Terug

Deel deze pagina:

Dossier Bryan Linssen + update ma 18 augustus - FC ziet af van Linssen

Door Redactie 77 reacties

Het is een gerucht waarvan wij ons afvroegen, is het vermeldingswaardig - ja of nee? Onze redactie kreeg in de middag een tip uit het Almelose. Volgens deze tipgever die vanmiddag in het Polman stadion was heeft FC zich gemeld voor Bryan Linssen. Hij verzekert ons dit rechtstreeks uit zeer betrouwbare bron te hebben gehoord en Michael de Leeuw zou in een eventuele deal worden betrokken. Vanavond hebben wij opnieuw contact gehad met deze persoon. Hij benadrukt dat zijn bron zeer betrouwbaar is en niets te maken heeft met de fansite Hart voor Heracles.

Wij vragen ons af, mocht er daadwerkelijk concrete interesse zijn van FC voor Bryan Linssen, hoe reëel het is dat Michael de Leeuw in een mogelijke deal wordt betrokken.

Het is bekend dat De Leeuw (eerder dit jaar) heeft aangegeven liever FC Groningen te willen verlaten als hij geen vaste basisklant is. Maar anderzijds blijft hij zeer belangrijk voor FC. Dit bleek ook gisteren (zondag 10 augustus) maar weer - tijdens de wedstrijd tegen Go Ahead, waar hij als invaller de 2-2 scoorde. Bij Heracles zal De Leeuw ongetwijfeld salaris moeten inleveren.

Hoe dan ook, we willen met klem benadrukken, het is een gerucht - en plaatsen dit artikel met de grootst mogelijke voorbehoud - voor wat het waard is.....

Update (5) maandag 18 augustus - De knoop is vandaag doorgehakt. FC gaat (verder) niet in onderhandeling met Heracles om Bryan Linssen los te weken uit Almelo bericht RTV Noord. Henk Veldmate bevestigt dat er de afgelopen week geïnformeerd is bij zowel Heracles als bij de zaakwaarnemer van Linssen en wil er verder niet teveel over zeggen. "Wij hebben niet aan de onderhandelingstafel gezeten, alleen geïnformeerd" aldus Veldmate.

Hans Nijland verklaart tegenover het DvhN dat het niets te maken heeft met de wedstrijd van gisteren, (zondag 17 augustus) want dat zou wel heel opportunistisch zijn. Linssen maakte tijdens het duel FC Groningen - Heracles weinig indruk. Nijland wijst op de prijs en het kwaliteit verhaal en benadrukt nimmer in onderhandeling te zijn geweest met Heracles. "Wij hebben meer opties en daar richten wij ons nu op" zegt Nijland.

Update (4) zondagavond 17 augustus - Heracles speler Linssen heeft na afloop van de 3-1 nederlaag verklaard dat FC Groningen geïnteresseerd in hem is. FC heeft zich gemeld bij mijn zaakwaarnemer. De speler liet optekenen aan FOX Sport het verder niet te weten en ook niet bezig te zijn met een transfer. FC Groningen zou een mooie stap zijn, je bent altijd gevleid als clubs belangstelling hebben. Trainer Erwin Van de Looi heeft tegen RTV Noord gezegd dat de club een lijstje heeft met spelersnamen en daarover niet hoeft te liegen dat de naam van Linssen voorkomt op dat formulier. Hoe hoog de aanvaller op het lijstje staat wil Van de Looi niet toelichten.

Update (3) zondagmorgen 17 augustus - Volgens Hans Nijland zijn FC Groningen en Heracles Almelo niet in onderhandeling over vleugelspeler Bryan Linssen. De directeur was te gast bij het programma, "de tafel van Kees" (FOX). Hierin werd dit voorgelegd en Nijland ontkende dit. In de lijn der eerdere gedane uitspraken is het meer aannemelijk dat Nijland bedoelt, dat de onderhandelingen even stil liggen, maar na de wedstrijd worden hervat.... Uiteraard kunnen we ook begrijpen dat dit bij het 'spelletje' hoort. Het is afwachten hoe betrouwbaar de woorden van de directeur zijn.

