Terug

Deel deze pagina:

Transfer Zivkovic naar Ajax afgerond + update maandagmiddag

Door Klaas Willemsen 14 reacties

De transfer van Richairo Zivkovic naar Ajax is zo goed als rond. De verwachting is dat de deal deze week wordt beklonken. Hans Nijland heeft dit bevestigd aan het DvhN. Nijland had dit weekend nog contact met Marc Overmars, directeur voetbalzaken bij de Amsterdammers. Naar verluidt ontvangt FC Groningen een bedrag van € 2,5 miljoen en gaat Zivkovic een contract voor drie jaar ondertekenen.

Update vrijdag 14 maart: Er wordt al een tijdje onderhandeld tussen FC Groningen en Ajax. Hans Nijland zei eerder deze week dat zijn verwachting was dat beide clubs er deze week uit zouden komen. Tot een akkoord is het nog niet gekomen meldt RTV Noord. Zivkovic probeert zich te blijven focussen op de FC en school, daarnaast hoopt de aanvaller dat er zo snel mogelijk duidelijkheid komt over zijn toekomst.

Update zondagavond 16 maart: Jan Mennega (DvhN) bericht zojuist via zijn twitteraccount dat Hans Nijland namens FC Groningen de transfer met Ajax heeft afgerond. Over de hoogte van de som wordt niet gesproken. Hans Nijland geeft aan dat ze niks mogen zeggen, omdat de hoofdstedelingen een beursgenoteerd bedrijf zijn. Zivkovic doorliep de jeugdopleiding van FC Groningen, maar gaat jammer genoeg niet op zijn hoogtepunt weg bij de Trots van het Noorden.

Update maandagmiddag 17 maart: RTV Noord meldt dat FC Groningen door Zivkovic' transfer, die maandag wordt vastgelegd, op haar beurt een speler van Ajax kan huren voor een periode van één jaar. Ook heeft Groningen een doorverkooppercentage bedongen. Welk percentage dit is, is nog niet bekend.

Reacties:
10-03-2014 om 09:17

gauw wegwezen...bakt er ook helemaal niets meer van!wat heeft hij uberhaupt gepresteerd op een paar intkkers na??wat dat aangaat mooi geld,snel besteden voor een SPITS:bowdown::bowdown::bowdown::bowdown::bowdown:

10-03-2014 om 09:37

Ook zo'n mannetje met een schijtmentaliteit. Weg d'r met, gaauw naar de neuzen, kan hij daar op de bank. Leuk geld voor de FCG.:p:p

10-03-2014 om 20:48

nee jong geen spits we hebben er goeie lopen een middenvelder hahahaha ze weten er niks van Nijland en Veldmate

Marco10-03-2014 om 21:40

Opmerkelijk dat dit gebeurt terwijl de transferwindow gesloten is. Zal wel een uitzondering zijn dat dit kan. Had voor mij ook wel volgend jaar in de winterstop gekund. Verder had ik hem liever verkocht aan een grote buitenlandse club. Zelfs als we er niets meer voor hadden gekregen. Een Tadic die thuis tegen ons scoort, dat voelt toch of een B-club zijn. De gaten in de begroting lijken nu gevuld, wellicht dat er nu gericht kan worden gescout idd een scorende spits.

FCGmijnclub10-03-2014 om 21:59

De transferwindow is zeker dicht. Dit neemt niet weg dat clubs achter de schermen mogen onderhandelen. Richairo is (naar verluidt) ook persoonlijk rond met zijn nieuwe werkgever en zal per 1 juli naar Amsterdam vertrekken. Naar grote buitenlandse clubs wou hij zelf nog niet. Of hiermee ook de gaten zijn gedicht in de begroting? Grote twijfel.....

loekie6815-03-2014 om 14:57

Naar aanleiding van het interview op rtv noord hoopt zivkovic dat ze er snel uitkomen met 020,en dat er veel mensen twijfelen of hij goed genoeg is voor 020.Maar dat maakt hem niks uit omdat hijzelf weet wat zijn kwaliteiten zijn, dan rijst bij mij de vraag waarom laat hij zijn ...... dan bij groningen niet zien in de wedstrijden die hij opgesteld staat , want daar is het niet bepaald een topper tot dusver en niet scorende spitsen hebben we genoeg dus opzouten maar.

15-03-2014 om 16:40

Hij begint daar bij het tweede elftal...en dat wil hij niet dus gaat niet goed daaro. Af en toe invallen in het eerste misschien maar meer niet. Zijn ego zal hem daar parten spelen. Hij wordt zeker niet hun eerste spits.

dabeetle17-03-2014 om 07:01

Wat een onzin reacties. 1 maand bij de ajax beloften onder Bergkamp leert hij meer dan nog 2 of meer jaar onder de vierderangs technische staf waar wij mee opgescheept zitten. Ik snap zijn keuze dus donders goed. In tegenstelling tot een paar jaar geleden is de stap tussen de FC en Ajax erg groot. Dat is de realiteit, ongeacht hoeveelwe Ajax haten. Hoop dat Nijland er een goede doorverkoop bonus uit onderhandeld heeft. Dat er geen bedragen genoemd mogen worden is trouwens onzin, tenzij het nog niet definitief is.

17-03-2014 om 12:53

wie moet je in godsnaam huren...??Zivkovic misschien wel:lol::lol: onzin dabeetle,door veel op het hoogste niveau te spelen leer je meer dan in een beloftenteam!natuurlijk heeft dat joch gelijk...ze spiegelen hem mooie dingen voor moet je maar rekenen...hoop voor hem dat ie het red!

17-03-2014 om 13:21

Die zien we nooit meer terug!!!!!!!! Raakt bij de neuzen volkomen in de vergetelheid. En wat moet hij eigenlijk leren van Bergkamp.............hoe je in een vliegtuig moet stappen???????:D:D:D:D

kusjeeinge17-03-2014 om 13:44

NEEEEE :''((((

dennis12017-03-2014 om 14:04

de joden hebben weer eentje te pakken.keurig nijland,goed gedaan.zaken gaan altyd voor

17-03-2014 om 15:46

Ik geef hem groot gelijk wat kun je hier nog leren onder deze trainer . Dit is al de derde seizoen dat het hier slecht gaat en ik zie het ook nog niet gebeuren dat het snel beter wordt.

dennis12018-03-2014 om 14:15

vind het ondankbaar,als je 7 jaar word opgeleid,in de watten word gelegd,iedereen je steund en dan als 17 jarige weg gaat naar xxx.sorry hoor dan ben je een sukkel.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!