Terug

Deel deze pagina:

OoK VFB Stuttgart wil Kostic graag overnemen, + update wo 23 juli - Kostic wil naar Sporting

Door Redactie 44 reacties

Hans Nijland is duidelijk tegen RTV Noord. "Ik ben gebeld door Stuttgart, ze willen graag in gesprek met ons om Kostic naar Duitsland te halen. Ik heb aangegeven niet om tafel hoeven te gaan, Kostic mag niet weg". De lijst met belangstellende clubs wordt met de dag groter. Naast Sporting lijken ook FC Porto en PSV op Kostic te azen.

update woensdag 23 juli - lees verder onderaan de pagina

 

Tjaronn Chery
Het Russiche FC Anzhi heeft de afgelopen week een bod uitgebracht op Chery. Zij willen de creatieve middenvelder graag overnemen. FC Groningen heeft nee gezegd. Eerder ging de transfer van Chery niet door naar het Arabische Al Ahli. De club bood 3 miljoen maar kon aan FC Groningen geen financiële zekerheid geven.

Hoe dan ook, tot 1 september blijft het spannend of FC Groningen in staat is om beide smaakmakers nog één seizoen voor de club te behouden. Er is momenteel geen noodzaak te moeten verkopen.

Update zaterdag 12 juli - Hans Nijland wil op alle fronten een topseizoen draaien met FC Groningen. "We zullen echt heel erg ver gaan om deze selectie bij elkaar te houden", zegt Nijland in gesprek met Voetbal International. Met de transfers van Luis Suarez, Dusan Tadic en Tim Matavz kan FC mooie bedragen tegemoet zien. Mogelijk komt daar nog een geldbedrag bovenop als Virgil van Dijk deze zomer een transfer maakt. "De kas is goed gevuld", aldus Nijland.

Update woensdag 16 juli - VFB Stuttgart zit nog steeds op het vinkentouw om Filip Kostic los te weken van FC. Gisteren en ook vandaag doken er diverse verhalen op in de Duitse media die dit beeld bevestigen. Het merkwaardige van alle artikelen is dat iedereen de aanname maakt - dat het contract van Filip Kostic na dit seizoen afloopt en dat Groningen de speler nu wel moet verkopen. FC beschikt ook na dit seizoen over een eenzijdige optie van 2 jaar - en daar gaat men aan voorbij. Stuttgart heeft deze zomer een transferbudget beschikbaar van 15 miljoen euro. Er is slechts een paar miljoen euro geherinvesteerd, het overgrote deel is nog steeds in kas. Volgens het laatste nieuws wordt er nu een bod voorbereid van 4 miljoen euro.

De zaakwaarnemer van Kostic, Zoran Pavlovic is van oordeel dat er (vanaf?) a.s. vrijdag concreet onderhandeld gaat worden tussen de clubs. Zijn cliënt is klaar om te verhuizen naar de Bundesliga. Dit zou een grote stap voorwaarts zijn - in zijn carriére laat Pavlovic optekenen aan het Servische Novosti. Wat Pavlovic betreft kan de zaak snel beklonken worden, echter moet Groningen wel meewerken. Stuttgart heeft onlangs Groningen gepolst en FC stelde "onrealistische verwachtingen" aldus Pavlovic. De zaak ligt momenteel in een impasse, na de wedstrijd in Aberdeen zal er volgens Pavlovic verder worden gepraat.

