Terug

Deel deze pagina:

Dusan Tadic naar Southampton/ update dinsdagavond 8 juli

Door Redactie 21 reacties

Volgens het Spaanse "Estadio Deportivo" hoopt Sevilla zich deze zomer te gaan versterken met Dusan Tadic. De Spanjaarden toonden anderhalf jaar terug ook al interesse maar willen nu echt tot zaken komen. De oud FC Groningen speler is toe aan een nieuwe uitdaging. Eerder deze (mei)maand gaf Tadic aan (bron:Tubantia) alleen te willen voetballen in Duitsland, Engeland of Spanje. Het contract met Twente loopt nog een jaar door en de Tukkers beschikken over een eenzijdige optie om diens contract met 2 jaar te verlengen. Dusan Tadic kan sowieso rekenen op diverse buitenlandse interesse.

FC Twente is onlangs door de KNVB teruggezet naar categorie 1 en staat onder verscherpt toezicht. Naar verluidt vraagt Twente een transfersom dat ligt rond de dertien miljoen euro. Mocht Tadic deze zomer daadwerkelijk gaan vertrekken betekent dit voor FC Groningen kassa! De trots van het noorden heeft recht op een doorverkoop percentage.

update dinsdagavond 8 juli: lees verder onderaan de pagina

 

Update dinsdag 10 juni - volgens het Spaanse El Gol Digital is Sevilla bereid om 10 miljoen euro te betalen aan Twente - voor de oud speler van FC Groningen. Dusan Tadic moet de opvolger worden van de Kroaat Ivan Rakitic, die naar verluidt voor 17,5 miljoen euro verkast naar FC Barcelona.

Update woensdagavond 25 juni - VI bericht vandaag dat het Engelse Southampton zich gemeld heeft via een tussenpersoon bij het managment van Tadic. Er werd onder meer geïnformeerd onder welke voorwaarden de oud FC speler kan worden overgenomen. FC Twente vraagt een transfersom van ruim twaalf miljoen euro.

De Spanjaarden zouden wel eens aan het langste eind kunnen gaan trekken. VI beschrijft een financiële constructie waarin met behulp van de investeringsmaatschappij Doyen Sports Group - de transfer naar de Primera Division alsnog mogelijk gemaakt moet worden. Deze maatschappij sloot onlangs een samenwerkings verband met de tukkers en was dit seizoen tevens sponsor van Sevilla.

Update maandagavond 30 juni: Nog even en de financiële afdeling van FC Groningen kan juichen. Oud-FC Groningen-speler Dusan Tadic vertrekt nagenoeg zeker naar het Engelse Southampton. De gebroeders Koeman zwaaien de scepter bij de Zuid- Engelse club. Ronald is hoofdtrainer en Erwin is assistent. Volgens het AD zijn de Saints bereid om twaalf miljoen over te maken naar de Tukkers. In de zomer van 2012 vertrok Tadic bij de Trots van het Noorden. Groningen ontving circa € 7 miljoen van FC Twente. Ook heeft de FC een bonus afgedwongen. Bij een toekomstige transfer Tadic, ontvangt FC Groningen vijftien procent, dit komt neer op circa € 750.000.

Update vrijdagavond 4 juli - Sevilla heeft zich neergelegd om Dusan Ttadic te contracteren meldt Tubantia. De Serviër blijkt voor de Spanjaarden financieel niet haalbaar te zijn. Southampton blijkt meer geld in kas te hebben, zij kunnen ver gaan en willen de balkunstenaar graag aan hun selectie toevoegen. Southampton en FC Twente zijn dichtbij een akkoord om de transfer definitief te beklinken.

Update zondag 6 juli - RTV Oost meldt dat Dusan Tadic naar het Engelse Southampton gaat. Uit voorzorg deed de balkunstenaar vanmiddag niet mee met de oefenwedstrijd tegen VV Oldenzaal om het risico op een blessure te voorkomen. FC Twente trainer Alfred Schreuder verwacht dat de transfer eerdaags wordt afgerond. Er waren meer clubs geïnteresseerd in de diensten van de Serviër, de ploeg van Ronald Koeman lijkt aan het langste eind te trekken.

