Terug

Deel deze pagina:

Virgil van Dijk verruilt Celtic voor € 15,8 miljoen voor Southampton + update dinsdag 1 september

Door Peter van der Wal 49 reacties

De Engelse krant Mirror meldt dat de overgang van Virgil van Dijk van Celtic naar Southampton voor een bedrag van £ 11,5 miljoen (omgerekend ruim € 15,8 miljoen) is beklonken. Op de burelen waar de financiën van FC Groningen in de gaten worden gehouden, zal hier handenwrijvend naar gekeken worden. De club heeft bij de overgang van Van Dijk naar Celtic namelijk een doorverkooppercentage van tien procent bedongen.

Foto - mirror.co.uk

Update dinsdag 1 september - Van Dijk is door de medische keuring. De verwachting is dat er de komende uren witte rook (over deze transfer) gaat opstijgen uit het kamp Southampton. Naar verluidt ontvangt FC Groningen 1,27 miljoen euro (RTV Noord) en een percentage opleidingsvergoeding. Een prima meevaller voor de groen/witte clubkas.

Update (2) dinsdag 1 september - Volgens de BBC is de deal beklonken. Later vandaag zal het nieuws officieel (via de clubs) naar buiten komen.

Update (3) dinsdag 1 september - De transfer is officieel afgerond. Van Dijk tekent een contract voor 5 jaar. FC Groningen ontvangt (volgens RTV Noord) 1.220.000 miljoen euro voor de (doorverkooppercentage) op de transfer en 262.500 voor de opleidingsvergoeding. In totaal is dit 1.482.500 miljoen. 

Reacties:
30-08-2015 om 00:37

Nou dat valt dan weer niet tegen , i.t.t. die wedstrijd tegen FC Utrecht.  Ik hoop maar verwacht eigenlijk niet dat er nu, op het laatste moment, nog een speler (spiuts) bij komt...het zal wrschl.  gereserveerd worden voor de winterwindow of voor iets anders in de BV.

 

 

30-08-2015 om 00:44

en die Belg Kevin de Bruyne, voor plm 58 milj britse ponden van Wolfsburg naar Man City ...80 miljoen euri's of zo....

Oeleoptak30-08-2015 om 00:47

Nee, denk het ook niet, maar een spits van enig kaliber zou toch zeer welkom zijn. Eigenschappen, lange kerel met enige snelheid die kan koppen, combineren en afmaken. Vorig jaar waren we een van de minst scorende ploegen, zie met het huidige elftal daar geen verandering in komen.Ook al omdat Chery, een van de twee topscorers vorig seizoen, er niet meer is.

FCGmijnclub30-08-2015 om 00:50

Ik ga er vanuit dat die spits niet eerder komt dan tijdens de winterstop. Voorzie tegen die tijd een vertrek van de Leeuw, Lindgren en mogelijk Islamovic en Burnet..... 

Mooi nieuws voor van Dijk en FC! Wens van Dijk veel succes in de Premier League!

 

luukie7030-08-2015 om 01:25

Voor Virgil was het na de uitschakeling van Celtic voor de Campionsleaque ook tijd om een stap te maken.

Als hij zich een basisplaats weet te veroveren kan ook Blind niet meer om heen.

pall mall30-08-2015 om 01:27

das dus kassa maar zie toch geen spits komen en als ze er toch nog kans voor hebben haal dan die weghorst van Heracles

TomOkker30-08-2015 om 06:16

Er gaat natuurlijk nog een percentage naar WII maar het is een mooi bedrag die Hansie Hansie weer bij kan schrijven.

Hertog30-08-2015 om 01:56

We moeten Zivkovic maar terughalen. Op de bank bij Willem2. Ons grote talent. Wat een schande. En wat een klotetrainer, die Streppel. Net zo'n lul als Maaskant.

TomOkker30-08-2015 om 06:11

MIjn stelling is nooit spelers terughalen 1 maal weg is weg. Zijn maar weinig spelers die door de meestal te hoge verwachtingen de druk aankunnen. Streppel doet het natuurlijk uitstekend bij WII, dat Ziv op de tribune zit zegt meer over hem dan over Steppel.

Zoals reeds eerder vermeldt vind ik het te vroeg om een spits te halen, laten we eerst maar eens voor zorgen dat de Leeuw in stelling wordt gebracht want daar schort het op dit moment het meest aan. Strijdplan is duidelijk nu de uitvoering nog.

Hertog30-08-2015 om 11:36

het is volledig off topic natuurlijk maar ik moet hier even ope reageren.

