Terug

Deel deze pagina:

Twee jeugdtalenten naar Feyenoord, mogelijk volgt nummer drie (updated)

Door Klaas Willemsen 8 reacties

Schreven we gisteren over de jeugdige topspits Lion Kalentjev, de Groninger Gezinsbode meldt dat naast genoemde - tevens de talentvolle middenvelder Orkun Kokcü dreigt te worden overgenomen door Feyenoord. Beide jongens zijn van C2 en van beide spelers hebben de ouders tot twee keer toe al met vertegenwoordigers gesproken van de Rotterdamse club. Dit tot grote frustratie van met name de jeugdscouts van FC Groningen.

update woensdagavond 9 april:  lees verder onderaan de pagina

 

Het wordt voor de trots van het noorden steeds lastiger om toptalenten voor de club te behouden. Volgens de Gezinsbode komt het meer en meer voor dat scouts van de nationale en internationale topclubs de grootste talenten en hun ouders - aldan niet met vage beloften - tot een overgang proberen te bewegen. Met name de allochtone ouders, die weinig binding met de regio hebben, blijken er gevoelig voor, aldus de Gezinsbode. Zo verloor FC de talentvolle Albian Muzaqi aan PSV vertrok de 10 jarige Fodé Fofana naar het grote Barcelona. Schrale troost is de opleidingsvergoeding die FC Groningen ontvangt van 13.500 euro. Kalentjev en Kokcu maakte samen 6 jaar deel uit van de jeugdoleiding, FC ontvangt een bedrag van 81.000 euro. Henk Veldmate laat weten zeer ongelukkig te zijn met deze transfers, maar beide spelers zijn vrij om te gaan.

Update woensdag 9 april : Middenvelder Orkun Kokcü en topscorer Lion Kalentjev van C2 vertrekken definitief naar Feyenoord. Kalentjev gaf in een persoonlijke reactie afgelopen maandagavond op Boerenmacht al aan dat hij naar Feyenoord gaat. De begaafde spelverdeler Orkun Kokcü kwam via een talentendag naar FC. Hij verhuisde met zijn ouders vanuit Noord Holland naar het Noorden. Op het digitale huis van de Groninger Gezinsbode staat dat het gezin terugkeert naar het Westen (Haarlem). Deze verhuizing kan er toe leiden dat FC Groningen nog een derde speler kwijtraakt, het gaat om de 15 jarige broer van Orkun, genaamd Ozankan. Laatstgenoemde speelt als eerstejaars geregeld voor FC Groningen B1.

 

Reacties:
jvantilt09-04-2014 om 17:03

Logisch lijkt me. Een bestuur dat de ambitie heeft om rijk te worden met de verkoop van spelers; in woord mee wil draaien met de top, maar in de praktijk daar niets voor doet; een ploeg met ondermaatse spelers en spel wat thuishoort in de onderste regionen van de eredivisie - beter gezegd de Jupilerlegue - zorgt ervoor dat talenten verder kijken. Nij zo'n club heb je weinig te zoeken als je ambitie hoger ligt.

hermanpetra09-04-2014 om 17:59

waardeloze reactie van tilt. jij bent 1 en al negativiteit

FCGmijnclub09-04-2014 om 18:59

@ J van Tilt, heb je zo'n hekel aan onze FC? :(:(:(

09-04-2014 om 19:37

Ik ben vaak kritisch op de Fc maar hier kan Nijland etc. natuurlijk geen ruk aan doen. Kereltjes en ouders hebben geen contract dus kunnen gaan en staan waar ze willen. Misschien moeten we die ouders in het vervolg een contract laten tekenen zoiets als: je laat je kind hier tot zijn/haar 23 hier spelen en anders rot je direct maar op.

MLs09-04-2014 om 21:55

+1 voor onze jeugdopleiding! Jammer dat het zo loopt voor de FC, maar geef die kids eens ongelijk, fantastische uitdaging! De pareltjes blijven zich heus wel ontpoppen!

opa10-04-2014 om 12:31

Feyenoord snotterde dat jonge talenten verdwenen naar Engelse clubs PSV en Ajax jammerden net zo hard, een hele jonge speler naar van FC PSV, een jonge speler naar Ajax en drie naar Feyenoord Hugo Borst en Ruud Gullit zeggen dat Feyenoord de spelers van jongs af aan opleid, hoe nou, ze stelen ze met vage beloften bij Onze FC wegen dan anderen beschuldigen van diefstal. :$:$:$

10-04-2014 om 18:19

Het komt natuurlijk ook dat deze spelertjes én hun ouders geen enkele band met onze club hebben. Niet al teveel woorden meer aan vuil maken. Laat ze direct maar oprotten, mijn zegen hebben ze. Reactie aangepast, de redactie constateert discriminatie en dat mag niet. Neem s.v.p. de huisregels in acht!

MaxFCG10-04-2014 om 20:06

MLs, ben het zeker met je eens. Het feit dat andere clubs die op papier hoger staan dan de FC geïnteresseerd zijn in jeugdspelers. Het is daarentegen wel vervelend dat deze worden weggekaapt. Zou fijn zijn als onze vrienden van de knvb hier iets zouden tegen doen. Anders houden we geen jeugd meer over :P

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!