Terug

Deel deze pagina:

Albert Rusnak definitief naar FC Groningen + update zaterdagavond 20 december 22.00 uur

Door Thijs Faber 90 reacties

De kogel is door de kerk: Albert Rusnak, nu nog speler van Manchester City en verhuurd aan SC Cambuur, vertrekt naar FC Groningen. Dit meldt de FC donderdagmiddag via verschillende kanalen. De transfer komt niet uit de lucht vallen, al weken klonken er geruchten over de Slowaakse middenvelder richting Euroborg. Dit is nu de tweede speler die de FC heeft gehaald, terwijl de transferperiode nog niet eens is begonnen en dat is verrassend te noemen. Albert Rusnak (20 jaar) tekent binnenkort een contract voor 3,5 jaar. Per 1 januari sluit de Slowaak zich aan bij de selectie. Op verzoek van zijn huidige club Manchester City, wordt over de transfersom geen mededelingen gedaan. Met het aantrekken van Rusnak heeft FC Groningen succesvol Heerenveen afgetroefd. Albert Rusnak is inmiddels medisch gekeurd, de spelerspresentatie vindt plaats in het nieuwe jaar.

Update zaterdagavond 20 december 22.00 uur- lees verder onderaan de pagina

 

Update (1) donderdagavond 18 december - Met de komst van Rusnak is FC Groningen voorlopig uitgewinkeld. De komst van Rusnak heeft niets te maken met een snel vertrek van Chery. Volgens FC Groningen is daar absoluut geen sprake van. Op dit moment wordt er aan geen enkele speler van de FC concreet getrokken. Maar de transferperiode moet nog beginnen. Dit meldt Elwin Baas (RTV Noord) op zijn twitter account.

Update (2) donderdagavond 18 december - In Heerenveen is met verbazing gereageerd op het nieuws dat Rusnak naar FC Groningen gaat. Vanavond hebben zij (nog) contact met Manchester City en de Friezen hopen in dat gesprek de laatste stand van zaken te horen - in strijd om de handtekening van de Slowaak. Ook Cambuur heeft officieel nog niets gehoord over de toekomst van zijn spelmaker bericht VI. In tegenspraak met zijn club - gaf Cambuur trainer Henk de Jong afgelopen zaterdagavond een "voorschotje" - waar de toekomst van Rusnak ligt. FC Groningen bericht via de clubsite dat het zowel overeenstemming heeft met Manchester City als met de speler zelf. De toekomst van Rusnak lijkt dan ook gewoon in de Euroborg te liggen. De Feaners trekken hoe dan ook aan het kortste eind!

Update vrijdagochtend 19 december, 08:00uur: Volgens deTelegraaf is FC Groningen voorbarig geweest met het bekend maken van de overeenkomst met Albert Rusnak (20). De Slowaak heeft volgens de officiële clubsite van FC Groningen getekend voor 3,5 jaar. Aidy Ward, zaakwaarnemer van de middenvelder reageert verbaasd op het nieuws van FC Groningen; „Groningen kan een akkoord hebben met Manchester City, maar van onze kant is er nog niets getekend en is alles nog mogelijk’’. Trainer Van de Looi rekent ‘gewoon’ op de komst van Rusnak. „Voor zover ik weet, gaat hij gewoon met ons mee op trainingskamp naar Spanje op 3 januari’’. Een opmerkelijk bericht, we houden de berichtgeving in de gaten. Los van dit bericht, wij vragen ons af, gaat het hierom de lange arm van de Dorpelingen?

Update vrijdagochtend 19 december 10:05 uur - Hans Nijland weet het zeker, Albert Rusnak komt naar FC Groningen, laat RTV Noord weten op haar digitale huis; 'Hij komt, punt uit'. Onder andere De Telegraaf laat weten dat er nog niks is getekend wat we al eerder vanochtend hadden gecommuniceerd. De algemeen directeur laat inderdaad weten, ‘’ dat er nog geen handtekening op papier staat, maar dat er wel een deal is’’. Tevens geeft Nijland aan dat er een overeenkomst is met Manchester City, maar hij is niet duidelijk als er een handtekening op papier staat. Misschien is de communicatie van FC Groningen op haar site niet handig geweest. Een soap is op handen, we houden jullie op de hoogte.

update vrijdagavond 19 december - Volgens het FBO, de werkgeversorganisatie Betaald Voetbal is een mondelinge overeenkomst ook een rechtsgeldig akkoord en is dit (evengoed) bindend. Het normale arbeidsrecht is daarmee van toepassing. Rusnak's zaakwaarnemer Aidy Ward bevestigde eerder deze dag dat er een mondelinge overeenkomst is tussen zijn cliënt en FC. Alleen er is nog niets getekend. Voor de FBO maakt dat niets uit. De FBO stelt wel dat er in sommige gevallen een voorbehoud is op de regel. Te denken valt aan bv) een spelersmakelaar, die niet over juiste licentie beschikt, dat een gesloten deal op de tocht kan komen te staan. RTV Noord bericht m.b.t. deze korte aanvulling dat dhr Ward aan alle eisen voldoet.