De eerste drie tegenstanders van Willem2 in de competitie waren:
Vitesse
Ajax
AZ

Dan komt de vierde. NEC. Kun je als ploeg drie punten halen. En kun je als spits wat laten zien. En wat doet trainer Streppel: hij zet Zivkovic op de bank omdat hij volgens hem in een vormcrisis zit.
Lees: omdat hij dit seizoen enkel één assist heeft afgeleverd. en niet heeft gescoord.

Daar begrijp ik echt helemaal niks van. Krijgt Zivkovic eindelijk de kans zich te profileren, misschien te scoren en zo wat zelfvertrouwen te krijgen, laat Streppel hem de hele wedstrijd op de bank zitten.

Dan kun je toch niet zeggen dat dat meer over Zivkovic zegt?

Nou, nu maar snel weer on topic.

Nogutsnoglory130-08-2015 om 22:00

Ben het helemaal met je eens Tom. 

Ingang130-08-2015 om 08:40

Een spits had ons gisteren ook niet geholpen....

Oeleoptak30-08-2015 om 22:00

Dat weet je niet helemaal zeker. Als er een lange staat en die kopt zeg de helft van de uittrappen goed door, dan kunnen daar toch kansen uit komen. De Leeuw verliest deze duels steeevast, let maar eens op. En dan hebben we het nog niet over de corners en vrije trappen gehad. Bij een lange spits is uitvoerig combinatiespel niet nodig, hij wordt in de lucht aangespeeld. Dus als het allemaal tegenzit, wat gisteren het geval was, kun je met een lange peer alsnog wat bereiken. Ben met je eens dat het dramavoetbal was, dat wel.

Hoekie30-08-2015 om 09:49

@ kees

 doorverkooppercentages hebben niets te maken met percentages opleiding  vergoeding . Het is dus niet zo dat Groningen aan Willem II geld moet afstaan. Willem II krijgt geld van Celtic 

pall mall30-08-2015 om 09:56

dat klopt helemaal wat je zegt hoekie

30-08-2015 om 10:16

beter opletten en lezen tante Bet: ik heb hierboven niets over opleidingsvergoeding gezegd

Ronnie 30-08-2015 om 11:12

Nieuwe spits, dit doen, dat doen...

ik ben het even kwijt. We starten weer net als beide vorige seizoenen zwak. Er staat geen elftal en trainer zoekt naar de juiste samenstelling van het team. Vergeet niet dat bijna de hele as is verkocht en er niet op alle posities een gelijkwaardige speler is bijgekomen.

Zo hebben meerdere mensen hier aangegeven dat Hierajeh niet de vervanger kan zijn van kieftenbelt en dat twee aanvallend ingestelde spelers op de plek van verdedigende middenvelders teveel druk op de achterhoede legt. Dat was al te zien met Bottegin en nu nog beter met REijnen. Gelukkig hebben ze daar nu een goede, ik denk betere speler, dan kieftenbelt voor gehaald.

Achterin is reijnen nog niet de vervanger van Bottegin. Dat kan ook niet van hem worden verwacht. Waarom speelt hij niet met die nieuwe Larson samen ipv kappelhof.

Het middenveld mist de creative en doelpunten makende Cherry. Rusznak heeft het nog niet laten zien en Drost, ja ik weet niet wat ik van Drost moet zeggen. Hij brengt het nog niet en laat niet zien waarom de fc zoveel geld voor hem heeft uitgegeven (overigens is dat ook niet zijn probleem natuurlijk)

Voorin krijgt de Leeuw te weinig ballen. Al vaker heb ik aangegeven dat de Leeuw niet kan voetballen ( te klein als aanspeelpunt, te weinig techniek om zelf kansen te creeeren) de Leeuw speelt goed in ern vrije rol naast een targetman. Hoessen vorig jaar. De Leeuw kan 1 belangrijk ding goed, op de juiste plek staan en scoren en daar gaat het wel om.

Beide vleugels zien er op zich goed uit, maar scoren te weinig. Dat was vorig jaar een probleem en nu weer.

