Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing AZ - FC Groningen [update + opstelling + foto's afsluitende training]

Door Redactie 4 reacties

Na de interlandonderbreking staat vanaf dit weekend een Nationale "Engelse week" op het competitieprogramma. Voor onze trots van het noorden begint het zaterdagavond uit tegen AZ. Woensdag 5 april volgt NEC thuis. Op zaterdag 8 april wacht ADO Den Haag in residentiestad. Kortom een week van de waarheid om iets te gaan doen aan de huidige tussenstand. Wat is er allemaal nog mogelijk? Wat is haalbaar? Wat is realistisch? De statistieken van dit kalenderjaar bieden sowieso weinig soelaas. Van de tien wedstrijden (na de winterstop) noteerde FC slechts één keer winst, zes keer gelijk en driemaal verlies. In punten omgerekend is dat negen. Met nog 7 (gemiddeld x 0.9 pnt = 6.3 pnt) wedstrijden te gaan kan het nog steeds alle kanten op. Eindigt Grunn (in dit tempo) op 35 punten? O f - krijgt het seizoen toch nog kleur? Voorwaarde is dan wel dat FC Groningen broodnodig moet gaan winnen, te beginnen in Alkmaar. 

Korte terugblik Willem II
FC Groningen speelde een prima wedstrijd met passie, strijd en inzet. Het kwam tot diverse kansen maar wist zichzelf niet te belonen. Met het elfde gelijke spel van dit seizoen voelde het (na afloop) aan als nederlaag. De Tilburgers behielden hun marge van vier punten op Groningen en lijken op dit moment de beste papieren te hebben voor plek 9. 

De tegenstander AZ
De Alkmaarders staan op een keurige vijfde plaats. Het verschil met FC Groningen, zij boekten met winst en verlies het omgekeerde, namelijk tien zege's en zes verloren wedstrijden. Saillant detail, beide ploegen staan samen met Roda JC op een gedeelde eerste plek als het gaat om gelijkspelen (elf keer). 

Trainer John van den Brom leek begin dit jaar te moeten wieberen. Uiteindelijk werd zijn contract toch weer verlengd. Spelers om in de gaten te houden: Wout Weghorst, Alireza Jahanbakhsh, Ilias Bel Hassani, Dabney Dos Santos en Joris van Overeem. 

Historie AZ - FC Groningen (via FCG Stats)

20-02-2016 ED AZ - FC Groningen 4-1  

25-10-2014 ED AZ - FC Groningen 2-2  

15-05-2014 NC AZ - FC Groningen 0-0  

01-02-2014 ED AZ - FC Groningen 2-0  

02-02-2013 ED AZ - FC Groningen0-1

Deze editie werd 31 keer gespeeld. doelsaldo 57-31. Het gemiddelde winstpercentage ligt op 12,90%.

FC Groningen

Geschorst: Bryan Linssen

Geblesseerd: Tom van Weert

De vermoedelijke opstelling: Padt, Hiariej, Reijnen, Memisevic, Davidson, Drost, Bacuna, Jenssen, Tibbling, Sorloth, Mahi

Eerder dit seizoen won Grunn met 2-0 van AZ. De eerste thuisoverwinning van het seizoen was een feit. Het voelde aan als een bevrijdend moment! Op papier blijven de Afasbewoners een lastig te nemen horde maar het rood-witte obstakel is zeker niet onoverkomelijk. En verliezen of een puntje meenemen uit Alkmaar is zeker geen schande. Maar wat zou het mooi zijn, als er weer eens gewonnen wordt.

Hoe groot is de drang bij spelers en TS om voor het resterende gedeelte nog zeven finales te spelen? Hoe sterk is de wil om alles eruit te halen wat er in zit? Hoe sterk is het collectief verlangen naar  w i n s t !

Come on FC!

Reacties:
30-03-2017 om 22:16

Geen overwinning normaal gesproken nu , maar je weet het maar nooit. Grunn heeft af en toe de laatste jaren weleens een verassing uit bij az.

M0i31-03-2017 om 10:17

De boel achterin dicht gooien en scherp counteren heeft dit seizoen eerder tot (een paar van de weinige) overwinningen geleid. Als de FC op die manier als eerste weet te scoren (maar wie dan?) dan maken ze een klein kansje op een resultaat. Alles staat of valt met de insteling waarmee ze het veld op gaan. Als dat net zo is als tegen Roda kunnen ze de benzine van de bus beter uitsparen en de wedstrijd schriftelijk afdoen. 200% ervoor gaan FC!

campesino31-03-2017 om 14:42

Bij rust voorspel ik al 3-0, 

Helaas.

kees31-03-2017 om 15:33

lees net op voetbalprimeur de vermoedelijke opstelling: Memisevic i pl v Van Nieff, Davidson Linksachtrer,  middenveld met Jenssen en Bacuna en Drost als linker vleugelaanvaller en Tibbling als rechter vleugelaanvaller...voorin Mahi en Sorloth:

 

ALS dit de lopstelling wordt dan houdt ik mijn hafrt vast voor het middenveld van AZ/over de as...natuurlijk moet de FC iets bedenken met die schorsing van Linssen en Reijnen en met spelers uit vorm,  om toch een puntje te stelen of meer, maar vd Brom kent onze cljub zo goed dat hij ook wel iets gevaarlijks er tegenin kan brengen.  

NIet op achterstand komen is hoofdzaak , morgen.

!

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!