Terug

Deel deze pagina:

Contract van zeven spelers niet verlengd

Door Hester Swabedissen 20 reacties

Het contract van vier spelers uit het eerste elftal van FC Groningen wordt niet verlengd, dit meldt de clubsite woensdagmiddag. De vier spelers zijn: Nick van der Velden, Hilal Ben Moussa, William Troost-Ekong (verhuurd) en Paco van Moorsel (verhuurd). Ook drie spelers van de Beloften krijgen geen contractverlenging en mogen op zoek naar een nieuwe club: Noureddine Boutzamar, Burak Saban en de aan Cambuur uitgeleende Ron Janzen.

Nick van der Velden speelde de meeste officiële wedstrijden in het groen-witte tenue, in bijna twee seizoenen kwam hij 46 keer uit voor het eerste elftal van FC Groningen. Hij scoorde in totaal acht keer. In 2013 kwam de 33-jarige transfervrij over, net zoals William Troost-Ekong. Ekong speelde twee Eredivisiewedstrijden voor de FC en is momenteel verhuurd aan FC Dordrecht. Paco van Moorsel speelde tien officiële wedstrijden voor de Trots van het Noorden en is dit seizoen verhuurd aan NEC.

Het langst bij de club van de vier, Hilal Ben Moussa, speelt al zeven seizoenen bij de FC. In seizoen 2012/13 had de 22-jarige twee invalbeurten in de Eredivisie. Verder is de middenvelder herstellende van twee zware knieblessures.

Burak Saban (20) maakte nog niet zijn debuut in het eerste van FC Groningen, maar zat al wel elf keer in de wedstrijdselectie. De middenvelder is sinds 2011 aan de club verbonden. Ron Janzen (21) en Noureddine Boutzamar (20) maakten nog nooit deel uit van de wedstrijdselectie van het eerste elftal. Janzen zit al sinds 2005 bij FC Groningen en Boutzamar sinds 2010. Janzen wordt momenteel verhuurd aan SC Cambuur.

Reacties:
11-03-2015 om 17:11

erg jammer van Nick!!zijn wel anderen die weg mogen...

Ronnie 11-03-2015 om 17:27

Vervelend voor de spelers, wel logisch. Alleen vd Velde speelt nog af en toe in de Euroborg en met respect voor wat hij ons heeft gebracht brengt hij niet wat hij ooit kon. We hebben ruimte nodig in het salarishuis voor nieuwe spelers. Ophalen zsm en niet weer laat in de zomerstop of pas in de winterstop. Bottegin, cherry en de leeuw moeten of gaan weg. Nu alvast op voorsorteren graag. Smoesjes als met Kostic ( we wisten niet dat hij zou gaan...) kunnen we niet nog een keer hebben. Succes tc en zet een mooie selectie neer voor het nieuwe seizoen.

11-03-2015 om 17:39

Wat hebben ze sommige van deze spelers lang erbij gehouden terwijl ze te licht waren voor de basis. Van Moorsel werd al afgetest door Maaskant (zoals deze het zo leuk verwoordde) net als Johansson en Kostic en Femi en onze latijnse rechtsbuiten Stefano Magnasco... Ik las nog niks over Bakker...hoop dat ie wel weer op het oude niveau komt en in de basis. @ Ronnie: ik verwacht een aantal fysiek sterke en ervaren jongens erbij in de zomer....even wachten dus

Ronnie 11-03-2015 om 18:01

Kees:agreed: Qua postuur regilio vrede/ evander Sno Qua instelling nevland, of die gekke danny buijs. duels winnen ! Genoeg spelers onder de 1.40 meter nu.

Hendrik11-03-2015 om 18:18

Vindt ik wel een teleurstellend bericht Omdat ik alleen v de Velden ken. Troost Ekong en van Moorsel ok had ik al afscheid van genomen. En die andere namen heb ik niks mee. Ik had namelijk meer namen verwacht . Wordt hier niet vrolijk van of zo.

Hendrik11-03-2015 om 18:20

Bos en Hagenauw die verhuurd zijn aan Emmen spelen daar niet eens. Zegt toch al genoeg.

11-03-2015 om 18:22

Zo het begin is er. Nu de trainer nog vóór 1 April de wacht aanzeggen en dan kunnen we ons gaan richten op het volgende seizoen:clap::clap:

appie happie11-03-2015 om 18:23

Boeie. Harde zaken leven...elke dag zo bij mij..beslissingen nemen over hoe,waar,wie,waar wanneer..dus.regelen die hap..echt elke dag weer.

