Terug

Deel deze pagina:

Dossier Kostic - update zaterdag 2 augustus - Stuttgart ziet nog niet af van Kostic, ook FC Basel heeft interesse

Door Redactie 31 reacties

Update zaterdag 2 augustus - Na Sporting, Napoli en VFB Stuttgart heeft ook het Zwitserse FC Basel zijn pijlen gericht op Filip Kostic. Dit meldt Voetbalprimeur vanmiddag.

 

 

 

 

Update zaterdag 2 augustus - In het interview vandaag met het Servische Novosti laat Kostic optekenen geen idee te hebben hoeveel geld FC Groningen denkt nodig te hebben om hem te laten gaan. Sporting bood zes miljoen euro. Ook het Zwitserse FC Basel schijnt belangstelling te hebben. Kostic vraagt zich verder af waarom hij nog langer zijn mond moet houden en wat een contract voorstelt. "God geve dat het Duitsland wordt". Sporting heeft reeds eerder een bod gedaan van 5 miljoen en een bonus van 1 miljoen. Ik heb geen idee hoeveel geld Groningen hebben wil om mij te laten gaan.

Update vrijdagmiddag 1 augustus - Filip Kostic wil laten weten dat de situatie rond zijn eventuele transfer geen invloed heeft in zijn spel: "Ik sta de laatste tijd iedere dag in het nieuws, dat is nieuw voor me en af en toe best moeilijk, maar ik wil duidelijk maken dat, zolang er geen deal is tussen FC Groningen en een andere club, ik me voor honderd procent op FC Groningen zal concentreren. Elke speler heeft ambities en natuurlijk wil ik ook graag ooit in een betere competitie bij een nog grotere club spelen, maar zoals het nu is, ben ik hier en ben ik blij bij FC Groningen."

Ook stelt de vleugelaanvaller de supporters gerust: “De situatie is zoals die is, maar de supporters hoeven niet bang te zijn dat ik met mijn hoofd niet bij FC Groningen ben. Ik kan me het wel voorstellen dat ze soms misschien hun bedenkingen hebben, omdat ik iedere dag in het nieuws kom, maar ik heb geen invloed op die berichtgeving. Zolang ik hier ben, zal ik me volledig inzetten voor nieuw succes met FC Groningen.”

Update vrijdag 1 augustus - De 'soap' rond Filip Kostic is nog niet afgelopen. In het Duitse BILD vertelt Fredi Bobic, bestuurslid bij VFB Stuttgart, dat het pokerspel rond een opvolger van de vertrokken Ibrahima Traore (Monchengladbach) nog niet afgelopen is. BILD meldt dat behalve de in de vorige update genoemde Marco Fabian, ook Filip Kostic nog een mogelijke opvolger is. Volgens BILD zou VFB Stuttgart bij zowel Chivas Guadalajara, de club van Marco Fabian, als bij FC Groningen een bod tussen de 4 en 5 miljoen hebben gedaan. Bobic wil verder nog kwijt: ''Het kan snel gaan, maar het kan ook een paar dagen duren. ''

Update woensdag 30 juli - Volgens het Duitse medium Sechzehner is VFB Stuttgart afgehaakt om Kostic los te weken van FC. De Servische aanvaller is te duur, Stuttgart is niet bereid 6 miljoen euro te betalen. VFB is op zoek gegaan naar alternatieven en is uitgekomen op de Mexicaan Marco Fabian.

Update dinsdag 29 juli - Volgens het Portugese Record gaat de zaakwaarnemer van Filip Kostic opnieuw in gesprek met FC Groningen. Zoals bekend zijn de eerste twee biedingen van Sporting op Kostic door FC afgewezen. De belangstelling voor Kostic is echter niet afgenomen. Record wijst tevens op concurrentie van VFB Stuttgart. De Duitse club bereid een nieuw bod voor.

Update 1) maandag 28 juli - Voetbalprimeur meldt dat Filip Kostic de clubleiding van FC gevraagd heeft mee te werken aan een transfer. De site baseert zich op de Portugese krant Record van vandaag. Kostic wil graag in de Champions League voetballen en hoopt dat hij alsnog weg mag.

Update 2) maandag 28 juli - Volgens Stuttgarter Nachrichten is VFB Stuttgart nog steeds belangstellend om Filip Kostic over te nemen van FC. De Duitsers willen echter niet verder gaan dan 4 miljoen euro, FC Groningen vraagt 6 miljoen euro. Het pokerspel gaat verder....

