Terug

Deel deze pagina:

Assistent-trainer Dick Lukkien kan naar FC Emmen + update woensdag 28 januari

Door Lukas van der Wal 8 reacties

Assistent-trainer Dick Lukkien staat in de belangstelling van FC Emmen. Joop Gall is op dit moment de hoofdtrainer van de Jupiler-club. Gall vertrekt na dit seizoen bij Emmen. Volgens het DVHN heeft Lukkien al een eerste gesprek met FC Emmen gehad. FC Groningen is tevreden met de trainer en ziet hem graag blijven in de Euroborg.

Update woensdag 28 januari - Dick Lukkien zal naar verwachting volgende week duidelijkheid geven, waar zijn toekomst ligt. De assistent coach ambieert (een keer) op eigen benen te staan en stapt het liefst zo hoog mogelijk in. Lukkien zegt tegen VI dat het van heel veel factoren afhankelijk is. Hoe staat Emmen ervoor, wat is er mogelijk en wat juist niet. Dit geldt tevens voor FC. "Ze weten wat mijn wensen zijn, dus wat zijn hun plannen met mij"? Beide clubs hebben hem geen ultimatum gesteld. Lukkien wil zelf ook snel duidelijkheid hebben, voor wat betreft zijn eigen toekomst.

Update maandag 26 januari - Dick Lukkien heeft een meerjarig contractaanbod aangeboden gekregen van FC. Eind afgelopen week sprak hij daarover met Hans Nijland. Het huidige contract met de assistent trainer loopt na dit seizoen af. Lukkien is nadrukkelijk in beeld om het aankomend seizoen hoofdtrainer te worden bij FC Emmen bericht het DvhN.

Reacties:
Hoekie21-01-2015 om 07:25

:agreed: Dick Lukkien wordt door insiders als zeer kundig gezien. Verbaast met dus niets dat er aan hem getrokken wordt. Had eigenlijk al eerder belangstelling verwacht.

Hoekie21-01-2015 om 07:42

ik heb nooit getwijfeld aan de huidige trainers van de FC. Daar behoor ik op dit forum bij een klein gezelschap die dat vindt. Daar had ik geen tweede helft van Ajax voor nodig, Het gaat er om wat je met het beschikbare spelersmateriaal doet en de FC heeft een geweldige kwaliteitsimpuls gekregen en de ziekenboeg is leeggestroomd,

Hoekie21-01-2015 om 13:17

Bokko Je behoort inderdaad met mij bij de weinigen die het voor v.d. Looi hebben opgenomen. Ik vind dat je een trainer ook niet kunt beoordelen als de hele linkerkant maandenlang door blessures en mislukte pogingen tot aankoop niet functioneert. De rest van het elftal loopt dan geforceerd te voetballen om dat te compenseren. Blijkbaar kijken anderen toch op een andere manier naar het voetballen. Ik schreef dit verhaal al in september en herhaalde dat divesre keren in oktober en november. Die Tjibbling is een echte klasbak en Rusnak kan ook een aardig potje voetballen. Het is weer leuk voetbal om naar te kijken.

recrets21-01-2015 om 15:13

Lukkien lijkt me een trainer die echt spelers beter maakt...no nonsens trainer.

26-01-2015 om 01:57

Heren, Betaald Voetbal is heel opportunistisch en vol met selectieve waarneming (jullie kennen allemaal de opmerking van de ene trainer naar die andere van de tegenstanders, na de wedstrijd: "volgens mij heb ik naar een andere wedstrijd zitten kijken") en ach, het hele voetbal is zo betrekkelijk als er rond Syrië 4 miljoen vluchtelingen in tentjes zonder kachel zitten en er kinderen doodvriezen...toch? Het zag er niet uit het voetbal onder Maaskant (VdL assistent) en in zijn eerste jaar. Veel uitnederlagen. Daarna waren er periodes dat alles omgekeerd/tegen de logica was: uitoverwinningen, eindeloze tactische aanpassingen aan de tegenstander en maar een paar kansen per wedstrijd en een beroerd doelsaldo >>

26-01-2015 om 02:06

>> Ik behoorde niet tot het kamp van onze (afwezige) gewaardeerde medeblogger Rob Roy die over de trainer maar liefst moest zwijgen tot mei as... :). Maar ik kon hem wel goed begrijpen: altijd de rem erop, altijd op zeker willen spelen.. liever een gelijkspel dan verliezen... trouwens,nog recent...ik dacht in de 6e of 7e speelronde, werd de trainer nog uitgefloten een kwartier voor tijd, waarna hij bliksemsnel het veld verliet weg van de camera's. De trainer is zo goed als het materiaal...zeggen ze; Maar ik heb altijd gevonden dat spelers met veel te weinig vrijheid en verdedigende taken vaak lang niet tot hun recht kwamen. Verder heeft hij zichtbaar moeite gehad om tegengas te geven aan Nijland/Veldmate: per transferronde vertrokken er bepalende spelers en kwam er (vooral numeriek maar ook qua ervaring) minder voor terug. Nu zijn we met een inhaalslag bezig, om de mislukte window in de zomer,na vertrek van Kostic en Zivkovic op te vangen (Padt doet het prima!) >>

26-01-2015 om 02:18

>> Ik herinner mij in deze context nog een opmerking ( ergens in feb twee jaar terug toen Maaskant niet verlengde bij de FC :"nooit prettig gewerkt" ) van de vorige trainer: " die creatieve middenvelder wordt een lastig verhaal"...wat hij daarmee precies bedoelde weet ik natuurlijk niet, maar Chery kwam, en nu -veel later - komt er back up voor de enigszins versleten middenveldlinie. Natuurlijk er waren veel blessures en schorsingen, en er was de teleurstelling van de eigen jeugd-aanvallers die niet mee-konden in het eerste, maar deze trainer voelt zich veilig bij Nijland & Co, en omgekeerd: zo kunnen zij zelf het beleid uit blijven zetten zonder dat er een trainer dwars ligt...en dat hebben ze graag. Nijland: "VdL weet wat kán en niet kan bij onze club"...zegt toch genoeg?! Ik gun Van de Looi met deze nieuwe spelers veel succes, waarom niet...maar ik moet ook terugdenken aan veel bloedeloze wedstrijden en veel te weinig voetbal bij Grunn om te vermaken en te strijden...:fc:

JJ-050-26-01-2015 om 09:43

Ik lees net dat Groningen David Pollet wil huren van AA Gent met een optie tot koop! Pollet is een 26-jarige Aanvaller....

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!