Aan de trainer om er nu een staand elftal van te maken die ingespeeld raakt. Voorste?

onder de lat; padt

hateboer reijnen larsen burnett

           Tibbling  maduro

rusznak                                  Linssen

          Hoessen en de Leeuw

nou en dat is eigenlijk 

 

30-08-2015 om 11:42

Rusnák is een beetje een cultvoetballer zoals Kostic... maar omdat Drost is binnengehaald voor een basisplaats zal het dringen worden voorin. en het gaat wel ergens om want een beroerd doelsaldo zal neiuwe tegenstanders sterken in het idee om 1 op 1 te spelen achterin. Dat moet dan omgekeerd worden omdat Linsen, Drost, Rusnak en De Leeuw wel degelijk gaan scoren. Best een lastige opgaaf, maar niet onmogelijk.  Achterin is het nog onduidelijk wie er de komende weken meer recht heeft op een basisplaats, en wat de trainers tactisch gaan doen. 17 september Ol M thuis moet het gebeuren.  

luukie7030-08-2015 om 13:08

Geen Lindgeren ?

Nogutsnoglory130-08-2015 om 22:14

Kan me hier goed in vinden Ronnie. Opstelling prima eventueel Lindgren op de plek van Reijnen ( of Larsen ) Ik heb Larsen nog niet veel zien spelen natuurlijk maar heb het idee dat hij verdedigend sterker is dan Reijnen. Lindgren moet dan voor een groot deel de opbouw verzorgen. En ik ben het met je eens alsde Leeuw goed gebruikt word is het een prima spits. Vorig jaar de meest trefzekere spits in de eredivisie . ( hoogste moyenne doelpunten tov kansen) maar je moet hem wel in stelling brengen. Meer druk zetten op de verdediging van de tegenstander en meer naar voren verdedigen en de linies dichter op elkaar en met wat meer passie dan krijgt de Leeuw zijn kansen wel en dan benut hij er gegarandeerd een flink aantal. Hij staat in ieder geval in uitwedstrijden totaal geïsoleerd . Was tegen Utrecht ook de enige die af en toe stond te storen. Maar in je eentje ben je kansloos natuurlijk. 

31-08-2015 om 11:02

Blablabla.

appie happie30-08-2015 om 11:19

Ronnie..ik ben het met je eens..echter ik zou mahi inpassen..

renevanderes30-08-2015 om 12:24

Training zondagmorgen op corpus den hoorn om onduidelijke redenen 10.30 niet door gegaan. Waren veel mensen voor niks gekomen naar het trainingsveld......... Trainer van de Looi heeft waarschijnlijk de selectie vrij af gegeven voor de goede prestatie tegen fc Utrecht.

30-08-2015 om 13:16

missch is er weer een "baaldag"  ingevoerd, of is de TS vandaag naar andere wedstrijden kijken (t/m het buitenland)...alles is denkbaar, met die drie dubbele competitie van de FC  (ED, beker en Euroligue).

roelofzky30-08-2015 om 13:26

Ronnie eens..... dat de trainer dat nou niet ziet???? erg teleurstellend.

Ronnie 30-08-2015 om 13:36

De trainer zou volgens mij wat graag de kwaliteiten van de leeuw en hoessen in 1 speler terug zien. Daarmee ontstaat ook direct ruimte voor een extra creatieve middenvelder als Drost. Mahi voor Rusznak kan. Al moet ik zeggen dat wanneer mahi een volle wedstrijd speelt hij minder goed is op de een of andere manier dan wanneer hij wordt ingewisseld.

is het dan toch een idee om er een spits bij te halen die er veertien in legt en als aanspeel en aansluitpunt kan fungeren? Ik zou eens bij de ploeg van Tim Sparv vragen om een download van alle beschikbare spitsen en trackrecords. Schijnen ze daar uitstekend inzichtelijk te hebben, zijn er kampioen mee geworden en hebben Southapton uit eufacup gegooid. Moeten hansie, peter en die schaatser daar niet eens gaan kijken? 

Nog twee dagen, hurry up dus...

30-08-2015 om 17:17

Blablabla

campesino30-08-2015 om 21:02

Kom op nijland. wil je werkelijk wat van dit siezoen maken. , kom dan met je kont van de schatkist af en koop een nieuwe spits, die zweed, weghorst, locadia, een trpische verrassing, het maakt me niet uit. maar met hoesen en  "het poesje" wordt het niets.

neem voor een keer het financiele risiko. als hij in een van de europese wedstrijden de winnende erin schopt heb je de kosten er al uit.

het is nu of nooit. we hebben nog 27 uur.

campesino30-08-2015 om 21:05

vd looi, als je werkelijk 2 kloten in je broek hebt, sla met je vuist op tafel en eis de komst van een echte spits. je weet dat je met hoesje en poesje de oorlog niet wint.

30-08-2015 om 21:22

Stel je voor dat De Leeuw en hoesen straks gebleseerd raken of geschorst dan hebben we een groot probleem voorin.