Update vrijdag 18 juli - Onder de titel "grote interesse maar weinig kans" kopt het Duitse nieuwsmedium Kicker.de - over de laatste ontwikkelingen inzake het aantrekken van Filip Kostic naar Stuttgart. Het vooruitzicht Kostic naar Stuttgart te halen is verslechterd. En dat ondanks het gegeven dat Kostic - volgens diens zaakwaarnemer Pavlovic - een voorkeur heeft voor VFB Stuttgart en de Bundesliga. Trainer Armin Veh ziet in de aanvaller nog steeds een droomkandidaat voor de linksbuitenplaats. Maar FC Groningen wil niet echt meewerken, een noodzakelijke verkoop is niet echt nodig. Kicker voegt er aan toe dat de houding die FC zich aanmeet geen afwijzing is maar meer een signaal dat het pokerspel is begonnen. Dit geldt tevens ten aanzien van andere in Kostic geïnteresseerde clubs. Ondertussen is er een andere speler in het vizier gekomen die net als Kostic snel is en goed kan dribbelen. De Bosniër Ermin Zec heeft een aflopend contract bij het Turkse Genclerbirligi en toont interesse in VFB Stuttgart. Volgens Kicker heeft Zec contact opgenomen met de Bosnische bondscoach Vedad Ibesivic om meer te weten te komen over de club Stuttgart.

Update maandag 21 juli - Sporting aast nog steeds op Filip Kostic. Volgens de aanvaller bedroeg het eerste bod op hem 3 miljoen, het tweede was 5 miljoen euro zegt Kostic tegen de Servische krant "Daily Sport" Ook dit voorstel is verworpen. "Ik weet niet hoeveel FC Groningen voor mij wil hebben maar de kans dat ik wegga schat ik nu op minder in dan 50%. Het volgende overleg zal denk ik aankomende vrijdag plaats vinden na de return tegen Aberdeen".

Henk Veldmate zegt (laconiek) in reactie op dit artikel tegen het Portugese nieuwsmedium "Record", er zijn geen onderhandelingen omdat we niet willen verkopen.

Update woensdag 23 juli - Filip Kostic hoopt op een vertrek naar Sporting. Dit meldt vandaag de Portugese nieuwssite A Bola. De aanvaller ziet een transfer helemaal zitten en beschouwt dit als een goede sprong in zijn carriére met een grotere mogelijkheid om te spelen in de Champions League. FC groningen heeft onlangs twee aanbiedingen afgewezen. "Hopelijk geeft Sporting niet op en komen hun met een nieuw voorstel. FC Groningen vraagt denk ik teveel geld voor me, maar hopelijk laten ze me gaan zegt Kostic". Filip Kostic' verwijst verder naar zijn zaakwaarnemer die mogelijk vrijdag met meer nieuws naar buiten komt.

Reacties:
FCGmijnclub11-07-2014 om 23:17

Poot stijf houden Hansie:thumbsup:

Marco12-07-2014 om 09:32

Spreken is zilver, zwijgen is goud. Nijland moet eens stoppen om iedere gelegenheid aan te grijpen om in de media rond te tetteren wat er aan de hand is op transfergebied! Het eerste elftal is in voorbereiding op de voorrondes van Europees voetbal, zorg dan voor rust rondom de spelers, zodat ze supporters en spelers zich maximaal kunnen focussen op de eerst komende wedstrijd. Het lekken van spelers die we mogelijk gaan halen, clubs die belangstelling hebben, straks weer een bericht van Nijland van welke ploegen er scouts op de tribune zitten bij de wedstrijd tegen aberdeen. Nijland doe een persconferentie begin september over de gang van zaken in de transferperiode, maar zwijg gewoon, dat dient de club beter, en vergroot de kansen voor Groningen op de transfermarkt bij aankopen. Verder klasse dat de selectie bij elkaar blijft. Dat moeten ze ook tot de winterstop zo houden!

12-07-2014 om 11:53

:agreed:(L)(L)(L)

12-07-2014 om 11:58

Gelul van de kas is goed gevuld...hij weet net zoals de supporters dat de spelers toch weggaan...bieden ze een mln. meer en Nijland geeft direct toe. Dus ophouden over die gevulde kutkas. Trouwens 1 verkeerde aankoop en de kas is weer compleet maar dan ook compleet weer leeg. Aangezien de Fc niet rond kan komen zonder elk jaar weer een speler te verkopen. Nee Nijland jezelf op de borst kloppen werkt niet meer...

dennis12012-07-2014 om 14:58

klopt precies.nijland heeft altijd een grote bek maar verkoopt net zo snel een speler als een auto,en ook nog eens tegen een te lage prijs.:$

Hendrik12-07-2014 om 23:57

Kostic Chery en Bottetegin zouden in de belangstelling staan de laatste 2 zie ik nog wel weggaan chery Ajakkes en Bottegin Feyenoord omdat hun waarde nog te betalen is kostic is al te duur voor nederlandse begrippen. Maar ik vrees dat Groningen deze spelers niet gaat behouden.

