Terug

Deel deze pagina:

Tom Hiariej twee seizoenen langer in dienst van FC Groningen

Door Redactie 13 reacties

 

De Trots van het Noorden heeft het contract met middenvelder Tom Hiariej verlengt. De Zuidbroeker is voor twee jaar gebonden aan FC Groningen. De 26-jarige speler had aankomende zomer een aflopende verbintenis in de Euroborg. Tom maakte in 2007 reeds zijn debuut in het eerste elftal. Hiariej speelde tot nu toe 164 officiële wedstrijden in het shirt van FC Groningen en daarin kwam hij tot vier doelpunten. De middenvelder brak onlangs zijn arm in het duel met FC Dordrecht, inmiddels heeft de speler de training weer gedeeltelijke hervat.

 

 

Peter Jeltema is blij met de verlenging van het contract van Hiariej, op de site van FC Groningen zegt hij hier het volgende over; ‘Tom is met name onder het bewind van hoofdtrainer Erwin van de Looi volledig tot wasdom gekomen en heeft zich tot een meer dan volwaardige Eredivisie-speler ontwikkeld. Het feit dat Tom zowel op het middenveld als in de verdediging uitstekend uit de voeten kan, maakt hem tot een zeer waardevolle selectiespeler. Daarbij komt ook nog eens dat Tom een speler uit onze eigen jeugdopleiding is en dat koesteren we graag als een speler aantoont op het niveau van FC Groningen te kunnen presteren‘.

Hiariej is zelf ook zeer content met de verlenging en is dan ook lovend over het nieuwe contract; ‘Ik kom hier uit de buurt en ken de club door en door. Ik voel me hier thuis en vind het een fijne gedachte dat ik nog minimaal twee jaar bij FC Groningen mag en kan voetballen. Sinds dit seizoen ben ik anders gaan trainen, veel bewuster. Ik werk elke dag keihard om mijn lichaam in topconditie te hebben en ik merk dat ik hierdoor flink sterker ben geworden. Niet alleen fysiek, ook mentaal. Ik ben minder gevoelig voor invloeden van buitenaf en focus me volledig op de dingen die ik zelf kan beïnvloeden. Ik voel me nu een heel andere speler. Dat komt natuurlijk ook door je leeftijd. Naarmate je ouder wordt, ontwikkel je jezelf meer en meer. Ik ben me veel bewuster geworden van wat ik allemaal kan en wat je daarvoor moet en kunt doen. Dat wil ik graag laten zien.’

 

Wij feliciteren Tom met de verlenging en hopen op een stabiele ontwikkeling. Hiariej is toch een speler van de club en heeft zich de afgelopen periode goed ontwikkelt tot een nuttige kracht.

Reacties:
23-02-2015 om 13:49

Toch een jongen van de club, mooi voor hem :thumbsup:

23-02-2015 om 15:12

ze hebben even gewacht met die handtekening tot zijn pols genezen was (haha)..maar ik vind het een goed voorbeeld naar andere spelers, hoe je na wisselspeler voor veel posities en reserve vanwege blessures en trainersvoorkeur...je toch "wint van jezelf en de critici de mond snoert"... Ik ben fan van H. vanwege zijn karakter.

Marco23-02-2015 om 15:16

Slecht nieuws. Overbodige speler. Is na zeven jaar nog geen basisspeler, wat willen ze toch met zulke spelers. Komt op alle onderdelen te kort voor het Europese niveau. Alles wat nu een aflopend contract hebben laten gaan. Dat scheelt enorm in salarislasten. Daardoor hoeven we dan niet jaarlijks meer onze beste spelers te verkopen, om de financiële gaten mee op te vullen.

brummie23-02-2015 om 15:46

Prima dat hiariej bij fc blijft. Multifunctionele speler. Zeker bij blessures en schorsingen ideale 12e man.

Nachtwacht23-02-2015 om 16:37

Goeie gast... Mooi dat deze Groninger bij de club blijft

FCGmijnclub23-02-2015 om 16:42

Respect voor Hiariej. In het verleden vaak te horen gehad dat hij geen uitzicht meer had op een plek in het eerste en nu dit....:thumbsup:

23-02-2015 om 16:56

tsss...............nou nou,daar wordt ik blij van zeg!!wel mooi voor die jongen hoor,ook echte clubman maar een matige speler,met alle respect

campesino23-02-2015 om 17:28

ja robin , maar groningen kan geen 11 topspelers hebben. en ik denk dat het nuttig is om naast al dat jeugdig talent ook wat routine in de selectie te hebben. en op een of andere manier weet hij zich altijd weer in de basis te spelen. heb ik respect voor:thumbsup:

appie happie23-02-2015 om 17:39

Onlangs in gronings restaurant nog ff met die gast gepraat..hij is op en top fc man ern alleen daarom perfect dat hij een contract krijgt..verder Heeft hij dit seizoen goede wedstrijden gespeeld en is verlenging op zijn plaats.

TomOkker23-02-2015 om 20:57

slecht nieuws

Milko23-02-2015 om 22:13

:thumbsup: goed dat zo'n jongen blijft bij de FC.

23-02-2015 om 22:42

Hiariej is wel geschikt voor de breedte...binnen 2 jaar zijn Rusnak en Tibbling weer weg, dan komt er een nieuwe generatie middenvelders...Dagdromen dat we gemiddeld een beter kaliber spelers gaan binnenhalen is nutteloos: je kunt nog makkelijker de bodemdaling in Groningen stoppen dan van Nijland eisen om het spelersbudget te verhogen:D. Trouwens in juli komt er weer een schift/uittocht van overbodige spelers en mogelijk een vertrek van Chery, Botteghin, de Leeuw?... kan haast niet anders.

Hoekie24-02-2015 om 20:43

Zie op het ogenblik een groepje kleine spelers city helemaal wegspelen. Had al 0-4 moeten staan. Lengte zegt echt niet alles.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!