Het lijkt mij beter om een spits erbij te hebben desnoods Matavz huren.

Nachtwacht30-08-2015 om 21:32

Ik baal nog steeds... wat een kloten voetbalweekend....

Hoop dat de komende twee weken goed worden benut.

campesino30-08-2015 om 22:14

de komende 2 weken niet nachtwacht, de komende 26 uur!!!  tik tak, tik tak....

 

renevanderes31-08-2015 om 09:02

Matavz huren lijkt mij helemaal geen gekke optie. Moet natuurlijk wel zelf willen. Maar dat er wat moet gebeuren in de spits is wel duidelijk lijkt mij.

Nachtwacht31-08-2015 om 10:03

Geen enkele spits gaat renderen met de huidige speelwijze, ook Matavz en bv Havenaar niet. Ik vraag me ook af of De Leeuw wel de ideale spits is. Het is een harde werker, goede kopper en koele afmaker, maar verder is hij erg beperkt. We moeten naar een systeem toe, waarin al die goede middenvelders die we inmiddels hebben (Tibbling, Rusnak, Drost en Maduro) kunnen spelen en kunnen uitblinken.

31-08-2015 om 12:59

dat De Leeuw speelt in de basis kan ook te maken hebben met een ultieme poging om hem nu nog te transferen. Maar het is nu een beetje hinken opmtwee gedachten: 4-3-3 willen spelen terwijl de middenvelders over de grond in positie moeten komen, en nauwelijks vrij staan vanwege mandekkers. Daarom was Chery (vroerg Tadic)  zo belangrijk omdat ie creatief en onberekenbaar was.  Kwalitatief loopt er genoeg goeds rond in het veld, maar de as is gewoon verzwakt t.o.v. vorige jaar.

brummie31-08-2015 om 10:56

Ben benieuwd of transfer doorgaat. Naast van dijk wellicht ook transfer voor kostic. Kostic zelf al akkoord met schalke. Nijland heeft doorverkooppercentage bedongen van 15% volgens mij. Kan wellicht nog meer opleveren dan van dijk.

Hoop op de komst van een echte nr 9. Toch moeten we niet vergeten dat de leeuw vorig jaar het gewoon goed gedaan heeft. Leuk om te lezen dat vorig jaar iedereen riep om de leeuw basisplaats te geven ipv hoesen en dit seizoen precies andersom.....Persoonlijk denk ik dat we niet naar 442 moeten overstappen. We hebben prima vleugelspelers en nu een systeem omgooien lijkt me qua tijd ook niet logisch.

Ploegen die veel spelers kwijt geraakt zijn hebben het wat lastiger zoals az, cambuur en zwolle. De wedstrijd tegen utrecht was slecht. Dat weet de staf en weten de spelers zelf ook. Verwacht een gretig groningen tegen heerenveen.  Zie het positief in, er zit genoeg potentie en kwaliteit in de selectie. Vd looi heeft tot nu toe bewezen dat hij het op de rit krijgt. 

31-08-2015 om 11:06

Blablabla

31-08-2015 om 12:01

Kostic voor circa 14 miljoen naar Schalke, dat is 8 miljoen winst voor Stuttgart; en Hans heeft inderdaad 15% voor FCG gereserveerd en dus mag hij weer 1,2 miljoen bijschrijven. Klasse Hans!

brummie31-08-2015 om 11:12

Heb je wellicht nog een meer toevoegende waarde dan blablabla rob roy?

waltervos31-08-2015 om 11:25

Ik vind het beter dan z'n gebruikelijke commentaar.

31-08-2015 om 11:33

Blablabla

31-08-2015 om 12:02

stop nou AUB om steeds een of enkele posters na te trappen... Jouw teksten zijn gematigd en altijd "groen-wit" gekleurd, prima, maar er is soms enige kritiek nodig van supporters om wel dicht bij huis te blijven. 

Ik probeer je het uit tye leggen.

Bij alle topclubs in Nederland ( 1 t/m 5) geeft de trainer zich openbaar rekenschap van de "must" om te winnen. Bij Groningen heeft onze trainer zich de afgelopen jaren steeds als diplomaat opgesteld ( meepraten met de situatie, en veel te weinig vanuit eigen ambitie:  het commentaar na de verloren wedstrijden JC schaal en ook recent in de competitie :: we speelden wel uit bij PSV"...dat is een dooddoener van de eerste orde! Als je sportief David en Goliath denkt...dan zeg je toch ook niet: die kleine moet het altijd afleggen tegen die grote... ) , maar hij accepteert heel weinig kritiek van kritische journalisten. Dat moet eruit: FC Groningen moet op basis van eigen kracht spelen, en niet aklleen om niet te verliezen!  