Update zaterdagavond 20 december - Sander Berends, eindredacteur van ELF-voetbal heeft volgens eigen zeggen met de zaakwaarnemer van Albert Rusnak gesproken. Volgens Aidy Ward zou de transfer met FC Groningen niet rond zijn. Volgens hem is alles mogelijk, dus ook de Dorpelingen. Het wordt op deze manier een slechte soap, desalniettemin denken wij dat er snel witte rook uit de schoorsteen kan komen.

Update zaterdagavond 20 december 22.00 uur - Albert Rusnak heeft nog geen idee voor welke club hij na de winterstop onder contract staat. Ook zegt hij geen aanbod te hebben gezien van welke club dan ook. Of het Groningen wordt of Heerenveen, de Slowaak sluit geen enkele club uit. Morgen (zondag 21 december) reist hij af naar Slowakijke voor de kerst en praat tevens met zijn zaakwaarnemer over "aanbiedingen". Over Heerenveen zegt Rusnak dat zij misschien wel contact hebben gehad met zijn zaakwaarnemer. Over FC Groningen; er staat geen handtekening van mij (onder een contract-red bm). Bron twitteraccount Gerard Bos, sportjournalist Friesch Dagblad, Cambuur volger en (verslaggevend) invaller bij Heerenveen. De continuing soap wordt ongetwijfeld vervolgd.....

Albert Rusnak tegen over de camera's van NOS: Ik weet dat FC Groningen een akkoord heeft met Manchester City. Ik moet zelf nog tekenen, binnenkort snel duidelijkheid.

Reacties:
Hoekie18-12-2014 om 14:59

Super. Topaankoop.

grunnfan18-12-2014 om 15:09

Goed nieuws!!!!!!!!!!!!

opa18-12-2014 om 15:12

héhé:thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup:

FCGmijnclub18-12-2014 om 15:13

Eindelijk maar toch, kan niet wachten dat de tweede seizoenshelft gaat beginnen:thumbsup:

FCGmijnclub18-12-2014 om 15:19

We gaan niets weggeven Bokko, Chery moet minstens het 3 voudige opleveren :D

Hoekie18-12-2014 om 15:21

Super deals van nijland en jeltema. Ik heb zin in de 2e helft. Eindelijk voetballers aangetrokken en dan ook nog Mahi die er aan komt. Hebben we er 3 creatieve voetballers er bij. Precies mijn verlanglijstje.

appie happie18-12-2014 om 15:25

ehhh volgens mij loopt kontrakt van Chery af in 2015...terzij er een clousule is staat van eenzijdige verlenging..maar anders loopt hij de deur uit..voor noppes.. maar misschien heb ik het mis.

pieter18-12-2014 om 15:28

heel goed bezig fc super inverstering!

Hoekie18-12-2014 om 15:35

Appie happie Ik kan je geruststellen. Chery ligt tot medio 2016 vast. Fcgmijnclub Mee eens dat we chery niet voor een lullig bedrag van 2,5 miljoen gaan weggeven. Openbreken contract op zich prima maar dan voor de hoofdprijs weg. Fc is geen koopjesafdeling.

18-12-2014 om 15:36

gefeliciteerd, Nijland. :thumbsup:..met Groningse voortvarendheid.gehandeld..lekker Heerenveen negeren! en onder ons laten op de ranglijst: moet mkunnen met die twee middenvelders erbij...

18-12-2014 om 15:42

appie: na die mislukte overgang van Chery naar Saoudi..komt deze speler op nr. 1 belang van FC groningen om hem te cashen... Wees maar niet bang dat ze dat over het hoofd zien: ik schat toch een transferopbrengst richting 3,5 miljoen euro ( de overgang van ADO anderhalf jaar geleden was, meen ik 800.000 ). Maar jammer is het wel: van Chery gaat altijd dreiging uit, zijn schoten zijn onverwacht voor een keeper.

appie happie18-12-2014 om 15:47

ok super,maar dan idd hebben we dadelijk een middenveld waar je u tegen zegt..komt scorend vermogen ook tot zijn recht,lees Hoesen.

