Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen neemt afscheid van Krisztián Adorján

Door Bas ten Hoor 7 reacties

FC Groningen heeft vanmiddag via de clubsite kenbaar gemaakt dat het niet verder gaat met Krisztián Adorján. De jonge Hongaar werd dit seizoen gehuurd van Liverpool en tevens werd er een optie tot koop bedongen. Eerder werd de beslissing om met Adorján door te gaan al uitgesteld. De Trots van het Noorden had Liverpool in eerste instantie voor 1 april moeten laten weten of het door zou gaan met Adorján, maar kwam overeen de deadline te verzetten. Nu blijkt dus dat de beloftenspeler van Liverpool niet iedereen heeft kunnen overtuigen in Groningen.

Krisztián Adorján gold als een van Liverpool's grootste talenten in de beloftenselectie. Echter wist hij nooit door te breken vanwege de grote concurrentie bij de club. Nadat FC Groningen hem had gehuurd van Liverpool, heeft de club ook overeenstemming met club en speler bereikt over de hoogte van de eventuele transfersom en persoonlijke voorwaarden. Indien FC Groningen de Hongaar definitief over had willen nemen, dan had het Liverpool een bedrag van €250.000 moeten betalen.

Verder meldt FC Groningen op de website dat na een evaluatiegesprek tussen speler en club gezamenlijk is besloten om van de optie tot koop af te zien.
Manager technische zaken Henk Veldmate licht de keuze toe: “Van beide kanten is het niet volledig geworden wat we ervan hadden verwacht. Van Adorján werd een bepaalde rol en ontwikkeling verwacht en zelf had hij ook bepaalde verwachtingen. We kwamen met het oog op de afspraken met Liverpool nu op het punt dat we een beslissing moesten nemen naar de toekomst toe en daarbij zijn we gezamenlijk tot de conclusie gekomen dat we beter ieder onze eigen weg konden kiezen.”

Vreemd genoeg heeft Erwin van de Looi vorig jaar in december tegen Noord Sport al kenbaar gemaakt wél met de begaafde technicus door te willen. Het feit dat de wegen toch scheiden van FC Groningen en Adorján zegt hopelijk minder over de invloed van de trainer van FC Groningen en des te meer over het feit dat het ook niet is geworden wat de speler er zelf van verwachtte.

Krisztián Adorjan speelde dit seizoen 21 officiële wedstrijden voor FC Groningen, waarin hij drie keer scoorde. Voor de uitwedstrijd van morgen tegen AZ is Adorján afwezig in verband met een lichte blessure. Voor de thuiswedstrijd van aanstaande zondag is hij waarschijnlijk wel fit genoeg om deel te nemen bij de selectie.

Reacties:
fc groningen!!14-05-2014 om 16:06

:clap:

FCGmijnclub14-05-2014 om 16:49

Ik vind dit heel jammer, rasvoetballer die nog even flink had moeten worden bijgeschaafd in het krachthonk. :(

14-05-2014 om 16:50

Gemengde gevoelens inderdaad...

14-05-2014 om 17:55

Zat er al wel een beetje aan te komen. Dat uitstel van de beslissing was eigenlijk al een vingerwijzing in deze richting. Vind het erg jammer. Adorjan is een goeie voetballer maar heeft net als Henkie Bos z'n postuur niet mee. Een begaafde technicus als Kriztian hadden we nu net nodig bij deze club. Klaarblijkelijk stelt de trainer liever een Hieraonee of Kieftenbeld op dan deze speler. Ik hoop dat deze jongen een mooie club krijgt en wens hem veel succes.:$:$

14-05-2014 om 20:18

:thumbsup::thumbsup:

David7115-05-2014 om 16:56

Nog net niet goed genoeg voor de basis. Heeft zich ook niet echt doorontwikkeld dit seizoen. Het is wel een voetballer waar ik graag naar kijk.

Marco16-05-2014 om 21:04

Slecht besluit. Vorig Seizoen bleek wat er gebeurd als je de creatieve spelers weghaald. Omdat een Kostic en Chery zich aardig in de kijker hebben gespeeld, blijft er nu niks meer over mochten ze vertrekken. Een Kostic heeft afgelopen seizoen bewezen dat een tweede seizoen beter kan zijn. Jammer was een koopje qua potentie

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!