Update (2) donderdag 14 augustus - FC Groningen blijkt zich terdege gemeld te hebben bij Heracles Almelo voor Bryan Linssen. Hij is beoogd kandidaat om Filip Kostic op te volgen meldt de Telegraaf. Voorzitter Jan Smid geeft aan dat iedere speler bij zijn club te koop is maar wil nu niet praten over een transfer als je later in de week tegen dezelfde club moet spelen. Dat brengt alleen maar onrust. Wij hebben gezegd dat we pas na de onderlinge wedstrijd van zondag willen praten.

Update (1) woensdag 13 augustus - Door de naam van Bryan Linssen kan een streep. Dit valt te lezen op de website van RTV Noord. Wij werden onlangs getipt vanuit Almelo dat Grunn achter de vleugelspeler aan ging. Hans Nijland die maandagmiddag tijdens de radio uitzending van RTV Noord precies wist aan te geven, hoeveel doelpunten Linssen het afgelopen jaar had gescoord, ontkracht echter dit gerucht en geeft aan te gaan voor een buitenlandse vervanger van de onlangs vertrokken Filip Kostic. Ook is de kans klein, dat er voor aanstaande zondag een nieuweling wordt gepresenteerd

Reacties:
MaxFCG11-08-2014 om 18:34

De Leeuw is inderdaad zeer belangrijk, ik hoop toch echt dat hij dit jaar weer ruimte krijgt om te spelen. Brian Linssen is zeker welkom! ;)

Cantona11-08-2014 om 18:42

De Leeuw gewoon houden, blijft een belangrijke speler.

drentje11-08-2014 om 20:13

De leeuw niet laten gaan. Hoezen is en wordt niks daarom de LEEUW houden.

11-08-2014 om 20:34

Hopelijk blijft het bij een gerucht!!!!!! Brian Linssen.............zitten we daar op te wachten? Ik weet het niet, heb zo m'n twijfels.(L)(L)(L)

houkuhs11-08-2014 om 20:44

Begrijp de Leeuw wel hij wil graag voetballen en neemt geen genoegen met zijn invalbeurten. De Leeuw komt helaas te kort tegenover Chery en ik denk ik de toekomst ook tegen Hoesen/ Islamovic...

stadjer11-08-2014 om 21:16

De interesse voor Linssen is er al langer. Om de leeuw hier bij de betrekken is onzin.

no guts no glory11-08-2014 om 21:28

Ik zou de Leeuw ook niet laten gaan.In deze financieel moeilijke tijden voor de meeste eredivisieclubs krijg je nooit de hoofdprijs voor hem en dan kun je hem beter zelf houden. Hij kan nog zeer waardevol zijn voor ons. Persoonlijk zou ik liever 1 ipv 2 controlerende middenvelders zien. Zeker in thuiswedstrijden waar je in 7 van de 10 wedstrijden het spel moet maken.Dat lukt vaak niet met Kieftenbeld en Lindgren.Ik zou 1 van de 2 op de bank zetten en daar de Leeuw voor opstellen.Dan heb je duidelijk meer dynamiek en veel meer scorend vermogen.Ben echter bang dat van der Looi zijn aanvoerder niet op de bank gaat zetten.Waarom de Leeuw puur als concurrent van Chery zien? Ik vind hem meer een concurrent van Kieftenbeld.

no guts no glory11-08-2014 om 21:34

Bovendien de Leeuw schuwt zijn verdedigende taken ook zeker niet.Als je ziet hoeveel ballen hij ook als aanvaller nog afpakt.

bart bekkering12-08-2014 om 02:38

De Leeuw niet laten gaan ....... Ik krijg de indruk dat ie steeds beter wordt .......... Groningen heeft genoeg geld van de Kostic deal om zonder De Leeuw erin te betrekken Linssen te kopen .... Ik denk dat Linssen heel goed in dit Groningen past .....

Papa Werny12-08-2014 om 04:48

De Leeuw mag niet vertrekken. Hoe vaak is die al niet belangrijk geweest als vervanger en basisspeler? En hij kan op meerdere posities uit de voeten, multifunctioneel inzetbaar. Ik denk ook dat hij zijn vorm van voor de blessure weer terug heeft. Alleen laten gaan voor de hoofdprijs. Maar dan niet naar een concurrent. 5-6 miljoen naar het buitenland of PSV/Ajax.

