Terug

Deel deze pagina:

Kersverse FC Groningen spits spreekt

Door Guus Rotink 10 reacties

FC Groningen heeft Dino Islamovic (21) gecontracteert. Dit is zojuist bekend gemaakt via de clubsite. De Zweedse spits tekent voor twee seizoenen met een eenzijdige van FC op nog een derde jaar. De aanvaller komt transfervrij over van het Engelse Fulham.

 

 

In april liep Islamovic stage bij FC Groningen. Deze kennismakings periode blijkt wederzijds goed te zijn bevallen. Henk Veldmate licht vandaag toe dat de aanvaller in Groningen dermate indruk heeft gemaakt - gecombineerd met de scoutingsrapporten - om de speler een contract aan te bieden. Dino is fysiek sterk, hij kan zowel naar de goal toe - als in de bal kan spelen. Ondanks het gegeven dat Islamovic nog niet op het hoogste niveau heeft gevoetbald, denkt de TS dat de aanvaller de volgende stap kan maken en dat er nog veel rek in zit om zich door te ontwikkelen.

Islamovic geeft zelf aan graag in Nederland te willen voetballen, het voetbal dat hier wordt gespeeld past in deze fase van mijn carriére het beste bij me. "Ik ben dan ook zeer blij dat FC Groningen mij de mogelijkheid biedt mijn carriére hier voort te zetten".

Verder geeft de aanvaller aan dat hij het fijn vind om in Groningen te zijn. Hij weet dat de FC zeer professioneel is en veel ambities heeft. Ook zegt hij dat Erwin van de Looi aangaf talent in de spits te zien. Islamovic heeft meteen al enkele vrienden gemaakt: "Met Rasmus Lindgren en Filip Kostic had ik direct een klik. Mijn ouders komen uit Montenegro en dus spreek ik naast Zweeds ook Servisch. Kostic vertelde me goede verhalen over FC Groningen en kon me veel vertellen over de club." Dino kijkt met plezier terug op zijn periode in Londen, bij Fulham. "Daar heb ik veel ervaring opgedaan, maar ik zie FC Groningen zeker als een stap vooruit in mijn carriére." Islamovic had Groningen op nummer 1 staan, deed kennis op van Stad en Ommeland en keek de wedstrijd tegen AZ. "Ook de invasie op het veld heb ik gezien. Het stadion is geweldig en de fans zijn fanatiek."

Het is mooi om te horen dat de kersverse spits de druk hoog legt. "Ik wil hier ervaring opdoen door veel te spelen en ga ook zeker strijden voor mijn plek in het elftal. Mijn vakantie zit erop, dus ik ga in Zweden veel trainen om topfit aan het seizoen te beginnen!"

 

Reacties:
06-06-2014 om 09:11

Mooizo god bezig:thumbsup:

06-06-2014 om 09:58

dusss.dan zal of een Zeefuik of de Leeuw vast vertrekken lijkt me

06-06-2014 om 10:06

dat lijkt ons ook welcome dino

Milko06-06-2014 om 10:08

Zeefuik... jij bent de zwakste schakel :D

jan06-06-2014 om 10:32

laat zeefuik maar vertrekken,

06-06-2014 om 10:57

Prima...schop er maar dertig in. De leeuw gaat nu zeker weg ja kan bijna niet anders....Zeefuik blijft kan me namelijk niet indenken dat iemand zit te wachten op zes goals per jaar...maarja wij hebben hem ook gehaald. Wel een sympathieke gozer trouwens die Zeefuik.

Hendrik06-06-2014 om 17:40

Komt Anthonia nog??? Ik heb nog nils aan de kant van Groningen gehoord en dat gelul over kleedgeld en al dat andere gezeik neem ik niet serieus .

Marco06-06-2014 om 18:19

Mocht Kostic onverhoopt vertrekken, kunnen we met deze jongen ook 4-4-2 gaan spelen. Goed dat er eerst een oefenstage is geweest.

Sil07-06-2014 om 11:19

Mooie aankoop. Hij is trouwens 20 en niet 21

07-06-2014 om 14:20

Jozefzoon!

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!