VdL zei eens bij de "tafel van Kees" dat Nijland voor het lange termijn beleid staat, en hij "voor de waan van de dag" ...Nou ik kan je zeggen dat die waan soms te groot wordt voor de werkelijkheid en Rob Roy, maar ook anderen willen dat gewoon niet onder het kleed geschoven zien.  Het beginjt bij de voorbereiding: lekker ballen tegen amateurs... terwiojl bij clubs om Groningen heen, inclusief trainingskampen in het buitenland, er wordt gespard met evenzo sterke tegenstanders.   Voetbalprofsport is soms sport, maar vooral geld, zoals je zelf schrijft over die transfers, maar  dat geld is geen gemeenschappelijk bezit van de fans van de FC, is allang speculatief bestemd voor andere doelen, met als gevolg:duurdere spelers zoals een aanvaller die gerust 2,5 milj moet kosten, komen niet!. 

Dat de spelersbegroting maar met (maar) € 300.000 is vergroot t.o.v. de forse begrotingsgroei dit jaar van 17,5 naar 20,5 milj zegt genoeg.

De trainer heeft de zware taak ( maar daar wordt hij trouwens riant voor betaald) om er een succesvol team van te maken. Regelmatige gelijke spelletjes of verliespartijen zijn daarbij - evenals het belabberde doelsaldo - een teken dat het nog niet goed genoeg is.

Als bloggers hier de vinger op de zere plek leggen is dat prima, maar altijd naar ieders eigen oordeel. 

FC Groningen heeft ingezet, om o.a. met de opleiding/Topsportcentrum,  iets van dat vlottende geld in  vaste ondernemingen (BV)te voor de langere termijn te laten renderen. Zeg maar als basis van de hele FC G.   Een jump naar een vast hoge klassering vanwege toptransfers/financiële meevallers is met deze spelersgroep niet direct te verwachten.... Euigenlijk is ditb elftal niet klaar voor Europees te spelen, zeg ik spijtig genoeg! Maar ook ik hoop op leuke wedstrijden, maar verwacht-nuchter gezien-een moeilijke seizoenshelft met deze selectie.   

 

31-08-2015 om 15:12

Ben het helemaal met jou eens Kees. Zoals je weet heb ik een hekel aan mensen die anderen "na-papegaaien". Ik probeer dat al enkele malen tot hun hersencellen door te laten dringen, maar SIMPELE ZIELEN kan je haast niets bijbrenegen, vandaar mijn "blablabla"reacties.

Ook het goed lezen van een post schijnt voor deze mensen nogal wat problemen op te levern. Maar ja we moeten het er mee doen. Jammer,jammer. 

Hoekie31-08-2015 om 11:43

Volkomen met je eens Brummie. Alleen denken velen dat je ongestraft 3 of 4 spelers kunt opstellen/inpassen. Dat kost tijd die er eigenlijk niet is. Clubs die jij noemt hebben hetzelfde probleem en draaien ook heel matig. Maar je wint met zijn allen en je verliest met zijn allen. In meerdere posts aangegeven  dat de kans op zeperds aanzienlijk is, dat is heel vervelend in een periode dat je het niet kunt permitteren. Er zit voldoende kwaliteit en potentie in de selectie maar een kille afmaker ontbreekt. Doodzonde dat we in de spits geen type Havenaar hebben die wat oorlog kan maken en ballen kan terugleggen. Hoeveel uur hebben we nog?

31-08-2015 om 15:13

Right!!!!!

Hoekie31-08-2015 om 11:57

de inhoud is inderdaad vergelijkbaar

31-08-2015 om 15:17

Dan mag je in de recent geplaatste reacties wel eens kijken wie er eigenlijk met deze "blablabla"reacties is begonnen. En deze keer GOED kijken a.u.b.

brummie31-08-2015 om 12:21

Kees,

Wie trapt op dit forum posters na dan? Dan mag je blablabla van robroy ook als disrespectvol aanduiden... 

De pot verwijt de ketel zullen we maar zeggen. 

Nogmaals heb vertrouwen in de selectie en ts. We zijn pas 4 wedstrijden op gang. Seizoen is nog maar net begonnen en ziet het nog steeds pisitief in. Come on fc!

