Terug

Deel deze pagina:

Virgil van Dijk in de race voor prestigieuze titel: Speler van het jaar in Schotland

Door Lukas van der Wal 3 reacties

Voormalig klasbak van FC Groningen, Virgil van Dijk maakt in zijn debuut seizoen voor het Schotse Celtic meteen kans op een prestigieuze onderscheiding. De talentvolle verdediger is genomineerd voor de eretitel 'speler van het jaar'.

Van Dijk maakt deel uit van de minst gepasseerde defensie in Schotland. In 33 wedstrijden kregen de groen-witten slechts zestien tegendoelpunten om de oren.

Concurrenten voor de titel
Van Dijk heeft concurrentie van de volgende kandidaten. Aanvaller Kris Boyd van Kilmarnock en Celtic-teamgenoten Fraser Forster en Kris Commons, maken eveneens kans op de prestigieuze onderscheiding. De winnaar wordt zondag 27 april in Glasgow bekend gemaakt.

Transfer
De verwachting is dat Van Dijk aankomende zomer een transfer gaat maken. De centrale verdediger staat in de belangstelling van topclubs uit de Premier League, hetgeen de groen-witte clubkas ongetwijfeld stevig zal laten rinkelen.

Oranje
Laten we hopen dat Bondscoach Louis van Gaal dit nieuws over deze nominatie meekrijgt. Hetgeen van Gaal nu beoogt - om te selecteren voor de achterhoede van Oranje, is gewogen en te licht bevonden! Met een klasbak als Van Dijk in de achterhoede vergroot onze kansen om verder te komen. Wakker worden van Gaal!

 

 

Reacties:
Milko18-04-2014 om 07:47

Blijkt inderdaad maar weer dat er te weinig voor is betaald door Celtic. Maar dat is nou eenmaal het risico, je weet het maar nooit. HSV heeft de absolute hoofdprijs betaald voor Berg en Celtic heeft te weinig betaald voor Virgil. Gelukkig krijgen we nog wel een percentage van de doorverkoop. Zou mooi zijn als Louis 'juichen' van Gaal hem selecteert voor Oranje, wij wetentenslottehoe goed hij is.

18-04-2014 om 12:57

En hoe goed is hij dan?

MLs18-04-2014 om 14:38

Heel goed

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!