Papa Werny12-08-2014 om 04:51

FC moet met de huidige selectie en een vervanger van niveau Kostic, mee kunnen doen om rechtstreekse plaatsing EL. Transferwindow is nog niet voorbij, maar ik denk dat we niet onderdoen voor Twente, Heenrenveen en Feyenoord. Plek 4 is haalbaar (onder PSV, Vitesse en Ajax). Botteghin moet perse blijven. Chery mag alleen weg voor de hoofdprijs. Goeie back en vleugel aanvaller erbij en klaar is Klara. Heb er wel zin in!

fc groningen!!12-08-2014 om 09:58

Linsen kopen voor de volgende wedstrijd. Geeft hij lekker 2 assists en maakt hij een goal 3-2:lol:

JJ-050-12-08-2014 om 10:26

Ik zie liever een andere speler komen dan Linssen! Ben niet heel gecharmeerd van hem...Laat er maar weer een Serviës pareltje hier komen.. ( Darko Lazovic ) bijvoorbeeld.

12-08-2014 om 11:26

:agreed:

12-08-2014 om 11:54

Heb het wel even gehad met een Servische linksbuiten Als er een scheet dwarszit willen ze al weer weg.... Linssen ben ik niet van gecharmeerd... Maar ja wie zal dan moeten komen?

JJ-050-12-08-2014 om 12:35

Jaa, dat is even de vraag! Ik heb uit een bron gehoord dat ze bezig zijn met Johan Larsson een rechtsback uit Zweden

12-08-2014 om 12:53

dat is een linksback...

12-08-2014 om 12:53

rechts sorry...:D

JJ-050-12-08-2014 om 14:10

Goeie voetballer Johan Larsson van IF Elfsborg bekijk een filmpje van hem op www.fcgonline.nl

12-08-2014 om 14:56

We hebben alleen een scorende spits nodig meer niet. Een scorende spits verbloemt alle andere ellende op het veld. Geen rechtsback halen als hateboer blijft. Geen middenvelder halen als Chery blijft. Etc. Scorende spits meer niet. 15 plus goals.

12-08-2014 om 15:44

Zet de leeuw maar op linksbuiten...komt snelheid te kort maar maakt wel veel doelpunten... Vd velden mag reserve.

JJ-050-12-08-2014 om 15:55

Dat ben ik niet met je eens Geronimoo! Dat we een nieuwe spits nodig hebben...Een rechtsback en een linkervleugel aanvaller hebben we toch echt nog nodig! En een box to box middenvelder mag er ook nog wel bij...

Marco12-08-2014 om 16:17

De Leeuw moet blijven! Mooi rechtshalf zetten tussen Hateboer en Antonia. Zondag al een prachtig doelpunt gezien hoe hij met Antonia vanaf rechts een aanval opzetten en afronden. Een rechtsback vind ik voorbarig. Straks hebben we met Van der Laan en de nieuwe Zweedse back? voor 1 miljoen op de reserve bank, en moeten we volgend jaar weer een leuke speler verkopen om de gaten te dichten. Wanneer Van der laan de laatste man zou worden, heb je met Kappelhof ook een reëel alternatief voor de rechtsback positie. Zou enkel een linksbuiten halen en dan in de winterstop verder kijken wat er nodig is.

JJ-050-12-08-2014 om 16:30

Maar van der laan is een linksback! Hiariej en Hateboer zijn de enige 2 rechtsbacks.....

Hendrik12-08-2014 om 18:44

Linsen is een goede voetballer halen en de Leeuw gewoon hier houden lijkt mij. Maar wat wil de Leeuw zelf?????:thumbsup:

brummie12-08-2014 om 19:48

Zie bryan linssen graag komen naar fc. Heeft vorig seizoen toch 11x gescoord in de competitie en 2x in de beker. Leuke vleugelaanvaller. Het schijnt dat liverpool hem ook in de gaten houd. Wat de Leeuw betreft, prima pinch hitter, maar gezien zijn leeftijd zou het beter voor hemzelf zijn om bij een andere club elke wedstrijd in de basis te beginnen. Sympathieke voetballer

JJ-050-13-08-2014 om 09:03

Ze gaan op dit moment niet voor Brian Linssen! Ze zoeken naar een vervanger voor Kostic in het Buitenland...Ze weten nog niet of er voor dit weekeinde al een vervanger voor hem komt!

