Terug

Deel deze pagina:

Feyenoord en FC Groningen eens over transfersom, Botteghin vertrekt naar Rotterdam

Door Lukas van der Wal 20 reacties

Eric Botteghin vertrekt bij FC Groningen. De Braziliaanse verdediger gaat naar Feyenoord, de Rotterdammers zijn er met de bekerwinnaar uitgekomen aldus Jan Mennega. Botteghin trainde vandaag al niet meer mee. De verdediger liep gisteravond met traanogen een afscheidsronde na het gelijkespel tegen FC Twente. De transfersom is op dit moment nog niet bekend. Voor Groningen nu de zware taak om een goede vervanger te gaan halen voor Botteghin. 

Update 11:27uur - Volgens de clubsite is de transfer op enkele details na rond. Eric Botteghin heeft dan ook toestemming gekregen van de club om af te reizen naar de havenstad om tot een akkoord te komen met Feyenoord. De 27-jarige verdediger kwam in de zomer van 2013 voor 650.000 euro over van NAC Breda. Het contract van de Braziliaan loopt nog tot medio 2016, hierdoor betalen de Rotterdammers een transfervergoeding te betalen. In 84 officiële wedstrijden voor FC Groningen scoorde Botteghin zes doelpunten.

Update 11:33 uur - Volgens de Telegraaf tekent Botteghin vanmiddag zijn contract bij Feyenoord. De Braziliaan ondergaat volgens hun nu een medische keuring. Naar verluidt betaald Feyenoord ongeveer €2.500.000 voor de verdediger aldus de Telegraaf. 

Update 12:00 uur - Op de site van RTV Noord lezen wij dat FC Groningen al een opvolger voor Botteghin op het oog heeft. Om wie dit gaat is nog niet bekend, al zijn er genoeg geruchten. Op dit moment is er nog geen akkoord. 'Ik verwacht wel dat we Botteghins opvolger op korte termijn kunnen presenteren', aldus Nijland.

Update 14:50uur - Eric Botteghin is in Rotterdam. Zojuist dook er een foto op twitter van Rijnmond-sport waar de verdediger in gezelschap was van Jan Mastenbroek, een begeleider van Feyenoord. 

Update 15:05uur - Eric Botteghin wordt morgen gepresenteerd in Rotterdam. Dit weet Rijnmond-sport zojuist te melden na een vraag van een volger. Uiteraard is het afwachten als de verdediger door de keuring komt, maar dit mag geen probleem opleveren. 

Update 15:25 - Voor wat het waard is, volgens Rijnmond-sport betaald Feyenoord een bedrag van €1,5 miljoen. Mocht dit waar zijn, heeft Nijland zich van zijn 'beste' kant laten zien. Dit bedrag is wel heel laag en dit is nou niet het bedrag wat uit het onderste van een kan komt. 

Update 15:41uur - Rijnmond-sport doet ook aan rectificatie. Het bedrag €1,5 miljoen is inderdaad niet juist. Ook volgens hun is het ongeveer €2,5 miljoen.

Update 16:57uur - Hans Nijland heeft zich uiteindelijk gewonnen moeten geven. Het zou onverantwoord zijn om de transfer naar Rotterdam te blokkeren. In een gesprek met RTV Noord legt hij dit uit; 'We hebben steeds gezegd dat Eric voor ons een belangrijke speler is, dat ons er veel aan gelegen is om hem te behouden voor FC Groningen. Maar we hebben ook gezegd - en dat geldt voor elke speler, en trouwens ook voor elke club in Nederland - dat alles wel ergens zijn prijs heeft.'

'Er zijn grenzen en er kan op een bepaald moment een bieding komen die dusdanig is, dat het gewoon onverantwoord is om daar 'nee' tegen te zeggen. De situatie van Eric is bekend. Hij heeft nog een contract voor één jaar, wij hebben meerdere keren geprobeerd om te verlengen, met een salarisverhoging. Daar is hij niet op ingegaan en daar hebben wij respect voor.'

'Laat het duidelijk zijn, we gunnen hem van harte deze stap, maar we zullen hem ook geweldig missen', Nijland gaat niet in op de hoogte van de transfersom.  

Update 17:07uur - De transfer van Botteghin naar Rotterdam is definitief. De Braziliaanse verdediger ondertekende zojuist zijn contract voor vier jaar bij Feyenoord. De 27-jarige mandekker gaat spelen met rugnummer 33. Vermoedelijke start hij aankomend weekend al in de basis tegen SC Cambuur. 

 Foto - Feyenoord 

Reacties:
MoLus13-08-2015 om 11:17

JAMMER MAN! Zat er aan te komen, genoeg tijd gehad voor een vervangen, ben benieuwd!

