Terug

Deel deze pagina:

Dossier Wijnaldum: Update woensdagmiddag; Wijnaldum vertrekt naar Go Ahead Eagles

Door Redactie 13 reacties

Volgens Elwin Baas (RTV Noord) zijn FC Groningen en Go Ahead Eagles in gesprek over een transfer van Giliano Wijnaldum naar Deventer. Het zou gaan om een definitieve overgang. De op handen zijnde transfer staat los van de komst van Antonia naar FC zegt Hans Nijland die aan RTV Noord bevestigt dat de clubs in gesprek zijn. Nijland verwacht aan het einde van deze week meer duidelijkheid.

Update dinsdagavond 20:50uur: Bij een vertrek van Wijnaldum, is verdediger Martijn vd Laan op dit moment geen reële optie. Cambuur vraagt op dit moment te veel voor de speler, volgens Hans Nijland. Zo liet Elwin Baas zojuist weten op zijn Twitter account.

Update woensdagmiddag 16:45uur: Linksback Giliano Wijnaldum vertrekt bij FC Groningen. Vorig seizoen kwam de verdediger transfervrij over van AZ. De 21-jarige verdediger zou dit seizoen niet de eerste keus gaan worden bij de Trots van het Noorden. Toen de belangstelling van Go Ahead Eagles op gang kwam, ging het snel. De verdediger had nog een contract van één seizoen bij FC Groningen. Henk Veldmate zegt op de FC-clubsite hier het volgende over; "In een gesprek met Wijnaldum is duidelijk geworden dat hij komend seizoen niet de eerste keus zou worden op de linksbackpositie of in het centrum van de verdediging. Omdat hij zelf graag aan spelen wil toekomen, hebben we gekeken naar een oplossing. Toen Go Ahead zich bij ons meldde, zijn we met elkaar in gesprek gegaan en dat heeft tot deze transfer geleid." Grunn gaat bekijken als de selectie eventueel versterkt gaat worden.

Wijnaldum zal in Deventer een contract gaan tekenen voor twee jaar, valt te lezen op de clubsite van Kowet. De verdediger heeft zijn contract bij FC Groningen afgekocht, aldus de De Stentor .

 

Trainer Foeke Booy is blij met de komst de linksback. Hij zegt hier het volgende over de op website van Go Ahead Eagles; "Ik ben blij met de komst van Giliano. Een jonge, dynamische en snelle speler, een specialist op zijn positie, die van linksback. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij heel wat wedstrijden op het hoogste niveau in de benen en uit het zeer goede gesprek dat ik met hem had, bleek dat hij veel ambitie heeft. Daar hou ik van, jongens die meer willen, die toekomstgericht zijn. We zien hem als een echte versterking voor de basis, ook omdat Xandro Schenk heeft aangegeven zich beter te voelen in het centrum van de defensie. Giliano is een jongen met initiatief die op de flank goed door kan komen, dat past bij onze speelwijze. Kortom: fijn dat hij komt."

 

Wij wensen de speler veel succes toe bij zijn nieuwe club. Hij zal waarschijnlijk meer aan spelen toe komen.

 

 

Reacties:
24-06-2014 om 18:06

Gelieve geen terugkoopclausule.

Milko24-06-2014 om 18:25

Wie brengt hem op de fiets :thumbsup:

24-06-2014 om 18:36

Groningen kan hem wel ruilen tegen Deniz Türüç en dan Conboy halen dan zijn we zeker klaar.

25-06-2014 om 14:53

Goeie oplossing zowel voor de speler als voor de club want ik denk toch dat er wel enige vergoeding tegenover zal staan voor dat contract dat nog een jaar liep!!(L)(L)

25-06-2014 om 15:10

:clap::clap::clap:neem aan dat er wel een vervanger komt??

25-06-2014 om 15:36

Timothy Derijck op de plek van Kappelhof en Kappelhof kan ook links .

25-06-2014 om 16:51

Laat maar meer eigen jeugd doorstromen

Hendrik25-06-2014 om 19:26

Hieraijee ook weg ermee staat maar op de loonlijst Emmen wil hem niet eens hebben

26-06-2014 om 05:00

Tim Breukers maar halen bij Twente

26-06-2014 om 08:53

Heb je nog meer op je lijstje staan Hollander?(L)(L)

26-06-2014 om 18:39

Hollander houd alsjeblieft op nog een RA erbij? We hebben er al 2 ja. En hij speelt nooit bij Groningen hoe kan het dan een versterking voor groningen zijn??? Hij kon in zijn almelo tijd ook naar FC maar toen wou hij ineens niet meer. Dus wat mij betreft blijft hij nog lekker 5 jaar op de bank zitten bij Enschede

26-06-2014 om 18:40

Hij speelt nooit bij twente. Correctie

Marco27-06-2014 om 18:02

Sébastien Pocognoli zou een goede vervanger zijn. Is in Duitsland op een zijspoor beland. Een speler die het elftal beter maakt.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!