13-08-2014 om 09:56

Inderdaad Komen we dus achter

lorenzoroffel13-08-2014 om 10:03

Die lazovic waar over werd gesproken staat ook in de belangstelling van fiorentina en roma. Zal em ook wel niet worden ! :(

JJ-050-13-08-2014 om 10:19

Jaa, maar komt ie daar ook tot spelen! Neem aan dat ze daar ook wel aan denken..

opa13-08-2014 om 10:30

4-4-2 systeem Islamovic in de spits en de Leeuw er om heen, Hoesen is op dit moment mij te onopvallend, Chery is goed, Antonia op rechts, ??op links, linksback v.d.Laan is een dynamische verdediger rechtsback Hateboer is misschien nog in de belangstelling F'noord en misschien is FC daarom nog achter een andere aan

Marco13-08-2014 om 11:35

Jammer. Is wel een jongen die er gelijk staat en weinig risico op een miskoop. Matavz en Kostic hadden nog ruim een jaar nodig om er te staan. Misschien kunnen ze de sloveen Kubic nemen. Speelde 1 seizoen bij Ado en deed het erg goed. Jongen zoekt mogelijk nog een club.

13-08-2014 om 11:56

ruilen met Heracles wij Brian Linssen

13-08-2014 om 15:20

is die Jahanbaksh van NEc niet een leuke en goedkope speler?is toch ook een linksvoor?

JJ-050-13-08-2014 om 16:37

Jaa,dat vind k ooknog wel een goeie speler..Alireza Jahanbaksh

14-08-2014 om 08:17

Salaris nooit te behappen... Niet eu-speler

14-08-2014 om 08:29

heeft toch NL paspoort??maar Linsen ook prima lijkt me...

Milko14-08-2014 om 08:31

Leuke filmpjes van hem op you tube. Goeie gozer voor de groep :thumbsup:

14-08-2014 om 08:59

misschien een kalmeringstabletje voor de directie? En de Leeuw en Chery gaan vast ook ...zal Linssen wel voor in de plaats bedoeld zijn, maar vanwege overbelasting lijkt mij een verplichte week vrijaf voor de directie op Ameland zonder telefoon heel heilzaam ( "we gaan naar Kazachstan" riep Nijland nog bij die huldiging- nou die komen naar de Arena op 10 oktober tegen Ned XI-tal ) ...

opa14-08-2014 om 09:50

linssen is ook meer rechts dan linksbenig, bekijk de beelden maar op youtube, kostic was links

allartboer14-08-2014 om 13:03

Jan Smit van Heracles geeft aan 3 tot 4 miljoen te willen ontvangen. Ik zeg niet doen. Verder zoeken naar een goedkoper alternatief.

JJ-050-14-08-2014 om 13:12

Alireza Jahanbaksh

14-08-2014 om 13:16

:agreed:

Knoalster14-08-2014 om 13:16

Vraagpriijs tussen de 3 en 4 miljoen toch niet echt realistisch. Een aardige voetballer maar een topniveau nog niets laten zien. Een bedrag in de richting van 1 miljoen lijkt me het maximale wat je moet willen bieden.

Knoalster14-08-2014 om 13:17

Voor 3 tot 4 miljoen kun je 2 speler halen...ik zou eens informeren naar Berghuis van Az...die is volgens mij beter.

14-08-2014 om 13:53

3 tot 4 miljoen is echt teveel van het goede. Linssen is een goeie speler maar niet meer waard dan een miljoentje of minder. Linssen trekt meer naar binnen en schiet dan met rechts op doel terwijl Kostic met links een voorzet/assist gaf. Zie Linssen meer als vervanger voor Chery, want die is al zo goed als zeker verkocht. Overigens: Kees, welkom op de meest goede en professionele FC-Groningen site op internet.(L)(L)(L)

