Terug

Deel deze pagina:

Danny Hoesen naar FC Groningen

Door Bas ten Hoor 17 reacties

FC Groningen heeft vanmiddag Danny Hoesen gepresenteerd op de persconferentie. De 23-jarige spits wordt overgenomen van Ajax en is de vervanger van Richairo Zivkovic, die de omgekeerde weg bewandelde. Hoesen heeft een vierjarig contract getekend bij de Trots van het Noorden en gaat spelen met rugnummer 9, het oude nummer van David Texeira. Danny Hoesen had nog een contract voor één seizoen bij de club uit Amsterdam. Daarom betaalt FC Groningen een nog onbekende afkoopsom aan Ajax. Over de hoogte van dit bedrag kan FC Groningen de supporters niet meer informatie verschaffen op dit moment, omdat Ajax een beursgenoteerd bedrijf is.

 

 

 

Het afgelopen halfjaar speelde Hoesen bij PAOK, in Griekenland. De Grieken bedongen tevens een optie tot koop, een bedrag dat lag tussen de twee en tweeëneenhalf miljoen. Wij kunnen ons niet voorstellen dat FC Groningen zo’n miljoenenbedrag op tafel zou leggen voor Danny Hoesen, aangezien kort geleden Richairo Zivkovic voor precies hetzelfde bedrag werd verkocht aan Ajax. De oude club van Danny Hoesen, Fulham, heeft destijds bij de overgang naar Ajax een doorverkoopclausule van 30% bedongen. FC Groningen dient dus 30% van het transferbedrag naar Fulham over te maken. Daardoor is het niet ondenkbaar dat Ajax de hoofdprijs heeft gevraagd voor Hoesen, om zoveel mogelijk geld zelf binnen te harken. Het uiteindelijke bedrag zal later bekend worden, de jaarcijfers geven namelijk altijd een goede indicatie.


Danny Hoesen is nog maar 23 jaar maar heeft al een legio aan clubs gehad. De geboren Limburger begon zijn voetbalcarrière bij Fortuna Sittard, maar verkaste op 17-jarige leeftijd al naar Engeland. Hij tekende een contract voor 3 jaar bij Fulham, dat uiteindelijk met nog twee jaar verlengd werd. Hij heeft het nooit waar kunnen maken bij de voormalig Premier League club, en werd tussentijds verhuurd aan respectievelijk HJK Helsinki (Finland) en Fortuna Sittard. Bij HJK heeft hij twee goals in twaalf wedstrijden gemaakt, het seizoen bij Fortuna Sittard ging al beter: dertien goals in drieëndertig wedstrijden. In de zomer van 2012 tekende Danny Hoesen een 3-jarig contract bij Ajax. De aanvaller maakte een debuut mee die hij niet snel zal vergeten, hij mocht invallen in de Champions League wedstrijd tegen Real Madrid en was destijds dicht bij een goal. Uiteindelijk kwam hij in Amsterdamse dienst uit op 44 wedstrijden, waarin hij dertien maal scoorde. Het afgelopen halfjaar werd Hoesen overbodig bevonden bij de club uit Amsterdam en werd hij verhuurd aan het Griekse PAOK Saloniki. Hier kwam hij slechts tot 10 optredens en 1 goal. Al met al heeft de nieuwe spits van FC Groningen 92 wedstrijden gespeeld in het betaalde voetbal en scoorde hierin 24 keer. Dat betekent een moyenne van slechts 0,26. Wat ons betreft wordt dit getal flink opgeschroefd aankomend seizoen.

