Terug

Deel deze pagina:

Veldmate treedt terug als manager technische zaken

Door Klaas Willemsen 12 reacties

Henk Veldmate treedt terug uit zijn functie als manager technische zaken. Dit is zojuist door de club bekend gemaakt. Veldmate die vanaf 1998 de manager technische zaken was, blijft verbonden aan de FC. Hij wordt hoofd scouting. Het wachten is nu op de benoeming van een nieuwe technische directeur.

Veldmate zal zich tevens concentreren op de begeleiding van talentvolle jonge spelers die dicht tegen het niveau aan zitten van het eerste elftal. FC Groningen zal gebruik blijven maken van de know how en de netwerken van Veldmate. Als belangrijkste reden voor zijn terugtreding voert Veldmate aan dat hij meer een man is van de praktijk. Voor hem betekend dit - meer bij wedstrijden zijn, spelers bekijken en beoordelen. In de huidige werkzaamheden had Veldmate meer te maken met organisatorische, administratieve en personeelszaken.

Ondanks het een jaar geleden in gang gezette "Technisch Platvorm" om onder andere Veldmate meer te ontlasten, had de technische directeur nog steeds het gevoel - niet optimaal in zijn kracht te staan. Daarover zijn club en manager in gesprek gegaan. Men is tot de conclusie komen dat de nieuwe richting die nu wordt ingeslagen beter is voor beide partijen. Algemeen directeur Hans Nijland is verheugd dat Henk Veldmate verder gaat als hoofd scouting - en een belangrijke rol blijft spelen voor de club.

VI bericht dat Jurrie Koolhof op dit moment de hoofdscout is. Zodra er een nieuwe technisch manager is aangetrokken, wordt hij coördinator scouting.

FC Groningen heeft inmiddels een vacature uitgezet om een waardige opvolger te vinden.

beeldmateriaal RTV Noord

Reacties:
24-04-2014 om 13:51

Een frisse wind bij de club is niet verkeerd.

Syl forza grunn!!!24-04-2014 om 15:21

inderdaad :fc::fc:

24-04-2014 om 15:59

Beste is om de man dan gewoon te ontslaan want dit geeft alleen maar geouwehoer en onrust. Hij heeft teveel prutsers gehaald de laatste jaren en dan wordt hij nu dus hoofd scouting...nog steeds verantwoordelijk voor het binnenhalen van spelers. Eigenlijk snap ik er de ballen van... Eigenlijk zegt Veldmate "doordat andere mensen "in de praktijk zaten" hebben we prutsers binnengehaald". En dus legt hij als manager de verantwoordelijkheid bij anderen neer...gaat lekker zo. Nu gaat hij dus weer scouten...volgens mij deed hij dat ook al...snap er dus niks van...

the fc mijn club!24-04-2014 om 16:34

Maar we moeten niet vergeten dat hij ook een aantal goeie spelers heeft gehaald!!

24-04-2014 om 16:45

Daar heb heb je gelijk in.

24-04-2014 om 17:34

mooi!!

the fc mijn club!24-04-2014 om 19:02

Maar geronimoo ik ben het met je eens laatste jaren is het minder geworden

24-04-2014 om 19:23

Las net op trots etc. dat ze misschien bezig zijn met Beukenkamp...mag ik toch niet hopen....keeper als technische baas is vragen om problemen. Gaat ook niet veel veranderen aangezien Veldmate hoofd scouting blijft....maar als Beukenkamp komt gaan ze bekvechten...

FCGmijnclub24-04-2014 om 20:21

Beukenkamp is wel de laatste die dat baantje krijgt.... Mark my words...

24-04-2014 om 21:35

Misschien dan toch Leo Beenhakker of ..............................?

houkuhs25-04-2014 om 07:00

Beukenkamp! dan vissen we in ieder geval niet 'achter' het net!

zaagmuldersweg26-04-2014 om 07:15

Ronduit schandalig dat Veldmate hoofd scouting wordt.Op basis van wat dan??? Meer dan 10 miljoen euro is er verdwenen door het aantrekken van miskopen de laatste jaren,onder hoofdverantwoordelijke Veldmate.Dit riekt naar vriendjespolitiek/baantjesschuiverij op het nivo van de landelijke politiek.Daar worden niet funktionerende politici ook door vriendjes doorgeschoven naar een mooie nieuwe baan.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!