Terug

Deel deze pagina:

Contractverlenging Payne lijkt kwestie van korte tijd

Door Redactie 0 reacties

Desevio Payne heeft een contractvoorstel van FC in beraad. De trots van het noorden wil de rechtsback voor meerdere jaren vastleggen. Zijn zaakwaarnemer Revien Kanhai bevestigt aan het AD dat de eerste gesprekken zijn gevoerd en dat het nu gaat om de exacte voorwaarden. Payne staat open voor een langer verblijf, hij heeft de ambitie een vaste waarde te worden binnen het team, tevens geniet hij het vertrouwen van de club en heeft een goed gevoel over de FC.

Payne is 19 jaar geleden geboren in Amerika. Zijn Nederlandse moeder zat op de universiteit voor een softball scolarship en zijn vader was actief als talentvol voetballer. Kort na Desevio's geboorte besloten zijn ouders naar Nederland af te reizen om de baby voor te stellen aan familieleden. Het gezin Payne is daarna in Nederland gebleven.

Martin Koeman scoutte Payne die een jaar of drie geleden als B junior voor Zeeburgia uitkwam. Ook het Engelse Stoke City was geïnteresseerd. Desevio heeft toendestijds in overleg met zijn ouders besloten om (vanwege zijn jonge leeftijd) in Nederland te blijven en te gaan voetballen voor FC. Ook het gesprek toendestijds met Martin Koeman en Peter Jeltema was prettig en duidelijk en hielp mee zijn (uiteindelijke) keuze te bepalen.

Inmiddels heeft Desevio Payne zich goed ontwikkeld bij de Beloften en wedstrijden gespeeld in de hoofdmacht tegen Heerenveen en ADO Den Haag. Daarmee wekte hij de belangstelling van de bondscoach VS U20. De afgelopen maand zat Payne is Londen voor een trainingskamp en speelde twee wedstrijden (in de basis) tegen Tottenham Hotspur en Engeland U20.

Payne heeft bij FC Groningen nog een amateurcontract. De verwachting is dat beide partijen er snel uit gaan komen. "Het belangrijkste voor mij is om eerst vaste waarde te worden bij Groningen. Dat is mijn doel voor komend seizoen. De rest komt als het goed is allemaal vanzelf."

 

Reacties:
U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!