13-08-2015 om 11:30

Beetje hypocriet dat je met tranen in de ogen het veld afloopt terwijl je wekenlang er op aan hebt gedrongen om bij de club te verdwijnen.

Wens Eric, desondanks toch succes toe in Rotjeknor en welkom bij de "kakkerlakken" of zoiets!!!

13-08-2015 om 11:42

hypocrisie is in het voetbal bijna tot kunst verheven.  Samen met de uitdrukking "waan van de dag" bestaat er op die manier een mentaliteit waarmee je geen dag bij je baas op zeker op het werk kan verschijnen.  Ik ben de baas van Botteghin niet, en ook ga ik niet over de portemonnee van Nijland...maar het was toch evenzo een loos/ondenkbaar verhaal van 2 maanden terug dat Nijland cs. het zouden goedvinden dat Botteghin volgend jaar gratis de deur uit zou lopen ? Ben wel benieuwd naar de transfersom hoop op 3 miljoen, maar die zal wel weer niet-op verzoek van Feyenoord...- bekend gemaakt worden... 

ps: heb je ook gezien dan Botteghin tegen Twente achterin een prima maatje had aan Lindgren!

13-08-2015 om 11:41

Ach spelers zijn pasanten en dit is echt geen ramp, kijk naar destijds Granqvist en Van Dijk

13-08-2015 om 11:47

Ik lees nu dat Reijnen 1e keus is? Dat hoop ik toch niet.

Liever Beugelsdijk, vd Hoorn of Otigba. Of uit het Zweedse een paar boomstammen zoals die twee van gisteravond bij FcTwente.

Laat Michael dit jaar maar lekker in de spits, zelfs Europees denk ik dat ie kan verrassen. Ik denk dat veel verdedigers denken dat die 'kleine' niet veel klaar zal maken. Want zeg nu zelf wie had gedacht dat hij vorig seizoen er zoveel in zou prikken?

13-08-2015 om 11:52

Reijnen wordt hem niet,

 

doe maar een echte slager achterin,type Matarazzi

Marco13-08-2015 om 11:52

Nu Pontus Jansson, de Zweedse verdediger van Tornino halen als vervanger. 

 

13-08-2015 om 12:17

24 jaar, 1.94m. ,rechter CV, jaartje Italiaans,  transfervrij en een hoop tattoos...past prima in het profiel van de opvolger.

Volgens Nijland wordt de nieuwe speler binnenkort gepresenteerd....maar of het deze is..?

13-08-2015 om 12:24

Pier Gerlofs Donia ofwel "Grutte Pier" is herboren en stelt zich beschikbaar om asl centrale verdediger bij FC-Groningen te gaan strijden.

FCGmijnclub13-08-2015 om 13:59

Heeft volgens mij dezelfde zaakwaarnemer als Granqvist. Zit nu te banken bij Torino, dat zou wat zijn om die te halen

13-08-2015 om 12:05

Zie het aanstaande zondag al gebeuren, Lindgren en Kappelhof in de verdediging. FC-Groningen kan zich dan de busreis naaar de lampjes besparen en de wedstrijd administratief afdoen. Met een reguliere 3-0 nederlaag komen ze er dan nog goed vanaf. Het mag dus duidelijk zijn dat ik helemaal geen vertrouwen heb in Kappelhof. Liever Keziah Veendorp dan op de plek van Eric.

13-08-2015 om 12:26

Als Marco gelijk krijgt, dan is het wel een pittige speler, die Pontus (latijn:betekent " brug ")

https://www.youtube.com/watch?v=EhAQuMAsuP0

 

dennis12013-08-2015 om 12:21

Jammer maar ik vind het goed zo.Nu snel handelen en Otigba ophalen,goege sterke verdediger.Verder zou ik brama ophalen als verdedigende middenvelder,transfervrij en veel ervaring.Cas peters er nog bij,is ook gratis op te halen en de selectie is rond.

13-08-2015 om 12:37

Precies Dennis. Dan kunnen we met twee elftallen FC-Groningen, in de eredivisie gaan spelen.

Papa Werny13-08-2015 om 12:41

Geweldig toneelspel van Nijland. Wat een ondernemer. Die haalt toch mooi het onderste uit de kan voor een speler die straks gratis de deur was uitgelopen.Natuurlijk lastig te vervangen, maar dat dacht ik ook van Van Dijk en Granqvist. Heb zelf ook een hard hoofd in Kappelhof centraal achterin. Ach, PSV uit is op twee seizoenen geleden na, toch vrij kansloos. Dus als je dan toch moet switchen, dan nu maar. t Wordt nog spannend, wie komt er? Mooie tijden!

13-08-2015 om 12:48

RARA...   Wie wordt het?

 

Sander Fischer?