Cantona11-03-2015 om 18:37

Logisch

11-03-2015 om 18:50

@RobRoy: ik begrijp de grap, óp 1 april dus, en krijgen weJopie Gall ervoor terug??? :D:D:D:D Bakker was/is Arbeidsongeschiktheids-verzekeringsklantje. Geef hem aub de tijd (verhuren) om zich niet op nieuw te blesseren

FCGmijnclub11-03-2015 om 19:01

Rob Roy heeft veel gevoel voor humor(L)... Van de Looi exit en we kunnen ons gaan richten op het volgende seizoen.....:D Blijkt dat ene R. Maaskant opnieuw het groen/witte kussen komt opschudden:thumbsup: En toen liep de wekker af:lol::lol::lol:

appie happie11-03-2015 om 19:02

Joop gall zal ook veel seizoenkaarten minder zijn dus nee geen gall nu niet nooit niet..bah moet er niet aan denken.Kees toch.

11-03-2015 om 19:34

mm, vind dat vd Velden meer krediet mag hebben. Of hij moet hele hoge salariseisen hebben maar als speler mag hij er van mij bij blijven. Vorig seizoen heel bepalend voor ons en als je met veel jeugd wilt gaan spelen is zo'n jongen van die leeftijd best belangrijk.

Marco11-03-2015 om 21:07

We hebben nu Antonia op rechts. Dat is de toekomst. Als supporters hebben we vd Velde een feestje op de markt gegeven, en met hem en 25.000 supporters gaan we naar de bekerfinale in Kuip. Dan moet je reëel zijn, die jongen zijn tijd zit er op voor het niveau wat Groningen wil nastreven.

12-03-2015 om 04:44

appie: wat ben je weer bloedsereneus!! was een :lol: :$ die opmerking over Gall... @FCGmijnclub: niet om 't een of ander, maar reageert u a.u.b. niet als door een wesp gestoken, als sommigen snakken naar een andere spelwijze, tactische invulling, kortom andere trainer... Elders wordt zo'n man er uitgeschopt om vage (bestuurs)redenen ( bijv.zoals bij AZ ) . Ik vind de mening van de supporters -en dus ook hier op BM- over de aanpak van onze trainer net zo belangrijk. Lees jullie eigen koppen van de diverse wedstrijdverslagen, dan is enige zorgen -"dat het anders kan met deze selectie" over de spelwijze en perspectieven, dit seizoen, wél op z'n plaats. In feite is de beker nog de enige strohalm waar de supporters zich aan vasthouden/voor komen...en ja: zeker ook tijdens het dromen :lol: !

12-03-2015 om 11:53

Ach ja, Kees, FCGmijnclub is iemand die ook reageert vanuit het onderbuikgevoel. Uiteindelijk is hij het er wel mee eens dat deze trainer moet worden vervangen maar durft niet geheel voor z'n mening uit te komen, gezien zijn positie bij de club en BM. Hij is zogezegd dan niet helemaal vrij in z'n denken wat betreft deze trainer. Geeft verder niets. ieder z'n "meug" zullen we maar zeggen. Ik, en velen met mij spreken wél uit dat deze trainer moet verdwijnen. Pispaal of niet!!!!!!(L)

12-03-2015 om 16:07

In feite is het iedere aankomende wedstrijd / en zeker in uitwedstrijden / maar de vraag wat ze op het veld laten zien. Stel tegen PSV gaan ze een hele eerste helft alleen maar tegenhouden en komen zo niet aan voetballen toe...om te gokken op een gelijkspelletje of die éne kans?....Dan gaat het dus net als zo vaak: dan worden we naar huis gestuurd met 4-1 of zo en hadden ze die pot ook administratief als "no show", dwz met een opgelegde 3-0 nederlaag kunnen afdoen. Ze moeten ( en zeker naar 7 april toe ) nu aan die eenheid werken, met één spelopvatting en met passie en strijd spelen....anders...Rob roy...(L)

13-03-2015 om 09:19

wel mooi,er waren zoveel die het wel in Bos zien zitten...En waar zit ie nu?juist bij Emmen op de bank!zelfs daar kan ie het niet doen! En hou aub eens op over de trainer!Daar ligt het niet aan,er missen gewoon spelers met gif!zoals vd Berg of van Roon om maar 2 te noemen.Enigste die enigzins in de buurt komt is Kieftenbelt maar daarmee houd het dan snel op!allemaal van die makke lammetjes,leuke voetballers die een schop in de kont nodig zijn!! Mark Janko is transfervrij...misschien een leuke spits voor ons??groot/sterk/scorend/gemeen...allemaal wat er nu ontbreekt...come on FC!!

butcher983113-03-2015 om 10:06

Gelukkig gaat Hoesen niet weg:lol:

13-03-2015 om 10:27

Dan vraag ik me dus af wie ze die schop onder de kont moet geven. Is dat de trainer of toch misschien de materiaalman? Zeg het maar, Robin!!!(L)(L)

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!