18-12-2014 om 15:51

Appie Happie: contract van FC Groningen met Chery loopt nog anderhalf jaar (tot zomer 2016)

18-12-2014 om 15:52

FC Groningen heeft Albert Rusnak gecontracteerd. De 20-jarige middenvelder wordt overgenomen van Manchester City Football Club. De Slowaakse jeugdinternational tekent in Euroborg een contract voor drieënhalf jaar. AD Rusnak sluit vanaf 1 januari aanstaande aan bij de selectie van hoofdtrainer Erwin van de Looi. Op verzoek van Manchester City doet FC Groningen geen mededelingen over de transfersom, die de Trots van het Noorden voldoet aan de Engelse topclub uit de Premier League, waar Rusnak nog een contract had tot medio 2015. Manchester Albert Rusnak is op 7 juli 1994 in het Tsjechische Vyskov geboren. Hij heeft de Slowaakse nationaliteit. De middenvelder begon zijn voetbalcarrière in de jeugd bij MFK Kosice. Op 16-jarige leeftijd verhuisde hij naar Manchester. Bij City kwam hij – mede gezien zijn nog jonge leeftijd – niet in aanmerking voor het eerste elftal en de club uit Manchester verhuurde Rusnak in 2013 aan Oldham Athletic, uitkomend in League One – het derde niveau van Engeland. Rusnak speelde tr

appie happie18-12-2014 om 15:52

:)

18-12-2014 om 15:53

FC Groningen heeft Albert Rusnak gecontracteerd. De 20-jarige middenvelder wordt overgenomen van Manchester City Football Club. De Slowaakse jeugdinternational tekent in Euroborg een contract voor drieënhalf jaar. AD Rusnak sluit vanaf 1 januari aanstaande aan bij de selectie van hoofdtrainer Erwin van de Looi. Op verzoek van Manchester City doet FC Groningen geen mededelingen over de transfersom, die de Trots van het Noorden voldoet aan de Engelse topclub uit de Premier League, waar Rusnak nog een contract had tot medio 2015. Manchester Albert Rusnak is op 7 juli 1994 in het Tsjechische Vyskov geboren. Hij heeft de Slowaakse nationaliteit. De middenvelder begon zijn voetbalcarrière in de jeugd bij MFK Kosice. Op 16-jarige leeftijd verhuisde hij naar Manchester. Bij City kwam hij – mede gezien zijn nog jonge leeftijd – niet in aanmerking voor het eerste elftal en de club uit Manchester verhuurde Rusnak in 2013 aan Oldham Athletic, uitkomend in League One – het derde niveau van Engeland. Rusnak speelde tr

brummie18-12-2014 om 15:55

Prima aankoop, goed gedaan nijland en co

18-12-2014 om 15:56

Ben helemaal over de rooie met deze fantastische aankoop. FC-Groningen, gefeliciteerd. En die Friezen uit dat moerasdorp hebben het nakijken. HAHAHAHA!!!!!!!!

Ypuh18-12-2014 om 15:59

Geweldige aankoop, kan niet wachten om hem in actie te zien. Een potentiële topper met een heerlijk Engels taaltje!

18-12-2014 om 16:10

R-Roy: Elwin Baas vertelde via de radio ( RTVNoord.nl) dat hij denkt dat er ongeveer "maar"een paar ton aan transfergeld mee is gemoeid- dan zal dat ook betekenen ( volgens Baas ) dat de salarisaanbieding bij FC Groningen fors beter was dan bij SC Cambuur. Rob Roy: onbegrijpelijk dat Heerenveen de spanniong zo opvoerde via de pers, de laatste 12 uur: zij wisten allang dat Rusnák getekend had/gekeurd was...en nu MOEST Groningen wel naar buiten komen... Chery ook weg nu, of nog een half jaartje zijn ding doen??

Milko18-12-2014 om 16:12

Dat is diezelfde gozer die uit in 6 minuten tijd Kieftenbeld, Hiariej, Antonia en Lindgren kaarten aansmeerde en daarvoor de 1-0 nul scoorde? Dat wordt nog leuk als ze in januari op trainingskamp gaan :thumbsup: Maar zonder dollen: hij gaat alvast naar de club waar zijn huidige trainer volgend jaar hoofdtrainer van gaat worden, SUPER :bowdown:

appie happie18-12-2014 om 16:24

Bij sc Heerenveen heeft men ontstemd gereageerd op de transfer van Albert Rusnák naar FC Groningen. De Friezen hebben zich zelfs nog niet neergelegd bij het nieuws, meldt Voetbal International. FC Groningen bracht donderdagmiddag officieel naar buiten een akkoord te hebben met Manchester City over Rusnák. De aanvallende middenvelder, die momenteel wordt verhuurd aan SC Cambuur, heeft zelf ook al overeenstemming bereikt over een contract tot de zomer van 2018. FC Groningen zal de technicus in het nieuwe jaar officieel presenteren. Heerenveen legt zich echter niet neer bij het mislopen van Rusnák en wacht nog op een belletje van Manchester City. De subtopper had zich namelijk ook officieel gemeld voor de middenvelder en dacht een zeer goede kans te maken. Het nieuws over de transfer van Rusnák naar Groningen kwam dan ook als donderslag bij heldere hemel. Lees verder: http://www.soccernews.nl/news/291689/Onaangenaam_verrast_Heerenveen_wacht_op_belletje_van_Man_City#ixzz3MGdXO4Op

pall mall18-12-2014 om 17:15

Hehe bye bye Heerenveen klasse Nijland :clap:

