Terug

Deel deze pagina:

Verkast Virgil van Dijk, aankomend transferwindow naar de Premier League? + update maaandag 29 december

Door Redactie 11 reacties

Volgens het Engelse medium the Daily Express is oud FC-er Virgil van Dijk "hot". Naast Arsenal, Manchester City, Newcastle United wordt nu ook Tottenham Hotspur genoemd om van Dijk los te weken van zijn huidige club Celtic. De Spurs, onder leiding van trainer Mauricio Pochettino, gaan gebukt onder een moeizaam seizoen. Het is met name de achterhoede die met de regelmaat van de klok, het onderwerp is van discussie. Virgil van Dijk wordt gezien als ideale versterking en moet (in januari) naar verluidt 12 miljoen euro kosten, hetgeen volgens Engelse begrippen "een koopje" is. Mocht de centrumverdediger de aankomende transferwindow de overstap gaan maken naar de Engelse Premier League, zal de clubkas bij FC Groningen wederom gaan rinkelen.

Update maandag 29 december - Virgil van Dijk heeft het prima naar zijn zin bij Celtic. Maar volgens zijn zaakwaarnemer Henk-Maarten Chin is zijn cliënt ambitieus. Dat betekent als er mooie clubs uit de Premier League of andere competities concreet zouden worden, dat je dan niet direct nee zegt. Er is veel interesse, het kan een drukke winter worden zegt Chin tegen VI.

Reacties:
ties08-12-2014 om 16:59

nou dit moet naar southampton gaan voor 20mil en mooi voor hem mooie ontwikkeling

08-12-2014 om 18:55

beetje sigaar uit eigen doos...maar als de helft (dwz minimaal €6-700.000) van de transferrechten dan maar weer in spelers ge-herïnvesteerd wordt, dan kan er een net even meer ervaren (en dus duurdere) speler erbij komen...deze winter, naast de al gecontracteerde Tibbling. :thumbsup:

29-12-2014 om 20:28

grappig deze update (29 dec) : nu wij weten dat naast centrale middenvelder Tibbling ook linker middenvelder Rusnák is gecontracteerd. Het is met Van Dijk als met een stuk fruit op de schaal: laat je hem nog even rijpen, wordt ie beter: volgens mij blijft ie echt wel bij Celtic tot de zomer...is vgls. mij een opzetje voor een lucratieve transfer straks (met "ambitieuze" H-Maarten Chin véél in het nieuws). Mocht het allemaal wel snel gaan dan zal Groningen die % transfergeld wel "parkeren" tot in de zomer.

30-12-2014 om 00:00

Beste Bokko: leuke suggesties...maar het loopt toch in de praktijk vaak anders..hoe lang duurde het niet voordat Van Dijk naar Celtic ging...maar in GB zijn ze niet zo vies van grote transfers...ik denk dat Nijland zijn mobiele telefoon met Henk Maarten Chin dag en nacht beantwoord... De problematiek op (rechts)achter heb ik nooit zo begrepen: Veendorp, Van der Laan Hateboer, Kappelhof Burnet (en Magnasco weg en Hiariej 2 maanden geblesseerd). Centraal achterin kan ook Lindgren nog spelen. Er wordt sowiezo geschoven met Tibbling en Rusnák erbij... Maar als Van Dijk nu verkocht wordt dan komt er een mooi bedragje bij voor een kwaliteitsspeler: het defensieve middenveld acht ik nu nog kwetsbaarder dan de verdediging omdat ik Kieftenbeld weer te laat achteruit zie lopen. Maar..: er kunnen zeker ook spelers weggaan, en niet de minste (Chery, Botteghin, Hateboer, de Leeuw?) en dan heeft Van de Looi een beste job om het weer af te stemmen in alle linies. Mijn goede voornemens heb ik op een lijstje, de TS ook? ;)

30-12-2014 om 00:05

O ja, ik vergat Van Nieff nog: ook die kan Centraal spelen, met Kappelhof RB, maar misschien schuift die wel op naar de plaats vóór de verdediging?

30-12-2014 om 02:42

met ervóór Tibbling/van Nieff en Kieftenbeld...Maak je geen zorgen...dat is voor Van de Looi. Ik verwacht met deze selectie in Oliva wel twee oefennederlagen tegen die Belgen., maar daarna komt de verrassing...tegen Ajax komen de contouren van het nieuwe elftal in zicht (ondanks de onvermijdelijke nederlaag) en komt HET ALLEMAAL GOED. Nu, first things first: oliebollen bakken en zelf opeten ook nog!:)

30-12-2014 om 09:49

Kunnen we Denswil niet ophalen mag gratis weg bij ajax

DanMan197130-12-2014 om 10:47

Virgil wil ECHT graag weg. Ik sprak zijn broer één dag voor de transferdeadline deze zomer. In mijn bijzijn ging de telefoon op speaker. De zaakwaarnemer was in gesprek met een club uit de premier league. Hij zou zwaar teleurgesteld zijn als het niet door zou gaan....later heeft hij vanwege deze perikelen vanaf de tribune moeten toekijken.

30-12-2014 om 19:03

ik heb dat destijds ook gevolgd...je vergat te melden dat zijn vriendin hoogzwanger was, en hij volgens de manager "rust" kreeg. Verder heeft hij dit najaar een sportieve dip vwb. zijn spel gehad...maar dat is ook alweer over. Het laatste bericht is het niet over Van Dijk... dus maar zien!

24-01-2015 om 12:19

Een week voor de transferdeadline lijkt de kogel door de kerk: Van Dijk blijft (nog in ieder geval een half seizoen ) bij Celtic.!!..want Arsenal kwam vandaag ( zaterdag ) met het nieuws dat ze de verdediging gaan versterken met twee spelers: lees zelf-(bron: voetbalprimeur.nl) Arsenal hoopt in de laatste week van de winterse transferperiode nog één of twee nieuwe spelers naar Noord-Londen te halen. Kevin Grosskreutz en Gabriel Paulista staan op de nominatie. Arsenal heeft volgens Engelse tabloids een bod uitgebracht op het tweetal van respectievelijk Borussia Dortmund en Villarreal. Grosskreutz kan voor vijf miljoen euro de overstap naar de Premier League maken, terwijl The Gunners ongeveer acht miljoen overhebben voor Gabriel. Arsène Wenger kondigde eerder deze week al transfervuurwerk aan.

24-01-2015 om 14:18

dat is nog eens "uit de heup schieten", Bokko.. Er is niets zinnigs en redelijks van te vinden...over die miljoenentransfers in de PL...gaat nergens over! Maar, ik heb regelmatig mailcontact met de blogbeheerder van Arsenal, dus die tipt mij wel als het zover is. "Van Dijk, geen gezeik, iedereen rijk!!" en Nijland weer een cheque boven z'n bed. (simplistisch verbond :D)

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!