Update zaterdag 26 juli - Volgens diverse Portugese media bracht Sporting afgelopen dinsdag een bod op Kostic uit van 5 miljoen euro. Hans Nijland wil de hoogte niet bevestigen maar laat in de papieren versie van het DvhN optekenen - dat het een stevig bod was. Nijland heeft afgelopen dinsdagavond aangegeven - dat de hoogte van het bod niet toereikend was en dat dit niet het moment was om verder te praten. De focus lag op de wedstrijd tegen Aberdeen. De Portugezen hebben toen gezegd door te gaan schakelen, op zoek naar een ander alternatief. Vanaf dat moment heeft FC niets meer gehoord. Of men wederom voor Kostic gaat terugkomen - kan Nijland niet zeggen.

Zaterdag 25 juli - Er komt geen bod meer van Sporting. De Portugezen zien af van Filip Kostic meldt RTV Noord. Onlangs hebben zij tot twee keer toe een bod uitgebracht, er zal niet nogmaals een verhoogd bod worden gedaan, wat ons betreft is de deur dicht zegt Hans Nijland. Vanmorgen op de uitlooptraining in Haren was er een Portugese journalist die met Kostic wou spreken. Het leek er even op dat er een deal in de maak was. De aanvaller had geen behoefte om commentaar te geven.

Los van het bovenstaande bericht betekent niet dat Filip Kostic daadwerkelijk bij FC Groningen blijft. De transferwindow blijft tot 1 september open. Ook Stuttgart is nog steeds geïnteresseerd in de diensten van de behendige Serviër en er zitten nog meer clubs op het vinkentouw. Komt er een club die het juiste geldbedrag gaat neertellen? De verwachting is dat het voorlopig onrustig zal blijven totdat de transferdeadline is verstreken.

 

Reacties:
Marco25-07-2014 om 13:56

Hij speelde ook als een natte krant gisteravond. Laat Nijland nu pas over een transfer van Kostic praten als de handtekeningen zijn gezet. Het spel van deze jonge speler wordt zoveel minder door al dat gedoe rondom een transfer, dat de club en speler er onder lijdt. Beter is het als de Rvc Nijland een spreekverbod geeft over transfers tot 1 sept. De paar bejaarde luisteraars van Radio Noord moeten dan maar even naar een reclameblokje luisteren om de tijd op te vullen.

Gert25-07-2014 om 14:02

Ik durf wel te stellen dat we mede dankzij zijn spel verloren hebben, wat een vreselijk irritante speler. vond het zeer zwak dat v/d Looi hem liet staan na de rust.

25-07-2014 om 15:54

logisch gevolg van 2 zulke baggerwedstrijden:(:(

25-07-2014 om 16:51

Kostic moet je altijd laten staan. Hij is een grillige linksbuiten. Alles of niets. Dat maakt dit soort spelers mooi om naar te kijken. Gisteren was inderdaad bagger. Maar dit type speler kan 1 goeie actie maken waardoor hij gek in de kop wordt en maar blijft gaan...gisteren bleef die ene actie uit.

FCGmijnclub25-07-2014 om 17:08

Hij moet gewoon geen transfer geouwehoer aan zijn kop krijgen, wordt gek gemaakt door zijn zaakwaarnemer. Dit verklaart m.i. zijn baggerwedstrijd tegen Aberdeen...

Marco25-07-2014 om 20:01

Baas in eigen huis blijven. Zat clubs met veel geld volgen hem. Als hij in oktober, november een paar leuke acties maakt en een doelpuntje maakt dan hapt er echt wel een ploeg in de winterstop toe, mocht je dat al willen. Hij is wel vervangbaar. Als je nu Chery laat gaat, kost het je 5 plekken op de ranglijst, bij hem heb ik minder dat gevoel. Zeker nu Antonia op rechts er is. Nu alles lukte nog bij hem, ging wel dreiging vanuit.

bert5726-07-2014 om 07:54

Ik denk dat Nijland willaten zien dat je De FcGn in het land van alles is te koop niet zomaar voor een dubbel op de eerste rang komt te zittten. natuurlijk zijn spelers als Kostic en Cherry bijna niet te houden voor de FcGn. Maar dat ze ook snel kunnen sckakelen he je gezien bij ,bizot en padt. Dus nog maar even afwachten ik heb er vertrouwen in.

26-07-2014 om 08:08

Mag van mij weg die Kostic voegt niks meer toe nu hij is er niet meer bij met z,n hoofd.

28-07-2014 om 10:35

laat maar gaan...als ie zelf wil is er niets aan te houden!