18-12-2014 om 17:17

Bij sc Heerenveen heeft men ontstemd gereageerd op de transfer van Albert Rusnák naar FC Groningen. De Friezen hebben zich zelfs nog niet neergelegd bij het nieuws, meldt Voetbal International. FC Groningen bracht donderdagmiddag officieel naar buiten een akkoord te hebben met Manchester City over Rusnák. De aanvallende middenvelder, die momenteel wordt verhuurd aan SC Cambuur, heeft zelf ook al overeenstemming bereikt over een contract tot de zomer van 2018. FC Groningen zal de technicus in het nieuwe jaar officieel presenteren.

18-12-2014 om 17:18

Heerenveen legt zich echter niet neer bij het mislopen van Rusnák en wacht nog op een belletje van Manchester City. De subtopper had zich namelijk ook officieel gemeld voor de middenvelder en dacht een zeer goede kans te maken. Het nieuws over de transfer van Rusnák naar Groningen kwam dan ook als donderslag bij heldere hemel. :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

JJ-050-18-12-2014 om 17:24

Geniaal !!! Laat et maar als een donderslag aankomen bij ze... Sheize Akkrum

Hoekie18-12-2014 om 17:54

Oei ! die komt hard binnen daar. Er is een tijd geweest dat ze daar heel veel centjes hadden maar die tijd is voorbij. Zoals al eerder in mijn posts aangegeven en ben zelfs voor meneer nijland versleten, klasse gedaan. Niet in paniek geraakt van de zomer en dan zo uitpakken. De azijnpissers hebben plaats gemaakt (waar zijn ze?) voor supporters die komplimenten geven.

Hendrik18-12-2014 om 18:05

Rusnak als middenvelder met de punt naar voren daarnaast Tibbling als controleur en daarvoor Cherry op de 10 positie achterrde spits . Kieftenbeld als invaller net zoals Hiarijee . Lindgren kan weg hetzelfde als doe Zeefuik:thumbsup:

18-12-2014 om 18:17

Hoekie..ik controleer mijn pis niet dagelijks...lees net dat Chery (nu nog) niet weggaat ( twitter Baas ) Verder is FC Groningen "uitgewinkeld". Kerstboodschappen gedaan - klaar. Op papier staat er een sterk elftal, maar ( en zóver reikt mijn pis wel ) de praktijk moet het uitwijzen! qwe blijven :thumbsup:

appie happie18-12-2014 om 18:23

Hendrik...met de punt naar voren...voorste speler is nr10.dus jij wil 2 spelers op dezelfde plek.

no guts no glory18-12-2014 om 18:46

Klasse van Nijland,heeft zich niet gek laten maken. Voor dat de transfermarkt begint heeft hij zijn zaakjes al weer voorelkaar. Nu maar hopen dat er deze winter geen belangrijke spelers vertrekken. Respect !!!

appie happie18-12-2014 om 18:57

Nijland ijsbeer...laat m maar schuiven..zonder hem geen euroborg,waarvan akte.

campesino18-12-2014 om 19:01

nijland :bowdown::bowdown::bowdown::bowdown:

Marco18-12-2014 om 20:08

Een kleine drie miljoen geinvesteerd. Of de posities verdedigende middenvelder en linkermiddenvelder het meest nodige is? Verder zijn het twee jonge spelers. De lijn van spelers rond de 25 had ik liever doorgezet, wellicht maar 1 speler een veel scorende spits. We gaan het meebeleven of Veldmate en Nijland op de juiste vakjes de muntjes hebben weggezet. Hopelijk zijn we financieel nog gezond genoeg dat we weldra niet onder de marktprijs (weer) spelers hoeven te verkopen.

TomOkker18-12-2014 om 20:36

Wat een enthousiasme, is dit terecht en op basis waarvan? Krijgt hij hier dezelfde rol als bij Cambuur... ik moet het allemaal nog zien. Maar heb alle vertrouwen in van de Looi dus zal wel goed komen. kein geloel fussbal spiel'n:fc:

campesino18-12-2014 om 21:32

Tomokker, lang niets van je gelezen. Maar jij Was het toch die stelde dat groningen geen scorende spits nodig had, maar meer voetbal op het middenveld om de spitsen beter te bereiken. Nou, dat wordt er niet minder op dacht ik zo.

