Terug

Deel deze pagina:

Dossier Lorenzo Burnet - Update vrijdagmiddag 6 juni: Burnet verlengt contract met twee jaar

Door Redactie 18 reacties

De trots van het noorden heeft als alles goed gaat, binnenkort 23 contractspelers op de loonlijst staan. In dit aantal zit ook Hilal Ben Moussa die momenteel hersteld van een kruisbandblessure, Henk Bos - zijn contract is met een jaar verlengd en Lorenzo Burnet waarop het wachten is of hij gaat bijtekenen. FC Groningen gaat de selectie niet eerder uitbreiden als het de groepsfase van de Europa League bereikt zegt Hans Nijland tegen Wim Masker van de Gezinsbode. FC zou in dat geval zes wedstrijden meer gaan spelen naast de competitie en dan heb je meer spelers nodig zegt Nijland. Trainer Erwin van de Looi heeft wensen om de selectie kwalitatief te versterken.

Als er getalsmatig niet kan worden uitgebreid zullen er in eerste instantie een aantal reserves moeten verdwijnen. Te denken valt aan spelers die waarschijnlijk weinig uitzicht hebben op een basisplaats zoals: Tom Hiariej, Paco van Moorsel, Genéro Zeefuik en Michael de Leeuw. Voor doelman van der Lei, Nick Bakker en Henk Bos zou het mooi zijn om tijdelijk te worden uitgeleend aan andere clubs om ervaring op te doen. Omdat er Europees gevoetbald wordt en er mogelijk nog belangstelling gaat komen voor Eric Botthegin, Tjaronn Chery en Filip Kostic, heeft Hans Nijland voorlopig geen vakantie gepland.

Update dinsdagavond 21.28 uur - Zoals hierboven is gemeld heeft Henk Bos een jaar bijgetekend. RTV Noord bericht vanavond dat FC Groningen een optie heeft om diens contract met nog een jaar te verlengen.

Update vrijdagmiddag 14:02 uur - Lorenzo Burnet verlengt contract met twee jaar.

De kogel is door de kerk: linksback Lorenzo Burnet heeft zijn contract met twee jaar verlengd bij FC Groningen. De 23-jarige verdediger speelde tot dusver 86 officiële wedstrijden voor de Trots van het Noorden. De verlenging liet lang op zich wachten, maar wat in het vat zit, verzuurt niet. Burnet scoorde afgelopen seizoen in de play-offs in de thuiswedstrijd tegen Vitesse.

Henk Veldmate zegt op de officiele clubsite van FC Groningen het volgende over het langer aanblijven van de verdediger:

"Aanvankelijk hebben wij gezegd dat we wilden zien hoe Burnet zich dit seizoen staande zou houden. Zijn opstelling binnen het team, zijn instelling bij trainingen en met name zijn prestaties in de laatste fase van het seizoen hebben ons overtuigd. Burnet heeft laten zien en aangetoond een belangrijke factor binnen de selectie te zijn. Hij heeft zich ook afgelopen seizoen weer ontwikkeld en bewezen een goede linksback te zijn. We zijn dan ook blij dat Burnet ook de komende twee jaar het shirt van FC Groningen zal dragen."

Lorenzo is in ieder geval in zijn nopjes met de verlenging. De verdediger heeft zich goed ontwikkeld en heeft het dan ook verdiend. Burnet zegt op FCGroningen.nl: "Uit dit nieuwe contract spreekt waardering en vertrouwen van de technische staf en de clubleiding. De trainer vroeg me tegen het einde van het seizoen wat mijn plannen waren. Hij zei daarbij dat hij me graag wilde houden. Dat deed me goed en daarom wilde ik graag bijtekenen. Ik ga de komende twee jaar laten zien dat ze geen spijt hoeven te hebben van deze beslissing en dat ze een goede keuze hebben gemaakt. Het is daarbij natuurlijk prachtig dat we met FC Groningen een mooi Europees avontuur gaan beleven. Dat wil ik absoluut meemaken.''

De redactie van Boerenmacht feliciteert Lorenzo met zijn nieuwe contract!

