Terug

Deel deze pagina:

Formeel bod Sunderland, 10 miljoen euro voor Van Dijk + update donderdag15 januari

Door Redactie 22 reacties

Sunderland wil Virgil van Dijk. De Engelse Premier League club heeft een formeel bod bij Celtic neergelegd van (8 miljoen pond) 10 miljoen euro bericht VI. "The Black Cats" volgen de oud FC-er sinds een jaar. Afgelopen zomer konden beide clubs het niet eens worden over een transfer. Sunderland bleef Van Dijk volgen en hoopt nu alsnog toe te kunnen slaan.

Mocht de transfer beklonken worden ontvangt FC Groningen naast een opleidingsvergoeding ook een doorverkoop percentage van 10 procent (RTV Noord). Omgerekend betekent dit dat FC hier 7 ton aan overhoudt waar nog het bedrag van de opleidingsvergoeding overheen komt.

Update donderdag 15 januari - lees verder onderaan de pagina

 

 

 

 

Update donderdagavond 8 januari - Volgens het Britse medium Caughtoffside.com is de vraagprijs die Celtic voor Van Dijk vraagt £ 10 miljoen pond. Tevens wordt Van Dijk nadrukkelijk in verband gebracht met Arsenal. Sunderland maar ook Everton zitten op het vinketouw om de oud FC Groningen verdediger over te nemen, zij dreigen af te haken wegens een te hoge vraagprijs. Echter - ook manager Arsène Wenger (Arsenal) is naarstig op zoek om zijn verdediging te versterken. Arsenal overweegt 10 miljoen pond te betalen hetgeen gezien wordt als een redelijke prijs, om Van Dijk over te nemen.

Update maandag 12 januari - volgens het Engelse nieuwsmedium "The Daily Star" zien zowel Arsenal en (nu ook) Manchester United in Virgil van Dijk een goedkope optie. De transferwaarde van de oud FC-er wordt geschat op een waarde van 12 tot 13 miljoen euro. Om de centrumverdediger los te weken is mogelijk nog meer geld voor nodig. De Engelse bron vermeld niet met welk bod Arsenal en Manchester United zullen komen.

Update donderdag 15 januari - Virgil van Dijk maakt het seizoen af bij Celtic. Dat zegt zijn trainer Ronny Deila. "Virgil blijft, Celtic is er niet bij gebaat dat er nu iemand weggaat zegt Deila". Van Dijk zelf ziet een transfer naar de Premier League helemaal zitten en ziet Arsenal - als een fantastische club. Hij vreest echter voor een hoge vraagprijs van zijn huidige club Celtic - (bron RTV Noord).

Reacties:
06-01-2015 om 11:40

celtic manager sprak rond de Kerst nog van "een minimaal acceptabel bod" (zeg maar: vraagprijs) van 13 miljoen Engelse Pond... Als ze echt willen dan komen ze op "halverwege +iets erbij" uit, zoals altijd: dus 10,5 tot 11 miljoen Engelse Pond zou dan het transferbedrag zijn. In Euro's zou dat € 14 miljoen betekenen! voor Groningen: 10- % van dit bedrag verminderd met de €3 milj transfersom destijds= €1,1 miljoen naar Grunn! De opleidingsvergoeding was bij Robben 1/2 %, ...betekent in dit geval 70.000, maar Willem II profiteert daar ook van mee.

waltervos06-01-2015 om 12:57

Je moet het zo lezen, Bokko: 10% van (het bedrag verminderd met 3 miljoen). Dus, 14 miljoen - 3 miljoen = 11 miljoen. Maar, dat had je heus wel door, toch? :fc:

Nachtwacht06-01-2015 om 13:51

Hoe dan ook een mooi cadeautje :)

Hoekie06-01-2015 om 14:06

Dit is een pleister op de wond. De transfer van Virgel naar Celtic beschouw ik nog steeds als een koopje voor Celtic.Een van de weinige keren dat Nijland het niet goed heeft uit onderhandeld. In diezelfde periode ging v.d. Hoor voor ruim 4 miljoen naar Ajax terwijl van Dijk veel meer potentie heeft. Dat riep ik toen en dat wordt nu dus bevestigd. Ik denl dat hij gezien de gekte op de transfermarkt over een paar jaar over de 20 miljoen waard blijkt te zijn.