Hoekie18-12-2014 om 21:46

Voor een spits is het van groot belang dat hij in de positie komt om te scoren. Dat is een kwestie dat de spits zelf op de juiste momenten op de juiste plaats de juiste assist krijgt. Ik denk dat hoesen met al die creatieve spelers er bij beter uit de voeten kan. Matavz werd bijvoorbeeld PSV ook niet echt bediend. Ik heb erg veel vertrouwen dat Groningen een goede 2e helft gaat draaien. Ik weet niet waar de 3 miljoen vandaan komen in het verhaal van Marco.

18-12-2014 om 23:05

Laat die TomOkker alsjeblieft van deze blog verdwijnen. Heeft FCGOnline ook mede kapotgemaakt. Zo één hoeven we hier nu niet bij te hebben.Gaat tot nu toe echt fatsoenlijk hier op dit blog en laat dat alsjeblieft zo blijven.:(:(:(

18-12-2014 om 23:38

R-Roy: ach ja...het is ze daar inderdaad gelukt om het open forum kapot te maken, met gemeen spel op de man:o: maar niet aan denken want de dag begon nog wel zo goed met dat :fc: nieuws over Rusnák,. Chery, Ajax, Vitesse.

19-12-2014 om 03:46

onder dit item, nog een constatering over Chery: gaat hij FC Groningen verlaten, al deze transferperiode (1 jan tot 1 feb 2015), of zijn de informele berichten via Elwin Baas, dat er "op het ogenblik niets speelt rond Chery, of andere spelers van FC Groningen" zodanig geruststellend, dat hij zeker tot het eind van het seizoen blijft; Chery zelf gaat "naar Dubai, op vakantie", terwijl hij 26 december niet van de club naar Suriname mocht, om 2 verschillende redenen: 1. geen verplichting van FCG om spelers af te staan; en 2. de wenselijke "rustperiode van spelers". Het blijft verleidelijk om er, wat Chery betreft, een derde reden bij te bedenken: Hij moet beschikbaar zijn voor een eventuele overgang naar een andere club als dit opportuun zou zijn... Supporters staan aan de zijlijn, maar een extra speler als Rusnák nú al halen (en niet de zwakkere Dejan Meleg van Ajax) staat haaks op het transferbeleid bij FC G, van "eerst geld ontvangen voordat nieuwe spelers worden gekocht"..In Dubai is ook een Al Ahli!;)

Don Chaot19-12-2014 om 06:38

Geweldig nieuws, maar ontstaat er geen luxe-probleem want Mahi draait nu ook goed!:thumbsup::clap:

appie happie19-12-2014 om 07:10

Wat moeten we denken van de huidige berichten,Rusnak heeft nog niks getekend volgengs o.a. de telegraaf!!!!!!!ik snap het niet..de fc brengt toch niks naar buiten als het nog niet rond is?

JJ-050-19-12-2014 om 08:30

Jaaa , Ik weet et allemaal niet meer hoor! zijn zaakwaarnemer weet van niks! en hij zou al medisch gekeurd wezen! Hoe onduidelijk kan iets wezen! :o

19-12-2014 om 10:14

"het is niet ...mijn broer !" :D

waltervos19-12-2014 om 10:32

Het lijkt mij toch vooral een onhandige actie van Nijland. Of misschien juist een ultieme poging om 'm binnen te halen: "Laten we het maar aankondigen, dan kan hij moeilijk nog weigeren". Daar kan Heerenveen niet zoveel aan doen.

opa19-12-2014 om 10:41

wat is duidelijk en eerlijk in deze tijd!!??:(:(

19-12-2014 om 11:02

Als op de FC-Groningen site staat dat Rusnak een overeenkomst heeft met FC-Groningen en er al een medische keuring heeft plaats gevonden, mag je toch gevoeglijk aannemen dat er niets meer fout kan gaan. Dat Akkrum-zuid daar nog tussen probeert te komen is dus een op z'n minst een schandalige actie. Slechte verliezers, die pseudo-friezen.:clap::clap:

pieter19-12-2014 om 12:43

eerst zien dan geloven!

pieter19-12-2014 om 12:43

eerst zien dan geloven!

19-12-2014 om 13:41

Je mag er gerust vanuit gaan dat ook Nijland bluf speelt: hij heeft onder druk van een nieuwe onderhandelingsronde met o.a. Heerenveen, schaakmat gespeeld, en het is aan Rusnak/ zijn zaakwaarnemer zelf te verwijten dat ze niet de Koninklijke weg bewandelen, nl trots :clap: te zijn om voor Groen Wit te mogen spelen. Ik denk dat er meer achter zit: Groningen en Herenveen zitten elkaar al langer in de weg: Tibbling ging naar Groningen, en Thern ( als eerste keus gewenst door Groningen ) naar Heerenveen; de trainer is weggehoond bij Cambuur, enz enz. Het kan nog een vervelend staartje krijgen als Heerenveen, zeg 50.000 meer salaris eroverheen biedt dan Groningen...maar voorlopig hebben ze daar in H'veen genoeg zorgen (ranglijst) ondanks die door Vonk beloofde "spetterende transferwindow". Rusnák: houd je fatsoen!