Foto's: Martijn Werkman

Henk Veldmate laat op de clubsite zijn licht schijnen over de keuze Danny Hoesen: “Wij hebben hem meermalen aan het werk gezien. Hoesen is een aanvaller, die op meerdere posities in de voorhoede uit de voeten kan. Bij ons zal hij voornamelijk als spits worden gezien. Hoesen is een complete en veelzijdige aanvaller, met snelheid, een goede balaanname en goede loopacties. In het zestienmetergebied voor het doel van de tegenstander maakt hij ook in lastige situaties vaak de juiste keuze. Met het vooruitzicht dat Hoesen in Euroborg aan veel wedstrijden kan toekomen, zijn wij ervan overtuigd dat hij zeker zijn doelpunten zal gaan maken en ook medespelers in staat zal stellen te scoren. Wij zijn dan ook heel blij dat Hoesen, ondanks diverse andere opties, heel bewust voor FC Groningen heeft gekozen.”

Danny Hoesen wilde zelf ook heel graag naar FC Groningen en bevestigde de woorden van Henk Veldmate: “Ik ben op een leeftijd aanbeland dat ik veel wedstrijden moet gaan spelen om me verder te ontwikkelen. Bij Ajax zou het gezien het groot aantal beschikbare spelers een moeilijk verhaal worden. Ik wilde niet langer op mijn kans wachten en daarom ben ik op zoek gegaan naar een mooie, nieuwe club. "Ik ben enorm trots. FC Groningen is een club met ambities en ik heb een goed gevoel''. Danny Hoesen laat verder weten dat hij informatie over FC Groningen heeft ingewonnen bij Daley Blind (die in 2010 een half seizoen voor FC Groningen speelde). Verder geeft hij aan dat hij in een gesprek met onder andere Erwin van de Looi een heel goed gevoel kreeg bij de club. Er zijn hem plannen voorgelegd die hem direct over de streep trokken te komen, tevens was het een bonus dat FC Groningen straks Europees voetbal speelt.

Danny Hoesen sprak vanmiddag al over deze transfer met FCG TV, dat een filmpje maakte en online zette. Bekijk het hier.


Wij heten Danny Hoesen van harte welkom bij FC Groningen en wensen hem veel geluk en plezier bij de club.

 

Reacties:
28-05-2014 om 14:04

:thumbsup:

28-05-2014 om 14:05

:bowdown:

mulder28-05-2014 om 14:09

:clap:

Cryokir28-05-2014 om 14:26

hele goeie aankoop! lekker bezig hansie!

NickJager28-05-2014 om 14:38

:agreed::agreed::agreed::fc::D:D:D

28-05-2014 om 14:42

een geweldige aankoop nu Antonia nog

Thijs_Faber28-05-2014 om 14:43

:clap:

Rain28-05-2014 om 14:43

Nu zorgen dat je Kostic,Chery en Boteghin kan behouden,dan gaan we een leuk seizoen tegemoet. :thumbsup:

28-05-2014 om 14:46

Vergeet bizot niet! Is een erg goede keeper naar mijn mening

the fc mijn club!28-05-2014 om 14:48

Goeie aankoop heb nu al zin in volgend seizoen. WIJ GAAN EUROPA IN!!!! :thumbsup:

Milko28-05-2014 om 14:54

Top :thumbsup: Kunnen ze hem over drie jaar weer terug kopen :lol:

Rain28-05-2014 om 15:03

Ach ... mochten we rond de winterstop in de top 3 staan ... wordt er aan spelers getrokken om bij een andere grote nederlandse club op de bank te zitten. Hoezo competitie vervalsing ;)

Sil28-05-2014 om 15:06

Mooie aankoop!

Hertog28-05-2014 om 15:21

Compliment! Een echte klantenbinder!

28-05-2014 om 15:50

Is dit niet Tommie H. hm hij kijkt er verdomd veel op hahaha... Op dit de goalgetter is weet ik niet mijn mening is ook rukbelangrijk maar wat wel mooi is is dat hij direct met de voorbereiding mee kan doen. Dus hij kan direct wennen aan de looplijnen en meer van dat soort onzin. Prima!

29-05-2014 om 09:13

:thumbsup:

Magician29-05-2014 om 14:42

zijn er zowaar nog leuke ajaxcieden? :D

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!