Terug

Deel deze pagina:

Dick Lukkien niet naar FC Emmen en blijft drie jaar langer bij FC Groningen

Door Redactie 12 reacties

Vanmorgen is er een lang onderhoud geweest tussen de directie van FC Emmen en Dick Lukkien. Het resultaat van dit gesprek is dat Dick Lukkien niet naar FC Emmen gaat. Lukkien kan bijtekenen bij FC Groningen. (bron - Niels Dijkhuizen - twitter - RTV Drenthe)

Wij gaan er vanuit dat de huidige assistent van trainer Erwin Van de Looi, zijn contract gaat verlengen.

Update zondagavond 19:20 uur - Assistent-trainer Dick Lukkien zal drie jaar gaan bijtekenen in de Euroborg, laat Elwin Baas op twitter weten.

Op RTV Noord valt het volgende te lezen 'Ik heb absoluut het gevoel dat ik nog niet klaar ben bij de FC. Groningen is een mooie club en daar wil ik me graag verder ontwikkelen. Ik heb meerdere goede gesprekken gehad met FC Emmen. Die waren ook zeer positief, maar ik ben een gevoelsmens en mijn gevoel zei uiteindelijk dat ik bij FC Groningen moest blijven.'

Mocht Lukkien in de toekomst weer benaderd worden voor een functie als hoofdtrainer, dan kan hij tussentijds vertrekken. Een clausule die hij in zijn nieuwe verbintenis heeft laten opnemen.

Update maandagochtend 10:37 uur - Zoals gisteren bekend is gemaakt, blijft Dick Lukkien assistent-trainer van FC Groningen. Hij kon naar FC Emmen maar kiest ervoor langer te blijven bij Groningen. De keuze om te blijven was niet gemakkelijk, valt te lezen op de officiële clubsite; “Ik heb mijn ambitie om ooit hoofdtrainer in het betaalde voetbal te worden, nooit onder stoelen of banken gestoken. Dat papiertje heb ik niet voor niets gehaald. Met FC Emmen heb ik een aantal goede gesprekken gevoerd, maar FC Groningen gaf direct aan mij ook na dit seizoen bij de club te willen houden.”

Dick Lukkien vormt samen met Van de Looi een technische tandem, op een gelijkwaardige basis, waar Erwin van de Looi eindverantwoordelijke is. Over de rolverdeling is de assistent-trainer duidelijk, “Ik wil duidelijk stellen dat ik hoop dat Erwin de komende jaren op een goede wijze hoofdtrainer is en blijft van FC Groningen. Wij werken op zeer prettige wijze samen. Ik krijg de waardering en het perspectief bij FC Groningen is goed. Ik ben hier nog niet klaar en uit het feit dat ik een driejarige aanbieding heb gekregen, spreekt veel vertrouwen richting de toekomst. Het was geen gemakkelijke keuze voor me, maar ik ben heel blij met deze uitkomst.”

Tevens is FC Groningen in gesprek met de huidige hoofdtrainer over een eventuele contractverlenging. Hier is op dit moment nog geen duidelijkeid over.

Reacties:
Hoekie15-02-2015 om 19:25

Goede zaak.

Milko15-02-2015 om 19:42

Lukkien wordt eens hoofdtrainer van FC Groningen :thumbsup:

15-02-2015 om 19:57

Kan niet snel genoeg gebeuren!!!!!:thumbsup:

15-02-2015 om 20:45

Lukkien een driejarig contract.... dient -voortijds-afgekocht te worden dus...allemaal de centen eerst... Kan mij niet aan de indruk onttrekken dat het binnenkort ook met VdL rondkomt. Maar die bezieling he... die bij Cambuur-H'veen zo kenmerkend was... een bal op één aanvaller en scoren...dat moet toch echt aangewakkerd worden in de groep. En als ze zich verschuilen achter een paar kansjes of een paar individuele fouten, dan is dat te weinig om de gewenste betere teamprestatie te halen. Met een lucky shot kan je een keer winnen, maar voetbal is een teamprestatie en op de manier waarop het nu gaat, vervreemd de club zich van de achterban: FC Groningen is geen runner up maar een modale middenmotor en dat vinden ze zelf "genoeg" ??

no guts no glory15-02-2015 om 21:10

Weet uit absoluut betrouwbare bron dat Lukkien een meer aanvallender speelstijl aanhangt dan van der Looi. Maar vander Looi is absoluut eindverantwoordelijk en daarom komt het er tot nu toe niet van.

no guts no glory15-02-2015 om 21:12

Kans is natuurlijk behoorlijk groot dat Lukkien het op termijn overneemt.

FCGmijnclub16-02-2015 om 05:15

Of dat beide heren wellicht toch verantwoordelijk worden gehouden .....

16-02-2015 om 08:06

Ik herinner mij nog precies die ene uitwedstrijd toe VanderLooi was geschorst, en Lukkien alleen in de dugout zat... bij de nabeschouwing was zijn hoofd bezweet als wat , wat ik opvallend positief vond. Misschien heeft Lukkien een wat minder dikke huid dat VdL, maar dat aspect kan wel eens belangrijker zijn voor de teambuilding. Tot slot, @ FCGmijnclub: Stel nou eens dat VdL genoegen neemt met zeg 4,5 ton i pl v 6,5 ton minimaal van Maaskant of een andere succestrainer dan is de beslissing snel gemaakt: want een contract tussentijds afkopen is zó kostbaar dat voor een jaar maximaal wordt aangeboden aan VdL. En dan kan je zelf allerlei secenario's bedenken van een tweede trainer die dan bijv. een half jaar aléén voor de groep staat ( vgl: Twente, Utrecht, AZ etc ):o

FCGmijnclub16-02-2015 om 14:44

Wellicht heb jij een wedstrijd gezien onder zomerse (L)(L)omstandigheden... En verder is het momenteel (voor mij althans) volstrekt onduidelijk wat voor aanbod van de Looi m.b.t. looptijd in overweging heeft.....

16-02-2015 om 15:42

Nijland heeft zich nog niet zolang geleden op Fox eens laten ontvallen (in zijn typische overdreven stijl) dat Lukkien wat hem betreft wel 10 jaar kan blijven , maar vertelde er daarna meteen bij dat bijtekenen "per seizoen gaat"....De hoogte van zijn jaarcontract incl evt bonussen ivm behalen PO of beker blijft natuurlijk geheim Niks is zeker, natuurlijk, maar ze zien in Lukkien wel een potentiële waarnemer. nuchtere analyticus.

17-02-2015 om 11:12

corr; ..... overdreven stijl) dat VANDERLOOI wat hem betreft wel 10 jaar kan blijven, maar vertelde er daarna meteen bij dat bijtekenen "per seizoen gaat"

18-02-2015 om 13:58

nieuwtje: Elwin Baas @elwinbaas · 18 min 18 minuten geleden #FCGroningen heeft contract met trainer Erwin van de Looi met 1 jaar verlengd. :bowdown::bowdown::bowdown: :o

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!