Terug

Deel deze pagina:

Richairo Zivkovic is verkocht voor 1,9 miljoen euro. Bedrag kan oplopen tot 2,5 miljoen euro

Door Lukas van der Wal 15 reacties

Wat iedereen dacht, is dus niet waar. FC Groningen heeft nog geen 2,5 miljoen verdient aan de transfer van Zivkovic naar Ajax. De Trots van het Noorden krijgt sowieso 1,9 miljoen euro. De overige zes ton is afhankelijk van de Europese prestaties van de Amsterdammers gedurende de komende seizoenen. Mocht Zivkovic tussentijds vertrekken bij Ajax, dan kan FC Groningen tien procent bijschrijven van de winst die de Amsterdamse club maakt. Dit allemaal viel zojuist te lezen op de website van RTV Noord.

Om de transfer van Richairo Zivkovic is nogal wat te doen geweest. Menig supporter gruwelt van de gedachte om de jongste topscorer ooit van FC Groningen in een Amsterdams tricot te zien voetballen. Er werd door FC Groningen bedongen dat er een speler gehuurd kon worden van Ajax, om precies te zijn Dejan Meleg. Over zijn situatie is al gesproken tussen de leiding van beide clubs. Mocht deze speler niet worden gehuurd van de club uit Amsterdam, dan ontvangt FC Groningen een al afgesproken bedrag.

Verder werd duidelijk dat FC Groningen niet wil dat ‘Richi’ Zivkovic meer praat over Ajax. AT5 (regionale omroep uit Amsterdam) reisde vandaag af naar Groningen om uit te zoeken wie Zivkovic nou precies is. Toen werd duidelijk dat hij een spreekverbod heeft gekregen. Alleen Erwin van de Looi heeft de journalisten te woord gestaan.

Reacties:
zaagmuldersweg21-03-2014 om 18:24

Wat een aanfluiting weer. zelfde casino deal als met suares. gokken op meer inkomsten. Als het zo moet kun je de spelers beter weggeven en de tent sluiten.

Sil21-03-2014 om 19:05

bah bah bah en dan te horen dat 020 ook achter veendorp aanzit bleh... rot club. Veltmate en Nijland ook niet genoeg onderhandeld... "Onderhandelingen lopen erg prettig" rot toch op... alsof dat hoort als ze je beste talent proberen weg te kopen

stadjer21-03-2014 om 19:26

Belachelijk bedrag voor zoon talent. Groningen laat hun talenten bijna gratis de deur uit lopen. Geef de jeugd een toekomst, zij willen wel knokken in het groen wit

21-03-2014 om 19:48

weer een reden om geen seizoenkaart te verlengen...ben er klaar mee

21-03-2014 om 20:10

Spreekverbod is anders ook knap kinderachtig. Deze jongen wordt helemaal gek gemaakt door alles en iedereen maar praten mag dan weer niet. Als de Nijland ballen had dan had hij gezegd NEE tegen alle clubs...NEE we verkopen niet. Van mijn part loopt hij gratis en al de deur uit kan me geen mallemoer meer schelen. De poen verdwijnt toch ergens in een van de lijkenkasten van Nijland.

Woltjer21-03-2014 om 23:08

De technische staf en ook NIjland geloven niet in de kwaliteiten van Zivkovic. Deze jongen had gewoon al 28 wedstrijden in de basis moeten staan.

22-03-2014 om 10:34

Had Nijland en Veldmate toch wat hoger ingeschat...., dit seizoen voor het eerst aan het twijfelen van wel/niet seizoenskaart verlengen. Helemaal klaar met het wisselbeleid ( wat geen beleid is) van vd Looi en dan ook nog je groei diamant zo goedkoop verkopen. Nu had Nijland moeten zeggen van NEEEEE, wij willen ook volgend seizoen een volle euroborg en dus een representatief elftal hebben. Hoe kun je dit nu doen Nijland, 3 miljoen voor een Pedersen uitgeven, heel veel geld voor een Texeira en dan heb je eindelijk een goede potentiele topspits in eigen huis en die doe je voor een appel en ei weg........... Werkelijk hoe wil je dit nu aan je supporters verkopen???? Voor wat voor bedrag wil je nu een spits halen die in potentie beter is dan Zivkovic? Als jullie het niet in hem zien zitten zou die nu ook niet bij de selectie zitten toch. Wanbeleid of financieel op de afgrond????? Denkt hij nu dat hij een betere spits kan kopen voor 1,9 miljoen??

Milko22-03-2014 om 17:33

Die knaap heeft het vast in zich om uit te groeien tot een aardige voetballer maar in de toekomst kijken kan niemand. Nijland heeft goed onderhandeld en zijn hele dikke teen meer verstand van dat spelletje dan alle schreeuwende reacties hier.

hermanpetra22-03-2014 om 22:27

Zo is het milko:thumbsup:

23-03-2014 om 09:58

Milko, Dus jij denkt dat we volgend jaar een bewezen spits voor 1,9 miljoen kunnen kopen :)

Milko23-03-2014 om 11:21

Duufke, Denk dat er vast (transfervrije) spelers te halen zijn die kunnen uitgroeien tot een goede spits voor de FC. Dit bedrag is, gezien de hedendaagse markt, een redelijke vergoeding. Dat jij, in emotie en met een FC Groningen hart reageert begrijp ik wel. Die jonge gaat naar jou gehate Ajax en dan is elk bedrag te laag. Om dan even de transfer van de geflopte Pederson te benoemen is makkelijk scoren maar dan doe je daar Nijland mee tekort. Mede dankzij hem is Groningen uitgegroeid tot een goede subtopper. Met schreeuwers, zoals zoveel, was FC Groningen allang naar de kloten gegaan. Kijk zelf maar of je je bij die groep hoort Duufke.

Hertog23-03-2014 om 11:40

Amen!

23-03-2014 om 14:57

Onder Nijland is de Fc niet gegroeid... Nog steeds dezelfde middenmoter als altijd. Wel zijn zelfs gedregadeerd onder Nijland. Zal niet zeggen dat alles zijn schuld is uiteraard. Maar stellen dat we onder Nijland zijn uitgegroeid tot een subtopper is onzin. In de jaren 80 en begin jaren 90 hadden we ook een hele goeie periode en toen was Nijland geen directeur. We waren een middenmoter en zijn dat nog steeds met af en toe een uitschieter naar boven. Een subtopper is een club die net onder de top zit...en dat zitten we al jaren niet.

23-03-2014 om 20:00

Milko, Ik zal nooit vergeten wat Nijland voor de club heeft gedaan en behoor zeker niet tot de schreeuwers en ben ook niet iemand die na een slechte pot onze spelers uitfluit. Alleen je ziet dat we qua toeschouwers teruglopen en dat ligt niet alleen aan de crisis maar vooral door beleid en beleving. Juist nu je weer een eigen talent hebt en aan je supporters aangeeft deze voor de club te willen behouden zorg je dat er weer meer geloof komt en een boost kan geven aan seizoenskaart verkoop voor komend seizoen! Je kunt Pedersen wel makkelijk scoren noemen maar het is gewoon een feit net als Texeira. Tja makkelijk scoren is om dit als makkelijk scoren aan te geven:)

Milko24-03-2014 om 09:11

Haha Duufke, als het allemaal zo makkelijk is moeten wij maar worden toegevoegd worden aan de scouting. Een makkelijk scorende spits zoeken wordt voor ons een makkie :)

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!