14-08-2014 om 14:06

lInssen is een leuke speler, maar geen haar op Nijland\s hoofd die denkt aan een bedrag hoger dan ruim een miljoen €. Kijk hoe ze destijds onderhandeld hebben over Chery met ADO ( die het geld ook hard nodig hadden ): Groningen gaat rustig in de wacht tot 30 augustus en als Chery ook voor een mooi bedrag vertrekt ( want die speler wil graag een "jump" maken ) dan zal er misschien een akkoord over Linssen komen. Of deze speler i pl v Chery dan "op 10" terecht komt? In dit laatste geval zou ik de Leeuw toch laten gaan - de speler heeft zich afgelopen 2 jaar erg loyaal gedragen, en kan er niks aan doen dat Groningen voor hem en Zeefuik vanwege andere speelstijl zopas spelers als Hoesen en Islamovic hebben aangetrokken... De leeuw is trouwens wel de enige overgebleven echte kopspecialist ( naast Botteghin ).maar bij een speelstijl met de rem erop gaathet merendeel :clap: in snelle combinaties over de grond. :clap:

Knoalster14-08-2014 om 14:14

Ik voorspel dat Islamovic de nieuwe spits wordt van Fc Groningen...Hoesen is niet een speler waarvan ik denk dat hij ooit van meerwaarde voor fc groningen...hopelijk heb ik het mis

Knoalster14-08-2014 om 14:15

De Leeuw hoort gewoon in de basis.

14-08-2014 om 14:23

kan geen kwaad die concurrentie tussen Hoesen en Islamovic. Laat ze allebei maar driftig scoren! En voor een heel seizoen heb je verschillende centrumspitsen nodig. Heracles pakken met ruime cijfers zou precies passen in dit plaatje... Maar ze zullen die aanvallende ploeg uit Almelo wel eerst laten komen, verwacht ik ! - de aanvallers bij Grunn zullen een goede dag moeten hebben voor die overwinning!

brummie14-08-2014 om 16:42

Grappig dat sommigen 3 a 4 miljoen veel te veel vinden voor linssen, terwijl ze zelf vaak veel te hoge bedragen eisen voor fcg spelers. Liverpool volgt linssen ook en heeft zich 2 seizoenen al bewezen bij een middenmoter. Met nog betere spelers om hem heen, zit er nog genoeg groei in deze 23 jarige flankspeler.

Marco15-08-2014 om 11:54

3 a 4 miljoen is de vraagprijs. Tussen vraagprijs en uiteindelijke transferprijs kan een groot verschil zitten, hangt ook van de afgesproken voorwaarden af. 2 miljoen lijkt mij een mooi bedrag voor Hercacles, dan toch 1,5 miljoen verdiend in een jaar. Salaris van Linssen is niet bijzonder hoog in zijn huidig contract.

Woltjer15-08-2014 om 16:06

Ze zijn gek daar bij Heracles, wat een bluf.

17-08-2014 om 12:50

die komt wel...:thumbsup:

jean17-08-2014 om 17:25

wat ik vandaag heb gezien van hem ,,is 5 ton nog te veel

fc groningen!!17-08-2014 om 18:04

Ja vandaag speelde hij echt heel slecht. Koop maar gewoon zo'n servisch talantje

fc groningen!!17-08-2014 om 18:05

Talentje

Marco17-08-2014 om 20:09

Hij werd niet nadrukkelijk gezocht door Heracles, op momenten zag je wel zijn kwaliteit. Eerste helft gaf die een knappe steekpass achter de verdediging waardoor de rechtsbuiten voor de keeper kwam. Tweede helft won die fysiek toch handig wat verloren ballen. Brengt overzicht, gif en scorend vermogen mee. Zijn wel kwaliteiten die we voorin kunnen gebruiken. Zou als Groningen ook Koolhof van de Graafschap vastleggen en gelijk weer voor een jaar verhuren. Die jongen ontwikkeld zich heel snel.

Knoalster17-08-2014 om 21:48

Berghuis is beter dan Linssen.

17-08-2014 om 22:51

nog eens nagedacht over Linssen na die 3-1 op Heracles...Wat zou ertegen zijn om het alleen met de huidige aanvallers te doen? de verassingen komen vaak door steekpasjes vanuit het middenveld en snel opkomende spelers langs de zijlijn...en ik ben dus bang dat een man als Linssen gewoon de rest ( Antonia, Hoesen, Chery ) in de weg gaat lopen. En dan nog die vraagprijs voor Linssen waarbij Nijland zich zeker in een slok wijn zal verslikken. Als Chery eerst bij Groningen blijft, dan maar liever een aankomend talent die goed kan combineren op de plaats van Kostic.