19-12-2014 om 14:33

vrijdag 19 dec, 12:21 Voetbalprimeur "Er is nog een kleine stap te zetten", herhaalt Aidy Ward (zaakwaarnemer van Rusnák) tegenover RTV Noord. De contractonderhandelingen tussen het kamp-Rusnák en Groningen zijn in een vergevorderd stadium, maar de puntjes op de i ontbreken nog. "Het is nog niet rond, omdat er niet is getekend. Maar er is een mondelinge overeenkomst." De Engelse zaakwaarnemer zegt dat zo'n akkoord in principe een 'done deal' is. "In 99 procent van de gevallen wel. Als er volledige overeenkomst er is, wordt er getekend. Op dat punt zijn we." De Telegraaf/Heerenveen heeft hier zelf veel opschudding over veroorzaakt :( holle vaten klinken het hardst :D

19-12-2014 om 16:27

Ik hoorde ook dat cherry naar dubai op vakantie ging... Ik denk niet dat dat is omdat het daar zo aangenaam klimaat is, maar om te onderhandelen met een club daar..

appie happie19-12-2014 om 16:41

Ik denk allebei..

19-12-2014 om 17:21

maar geen spoken zien, Dennish.Ik kan Nijland ook wel begrijpen dat hij liever niet voor de muziek uitloopt als het om het verkassen van de beste speler gaat...hij mag dan (veel) geld opleveren, de Groninger supporters zien hem niet graag gaan. Groningen heeft de vervanger al klaar staan (Rusnák, die gaat ( in het geval Chery echt niet meer terugkomt) meteen in de basis. Winnen bij Dort lijkt een zekerheidje...ik hoop dat de spelers scherp zijn voorin , dan gaat het goedkomen...anders een 2-2 denk ik

Woltjer19-12-2014 om 17:26

Prima aankoop, maar om nu te spreken van een supermiddenveld. Chery is goed maar wordt echt overschat hier op dit forum. Wat het middenveld super zou maken is een controlrende middenvelder die zich de pleuris werkt, en de bal in de ploeg houd. Nu worden we op het middenveld te vaak afgetroefd omdat Chery niet kan verdedigen en Kietenbeld vaak te laat komt.

Hoekie19-12-2014 om 18:47

Wolter Chery is voor Groningse begrippen een erg goede voetballer. Als Rusnak en Tjibbling hun faam waarmaken dat praat je over een technisch gezien een super middenveld. Taak voor van de Looi om daar een super middenveld van te maken.

Hoekie19-12-2014 om 19:04

Aanvallende middenvelders staan in de regel niet te boek als grote balveroveraars. Verdedigend doet Chery zijn werk naar behoren. Verdedigen is meer dan alleen de bal afpakken. Let maar eens op hoeveel meters hij maakt ook verdedigend door druk te zetten en de ruimtes af te schermen voor de Inspeelpass. Jammer dat je dat niet ziet.

hertopwil19-12-2014 om 19:08

allemaal spelers straks met een geweldige zwabber schot,Mahi; Sherry; Rusnak; en tjibbing : Nieff! mooi wark Grunn.:thumbsup: Echt een geweldige middenveld,met veel voetbal kwaliteiten. Alleen ben ik blij dat ik van Looi niet ben, wie speelt er nou :clap: Wens verder iedereen die FC Groningen een warm hart toe draagt een fijne kerst toe,en een s6 vol en gezond 2015 toe

19-12-2014 om 20:53

Hertopwil, Sluit mij bij jouw laatste woorden aan.:thumbsup: Alle spelers,technische staf, directie en supporters, een goede kerst, een vrolijke jaarwisseling en voor het nieuwe jaar heel veel plezier bij een fantastisch draaiend FC-Groningen.(L)(L)(L). p.s Akkrum-zuid speelt thuis gelijk tegen ADO.:D:D:D, zielig hé!!!!:(:(:(

19-12-2014 om 21:09

en bij winst op Dordt: 4 punten voorsprong op H'veen...op plekje 7 ! Daarom...Heerenveen "die zien we nooit meer.. te-rug !" Heb goede hoop dat FC G een "angstgegener" wordt voor alle andere clubs...te beginnen met Vitesse in de beker. Gewoon op basis van eigen voetbalspel!. Bedankt voor het lezen van mijn schrijfsels op dit forum...een heel goede Kerst en inderdaad: vrolijke jaarwisseling. :thumbsup:

