Terug

Deel deze pagina:

VfB Stuttgart-manager Bobic noemt Nijland 'respectloos' - Nijland biedt excuses aan

Door Hester Swabedissen 14 reacties

Hans Nijland, directeur van FC Groningen, heeft zijn excuses aangeboden aan de financieel directeur van VfB Stuttgart, Jochem Schneider. Volgens Nijland heeft FC Groningen over het hoofd gezien dat de transfersom van Filip Kostic niet bekend zou worden gemaakt en deed dit wel. Fredi Bobic, manager van VfB Stuttgart, noemde Nijland daarop respectloos waardoor Nijland de telefoon pakte. Tijdens het gesprek met Schneider werd Nijland gewezen op de alinea waarin de afspraak stond.

Eerder vandaag:
Fredi Bobic, manager van VfB Stuttgart, beticht FC-directeur Hans Nijland ervan respectloos te zijn, dit valt te lezen in de Duitse krant Bild van maandag. Stuttgart heeft in een officieel persbericht kenbaar gemaakt dat de transfersom wat betreft Filip Kostic geheim zou blijven. FC Groningen zwijgt niet en meldt dat Kostic voor zes miljoen naar de Duitse Bundesliga club vertrekt.

Bobic vindt het voorval absoluut ongebruikelijk: "Het had van respect getuigd als er niks over bekend was gemaakt. Blijkbaar moest iemand zich hier profileren", valt te lezen op de website van RTV Noord.

Nijland reageert erg verbaasd en zegt dat Stuttgart niet bij hem heeft aangegeven dat het transferbedrag van Kostic niet genoemd zal worden. "Wij zijn een volksclub en geven altijd openheid over transferbedragen tenzij de andere partij heel duidelijk aangeeft dat dit niet mag. En dat is niet gebeurd."

Reacties:
11-08-2014 om 09:28

Weet je wat respectloos is?? Kostic in dat vreselijke tenue van Stuttgart. Wit met een rode band om het lijf...................vreselijke kleuren......bah!!!!! Stuttgart moet snel die 6 miljoen overmaken en Bobic moet z'n bek houden!!!!!!!

brummie11-08-2014 om 09:43

Respectloos is een breed begrip, welke soms ook op posts van toepassing is... bobic heeft een punt, het is vaak niet gebruikelijk om openheid te geven mbt tot transfervergoedingen, zeker niet als het afgesproken is. Denk dat fc er juist wel voor gekozen heeft om het te openbaren om de achterban duidelijk te maken dat voor kostic de hoofdprijs betaald wordt door vfb.

11-08-2014 om 10:00

Het is respectloos om te verzwijgen hoeveel er voor een transfer betaald is. Bobic heeft helemaal geen punt omdat het achterbakse gedoe met het "geheim" houden van transfergelden helemaal geen hout snijdt. Openheid, Brummie, is het toverwoord, iets waar Nijland zich tenminste aan houdt. Er wordt al teveel gesjoemeld in de wereld van het voetbal, en dan vooral met transfergelden. Kijk maar eens wat er is gebeurd met het aantrekken van Kostic destijds.(L)(L)(L)

Joker11-08-2014 om 10:32

Los van het feit wat er afgesproken is. Voor de supporters is het gewoon fijn om te weten als een "sterspeler" weg gaat wat ie oplevert....

11-08-2014 om 10:58

Je maakt afspraken en daar heeft Nijland zich niet aan gehouden... Al ben ik ook voor openheid in dit soort zaken!

Cantona11-08-2014 om 11:11

Wat kan mij nou schelen wat die Bobic vindt?

11-08-2014 om 13:27

Juist,Bokko. Overmaken die centjes en verder mag Bobic z'n snatertje houden.(L)(L)(L)

11-08-2014 om 13:39

Die Bobic wil eea verhullen mbt de koopprijs omdat ze een % aan die maffiamanager van Kostic moeten overmaken. Uiteraard wil hij daar geen ruchtbaarheid aan geven...want dat is een smerig spel. Misschien dat hij deze betaling buiten de boeken om wil doen. Net zoals de FC daar niet erg helder in was bij de aanschaf van Kostic.

Woltjer11-08-2014 om 14:55

Juist Geronimoo, er hangt inderdaad een vies luchtje aan deze transfer, ook het feit dat Kostic een crimineel als zaakwaarnemer heeft maakt het allemaal nog verdachter. Goed dat Nijland zich weerhoudt van deze praktijken en net doet of zijn neus bloed.

mistersnooker11-08-2014 om 15:06

Nijland wilde even laten weten hoe goed hij heeft onderhandeld met Stuttgart. Respectloos tegenover de Duitse club.

11-08-2014 om 15:58

Respect naar een ieder z'n mening maar ik ben het hier niet met jou eens. Nijlans is in deze zaak zeer helder geweest. Alleen daarvoor al hulde!!!!!!(L)(L)(L)

11-08-2014 om 16:31

wat een gezeur hier!!het is uit de wereld,Hans heeft zn excuus aangeboden naar de duitsers,wij weten wat Kostic heeft opgeleverd... KLAAR!!

11-08-2014 om 18:09

Plotseling heet Nijland..........Nijlans!!!!Tikfoutje,bedankt.:):):)

bertje11-08-2014 om 21:31

Nijland geeft alleen openheid van zaken als het in zijn straatje past.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!