Terug

Deel deze pagina:

Tim Matavz moet alleen nog persoonlijk overeenstemming bereiken met Rubin Kazan

Door Bas ten Hoor 6 reacties

Twee dagen geleden schreven wij in dit artikel over de interesse van Rubin Kazan in Tim Matavz. Het Eindhovens Dagblad (ED) schrijft vandaag dat PSV ‘volop in onderhandeling is met Rubin Kazan’. Eind vorige week klopten de Russen aan om de Sloveense spits te huren van PSV, maar daarbij kregen ze nul op rekest.

Update donderdag 6 februari: zojuist is bekend geworden dat PSV overeenstemming bereikt heeft met Rubin Kazan over Tim Matavz. Thijs Slegers VI bericht echter op twitter dat PSV de aanvaller nog niet definitief heeft vrijgegeven, maar er is wel overeenstemming bereikt tussen de clubs over de transfersom. De verwachting is dat de transfer eerdaags beklonken wordt. Het Eindhovens Dagblad meldt dat het transferbedrag ongeveer 8 miljoen euro is. Tim Matavz moet nog wel persoonlijk rondkomen met de club, dit zal naar verwachting geen probleem zijn want de Sloveen kan een nog veel rianter salaris tegemoet gaan zien.

Hoewel de transferperiode in Nederland alweer even afgelopen is, geldt dit niet voor alle landen. In Rusland duurt deze nog tot 27 februari. Rubin Kazan heeft een nieuwe spits nodig omdat het zijn eigen spits (José Rondon) verkocht aan Zenit Sint Petersburg. Matavz zelf schijnt graag naar Rubin Kazan te willen vertrekken. "Waarom niet?" reageert zijn zaakwaarnemer Henk van Ginkel. "De clubs moeten eruit zien te komen, qua salaris voorzie ik geen problemen. Er is in Nederland geen club die wat dat betreft tegen Rubin Kazan op kan. Het is te hopen dat het rondkomt, anders boort PSV hem voor de tweede keer een transfer door de neus." Van Ginkel doelt daarmee op het bod van € 6 miljoen dat de Spaanse club Málaga in de zomer van 2013 neerlegde in Eindhoven. Dit werd echter van tafel geveegd door PSV.

PSV speelt dit seizoen (bijna zeker) niet meer mee om de titel en zelfs Europees voetbal is lang niet zeker. In Eindhoven zouden ze een spits van het kaliber Matavz goed kunnen gebruiken in de tweede seizoenshelft, maar bij PSV is hij nooit doorgebroken als vaste eerste spits. Daarom is een verkoop bezien door een PSV-briel erg realistisch. Het bedrag dat geboden is door Rubin Kazan ligt volgens het ED tussen de € 5 en 7 miljoen. De Telegraaf bericht dat het kan oplopen ‘richting € 8 miljoen’. FC Groningen heeft bij de transfer van Matavz naar PSV een clausule bedongen die een doorverkooppercentage van 15% van het totaalbedrag vermeldt. Mocht Tim Matavz PSV verlaten om voor € 7 miljoen naar Rubin Kazan te gaan, dan zal de kassa gaan rinkelen in Groningen. FC Groningen zal dan €1.050.000 tegemoet kunnen zien, een welkom bedrag gezien de financiële situatie waarin de club zich momenteel bevindt.

Reacties:
05-02-2014 om 10:43

Timmetje maar gauw naar de Russen, kan de FC weer eens cashen en z'n begroting op orde krijgen. Goeie zaak!!!!!:thumbsup::thumbsup:

05-02-2014 om 13:21

rond maken die hap:bowdown::bowdown:

Marco05-02-2014 om 22:34

Wellicht kan Groningen hem een duwtje richting Udinese geven mocht dit niet doorgaan.

Sil06-02-2014 om 16:06

Volgens Thijs Slegers(VI club-watcher psv) heeft Groningen geen doorverkoop clausule bedongen. Groningen krijgt dan alleen een opleidingsvergoeding omdat hij voor zn 22e voor ons heeft gespeeld. Deze opleidingsvergoeding is 5% van de transfersom dus komt neer op zo'n 4 ton.

06-02-2014 om 16:20

Dat hebben we ook gezien inderdaad.. met als tussenhaakje ( google ) Nijland gaf destijds aan dat 15% doorverkoopclausule was bedongen... ik denk dat de waarheid nu in het midden is.. het is even afwachten

06-02-2014 om 16:47

Er wordt gesuggereerd dat de transfer PSV 8 miljoen opleverd. In dat geval moet Rubin Kazan 450.000 eurootjes aan de FC aftikken. 15% van de meeropbrenst van de toenmalige transfer van 5 miljoen van FCG naar PSV.:thumbsup::thumbsup:

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!