Update maandagavond 7 juli - De transfer van Dusan Tadic naar Southampton is in principe rond meldt Tubantia. De clubs zijn akkoord een ook Tadic zelf is tot overeenstemming gekomen met de Premier League club. Tadic verblijft momenteel in Engeland en wordt morgen medisch gekeurd. Als de Serviër wordt goedgekeurd kan daarna het contract getekend worden. Naar verluidt ontvangt FC Twente een bedrag van een kleine 15 miljoen euro. Bij FC Groningen kan met het oog op de doorverkoopclausule de champagne ontkurkt worden.

Update dinsdagavond 8 juli - FC Groningen kan vandaag euro's gaan tellen. Tadic (25) vertrekt definitief naar Engeland en tekent een vierjarig contract bij Southampton. De club van Ronald en Erwin Koeman legt ruim veertien miljoen euro neer voor de linksbuiten, aldus DvhN. FC Groningen ontvangt vijftien procent van de transfersom boven het bedrag waarvoor het de creatieve aanvaller twee jaar geleden aan FC Twente heeft verkocht. De roodhemden betaalden destijds 7 miljoen voor Dusan Tadic. De Trots van het Noorden ontvangt hierdoor ruim één miljoen euro.

Reacties:
fc groningen!!29-05-2014 om 15:07

Zou een mooie club voor hem zijn. Weet iemand hoeveel doorverkoop percentage het is.

29-05-2014 om 19:10

50 procent......hahaha.:D:D:D:D

kiepkerel31-05-2014 om 07:01

10 procent 1,3 mil ook lekker

10-06-2014 om 18:46

Ik meen 10% over het bedrag dat FC-Twente meer beurt dan dat FC-Groningen heeft geïncasseerd. FC-Groningen heeft zo'n 7,7 miljoen voor Dusan gebeurd en als hij nu wordt verkocht voor, zeg maar, 10 miljoen dan kan de FC ongeveer 230.000,- euro tegemoet zien.Voor elke miljoen meer heeft de FC dan 100.000,- meer in de pocket. (L)

25-06-2014 om 17:01

Ik dacht 10 procent van de winst inderdaad...zal een paar ton worden en niet meer.

IvarW25-06-2014 om 18:52

:thumbsup:

Hendrik25-06-2014 om 19:24

Suarez zou al ver in de gesprekken zitten met Barcelona en daar zou de de Fc ook weer een percentage van krijgen maar dat kun je nu wel shaken denk ik die mongool hoort in een hondekennel thuis

26-06-2014 om 12:27

12miljoen...?Southampton...netjes,4ton bijschrijven dan:thumbsup:

26-06-2014 om 13:18

@ Hendrik, Suarez kan wel door de FIFA worden geschorst voor wedstrijden van het Nationaal Team van Uruquay.Dit kan ten hoogste voor twee jaar. De FIFA kan hem niet schorsen voor de Premier Leaque of de FA moet de schorsing al van de FIFA overnemen, wat niet aannemelijk lijkt.Dus hij kan gewoon blijven ballen voor Liverpool. of anders voor Barcelona.(L)(L)

Milko26-06-2014 om 17:03

Toch niet rob roy :thumbsup:

26-06-2014 om 17:50

Je hebt gelijk,Milko. Ben even voor de muziek aan gaan lopen. Blijkt nu dat hij vier maanden nergens mag spelen en zelfs niet mag trainen of iets dat met voetbal te doen heeft, mag doen.Jammer, vind het toch een goeie speler, maar zijn gedrag is natuurlijk niet goed te praten.Er gebeuren toch wel ergere dingen op het voetbalveld. Iemand een bewuste elleboog geven of een been breken, om maar wat te noemen.(L)(L)

27-06-2014 om 06:46

nou Rob met alle respect maar bijten??buiten alle proporties!!!een schop of elleboog is natuurlijk ook niet goed te praten maar bijten is iets onmenselijks...als het nou ook nog eenmalig was maar nu al de 3e keer!!hij moet verplicht op cursus gaan bij The Dog Whisperer vind ik :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