Etienne Reijnen?

Beugelsdijk?

Mike van den Hoorn?

Otigba?

Pontus Jansson?

Robba13-08-2015 om 12:51

Als de FC zorgt voor net zulke beren als bij Twente achterin gisteren, heb ik er vertrouwen in! 

Van een bron heb ik vernomen, die toevallig scout is, dat het een speler uit het buitenland gaat worden! Kom maar door met die beer ! 

Lindgren gister ook uitstekend !!

13-08-2015 om 12:57

Waarom niet gelijk 2? Als 1 geblesseerd is hebben we niet echt een vervanger daarvoor.

Papa Werny13-08-2015 om 13:01

Lindgren speelde goed, maar liet Tapia wel redelijk vrij inkoppen. Ik maak me zorgen over de verdedigende (kop)kracht. We hebben niemand over na vertrek van Bott. die verdedigend sterk is in de lucht. Los van lengte missen we ook echte kracht. En met een keeper die niet uitkomt is iedere hoekschop of vrije trap een halve penalty. Dus ik hoop op een sterke lange verdediger.

13-08-2015 om 13:32

Ik hoop op Erik Sviatchenko, die is sterker in de lucht dan Botteghin. Dan is Papa Werny ook tevreden ;) Goede spelopbouw en goede fysiek, een van de besteverdedigers van Denemarken (mag ik als semi-Deen zeggen). Hij speelt nu bij Midtjylland en is die zijn net de voorronde CL uitgeknikkerd, dus ondanks een contract tot 2017 is deze 23 jarige wellicht haalbaar voor de FCG.

 

Pontus Jansson heeft trouwens nog een contract tot 2018 als ik het goed heb?

13-08-2015 om 13:34

De Deen Mads Fenger,1,85,  24 jaar, (bericht van 15 maart over interesse destijds van  FC G) Deense Randers FC, contract tot december 2016, ...zou ook nog aan het lijstje kunnen worden toegevoegd. 

13-08-2015 om 13:49

Ja, klopt, maar zelf ben ik daar niet zeker van. Fenger zit wel gelijk aan zijn max bij FCG, niet gelijk een leiderstype die de verdediging bij de hand neemt, en ook niet 1 die na 3 jaar voor een mooi bedrag verkocht kan worden. Dan ben je beter af met Lam van Zwolle.

Fenger is wel een stuk goedkoper dan Sviatchenko denk ik, maar als we er willen staan in Europa en een nieuwe rots in de verdediging willen, mag Nijland de euro's best goed besteden. Ik ben benieuwd! Nijland heeft vast de vervanging van Botteghin al geregeld voor toe te geven aan Feyenoord.

dennis12013-08-2015 om 13:37

Rob Roy,die spelers hebben we echt nodig,het word word een druk seizoen.wat als hiariej of tibbeling geblesseert raken?dan zie ik brama als een goede vervanger.Cas Peters als pintshitter voor de laatste 25 minuten als je achter staat.lijkt mij prima.

13-08-2015 om 13:42

pintshitter   schijnt bij jullie de zon ook zo fel?

dennis12013-08-2015 om 13:44

haha staat er een beetje fout kees

Marco13-08-2015 om 13:46

Er zal wel een klasbak terug moeten komen. Anders hadden ze hem beter nog tot de winter kunnen houden. eierdopjes al Kruiswijk etc. moeten we niet willen. Komt er geen echte vent, dan zal Lindgren ook vervangen moeten worden, die staat er voor het voetbal van achteruit, noet om tegen te houden. 

Robba13-08-2015 om 15:40

Ik pleit voor 2 centrale verdedigers. Als we de achterhoede van Twente bekijen wat daar voor kracht zit, stelt Kappelhof,van der Laan echt te leur..

Haal iemand die transfervrij is en haal iemand die iets meer kost, dan hebben we een aardige verdediging dacht ik zo! 

Als we daarnaast zorgen dat we wat efficiënter worden voor de goal, zullen we in ieder geval meer wedstrijden winnen dan voorgaand jaar 

13-08-2015 om 16:18

Étienne Reijnen (Cambuur) schijnt het te worden, volgens Mennega...hebben ze last van de warmte?

GerdaS13-08-2015 om 17:40

visscher wordt het .

Groen Witte Viking13-08-2015 om 17:48

Ik hoop op een verdediger die ook als een echte stormram mee naar voren kan komen bij corners, Ik vind dat de laatste jaren dat gevaar er niet meer is bij corners met de Fc, het kan echt een wapen zijn, helemaal als je ook nog geen echte spits hebt die er een paar per wedstrijd erin knalt.

TomOkker13-08-2015 om 19:54

Een wapen tja hoe vaak is de roos geraakt?

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!