13-07-2014 om 08:49

zie het Europees somber in tegen Aberdeen...

bert5713-07-2014 om 11:20

Volgens mij doet de TS het niet zoslecht,en ja spelers gaan ook vaak zelfvoor het grote geld. En als je praat over slechte aankopen die kent elke club. En hoezo Nijland niet goed bezig bij doorverkoop spelers,1 miljoen 2x ruim-half miljoen voor. Nee ajax doet goe loopt +/- 3MILJOEN MIS ,door te vergeten doorverkoop te bedingen. kort om heren kan ik goed leven met dit beleid en natuur hoop ik dat wij dez greop bij elkaar houden,we zullen zien !!!! Bert

houkuhs14-07-2014 om 08:12

:agreed:

16-07-2014 om 18:13

4 Miljoen voor Kostic, belachelijk voorstel. Dit kan echt niet, Hans. Knoop dit maar in je oren!!!!!!(L)(L):(

FCGmijnclub16-07-2014 om 18:26

We maken er 8 van en die zaakwaarnemer legt er nog ff 5 ton bij:) + Uiteraard 15 % doorverkoopclausule voor fc

brummie16-07-2014 om 19:56

Natuurlijk gaan we 1 of 2 van onze sterkhouders verliezen. Nijland weet dit ook en uit zich daarom in de media dat er geen reden is voor verkoop. Hoort bij het spel. 5 miljoen voor kostic en hij is weg. Prima prijs voor een speler die 1 seizoen goed heeft gespeeld. Maar zie hem liever blijven:)

opa16-07-2014 om 21:33

die Pavlovic denkt alleen aan zijn eigen portemonnee en nergens anders aan, dat soort mensen leven met dollar tekens in de ogen, want als kostic wel bij Stutgart gaat spelen moet hij daar ook weer gauw weg, want het grote geld roept, oech , wat zijn dat voor mensen:$:$:$:$:$:$

Cantona17-07-2014 om 16:46

8 miljoen voor Kostic ,praten we nergens meer over, heb je het er niet voor over ,jammer dan.

17-07-2014 om 18:20

Gewoon aan contract houden en geen gelul. Wat moeten we met dat geld? Weer opnieuw en opnieuw en opnieuw beginnen? Schiet niet op.

Marco17-07-2014 om 19:23

Zaakwaarnemers meedelen dat er pas na de 4de voorronde er zaken gedaan kunnen worden met Groningen. In de periode 29 aug-31 aug dan maar zaken doen. Nu de selectie compleet houden om ons te plaatsen voor echt Europees voetbal. Focus houden op de wedstrijden niet op de transfers. Kostic pas laten gaan bij 10+ miljoen. iedere transferwindow wordt hij 2 mil. meer waard.

18-07-2014 om 12:59

Er zijn clubs die speculeren op het feit dat Kostic volgend jaar een aflopend contract zou hebben en zo gratis de deur uit kan lopen. Ze vergeten hierbij dat FC-Groningen een éénzijdige optie heeft om het contract met twee seizoenen te verlengen, dus helemaal niet gratis weg te halen. Tien miljoen+ en anders blijft deze speler nog minstens twee jaar bij onze club, wat i persoonlijk erg zou toejuichen!!!!!(L)(L)(L).