28-07-2014 om 14:04

Van mij mag hij ook weg maar wel voor de juiste prijs en dat is mijns inziens geen 6 miljoen.(L)(L)(L)

29-07-2014 om 09:18

beter maar zsm!!kan de opvolger gehaald worden en worden ingepast!!;):agreed:

hermanpetra29-07-2014 om 09:58

6 miljoen vangen en wegwezen. Hij wil toch niet meer.

Rain29-07-2014 om 09:58

Weinig professioneel die man. Door transferperikelen krijgt hij direct sterallures. Slecht trainen en te beroerd om een stap te verzetten tegen Aberdeen. Laat hij zich eerst maar eens bewijzen ipv een paar wedstrijden goed te spelen.Van "drol" met geel haar naar een sterspeler gaat mij ook iets te ver in zo een kort tijdsbestek.

29-07-2014 om 11:00

Ach ja mensen, als een speler "in the picture" staat van een andere club is het niet meer dan logisch dat dat iets doet met die speler, en vooral als hij zich financieel ook nog kan verbeteren. Ik geloof niet dat Kostic sterallures heeft en "de kont tegen de krib" gaat gooien. Het hele elftal speelde afgelopen donderdag als een krant, op een paar uitzonderingen na. Dit moet niet alleen in Kostic z'n schoenen worden geschoven. Voor mij blijft het een fantastische speler waar ik de afgelopen tijd erg van heb genoten. Dat hij nu weg gaat is jammer, maar hij is toch niet te houden,dus rustig laten gaan, 7,5 miljoen beuren en een andere Serviër aantrekken (Lazovic). Ik denk maar zo, niemand is onmisbaar,óók Kostic niet.(L)(L)(L)

fc groningen!!29-07-2014 om 11:42

:agreed:

29-07-2014 om 12:20

:agreed::agreed:

29-07-2014 om 16:48

nijland zit in het buitenland...waarvoor??

29-07-2014 om 18:02

Дарко Лазовић ,uit Servié staat op de radar van de FCG, misschien is hij al aan het onderhandelen.(L)(L)(L)

30-07-2014 om 08:25

:thumbsup::thumbsup:

Milko30-07-2014 om 09:28

Wegwezen met die gozer. Kan dubbel banken, poen op de bank en eelt op de reet van de bank. :clap:

Woltjer01-08-2014 om 16:53

Kostic moet blijven ! Die jongen heeft in zijn eerste wedstrijd die er toe doet gefaald, en nu is hij de zondebok. Niemand binnen dit team is zo belangrijk als Kostic, gaat hij weg wordt je 12e blijft hij wordt je 5e, zo simpel is het ! Wat een kortzichtigheid.

Milko01-08-2014 om 18:11

Haha Woltjer, jammer dat we Tadic, van Dijk, en Matavz niet meer hebben: landskampioen :thumbsup:

Thijs_Faber01-08-2014 om 23:19

@ Woltjer Voor Kostic kun je best een goede opvolger vinden. Binnen het budget en van zijn kaliber. In mijn optiek is een speler als Chery of Botteghin vele malen belangrijker om te behouden.

02-08-2014 om 06:52

:agreed:

FCGmijnclub02-08-2014 om 07:43

Woltjer heeft m.i. zeker een punt... echter de sleutel ligt bij Kostic zelf...

hemmo02-08-2014 om 18:12

Waarom speelt kostic vandaag niet,omdat hij duizelig is dat geloof ik niet .

FCGmijnclub02-08-2014 om 18:30

Officiële lezing van Van der Looi is dat Kostic last heeft van een evenwichtsstoring. Hij schijnt daar vaker last van te hebben.....

05-08-2014 om 16:13

Overtoom halen bij AZ, leuke speler voor de FC

Martijngjaltema06-08-2014 om 08:41

Nee

06-08-2014 om 13:04

Dan zie ik liever manu ban feynoord komen

Woltjer07-08-2014 om 00:01

Ik zie in de hele Eredivisie geen speler die beter is op die positie als Kostic. Sterker nog als hij zich zo door ontwikkeld is hij van het niveau Tadic of beter. Deze jonge gaan wij nog zien bij een grote Europese topclub. Chery gaat dat nooit lukken die zit bij dit huidige Groningen aan zijn max. Hij is te wisselvallig, voetbalt soms op een zeer matig niveau en heeft voor een middenvelder te weinig rust en inzicht wat Nick v/d Velden bijvoorbeeld wel heeft.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!