20-12-2014 om 09:01

Vroeger zongen wij met Kerst "Vrede op aarde". Is naar mijn idee toch echt belangrijker dan voetbal; maar goed, de trainer heeft vertrouwen in een goed resultaat in Dordrecht vanavond, laten wij ons wat dit betreft maar achter hem scharen. In het kleine en direct om ons heen kunnen we nog heel wat mooie momenten koesteren en dat is de moeite om bij stil te staan. Zo ook wil ik de redactie van Boerenmacht bedanken voor al het werk wat ze weer in deze site hebben gestopt. Het is een mooie site en een betrouwbare informatiebron over FC Groningen voor en door supporters van het eerste uur! Voor jullie allen: redactie, fotograaf en moderator::clap: kees

fc groningen!!20-12-2014 om 18:34

:agreed:

ties20-12-2014 om 18:47

ik heb wat lopen zoekenn over rusnak op een h'veen forum denken ze dat ze rusnak hebben gecontracteerd voor hun vervanger voor sinkgraven met een contract voor 3,5 jaar met optie voor nog een, kan iemand mij daar wat over vertellen

20-12-2014 om 20:47

Hebben die domme Friezen dan ook een forum? Of laten ze daar alle koeien hub zegje doen?

20-12-2014 om 21:14

ja: die koeie kunnen er wat van : Boe(r)eh- ahoehoó ! en achterin de kont kijkend: kómt me daar toch een hoeveelheid rusnák uit.....:)

Tammo21-12-2014 om 09:11

Zondagmorgen te lezen op op Google nieuws: Rusnak zegt tegen Fox Nieuws: " Geen idee waarom Groningen zegt dat ze mij gecontracteerd hebben. Ik ga nu naar huis Kerst vieren en dan zien we wel.....!

Tammo21-12-2014 om 10:38

Rob Roy en Kees: ik dacht wij onszelf hier 'boerenmacht' noemen, en boeren leven toch van koeien, of niet soms? Dus als jullie die Friezen met koeiengeluiden een hak willen zetten, maken jullie eigenlijk onszelf als 'boerenmacht' belachelijk: hoe dom kun je zijn??

Tammo21-12-2014 om 11:04

Wij roepen wel altijd heel hard, maar zolang wij niet eens in staat zijn om die Fraizen in ons eigen huis te verslaan...... En heb je trouwens in de bovenstaande update gelezen wat Rusnak gisteravond heeft gezegd? Straks gaan die Dorpelingen er toch nog met hem vandoor....

Nachtwacht21-12-2014 om 11:04

Begin te balen van de woordspelletjes en trucs van kamp Rusnak... Graag of niet. Als je het ergens anders beter kunt krijgen gauw oprotten

21-12-2014 om 12:07

@Tammo80. Ik proef uit jouw woorden dat je graag wilt dat die Slowaak naar dat moerasdorp gaat. Als dit een spelletje is die gespeeld moet worden over de ruggen van de supporters dan zeg ik "Rusnak gauw maken dat je in Akkrum-zuid komt" voor jouw een andere hoor!!!! De wereld houdt niet op bij één gesjeesde Slowaakse voetballer. Geen hand vol maar een land vol.:(:(:(

Tammo21-12-2014 om 13:22

Je kunt heel slecht lezen Rob Roy, maar daar hebben wel meer mensen op deze site last van. En gisteren was Rusnak nog alles voor de FC en nu is hij ineens een 'gesjeesde Slowaakse voetballer'? En wat nou als hij toch blijkt te komen: wat zeg je dan??

21-12-2014 om 14:39

Het lezen gaat mij over het algemeen wel aardig af, Tammo, daar hoef jij je geen zorgen over te maken. Bij het goed lezen van jou plaats ik overigens wel mijn vraagtekens. Bij "gesjeesd" bedoel ik dat deze jongen in Engeland volledig is mislukt, maar dat wil nog niet zeggen dat hij het hier in dit kikkerlandje niet goed zou doen. Een goed verstaander heeft aan een half woord genoeg.Blijkbaar behoef jij een meer uitgebreidere uitleg.

Tammo21-12-2014 om 15:10

Hahaha Rob Roy, je komt wel heel snel op je eigen woorden terug en wat ik al vermoedde klopt dus helemaal: een echte draaikont! Om 13.07 droop de frustratie er nog vanaf met: 'Rusnak gauw maken dat je in Akkrum Zuid komt' en 'de wereld houdt niet op bij een gesjeesde Slowaakse voetballer'. Maar na mijn vraag naar jouw reactie als hij misschien toch komt geef je er een andere draai aan. Dus: 'Zo de wind waait, waait mijn rokje...' Achter je woorden blijven staan is geen schande, Rob Roy!