Hoekie06-01-2015 om 14:08

dat roep ik nu en over een paar zeg ik. "Zie mijn post op Boerenmacht van 6 januari 2015".

06-01-2015 om 15:01

Bokko...ik ga ervan uit dat je het begrepen hebt, met de correcte aanwijzing van WalterVos: Het betrekent dat bovenop de €3 miljoen transfersom, nu nog ruim een miljoen kan worden bij opgeteld kan worden: Daarmee troeft hij Granqvist af (3,6 meen ik uit mijn geheigen)

grunnfan06-01-2015 om 16:19

Hoop toch niet dat hij naar Sunderland gaat....qua team niet een vooruitgang. komt vast nog wel een mooiere club voorbij...

F_site2206-01-2015 om 22:35

Van Dijk moet gewoon naar een Grotere club gaan sunderland pff zie eerder bij newcasle spelen of Arsenal maar goed hoop als hij daar wel weg gaat bij celtic dat hij genoeg speel minuten krijgt. Gelukkig duurt deze transfer maar een maand:thumbsup: :):fc:

06-01-2015 om 23:40

berichten rammelen nogal: de ene bron spreekt van 8 milj pond oftewel 10 milj euro, de ander van 10 milj pond...verder is dit zgn "officiële bod" natuurlijk nooit de prijs waarvoor hij eventueel gaat...sterker nog: het zou best kunnen dat Celtic en/of de zaakwaarnemer dit bedrag de wereld heeft ingestuurd om deze en andere clubs naar een nog hoger bod te leiden ;)

06-01-2015 om 23:42

zo kan het ook: Wilfried Bony vertrekt deze winterstop naar Manchester City weet het Engelse Sky Sports. De ploeg uit Manchester zou een bedrag van maar liefst 30 miljoen pond (38 miljoen euro) over hebben voor de spits van Swansea City. Vitesse hoopt zo enkele miljoenen te ontvangen.

07-01-2015 om 10:50

10 % van de winst, kan een leuk bedragje worden voor de FC.(L)(L)

Marco07-01-2015 om 19:52

Liever het bedragje in de zomer. Anders moeten we vermoedelijk dan weer verkopen om de gaten te dichten (tegen bodemprijzen).

07-01-2015 om 20:14

wat let je om het "bedragje" een half jaar op een bankrekening te laten staan... Tenslotte is dit maar een onderdeel van alle doorlopende inkomsten en uitgaven vwb spelerscontracten en transfers. Spelers worden vaak in 2 of 3 termijnen betaald, landen uit Zuidelijke streken nemen het vaak niet zo nauw met afspraken, zijn wanbetalers (Granqvist). Dus een post afschrijving/verlies op transfer tegoeden is er ook. Meevallers kunnen er ook zijn: De beoogde 5,5 tot 6,5 miljoen aan transferinkomsten jaarlijks zijn vorige seizoenen ruimschoots gehaald...meer dan dat. Maar, als onderdeel van de begroting, is dit voordeel al ingeboekt op de W&V rekening, dwz maar 50% van de transferwinst na afdracht investeerderskosten wordt geherinvesteerd in nieuwe spelers. Chery nu cashen (na pas 1 1/2 jr bij FC G wordt financieel interessant. Van de zomer is weer een ander aan de beurt

Marco07-01-2015 om 21:04

Chery nu verkopen is zelfmoord. Je hebt in beide competities een redelijke uitgangspositie. Je kunt ook zo met lege handen staan. Met een Vitesse en H'veen in de nek zul je echt net teveel steken moeten laten vallen om play-offs te kunnen halen, met nog een aantal moeilijke uitwedstrijden. Nu komen we al doelpunten en creativiteit te kort. Er komt echt geen betere voor terug die er gelijk staat. Nijland geeft mij te makkelijk geld uit. Daarom liever de verkoop van Van Dijk in de zomer.