31-08-2015 om 12:35

jammer dat je niet iop de inhoud van mijn reactien ingaat..dat( en waarom)  er niks meer bijkomt nu.maar natuurlijk ieder (!) z'n mening. Over namen van posters ga ik niet in, zoals jij selectief wel doet...is haantjesgedrag, toch? ! 

31-08-2015 om 12:40

Even offtopic! Ik hoorde dat mocht cillesen vertrekken naar man united, ajax padt haalt en dat groningen in groote lijnen al voorbereidt is op dat vertrek en daarna direct de komst van bizot word afgerond naar de fc,,, lijkt me niet verkeerd maar zal het waar zijn. Hij zit daar alleen maan op de bank namelijk

waltervos31-08-2015 om 13:19

Als wij Bizot terugkopen, krijgen we dan ook een doorverkooppercentage? Ik las trouwens ergens dat 'ie naar Cambuur zou gaan maar dat lijkt mij heel sterk. Diezelfde site schreef namelijk ook dat het Cambuur was die hem van Ajax huurde 

waltervos31-08-2015 om 13:19

Als wij Bizot terugkopen, krijgen we dan ook een doorverkooppercentage? Ik las trouwens ergens dat 'ie naar Cambuur zou gaan maar dat lijkt mij heel sterk. Diezelfde site schreef namelijk ook dat het Cambuur was die hem van Ajax huurde 

31-08-2015 om 13:51

Cillessen transfer naar Man U. wordt nog steeds ( vandaag) door Ajax ontkend; dat i.t.t. Kostic waar het een kwestie van uren lijkt voordat ie voor een smak geld naar Schalke gaat: vraagprijs Stuttgart 30 milj, bod Schalke 15 milj. De speler zou al een akkoord hebben...maar eerst maar afwachten of het daadwerkelijk allemaal doorgaat. ( 15 % doorverkoop- boven de transferprijs vorige jaar / prijs van 6 milj  - levert FC groningen nog eens een best bedrag op tussen de € 1 1/2 en 2 milj ?? ALS het doorgaat!

31-08-2015 om 12:46

Een half miljoen groningers, een half miljoen meningen.. 't is toch mooi dat iedereen het anders ziet en er anders over denkt? Anders was dit forum ook overbodig. Kop d'r veur!

hertopwil31-08-2015 om 13:46

 Wat ik niet  snap hoe een ploeg als Willem II nog wel een a twee spitsen kan halen (zijn er mee bezig) die Amenteros

en Ene mac Donald (westerlee,30 j)halen.  

Waarom kan de FC dat niet ! Laat de Leeuw nou niet alleen zwemmen in de spits.En ga van dat geld af.....

 

Hoekie31-08-2015 om 13:54

Kees,

Een heel lang verhaal waarin je blijkbaar denkt te moeten opkomen voor bloggers die het niet te nauw nemen met reacties zoals bla bla bla om andersdenkende van hun gelijk te overtuigen. En wat ik veel kwalijker vind, altijd op de persoon gericht en met de insteek om hem kapot te maken. Ik kan mij niet voorstellen dat v.d. Looi het hele jaar niet één keer iets goed gedaan heeft.

31-08-2015 om 13:59

Hoekie: Ik spreek namensw mijzelf. Maar omdat je mij nu hierover aanschrijft:over reacties hier kan ik kort zijn:   jij hebt een heleboel boter op je hoofd, en vertoont behoorlijk wat haantjesgedrag, ...maar de buitentemperatuur gaat straks naar beneden, dus wie weet.

Hoekie31-08-2015 om 14:25

Kees

Over haantjesgedrag: Je hebt ook nog een haantje de voorste die andere haantjes gaat vertellen hoe en wat ze moeten posten. 

31-08-2015 om 16:14

die kan je in je zak steken, hoor...het beste ermee, en er is toch voor iedere FC Groningenfan plaats genoeg hier ?

brummie31-08-2015 om 14:35

Kostic s zaakwaarnemer zegt dat hij bijna zeker bij stuttgart blijft en daar een salarisverhoging krijgt waar hij op dit moment 600.000 verdient. Mocht het nu niet zijn dan gaat fc in de nabije toekomst zeker cashen voor kostic. Wederom goed gedaan door nijland en co.

Hoekie31-08-2015 om 14:51

brummie

bedankt voor de info. Niet te positief worden hé

brummie31-08-2015 om 14:55

Hahaha hoekie, jij ook niet he? (-;

31-08-2015 om 16:34

maandag: laaste nieuws (Sport.de) Kostic wissel Van Stuttgart naar Schalke  gaat voor 99 % zeker niet door, zegt de zaakwaarnemer; er is een openbaar bod uitgebracht van 20 milj. maar daar is afwijzend op gereageerd.