21-12-2014 om 15:33

Wie probeer jij hier de kachel aan te maken,ziel!!!!!

Tammo21-12-2014 om 15:51

Wie de schoen past...............

21-12-2014 om 16:18

Op een verkeerde manier op de post van iemand anders reageren is waarschijnlijk jouw specialiteit. Deed je als blogbeheerder bij FC-Groningen blog ook altijd al. Ga zo door zou ik zeggen, dan wordt je misschien nog wel eens een goeie journalist. Ofschoon ik dat ten zeerste betwijfel. Discussie gesloten, van mijn kant. de groeten.:o:o:o

Tammo21-12-2014 om 16:49

Blogbeheerder bij de FC? Beste kerel, helemaal mis: ik woon al mijn hele leven in Enschede, maar werd door een vriend 'uit Stad' gewezen om eens op deze site te kijken, omdat er volgens hem veel te lachen viel om het niveau van de inzenders en de reacties die je krijgt. En hij had gelijk, humor! Trouwens: nog veel succes met de FC!

appie happie21-12-2014 om 16:52

Tammo 80. RobRoy. Daarmee in de war? Ik pleit ervoor dat al deze er niets toedoende posts worden verewijderd..asap.

Tammo21-12-2014 om 16:58

Appie Happie: ik ben Tammo. Misschien is Tammo 80 (zoals je mij ten onrechte noemt) iemand anders?

21-12-2014 om 17:04

appie happie: laat maar die "Tammo" - lijkt heel erg op die bert van weleer, misschien kent hij hém goed, zelfde manier van "geruzie om het gelijk". verwijderen idd is het beste... En als hij dan toch zgn.in Enschede woont en door een vriend (?geloof er niks van) op deze site is gewezen, is meneer wel heel brutaal om zo uit te halen naar anderen...hebben ze daar geen voetbal bij Twente? wat schiet het op om hier over niveau te beginnen wat jezelf mankeert!: jij ook veel succes, stakker.

appie happie21-12-2014 om 17:06

Tammo of tammo 80 maakt mij niks uit,wel dat domme gedoe.. Er is al genoeg dom en onnodig gelul in deze wereld,einde..

21-12-2014 om 17:10

:agreed:daar schaar ik ook die vragen en nietszeggende antoorden over Rusnak onder

21-12-2014 om 18:14

:agreed:

Tammo21-12-2014 om 18:51

Bokko: dank je! Deze Tammo heeft al 24 jaar een seizoenskaart van de FC!!!

Tammo21-12-2014 om 19:11

Bokko, Bedankt voor het compliment dat je mijn 'trekje' kunt waarderen: ik hou niet van ruziezoeken maar wel van een stukje verbale actie en de zaak zo nu en dan een beetje oppoken, anders wordt het al snel erg saai. Overigens: ik heb echt geen idee wie die bewuste "Bert" is, ik heb daar in ieder geval niets mee te maken.

Tammo21-12-2014 om 20:28

Bokko, Nee, de vriend die ik bedoelde komt uit 'Stad' en is geen Tukker van oorsprong.

21-12-2014 om 21:40

Die Bert is/was een zeer getalenteerde "flapdrol" die op allerlei manieren zijn weg vond om mede bloggers op stang te jagen en op allerlei manieren de club'"af te vallen". Mede door zijn toedoen is FC-Groningen blog, toentertijd beheert door ene Tammo80, ter ziele gegaan. Meneer wist door steeds van IP adressen te wisselen, diverse "bans" te omzeilen. FCGOnline heeft mede door hem, het gastenboek moeten sluiten, omdat er door diverse mensen,o.a door mij, soms nogal furieus op die gast werd gereageerd. Een misselijkmakend mannetje, dat was het.

Tammo22-12-2014 om 06:40

Bedankt voor deze info, was ik niet van op de hoogte. Het leek me eerst wel leuk om als 'nickname' Tammo te gebruiken, maar als ik deze voorgeschiedenis had gekend was het een andere naam geworden, om verwarring te voorkomen. Voor de rest: Prettige feestdagen allemaal en gefeliciteerd met Rusnak.

22-12-2014 om 10:46

De naam Tammo is wel bekend hier in de stad. Tammo was een beetje een zonderling iemand die met paard en wagen, in de jaren 50, door de stad liep en allerlei spullen, die bij de weg lagen, meenam. Hij overnachtte bij z'n paard in de stal. Een plekje die hij uit goedigheid van de familie Nanninga had gekregen op hun "houstek" achter aan de Meeuwerderweg bij de H.L Wicherstraat. Iedereen kende "maal Tammo" een eenzame, goeie lobbes!!!!

TomOkker22-12-2014 om 18:39

RR waarom mij van deze blog verwijderen, ik zeg toch enkel wat ik er van vind. Als hier iemand op de man speelt ........

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!