07-01-2015 om 22:21

...daarom moet de begroting (post spelersalarissen) omhoog, en daar zijn meer investeerders & sponsors voor nodig...die komen alleen als FC Groningen landelijk aansprekende resultaten behaald. Dit zegt in feite meer over de opdracht aan Van de Looi, dan de doelstelling van PO (voorronde) Europaliga. Dat de beker winnen (en daarmee directe plaatsing in de groepsfase) veruit de kortste weg is naar succes, dat is meer dan duidelijk. Ik denk ook dat het straks in die wedstrijd tegen Vitesse "alles of niks voor dit seizoen" wordt. Ajax uit komt te vroeg. De vaderlandse competitie is trouwens niet zo spannend als het lijkt, want alle teams laten steken vallen : nu in de middenmoot, straks iets erboven? ik kan geen hoogte krijgen van de sterkte van dit team:$

08-01-2015 om 20:06

update Donderdag 8 jan: volgens de Britse pers heeft Celtic nu een officieel prijskaartje om VanDijk's nek gehangen: 10 miljoen Engelse Pond, dwz. omgerekend zou dat € 12, 8 milj....zijn ! Deal wordt steeds concreter en de transfersom hoger... als het waar is betekent dit € 1 milj voor FC Groningen binnenkort! bron: goal.com geinteresserde clubs: ManU. en Arsenal; afgehaakt op de prijs: Everton en Sunderland

Marco08-01-2015 om 22:04

Die jongen wordt alleen maar meer waard. Groningen moet zelf financieel gezonder worden. Dan worden die dit soort talentvolle spelers niet meer tegen afbraakprijzen weggekocht. Van Dijk anderhalf seizoen geleden, afgelopen seizoen Zivkovicvoor 2,5 miljoen. Bij Kostic zagen we wat er gebeurd als je vanuit een goede fin. positie kunt onderhandelen. Sporting bood ook zo,n bedrag van 2,5 miljoen. Groningen kon nee zeggen, een Stuttgart betaalde het dubbele 6. Daarom geef je geld als club niet te makkelijk uit, ga eens werken met een begroting met een overschot van 0,5 miljoen.Dat verdiend zich op de transfermarkt dubbel en dwars terug!

08-01-2015 om 23:56

Marco...jouw tekst klinkt zinnig...maar je kunt nog makkelijker de Martinitoren inpakken dan Hans Nijland vertellen hoe hij moet onderhandelen: Allerlei zaken spelen mee: de (internationale)prestige/ranking en geschiedenis van de club en de betrouwbaarheid(naar buiten toe) van het beleid. Maar ook de verhoudingen van grunn tegenover clubs als Ajax, waar Groningen graag zaken mee doet, en bijv. Feyenoord nauwelijks. In het buitenland zijn goede zakelijke contacten altijd smeerolie voor een nieuwe transfer. Over Van Dijk:: zaakwaarnemer H.M.Chin was maandenlang in GB met hem aan het leuren en stelde toen dat Groningen "teveel" vroeg...hij diende hier dus vooral het belang van de kopende partij. Door de transfervergoeding straks, van 1 milj, komt het totale bedrag voor FCG op 4 miljoen wat voor een jonge verdediger niet gek is.

09-01-2015 om 01:11

"fair price" (tekst in de update) kan je het best vertalen met: "redelijke prijs" (en niet eerlijke prijs...wat is trouwens eerlijk in het profvoetbal?)

MODERATOR09-01-2015 om 06:21

Bedankt voor je oplettendheid Kees, inmiddels aangepast.

JJ-050-13-01-2015 om 14:08

Daar ben k het helemaal met je mee eens Bokko! Halen die jongen, Leuke voetballer...

13-01-2015 om 15:43

zou idd niet gek zijn, als ze dat deden. Ook als de Leeuw e/o Chery nu nog blijft, is er weer een serieuze uittocht mogelijk in juli. En hoe meer scoringsvermogen, des te meer punten...en des te meer Fox-gelden ook nog eens achteraf. (Staat wel haaks op de aanbeveling (dinsdag)van 5 "betweters" op RTV Noord, die het allemaal zonde vinden als De Leeuw vertrekt vanwege de mening van de TS over De Leeuw en het te toucheren transfergeld). http://www.rtvnoord.nl/fcgroningen/artikel.asp?p=143734

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!