27-06-2014 om 08:44

Goed Robin, daarom zeg ik dat het niet goed is te praten. Maar als je naar de beelden kijkt is het niet goed te zien of er inderdaad wordt gebeten. De algemene opinie is dat dit wel het geval is maar de echte waarheid ligt hier toch iets anders naar mijn mening. Waar niet over gesproken wordt dat die Italiaan Chielini, Luis Suarez even daarvoor een kopstoot wilde geven. Daar zijn ook beelden van. Misschien is de actie van Luis hier wel een gevolg van.Wij als gewone TV kijkers praten maar met de hele meute mee maar de werkelijkheid zien we niet en is vaak wel eens anders dan dat men denkt. Begrijp me goed, bijten is een asociale actie en als het zo is dat Luis dit heeft gedaan dan moet deze jongen hulp hebben, ook al in een eerder stadium, iets waar Ajax en Liverpool ook tekort in zijn geschoten.(L)(L)

FCGmijnclub27-06-2014 om 09:35

Luis maakte een bijtende beweging en alleen al om het theater hoe hij daarna op de grond gaat liggen en aan zijn tanden zit te voelen, of die er nog inzitten, m.a.w. hij is het slachtoffer, is dit een terechte straf voor deze bijtgrage recidivist....

27-06-2014 om 09:51

Diego Lugano, de aanvoerder van het Uruquayaanse team zegt het duidelijk in een interview. Lees het maar eens op VP. Ik ben en blijf positief over Luis Suarez en ben er trots op dat hij bij de FC-Groningen heeft gevoetbald. Een wereldvoetballer. En ja, toch zo af en toe met een schoonheidsfoutje, maar hebben we dat niet allemaal?(L)(L)

28-06-2014 om 06:19

Rob nog een keer...heb je de beelden allemaal wel gezien dan?hoe duidelijk moet het zijn?je ziet de afdruk van zijn tanden in de schouder van Chielini...Wat ook inderdaad een beest in het veld is...!Genoeg hierover!! Robben is een echte Groninger daar ben ik echt trots op!!Die gedraagt zich zoals het hoort !!!:thumbsup::thumbsup::thumbsup:

28-06-2014 om 08:56

Robin nog één keer: Ik heb de beelden van die afdruk wel gezien, maar ik ben niet zo goedgelovig als dat er meer mensen zijn. Ik ken de mentaliteit van een Italiaan een beetje en ik moet zeggen die mensen zijn niet zo eerlijk als dat ze eruit zien. Ik zie namelijk nog steeds de beelden van diverse Europa cup wedstrijden waarin Italiaanse clubs zich niet onbetuigd lieten in het geven van doodschoppen een ellebogen, uiteraard allemaal in het geniep zodat de scheids het niet zag. Mijn vraag derhalve is: Is er wel onderzoek gedaan naar betreffende beetafdruk, ik dacht namelijk van niet.In een eerdere reactie geef ik ook aan dat ik het niet eens ben met wat Luis Suarez heeft uitgespookt ,maar om de speler nu aan de hoogste boom te hangen en te beweren dat hij de grootste crimineel is die er op de wereld bestaat,gaat mij veel te ver.Hierin speelt de media natuurlijk ook een dubieuze rol en daarom zeg ik ook dat de meute met iedereen mee lult. Een eigen mening is in deze dus ver te zoeken. Jammer is dat.(L)(L)

28-06-2014 om 08:59

Maar voor dat dit item weer eens uitmondt in enig geroep of gescheld, geef ik de voorkeur aan het feit maar met deze discussie te stoppen en over te gaan tot de orde van de dag en ons te concentreren op de wedstrijd van morgen, want dat vind ik vele malen belangrijker. Een prettige wedstrijd..............morgen(L)(L)

29-06-2014 om 14:01

als het de 1e keer zou zijn dan was het anders en zou ik met je meegaan Rob!!maar dit is de 3/4e keer dus...plus de beelden die voor zich spreken!! wat je laatste bericht betreft:agreed::thumbsup:

30-06-2014 om 21:24

Heeel mooi bedrag voor fc groningen

08-07-2014 om 17:39

:thumbsup::thumbsup:

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!