31-08-2015 om 16:36

(zag pas later dat Brummie dat ook al had vermeld )

appie happie31-08-2015 om 17:09

Dames toch...

appie happie31-08-2015 om 21:29

Ik heb nu ff niet zon goed gevoel..metname dat weer zonder spits zitten net zoals vorig jaar.fc scoort bnaij niet...in iedergeval veel te weinig..

Oeleoptak31-08-2015 om 21:34

Robby Kruse naar VFB Stuttgard, huur met optie tot koop...

Oeleoptak31-08-2015 om 21:38

Robbie moet het wezen. Kan op alle posities voorin uit de voeten.

Kwakkie01-09-2015 om 13:01

Ze moeten Deni Avdic halen/ Die is nu ook te halen, omdat hij geen club heeft. Hij deed het bij Zwollen fantastisch goed. Hij kan het toch niet verleerd zijn?

01-09-2015 om 13:10

Bij AZ z'n contract ontbinden en dan bij de FC-Groningen tekenen? Lijkt me geen goeie oplossing. Denni Avdic is voor FC-Groningen niet goed genoeg. We zullen het zeker tot de winterstop moeten doen wat we voorin hebben lopen. De TD'ers hebben deze transferperiode weer lopen slapen in plaast van een goeie spits aan te trekken. Slechte zaak!!!!!!

Kwakkie01-09-2015 om 13:25

Ik ben ervan overtuigd dat Avdic wel een aanwinst kan zijn. Bij Zwolle deed hij het fantastisch goed. Nu is het zaak of hij ook goed bediend wordt. Dat is trouwens met Hoesen ook zo.

 

FCGmijnclub01-09-2015 om 16:50

Verwar jij Avdic niet met Tomas Necid?

01-09-2015 om 16:47

Avdic stond vier jaar geleden al op de radar van de FCG. Dat ze hem toen niet gekocht hebben zal wel een reden hebben gehad. Hij is toen naar Werder Bremen gegaan en na een jaar uitgeleend aan PEC. Daana kwamen Heracles en AZ nog aan de beurt, voordat hij bij AZ zijn contract heeft ingeleverd. Bij PEC speelde hij wel aardig, inderdaad, en maakte geregeld een doelpunt maar er zal wel iets aan die speler mankeren dat hij nergens een vaste plek krijgt. Niet laten komen dus!!!!!!

01-09-2015 om 17:30

en als er blessures komen?  De Leeuw of Linssen...dan is het nu wel heel matig gesteld voorin. Ben met je eens dat ze (weer) eens op de rem hebben getrapt...over een heel seizoen moet dat gerust genoeg zijn om plek 8 - 10 te spelen, maar het is een feit dat je met het komende programma gewoon"zwaar aan de bak moet"......

september/oktober:   H'veen, AZ Ajax, Vitesse, Willem II, NEC, PECZwolle...en dan nog in de week die paar Europese wedstrijden erbij en de beker tegen Twente...

01-09-2015 om 20:28

is matavz huren in de winter geen optie? volgens mij is die ook niet gelukkig bij augsburg

01-09-2015 om 20:47

Het is al vaker geopperd dat je spelers die ooit bij de club hebben gespeeld nooit moet terughalen. De verwachtingen zijn dan te hoog gespannen omdat het "ouwe" presteren nog steeds in gedachte is. Lees net op een anders site dat de FCG wel met een spits bezig is geweest, naar ik meen een Nigeriaan, maar die heeft op het laatste moment voor een Engelse club getekend.

marcelfcg01-09-2015 om 22:02

Nijland had toch volgens enkelen op dit forum een topper aan het eind van de transferperiode beloofd?

Dat kan Maduro niet zijn want dat was op dat moment nog totaal niet bekend omdat de gouden tip van Hoessen pas enkele dagen voor de komst van Maduro werd gegeven.

Ben benieuwd welke topper dat dan is geweest. Iemand een idee?

