewedstrijden en scoorde hij liefst negen doelpunten.

Elwin Baas (RTV Noord) weet overigens te melden dat Van Nieff morgen al weer mee traint met de selectie. Groningen Laat er dus geen gras over groeien. Betekend dit wat voor zaterdag?

Van Nieff liet tegen RTV Noord weten verrast te zijn dat FC Groningen hem per direct terug wilde halen. De jongeling speelde op tien bij de Schapenkoppen en dit beviel hem goed. Van Nieff wilde graag kampioen worden met de huidige koploper van de Jupiler League. Het contract loopt af na dit seizoen maar FC Groningen heeft de eenzijdige optie om de verbintenis met een seizoen te verlengen. 

Reacties:
mbarkhof30-01-2014 om 19:00

na het wegsturen van Letschert ... een hele verstandige keuze!! :)

30-01-2014 om 19:03

Ook verrassend, maar top beslissing

FCGmijnclub30-01-2014 om 19:22

Gaat goed komen en als hij in de basis staat dan doe ik bij deze een "smeekbede" aan onze TS, VAN NIEFF MOET ALLE VRIJE TRAPPEN NEMEN IN DE BUURT VAN DE ZESTIEN METER VAN DE TEGENSTANDER!!!!! :D:D:D:D come on FC:)

Sil30-01-2014 om 19:59

Een middenveld met een schopper(Kieftenbeld), een controleur(Van Nieff) en een creatieve speler(Chery/Adorjan) zou mooi wezen! Hoop dat ie een basisplaats krijgt.

Marco30-01-2014 om 22:09

Welkom terug. Die jongen heeft het geweldig goed gedaan, het uitlenen is bij hem goed uitgepakt. Benieuwd of Van de Looi het aan durft om hem in de basis te gaan zetten. Hiariej en Lindren lijkt hiermee einde verhaal. Wellicht kan Lindren aan de Zweeds club worden verhuurd, competitie zal daar weleens weer gaan beginnen. vond hem alleen in de play-off wedstrijden goed spelen. Ging ook uit mis, toen hij was gewisseld.

Hendrik30-01-2014 om 23:25

Van Moorsel doet het ook prima op dit moment bij Cambuur als controleur haal die ook terug kan Hiarijee weer naar Emmen.:)

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!