Magician18-07-2014 om 13:41

Veel supporters denken dat hij te houden is voor de FC. Natuurlijk is dat een droom, daar hebben we absoluut de financiele capaciteiten niet voor en het is zaak voor Groningen hier op de best mogelijke manier kassa van te maken. Of dat inhoudt dat de verkoop dit jaar is of volgend jaar is niet zo heel interessant, interessanter is HOEVEEL geld je krijgt en daarna HOE je dat investeert. Kostic was net als Berg, Matavz, Suarez en anderen een prachtige speler voor Groningen om naar te kijken en ik wens hem het allerbeste bij zijn volgende club en uiteraard veel transfers daarna mits we een doorverkoop % bedingen ;)

18-07-2014 om 13:55

Ben het niet met je eens. Al die vorige verkopen wat hebben die ons geholpen? Imo helemaal niks nada noppes. Zijn we gestegen op de ranglijst? Hebben een rekening met poen? Nee niks van dit alles. De directie moet er voor zorgen dat we ons prima kunnen bedruipen zonder elk jaar de beste speler te verkopen...dat moet het doel zijn.

jan18-07-2014 om 14:45

als er geen noodzaak is niet verkopen contract is contract ,

18-07-2014 om 15:58

:agreed::agreed::agreed::agreed:

brummie18-07-2014 om 16:03

De kans dat kostic blijft is vrijwel nihil. 5 a 6 miljoen lijkt me het hoogst haalbare en acceptabel gezien wat hij gepresteerd heeft. Voor dit geld kan fc weer 2 "kosticen" voir terugkopen. Ik hoop dat verkast naar het buitenland en niet naar psv

Marco18-07-2014 om 20:43

Als je hem langer hier houdt, krijg je er ook nog meer voor. Zie Tadic die nu voor 15 mil vertrekt. Voor het geld kun je er 2 Kosticen voor terugkopen, maar ook 2 Nicklas Petersen, met de huidige scouting zal het eerder minder worden. Ze zitten er vaker naast dan dat het een succes is. Zou zelf Brian Linssen van Heracles een voorcontract laten tekenen. Voor 2 mil. Zou dat wel een goede vervanger zijn. NL jongen ook. Onder de 8 Kostic hier houden. In de winterstop wel weer belangstelling. Er zijn ploegen zat die wat te besteden hebben.

Magician19-07-2014 om 12:00

Geronimoo 18-07-2014 15:55 Ben het niet met je eens. Al die vorige verkopen wat hebben die ons geholpen? Imo helemaal niks nada noppes. Zijn we gestegen op de ranglijst? Hebben een rekening met poen? Nee niks van dit alles. De directie moet er voor zorgen dat we ons prima kunnen bedruipen zonder elk jaar de beste speler te verkopen...dat moet het doel zijn. Bij deze: We staan er financieel goed voor.... We zijn een stabiele club geworden met goeie prestaties de laatste tijd We hebben langzaam aan de selectie beetje bij beetje verbeterd en de bankspelers zijn geen bankspelers meer maar 100% inzetbaar ook in de basis terwijl vroeger een bankspeler beter de bank kon blijven warmhouden. Ik denk dat je gewoon niet teveel in 1x moet willen, Renze de Vries, hoe goed ook geweest voor de club in glorietijden heeft dat bewezen. Persoonlijk heb ik liever dat over 10 jaar de club er nog zo voor staat zo niet beter dan dat er op korte termijn domme dingen worden gedaan. Ik vind het prima gaan zo.

19-07-2014 om 13:15

Ben het nog steeds niet met je eens. Maar dat hoeft ook niet is een verschil van inzicht.

Magician20-07-2014 om 16:27

Gelukkig hoeven we het ook niet eens te zijn, we zijn het in ieder geval altijd over 1 ding wel eens...... Al het beste voor Grunn, de club, haar spelers en supporters :D Er zijn vele wegen die naar Rome leiden om dat te bewerkstelligen.

20-07-2014 om 20:28

Als we donderdag maar winnen, zie het wel zitten,

21-07-2014 om 08:48

Een bod van 5 miljoen. Er nog 10 bij en we zijn er!!!!!!!!(L)(L)(L)

Magician21-07-2014 om 12:37

Ik zou m nog 1 jaar houden, de optie lichten en dan na een half seizoen verkopen.