Reacties:
jan03-06-2014 om 18:31

botteghin kostic chery weg dat zijn de belangrijkste spelers gewoon onverkoopbaar doe dan hiariej weg vanmoorsel zeefuik bakker en bos uitlenen ben moussa houden,http://boerenmacht.nl/artikelen/transfernieuws/5263-fc-groningen-wil-verversing-reservebank.html#

03-06-2014 om 18:31

Tom,Paco en Zweefduik mogen liever vandaag als morgen uit Groningen verdwijnen.Michael de Leeuw als 'stand in' voor Hoessen houden En die andere drie genoemde spelers absoluut NIET verkopen.

03-06-2014 om 18:50

:agreed:

03-06-2014 om 19:51

wat denken ze nu dan dat ze met deze selectie zich gaan plaatsen nou echt niet . Er moet echt nog wat bij.

03-06-2014 om 21:51

Mee eens, Hollander maar daar denken die ouwe wijven van FCGOnline natuurlijk heel anders over.:p:p:p(L)

hermanpetra04-06-2014 om 14:37

Wat moeten ze nou met die tuinkabouter van een henk bos. Veel te licht. Brengt niks extra's. Had ik liever een andere speler voor gezien.

04-06-2014 om 15:44

kijk hier wordt ik zo pissig van dat ze zulke spelers langer aan zich binden hier heb je niks aan Nijland en co waar zijn jullie mee bezig .

04-06-2014 om 16:06

Er van uitgaande dat hij geen drol kost kan ik het me nog enigzins indenken, echter die blessure van hem is een pittige. Als hij door goed doorheen komt dan wil ik hem nog wel eens zien spelen.

04-06-2014 om 17:40

Henk Bos...Alstjeblieft zeg!!die is nog minder dan Hiariej...onvoorstelbaar

04-06-2014 om 17:45

Met zijn iele lichaamsbouw moet je veel talent hebben om zo ver te komen. Dus veel talent heeft hij zeker. Hoeveel wedstrijden hebben we van hem gezien? Erg weinig...dus niemand kan echt een oordeel geven over een heel seizoen. Ik denk dat hij zeker potentie heeft...en ach als ik er naast zit maakt het geen ene reet uit. Trap die Wijnaldum maar weg.

Marco04-06-2014 om 18:14

Nijland kan rustig op vakantie gaan, want de sterkhouders op het veld zijn not for sale. De eerste mogelijkheid is in de wintertranferperiode. Nu we Europees spelen, gewoon aan hun contract houden, dat moeten ze ook snappen, De supporters hebben 6 jaar moeten wachten.

04-06-2014 om 18:25

nou sorry denk jij dat ze met deze selectie zich gaan plaatsen nou denk het niet er moet echt nog wel twee goeie spelers bij.

04-06-2014 om 18:37

Een goeie stand in voor van der velden misschien nog...of een nieuwe voor Kappelhof en klaar zijn we. Geen fan van Kappelhof ik...te traag en te lief met ingrijpen...

05-06-2014 om 06:19

heb bos meerdere malen zien spelen,nou dat is niks en dat wordt niks...niet bij FC tenminste,misschien een topklasser ofzo! gewoon Antonia halen en evt nog een goede cv!ben ook niet zo van Kappelhof al ging het de laatste tijd vrij redelijk

Greatone05-06-2014 om 12:46

Heb Bos niet alleen meerdere malen zien spelen, maar ook zeker meerdere malen tegengekomen in de stad. Altijd smoor bezopen, jonge zal toch wat aan zijn mentaliteit moeten doen. Alleen met talent kom je er niet.

Kees Fofana06-06-2014 om 12:21

Burny jonge beter dat je blijft, tis je gegund gozer!:thumbsup:

FCGmijnclub06-06-2014 om 17:19

Blij met de verlenging van Burnet. Ook hij kan zich doorontwikkelen om nog beter te worden.:thumbsup:

Marco06-06-2014 om 18:16

Had liever een nieuwe linksback. Verdedigend laat die nou net geen ontwikkeling zien, daarmee blijft het een zwakke schakel. Rondom de middenlijn in balbezit altijd al goed, de laatste paar wedstrijden ging die ook aanvallend rondom de 16 goede keuzes maken. Verdedigend blijft het heel zwak. Zo, n wedstrijd als Roda thuis mag je blij zijn dat een demouge over de hill is, als je zoveel voorzetten toestaat, dan is het vragen om tegendoelpunten. Hopelijk gaat die het leren. De scouting krijgt van mij een onvoldoende dat ze na Wijnaldum in een jaar tijd geen betere hebben gevonden.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!