01-09-2015 om 23:20

als het verhaal van Rob Roy klopt, dan hebben we hetzelfde als vorige zomer: op de laatst blijkt dat er iets niet lukte waardoor vanwege afwachtende houding om inkomend geld (van Dijk in dit geval, Kostic vorige jaar) ze met lege handen staan.  Natuurlijk kan je je in de winter versterken, wat ook wel zal gebeuren, maar dit seizoen was er toch vanwege de belangen voor de groepsfase Europees, ...enz enz.   Ik keek nog even terug naar de wedstrijd PSV_FC Groningen (2-0) en toen viel het mij (weer) op dat de spwelers zo weinig gevoel hadden waar de ruimtes van de tegenstander lagen: ze werden stuk voor stuk zoek gespeeld, door het positiesopel van de PSVers voorin, en dan leek het wel of Hateboer en Kappelhof aan de grond genageld waren... makkelijk gezegd natuurlijk, maar 1 op 1 verdedigen is niet sterk bij Groningen lijkt me...Benieuwd wat die Larsson nog kan brengen en ik hoop dat Lindgren weer mee doet..geeft meer rust bedoel ik.   

01-09-2015 om 23:52

denk dat bij alle niet heel kapitaalkrachtige clubs zoals de onze, er heel vaak iets "niet doorgaat/anders gaat" zoals de plannen aan het begin van de window eruit zagen.  ( dooddoener, maar toch ). Er zijn nieuwe spelers aangetrokken voor iedere vertrekkende en voor een geboden salaris dat bij de FC past. dat is de helft wat er bij de Nl.top wordt betaald, om maar niet van Engeland te spreken. 

marcelfcg02-09-2015 om 08:53

ALs Nijland ervoor kiest te wachten met kopen tot het moment dat het geld daadwerkelijk binnen is dan is daar best iets voor te zeggen. Maar dan komt het probleem van Nijland direct weer naar boven. De man moet zorgen zijn woorden waar te maken. Hij loopt al jaren dingen in het openbaar te roepen die vervolgens om welke reden dan ook niet worden waargemaakt. Zijn uitspraken scheppen verwachtingen bij de supporters.

02-09-2015 om 09:49

marcel:  de man zit zo in elkaar.  Zoals hij de Groninger politiek inzake de subsidie voor het TopSportcentrum heeft bespeeld en ook daarvoor de lokatie op Corpus op die Studentenclub heeft veroverd, dat is Nijland ten voeten uit: De supporters worden door hem heel serieus genomen omdat zij nodig zijn in het beeld van de Volksclub, het uithangbord van Stad en Provincie etc....Diezelfde supporters heeft hij recent in een collectief gestopt om de club eenvormigheid te bevorderen. Dat is niet hetzelfde als een soort gedeelde macht zoals je bij een O.R of een medezeggenschap bij bestuur hebt. Nijland is er "niet alleen om op de winkel te passen (citaat Nijland BNR nieuwsradio juli)...maar met wij tegen zij  staat hij steeds geharnasd op de Euro-burgt!. Verdeeldheid/gedonder is naast geldsmijterij het belangrijkste waar hij voor wil waken.

Ten aanzien van de verwachtingen van Groninger supporters ligt er met Europees voetbal een hobbel die met de gelote tegenstanders niet makkelijk te nemen zal zijn. Kijken we naar andere clubs als AZ, Zwolle, dan heeft de vroege uitschakeling geen gevolgen.  Voor de competitie ligt dat anders.  Onverhoopt Rechterrijtje en degradatievoetbal lijkt niet waarschijnlijk maar dat kan Nijland/de club zich vanwege de continuïteit van alle projecten zich niet permiteren.  Jan van Dijk zei eens over directeur Nijland: "Hoor je 'm niet dan gaat het in z'n voordeel, gaat ie van alles roepen dan is het  nog niet beslist".. dat klopt wel heb ik gemerkt/ en ach: Burgemeester van Ameland wil Nijland nog een keer worden ( de huidige zit er ongeveer 10 jaar )...zie je het voor je als hij burgenmeester wordt? "FC Ameland BV" met die gasboringen en al dat juridische getouwtrek     

04-09-2015 om 06:41

Van Dijk opgeroepen voor kwalificatie Turkije-Oranje !

Zit jaren lang te wachten op een verkeizing bij de selectie van Oranje ( Van Dijk dus ) en val je bij Van Gaal (WK) en Hiddink niet in de smaak, dan is het enige wat je kan doen: "ik werk keihard om mij nog te verbeteren", en dan komt nu plots in één week tijd, die droomtransfer tot stand naar de Premier Ligue (Southampton)  EN een uitverkiezing bij Oranje...Natuurlijk speelde tegen Ijsland Van de Wiel niet goed en kreeg Martins Indi een rode kaart, dus dat hij straks direct in de basis komt is ook al heel waarschijnlijk....Zo snel kan het gaan: "De een z'n dood is de ander z'n brood".  

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!