Hendrik21-07-2014 om 12:49

Er zullen donderdag genoeg scouts op de bank zitten die naar Kostic Chery en Bottegin gaan kijken. Spelen ze goed en er wordt genoeg geld geboden zijn ze weg jammer genoeg. Ik hoop niet dat we hier weer van die Bosman arrest taferelen krijgen wat al eens eerder gebeurd is. We zullen afwachten .

brummie21-07-2014 om 13:33

We komen langzamerhand dichtbij de 6 miljoen. Met een een mooi doorverkooppercentage erbij, wordt de kans aanzienlijk dat kostic gaat vertrekken.

21-07-2014 om 18:51

Ongelooflijk hoe kun je nou blij zijn dat een van je beste spelers weg gaat? De poen? Fucking de poen! Maakt poen doelpunten? Ongelooflijk.

brummie22-07-2014 om 06:13

Ben helemaal niet blij dat kostic weggaat, maar als zulke hoge bedragen worden neergeteld, dan is hij simpelweg onhoudbaar. Zo werkt het mechanisme gewoon en gebeurt bij elke club ieder jaar weer.

FCGmijnclub23-07-2014 om 10:37

Die is weg.....:(:( Wat komt er voor terug?

Michel 2723-07-2014 om 11:18

Zal morgen wel zijn laatste wedstrijd weesen

stadjer23-07-2014 om 11:36

Hij blijft gewoon, niet alles klakkeloos overnemen wat er in de pers wordt gezegd.

Cryokir23-07-2014 om 11:37

t zegt niks hoor.. een Portugese krant schrijft..... natuurlijk schrijven ze dat::)

the fc mijn club!23-07-2014 om 12:03

En als het al waar is is het de zaakwaarnemer die het hem ingefluisterd heeft:(

Hertog23-07-2014 om 18:45

Zolang het maar geen Suarez achtige praktijken gaan worden. Aan 1 speler voor altijd een hekel hebben vind ik meer dan genoeg. En voor de rest vind ik: of de hoofdprijs (dus 10 miljoen) of gewoon aan zijn contract houden. We mogen wel eens de hoofdprijs cashen voor een speler. De reservekeeper van Ajax is verkocht voor 10 miljoen. Mogen wij dan misschien 10 miljoen voor onze beste speler vangen?

23-07-2014 om 19:47

Ja Hartog, Danny Blind, notabene een linksback heeft een transferwaarde van 22 miljoen. Hij heeft dan wel het WK gespeeld maar zo overtuigend vond ik hem niet, en dan zo'n transferprijs vragen? Onze Philip is dan zeker 10 miljoen waard, en zo is dat!!!!!(L)(L)(L)

brummie23-07-2014 om 20:31

ik denk dat je daley bedoelt;). die heeft zich bewezen op internationaal niveau. Kostic niet. Feyenoord vraagt 8 miljoen voor Clasie en kreeg voor janmaat en indi rond de 7 miljoen. gewoon realistisch zijn, 6 miljoen voor Kostic is echt de hoofdprijs. Zeker voor een speler die 1 seizoen goed heeft gepresteerd. Ga ervan uit dat hij weggaat en dat scouting weer met een nieuwe goede vervanger aankomt. Ik heb er vertrouwen in!

24-07-2014 om 09:59

:agreed::agreed:

24-07-2014 om 10:08

Inderdaad bedoel ik Daley Blind, natuurlijk. We zullen zien hoe dit afloopt!!(L)(L)(L)

markboer1024-07-2014 om 15:45

als de fc daadwerkelijk rond de 6 a 7 miljoen voor hem krijgtin je zakken doen en een nieuwe en betere terughalen al zal de fc dat niet snel doen ik denk eerder dat paclovic van belgrado rode ster hierheen komt voor twee miljoen en als chery weggaat weer een goeie creatiece speler er bij halen

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!