Cantona18-08-2014 om 08:16

Zolang de transferperiode nog niet voorbij is moet je zowieso de Leeuw aanhouden voor het geval dat Chery nog weg gaat. Verder kon Linssen mij niet bekoren en heb dan ook liever De Leeuw die wat mij betreft ook gewoon in de basis mag beginnen.

JJ-050-18-08-2014 om 09:00

Ik zeg afstappen van Linssen... En overschakelen naar Alireza Jahanbaksh van Nec Nijmegen

Milko18-08-2014 om 12:56

Wat heb jij toch met die AliAsbak?

Knoalster18-08-2014 om 13:48

JJ 050 is wellicht de zakenwaarnemer van Alireza.

JJ-050-18-08-2014 om 14:34

Is een goeie voetballer En is nog jong, En kan bij Groningen nog beter worden...Op dit moment speel Antonia goed op de positie van Kostic, Dus een leuke speler voor de bank erbij

18-08-2014 om 16:02

Duarte van Aax

ollie18-08-2014 om 16:07

Alsjeblieft geen duarte van ajakkes.

18-08-2014 om 16:15

Er is niemand nodig op links. De leeuw op links, vd Velden met pensioen en Antonia op rechts. De leeuw zal dan dichtbij hoesen moeten spelen. Dus een linksbuiten die veel naar binnen trekt. Antonia kan op rechts het veld breed houden en de bal voor de pot slingeren. Mag ook af en toe naar binnen trekken uiteraard. Na het slingeren kan de leeuw mooi de ballen inkoppen. Hij is kopsterk. Hoesen krijgt zo ook meer steun in de spits. Hij kan het niet alleen af namelijk.

18-08-2014 om 16:24

JJ-050 ben het met je eens!!goede voetballer,kom maar op...

Greatone18-08-2014 om 18:38

Antonia is op zijn best aan de rechterkant. Wat is er trouwens gebeurt met de deal die Groningen had gemaakt met Ajax bij de verkoop van Zivkovic. Ze zouden dan toch een speler gratis te leen krijgen?

TomOkker18-08-2014 om 20:23

Gewoon een linker flanker, is van duinen niet wat?

18-08-2014 om 20:28

Rob Roy: n.a.v. jouw bericht van 11-08, 22.34 zijn ze bij de FC G leiding zich nog even gaan beraden...Linssen gaan ze NIET kopen ( misschien huren voor een jaar? ) maar er wordt dus verstandig met de centen omgegaan. nooit verkeerd :thumbsup:

18-08-2014 om 21:45

Misschien dan toch een goed werkende "glazen bol" ?.:lol::lol::lol:

18-08-2014 om 22:16

Ja, Rob Roy: lol in je glazen bol...Mennega twitterde maandagochtend dat volgens hem Linssen te weinig zou hebben toegevoegd...zo hadden wij ook onze twijfels...maar we zitten natuurlijk wel te wachten op weer een groeibriljantje in het groen-wit.. Zolang Chery niet (zekers) blijft, kan ik ook de toto niet invullen: ADO-FC Groningen zonder Kostic...een gelijkspelletje/kleine overwinning, zou ik zeggen. Over 2 weken als Ajax komt, dan is het echt menens: gaat FC Groningen dan direct afrekenen met die mede kop-lopers/concurrenten voor het kampioenschap!:thumbsup:

BeBiTyKa18-08-2014 om 22:53

Jozefzoon

BeBiTyKa18-08-2014 om 22:53

of Ondaan van Willem II

19-08-2014 om 14:14

@Kees, Een kleine overwinning op ADO zit er misschien wel in gezien het huidige vertrouwen van het team. En dan mag 020 wel komen. Kunnen we direct even revanche nemen voor de 2-1 nederlaag van 6 februari jongstleden.Tussentijds nog even verrassing op de linkerflank aantrekken en het komt helemaal goed. Als Nijland en Veldmate even richting Servië gaan met een paar flessen "slibovtsj" dan komen ze wel weer terug met een leuk spelertje.(L)(L)(L)

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!